Suddenly a gentle wind came by x9wK5geL

VIEWS: 0 PAGES: 80

									                                       Unit 1 Good friends



            选择题



1. It’s _____ of you to object to him.

A. necessary B. important          C. smart D. brave

2. –What’s he like? --He’s _____ honest, kind and helpful.

A. thought of      B. said      C. described as       D. made

3. Look, they’re _____ each other _____ the prices.

A. Arguing to, about         B. argue with, about        C. arguing with, about     D. arguing with, to

4. It’s difficult for Mrs Smith to look after the sick child_____ when Mr Smith is away in France.

A. specially     B. particularly      C. really       D. especially

5. These children are _____ with these_____lessons.

A. bore, bored      B. bored, boring         C. boring, bored D. boring, boring

6. –Do you know Jim quarreled with his brother?

  --I don’t know, _____.

A. nor don’t I care      B. nor do I care       C. I don’t care neither   D. I don’t care also.

7. I hear this is the first time you _____ here.

A. come        B. came       C. will come      D. have come

8. Do you know how the fire _____?

A. caused       B. came about        C. brought about        D. was come about

9. People here all knew him, so we _____ no difficulty ____ his house.

A. have, find     B. had, find      C. had, finding D. have. to find

10. This film he made _____ a great success.

A. enjoyed B. was C. showed                 D. made

11. Cast Away is the name of ______.

A. a famous actor B. an island C. a film D. plane

12. Chuck survives the crash and lands on a deserted island. “Survives” here means ____.

A. dies B. wounds C. is lucky D. goes on living
13. Chuck’s friend is ______.

A. a beautiful woman B. football C. volleyball D. an animal

14. How long did Chuck stay in the island?

A.years B. 5 years C. all his life D. several days

15. Can you imagine him ______ alone in the island for a long time?

A. live B. living C. to living D. to be living




           补充词语

1. He ___________(不喜欢) being made fun of in public.

2. Did anyone __________(幸存)the earthquake?

3. He had to spend nights in the _______(无人居住的) temple.

4. I’ll manage to get on ___________(上飞机) the plane.

5. He accepted his friend’s _____________(挑战) to swim across the river.

6. we were on the same f__________ to new York last month.

7. The police are t_____________ his death as a case of murder.

8. He c_________ his belongs and went away.

9. I’ve found the book I was h_________ for.

10. The boy’s u_________ behaviour puzzled the doctor.




           完型填空

     A lot of water is needed in large cities. Some cities get water from __1___. Some get

water from lakes or rivers __2___. But some cities have to get water from lakes or rivers far

away.

     Water is usually __3___ to a city from a place higher than the city __4___. When water is

found only in a __5___ place, it must be pumped up to the city. Then it is sent to each home.

     __6___ are often built in a river to keep the water form flowing away. Then a new lake is

__7___. People know how much water they need, and allow __8___ water to flow away below the

dam. In this way the city stores water for its use.
     There is usually a building near the dam, __9__ much important work is done. For example,

the water is tested _10____ it is piped to the city.

     We must __11__ the water clean before we drink it, sometimes _12___ must be taken away

from it, sometimes must be added to it. Machines mix these __13___ things with the water. In

this way, it is made drinkable.

     In __14____ hotels, you usually find three taps. One is for cold water, _15___ is for hot

water and the third is for iced water.

1.A seas       B. wells       C. mountains          D. snow

2. A very mush      B. nearby         C. by channel       D. with money

3. A introduced      B. joined        C. removed        D. brought

4. A there     B. of course      C. itself     D. after all

5. A higher     B. lower       C. faraway       D. wild

6. A Bridges      B. Houses       C. Dams           D. Temples

7. A formed       B. needed      C. discovered         D. destroyed

8. A dirty     B. clean    C. no         D. extra

9. A which      B. there      C. so      D. where

10. A after B. before         C. later     D. when

11. A let     B . force       C. make        D. cause

12. A medicine      B. salt      C. things      D. grass

13. A added       B. formed      C. regular         D. separate

14. A modern       B. earliest     C. western         D. free

15. A other     B. the other      C. others         D. another



            阅读理解

                                                         A

     In order to know a foreign language thoroughly, four things are necessary. Firstly we

must be able to understand the language when we hear it spoken. Secondly, we must be able to

speak it ourselves correctly, with confidence and without hesitation. Thirdly, we must be able

to read the language and fourthly, we must be able to make sentences that are grammatically

correct. We must know how to arrange sentences in paragraphs, so as to write a good letter or
composition.

     There is no easy way to success in language learning. A good memory is a great help, but

it is not enough simply to memorize rules from a grammar book. It is not much use learning by

heart long lists of words and their meanings. We must learn words not by themselves, but in

sentences. We must learn by using the language. “Learn through use” is a good piece of

advice for those who are studying a new language. Practice is very important. We must practise

speaking and writing the language whenever we can.

1. The word “confidence” here probably means “?”.

     A. use    B. eyes     C. need       D. no question

2. The writer advises us to ?

     A. speak more and write more       B. read more      C. speak more    D. use a dictionary

3. The first step in learning a language is ?

     A. reading     B. speaking         C. writing   D. listening

4. Words should be learned in a?

     A. dictionary B. textbook        C. sentence D. good grammar book

5. “Learn through use” is to say that we must?

     A. practice speaking and writing

     B. learn by using the language

     C. learn everything by heart

     D. remember grammar rules as many as possible

                                                 B

     The best way to improve your reading ability is, of course, to read. The student must

make a real effort to improve his speed, and if necessary his comprehension, with each

exercise. Too many students read passively and without judgment; they simply start the first

word and read through to the end. You should read a passage actively, selectively and

purposely. You must believe that you indeed have the ability to read faster and understand

more, and that you will.

     Reading, like everything else in life, is best done when you are relaxed. They key to

improve it is concentration(注意). You must be willing to break some old habits and form new

ones. Extra body movement, such as turning the head from side to side, pointing at the line
with a finger or pencil, or moving the lips, should be stopped immediately. Reading is mostly

a mental process and a body movement helps neither speed nor comprehension. Then you should

see words as part of a whole sentence or paragraph, not just in isolation. This is why a slow,

     word-by-word student often understands far less, miss much of the joy and excitement of

reading.

     The student must learn to improve reading skills on their own, and not just when a teacher

is looking over his shoulder. Reading improvement takes discipline and effort. Don’t give up.

6. From the passage, it can be inferred that you can improve your reading ability depending on

     A. your attitude                         B. discipline

     C. your good habits of reading           D. all of the above

7. What does “in isolation” in the second paragraph stand for?

     A. In a word B. Separately       C. One word       D. Slowly

8. Which of the following is true according to the passage?

     A. When reading, you’d better point at the line with a pencil.

     B. When reading, you should turn your head from side to side.

     C. When reading, you should pay attention to the basic unit of meaning, that is, a phraseor a

sentence that contains all ideas

     D. Body movement will help you to improve reading.

9. What does the passage mainly discuss?

     A. Reading faster.                      B. Understanding better.

     C. How to improve your reading.         D. Don’t give up

10. The word “discipline” means ?

     A. 纪律 B. 学科 C. 训练 D. 惩



           短文改错

Most families in China hoped their single children will 1._______

have a happy future, so they are very strict in their children. 2._______

So do teachers in schools! Many children are given so much 3._______

homework that they have hardly any spare time have sports. 4._______

The children are forbidden to do anything but to study. No 5._______
wonder so many children are tired of lessons. Some even 6._______

attack or kill his parents and teachers! I believe many people 7._______

already read this kind of news in newspapers or magazines. 8._______

Shouldn’t we draw lesson from the accidents? Now our 9._______

government is making out a plan to solve the education problems.10._______




           书面表达



    假定你们班有同学们捐赠建起了一个小图书馆,为了更好地利用它,让它有助于同学们

学习英语和其它各个学科,你作为班长,向全班同学宣布从明天开始可以借书,另外,你作

了以下规定: 1.每次只能借一本;

2.每本只能借一周,要及时归还;

3.要爱惜书,不得转借他人。最后你希望同学们要遵守以上规定。

  请按以上要点写一篇发言稿。




· 答案解析 ·

  一、1—5 DCCDB            6—10 BDBCB           11-15 CDCBB

  二、1. dislikes 2. survive 3. deserted         4. board   5. challenge

       6. flight 7. treating   8. collected    9. hunting 10. unusual

  三、1—5BBDCB 6—10 CADDB 11—15 CCAAD

  四、1—5 DADCB 6—10 DBCCC

  五、短文改错

    1. hoped→hope 2. in→with 3. do→are 4. have 前加 to 5. 去掉第二个 to

    6. √ 7. his→their 8. already 前加 have 9. lesson 前加 a 10. making→carrying

六、作文

    Boys and girls, your attention, please!
     The little library in our class is now open. I hope these books offered by us all will help us to

improve our English and will be helpful for all other subjects. Everyone can     borrow books from

tomorrow on. In order to make better use of them, you are asked to pay attention to the rules as

follows”

     1. Borrow one book at a time.

     2. Keep the book for only one week and return it in time.

     3. Take good care of the books and don’t lend them to other students.

     I hope you will follow these rules.

     Thank you showed a special interest in science.

                            Unit 2 English around the word



           选择题



1. The reason _____his being late is _____he didn’t feel well.

     A. of, because B. of, that

     C. for, because D. for, that

2._____these students want to take this course this term.

     A. A great many B. A great many of

     C. A number D. A great deal of

3. –Could I use your pen? -- _____.

     A. yes, you could B. Yes, you may use

     C. Yes. Help yourself D. Yes, thanks

4. With the exams _____tomorrow, you should work harder.

     A. to hold B. to be held C. to give D. to be taken

5. –Have I paid you the money?

     --I remember _____, but I can’t remember the amount.

     A. to pay B. to be paid

     C. being paid D. widely paying

6. He lay in bed with his eyes _____.
     A. wide open B. wide opened

     C. widely open D. widely opened

7. I found _____ at first.

     A. Chinese easily

     B. it was difficult to learn Chinese

     C. that easy to learn Chinese

     D. it is easy to learn Chinese

8. There are _____ people in the large hall.

     A. two hundred of B. hundreds of

     C. two hundreds D. hundred of

9. Have you had the key _____the door?

     A. of B. to C. with D. about

10. _____ number of boys is 40 in this class. It is _____ than that of girls.

     A. A, larger B. The , larger C. A. more D. The more




           句型转换

11. How did this accident happen?

     How did this accident _____       _____.

12. It was not difficult for the police to find out the murderer.

     The police had no _____ _____ _____ _____ the murderer.

13. Mary and Jane are both good students.

      _____ Mary _____ Jane are good students.

14. Nobody can answer this question quickly.

     There is _____ _____ _____ _____ this question.

15. Watch how I water the flowers, and you water them in the same way.

     Water the flowers _____ I _____.



          阅读理解
                                                 A

     Being not far from the sea, London is famous for its frogs. The worst of them happened

on December 4, 1952. All movement in the town came to a stop. It was almost impossible to

drive or ride in anything. The streets which lead into the center were filled with buses

that moved two miles an hour. Soon, however, the traffic was stopped. Being left by their

drivers, the buses and cars stood empty in the streets. Many who usually traveled by bus took

underground. But there were so many people there that the gates had to be closed. Being caught

in the fog, people felt their way along the walls of houses with one hand, while they put out

the other in front of them so as not to knock against something or somebody.

     At the Opera House they got through the first act of LaTraviata before so much fog had

spread into the building that the singers could not see the conductor.

     It was a terrible fog, indeed, and as many as 4,000 people in London lost their lives.

16. The best title for the above passage is _____.

     A. The drivers B. How to drive

     C. The London Fog D. What Happened in Fog

17. The streets which lead into the center were filled with buses that _____.

     A. ran fast B. moved slowly C. were out of order D. moved rapidly

18. Those who _____ in fog had to fell their way along the walls of the houses in order not

   to knock against something or somebody.

     A. were able to drive B. took the underground

     C. were caught D. lost their lives

19. Spreading into the building, the fog _____.

     A. died out soon

     B. disapp0eared at once

     C. stopped the singers from seeing the conductor

     D. was unable to be seen

20. Big fog happens in London because _____.

     A. there is a lot of snow in the city B. the city 8is famous for its fog

     C. the city is far from the sea D. the city is near the sea

                                                B
     The world is made up of seven continents and five oceans. The seven continents are: Asia,

Africa, Oceania, Europe, North America, South America and Antarctica. The five oceans are: the

Atlantic Oceans, the Pacific Ocean, the Indian Ocean, the Arctic Ocean and the Antarctic

Ocean.

     Asia is the biggest continent, in the east of which is our motherland. Another country in

East Asia is Japan, an island country in the Pacific Ocean. Korea is also in East Asia. India

is in South Asia.

     Most of the countries in West Asia are Arab countries. The countries in North Africa are

Arab countries too. The Arab countries in West Asia and North Africa are usually called “the

Middle East”.

     Africa is made up of North Africa, South Africa, West Africa, East Africa and Central

Africa. It is also a big continent, though not as big as Asia. Egypt is in North Africa. Most

people in Africa, except those living in the north, are black people. They speak many

different languages.

     Europe is smaller than Africa. Belgium, France, Germany and Italy are developed countries

on this continent. Britain is in North-west Europe. It is an island country in the Atlantic

Ocean, off the European mainland. North America and South America are two separate continents

between the Pacific Ocean and the Atlantic Ocean. In North America there are three big

countries: Canada, the United States and Mexico, with Canada in the north, Mexico in the south

and the United States between the two.

     Oceania is a small continent. It is a big island between the Pacific and the Indian Ocean.

Sometimes people call it Australia.

     Antarctica is in the farthest south of the world, a very cold yet very rich continent with

no people living there.

21. Africa is generally considered to be made up of _____ parts.

     A. two B. three C. four D. five

22. Only a small part of African people are white people , living in _____.

     A. Egypt B. Arab countries

     C. North Africa D. South Africa

23. Japan is an island country, lying _____ the east of China.
     A. in B. to C. toward D. on

24. Britain is _____ the north-west of Europe.

     A. to B. on C. in D. off

25. How many big continents are there in North America?_____

One B. Two C. Three D. Four




            完型填空

     Using a computer to help learn a language is not a 1 idea.

     In 2       ,large,expensive computers were used in American universities for 3 foreign

languages.However,it was not 4 the early 1980s that cheap computers began to become 5 . Today,

6 middle schools in China use computers to help students learn English. But one of the 7 with

using computers for language learning is that they cannot ”8” .This means that 9 students can

practise reading and    writing,they are not able to get any oral practice. 10 computers are not able

to give enough answers to questions 11 students may want to ask about the language.Another

problem is that students have to use a keyboard(键盘) which 12 some time to learn.But there are

some signs that it will be possible in the future to 13 some new kinde of computers which have no

such problems.Computers can already be controlled( 操 作 )by 14 instead of by using the

keyboard,and within a few years it will be possible to put information into a computer simply by

dictation. This means that a keyboard will 15 be necessary.

      1.A.new               B.good            C.strange          D.clever

      2. A.the 1990s B.the 1950s         C.the 1790s       D.the 1650s

      3. A.speaking      B.using          C.changing          D.teaching

      4. A.after        B.in              C.until           D.since

      5. A.important B.comfortable C.popular               D.easy

      6. A.more and more          B.more or less     C.fewer and fewer      D.sooner or later

      7. A.things       B.ways             C.areas            D.problems

      8. A.listen       B.speak          C.read              D.write

      9. A.if            B.because        C.while             D.before

      10. A.However             B.Also       C.But               D.Either
      11. A.which           B.what        C.why                  D.how

      12. A.spends         B.uses        C.wants               D.takes

      13. A.discover       B.invent     C.buy                  D.borrow

      14. A.electricity B.light       C.sound              D.heat

      15. A.always         B.not only C.no more                D.no longer




          短文改错

Nowadays, almost every family has TV set, and almost              1._______

everyone likes watching TV. TV has become part of our lives.        2._______

TV has many advantages, for example, it informs us the           3._______

latest news which is happening in the world; it can open our      4._______

eyes, enlarge our knowledge and also help us to see more          5._______

about the worlD. But, it also has some disadvantages. People 6.______

waste too much time in watching TV and his normal life              7._______

and work are affecteD. To the children who they spend too           8._______

much time in watching TV, it can do harmful to their sight          9._______

and healthy. So we should control the time of watching TV.          10._______




           书面表达



     假如你是一中的学生,明天有外宾参观你校,请根据下列内容写一篇有关一中的口头介

绍。

     (1)学校有五十年历史,现有教师二百人,学生一千二百多人。

     (2)学校有二座教学楼,一座实验楼,校园美丽。 有图书馆,藏书五千余册。

     (3)教师热爱学生, 工作努力。 学生学习勤奋, 绝大部分能升入大学深造。

                                      介绍后请大家自由参观。

     注意: 1. 介绍须包括上述全部内容, 可适当增加细节, 使全文连贯。

             2. 词数 80 左右。
· 答案解析 ·

一、单选 1—5 DBCBC 6—10 ABBBB

二、句式变换

11. come abut     12. difficulty in finding out   13. Both and     14. no quick answer to

15. as do

三、阅读理解

16—20 CBCCD 21—25 DCBCC

四、完型填空

1.A 2.B 3.D 4.C 5.C 6.A 7.D 8.B 9.C 10.B 11.A 12.D 13.B 14.C                    15 D

五、短文改错

1. has 后加 a 2. lives→life 3. us 后加 of 4. which→that           5. √

6. But→However 7. his→their 8. 去掉 they 9. harmful→harm 10. healthy→health

六、作文 参考答案:

   Ladies and gentleman,

   I am very glad to have the chance to introduce our school to you.

   No. 1 Middle School was set up about 50 years ago. Now there are two hundred teachers and

more than one thousand two hundred students here. Two classroom buildings and an experiment

building stand in the beautiful campus. In the library, there are about five thousand books.

     All the teachers here love their students, and work well. The students study hard, and

most of them can go on with their further study in universities or colleges.

     Now you are free to visit the different parts of the school. That's all. Thank you.

                                   Unit 3 Going places



            选择填空
1. Every means _____ to solve the problem.

     A. has been tried B. have been tired C. has tried D. have tried

2. Thomas Edison is considered_____ the telephone.

     A. to invent B. inventing C. to be inventing D. to have invented

3. Can you imagine_____ such foolish things?

     A. him to do B. him doing C. he doing D. he does

4. I’m sure you’ll succeed _____.

     A. in time B. on time C. at a time D. in no time

5. I prefer to have a glass of milk and some meat rather than _____.

     A. have quite a big meal B. to have quite a big meal

     C. having quite a big meal D. have quite big a meal

6. The river is clearer and clearer and you can see many _____ in it.

     A. fish swimming B. fishes to swim C. fish swim D. fishes to be swimming

7. Tom does well in all the subjects, besides, he’s always ready to help others. He has_____

  us a good example, so we should _____ his example.

     A. give, follow B. set, follow C. show, copy D. make, copy

8. It’s always difficult living in a foreign country, _____ if you don’t speak the language.

     A. specially B. naturally C. basically D. especially

9. The teacher spoke loudly _____ the students could hear him clearly.

     A. so B. that C. so that D. in order to

10. –Did you ever finish high school?

   --No, I didn't. But I wish I _____.

  A did B. could C. had D. would

11、I consider _________ with Wilson next week.

A.to go to hiking         B.going to hiking         C.to go hiking           D.going hiking

12、Every possible means ___________ been tried. However, nothing can _______ the disease

spreading.

A.have; prevent          B.has; protect        C.has; prevent          D.have; protect

13、We are planning to make a _________ of Guilin.

A.trip         B.travel         C.tour             D.journey
14、When we examine a problem, we ought to see the whole _______ the parts.

A.except for       B.better than         C.as well as       D.other than

15、-How are you getting to the airport?

 -I'm going to _________ a taxi. -Oh, I see. You are getting there ______ taxi.

A.take; take               B.by; by              C.take; by          D.by; take

16、It's not a nice recorder. ____________, it's so cheap that I can afford it.

A.On the other hand              B.In other words C.At least                     D.In my opinion

17、Nobody knows how the prisoner ___________ the prison without being noticed.

A.got in touch with               B.got down to C.got off              D.got away from

18、According to the passage we've just learned, there are many reasons _______ people like

traveling.

A.why               B.how           C.which      D.what

19、-Did you go to the airport to __________?        -Yes, ______________.

A.see him off; so was my mother b B.see off him; so did my mother

C.see him off; so did my mother            D.see off him; so my mother did

20、The policemen were told to _______ the man with a pair of dark glasses for he might be the

murderer.

A.watch out for         B.come up with        C.get along with        D.look at

21、The old man tried to _________ those two boys who were fighting.

A.divide               B.keep          C.teach                      D.separate

22、The heavy traffic is ___________ for this time of day.

A.common               B.normal         C.usual                 D.ordinary

23、You'd better not go rafting ________ you know some tips ________ it.

A.unless; of          B.if; of      C.unless; for            D.if; for

24、-Please say“Hi”to Karen _________ me. -________________.

A.for; Of course          B.from; I will       C.instead of; Thank you            D.by; Ok

25、-We are going off to Sydney. -________________.

A.Goodbye           B.I like it     C.That sounds very exciting       D.Have a good time
           完型填空

                                  Geoffrey Moorhouse's Travel Plan

     Geoffrey Moorhouse was flying home to English from Africa in 1971,when he looked (1) the

plane and suddenly thought how huge and (2) the Sahara Desert was. There and then, he decided

to (3) it by himself by camel.

     For many (4) men had crossed the Desert from the (5) and south to trade. But there had

been (6) point in crossing from (7) to east. So no one had done it (8)1963,when twelve

Belgians drove across. If he went (9),by camel, it would be (10).Moorhouse did not (11) to go

just for fun. But what other (12) was there? Immediately he knew .He would go because he wad

afraid. “I would use this journey to (13) for fear.”

     A year passed (14) he was free to begin his (15).He was forty. He had never (16) a camel.

He spoke no Arabic. And he did not know how to (17) himself by the stars. His friends thought

he would soon (18) such an impossible plan.

     He did not. To take advantage of(利用)the desert winter ,he decided to (19) England early

in October 1972. He had six months to get (20). He began learning Arabic school lessons in the

(21), and listening to (22) at home in the afternoon .He made a lot of visits to the London

Zoo to learn about camels. At night, he studied the (23).Maps and compass(指南针)are not

enough in the desert. You must know (24) where you are, and for that you must be able to

“read” the stars with a sextant(六分仪).

     Moorhouse planned to begin his (25) from the Atlantic coast of Africa, and ride through

Mauritania, Mali, Algeria and Libya into Egypt, where he hoped to reach the River Nile.

1、.A .after       B. for      C. out of    D. into

2.、A . yellow        B. hot      C. beautiful    D. empty

3、.A .owe       B. cross      C. pass     D. finish

4.、A. days      B. months        C. centuries    D. reasons

5、.A. east      B. south      C. west     D. north

6.、A .a      B. no    C. one       D. some

7.、A. east      B. south      C. west     D. north
8.、A. to       B. after      C. until       D. in

9.、A .alone      B. by       C. slowly        D. faster

10、.A. difficult      B. easy          C. successful        D. enough

11、.A. start      B. want       C. take off         D. refuse

12.、A. reason       B. person           C. plan       D. travel

13.、A. explain       B. show           C. examine        D. enjoy

14、.A .after B. as C. because D. before

15、.A .preparations          B. trip      C. holidays         D. writing

16.、A .had       B. fed       C. seen       D. touched

17.、A .live        B. stay       C. move          D. guide

18.、A .begin        B. drop           C. finish     D. make

19.、A .return to      B. work in           C. leave        D. leave

20、.A. ready       B. back        C. there        D. off

21、.A. morning        B. afternoon           C. evening         D. night

22.、A .talks B. tapes C. his wife D. his guide

23.、A. books       B. camels           C. stars       D. deserts

24.、A. naturally          B. surely      C. correctly             D. exactly

25、.A. exercises           B. classes       C. trip        D. race



         阅读理解

                                                         A.

     A giant dam was built many years ago to control the Colorado River in the U.S. This dam

was built to protect the land and houses around the river.

   This dam is in the Black Canyon. It is possible to drive a car from one side of the river

to the other on a road which is on the top of the dam. This dam is so big that there is an

elevator inside. The elevator goes down forty-four stories from the road to the bottom. There

is enough concrete in this dam to build a highway from New York to San Francisco. Thousands of

people worked on this dam for five years.

     This giant dam was called Boulder Dam when it was finished in 1936. Later it was renamed

Hoover Dam in honor of a president of the United States. Hoover Dam, one of the highest dams
in the world, is placed between the states of Arizona and Nevada.

1. Boulder Dam was built to( ).

   A. protect the land nearby B. honour a U.S. president

   C. make a highway D. produce electricity

2. There is a road on top of the dam, which is probably connected with ( ).

   A. the elevator B. the river C. the main highway D. the railway

3. The word “stories” means( ).

   A. a short story B. the floors C. some books D. something that’s true

4. Workers probably began to build this dam in ( ).

   A. 1926 B. 1931 C. 1932 D. 1934

5. Hoover Dam lies ( ).

   A. between Arizona and Nevada B. in the Black Canyon

   C. between New York and San Francisco D. Both A and B

                                                 B

        Scientists have now found out the cause of the sudden disappearance of the ancient city

of Cahvachi 1,6000 years ago. Cahvachi was the religious and political centre in Nasca of

southwest Peru and was famous for its huge desert paintings. French and Italian scientists in

search for the ancient city discovered that it was destroyed by floods. The flood happened

about 350 A.D when Cahvachi was rebuilt, but a second flood 600 years later put an end to the

city.

6. The ancient city of Cahvachi was famous for( ).

    A. its huge deserts B. its paintings

    C. its huge size D. its floods every year

7. Cahvachi used to be( ).

   A. the center of paintings B. the biggest city in Peru

   C. the oldest city in Nasca D. a very important city in Nasca

8. Now the scientists are trying to ( ).

   A. rebuild the lost city of Cahvachi

   B. search for the huge desert paintings

   C. discover the cause of the two floods
   D. find out the lost city of Cahvachi

9. Cahvachi was completely destroyed by( ).

   A. the flood about 950 A. D

   B. the first flood about 350 A.D.

   C. the second flood about 600 A. D

   D. the two floods in the year of 1,600.

10. What is the position of Cahvachi?( )

   A. It was in the center of Nasca.

   B. It was to the Southwest of Peru.

   C. It was in the Southwest of Peru.

D. It was in the Southwest of Nasca.



        短文改错


My friend Ben is pilot in the Air Force who 1. ________

invited me his base the other day where I had 2. ________

a chance to watch all the planes and on various 3. ________

operations that were taken place.                4. ________

First we watched some planes take. They 5. ________

were huge and their engines made a terrible 6. ________

noise when they started. I had never heard of 7. ________

such a big noise. Then the planes shot up highly 8. ________

into the sky, and appeared. It seemed that they 9. ________

were out of sight in no times. It is not hard to 10. ________

understand why men like to fly.




           书面表达



     假如你是王林。你的网友林达听说你校学生正在开展探究性学习,特发来 e-mail 询问
有关情况。请根据下表提供的信息,回个 e-mail,谈一谈开展探究性学习前后情况的变化。

课堂上 过去:老师讲,学生听,记笔记。老师讲得多,学生参与的少。

          现在:师生共同讨论提出问题。

课后        过去:做大量的练习题,单纯完成老师布置的作业。乏味厌人

          现在:课外活动丰富多彩。例如:上网查资料,去图书馆读书,进行各种文体活动

等等。

     注意:1. 不要逐句翻译。2. 日期:Sun. 6 June 2004, 20:30:12。3. 词数:100 左右。4. 参

考词汇:开展 carry out; 活动 activity。5. 开头已给出:

From: wanglin@sohu.com

To: linda@yahoo.com

Date: Sun. 6 June 2004, 20:30:12

Subject: Exploring Study

Dear Linda,

How nice to hear from you again. You

want to know what is going on in our

school recently.

______________________________________

______________________________________

______________________________________




· 答案解析 ·

单选选择

1—5 ADBAA 6—10 ABDCC 11-15DCCAC 16-20 ADACA          21-25DBCBD

完型填空

1—5 CDBCD          6—10 BCCAA 11—15 BACDA   16—20 DDBCA 21—25 ABCDC

阅读理解.

1—5 ACBBD           6—10 BDDAC
短文改错

1. pilot 前加 a 2. his 前加 to 3. 去掉 on 4. taken→taking 5. take 后加 off

6. √ 7. 去掉 of 8. highly→high 9. appeared→disappeared 10. times→time

五、作文、书面表达参考范文: (所给开头部分略)

     In short, things have been improving since carrying out the exploring study. In the past,

teachers always kept on explaining points in class. We students just listened and took notes, and

we were tired of this. But now we often discuss and try to solve the problems which are raised by

the teachers or ourselves. After class, we enjoy different kinds of activities instead of doing

endless homework. For example, we go to the library to read books we like or surf the Internet for

various kinds of information. In a word. We now master the ways of study and feel very happy.
Best wishes! Wang Lin

                             Unit 4 Unforgettable experience



           选择填空



1. The night outside was very still. There was no______of anyone moving.

     A. sound             B. noise          C. voice          D. shout

2. It’s ______ that you’ll succeed.

     A. sure            B. certain        C. probably        D. possibly

3. The concert will ______ next Friday.

     A. happen                B. hold            C. be taken place       D. take place

4. He spoke loudly to make himself ______.

     A. hear      B. heard       C. hearing            D. has been gone down

5. It didn't take me long ______ I finished reading the novel.

     A. until      B. since          C. before         D. after

6. Some people waste food ______ others haven’t enough.

     A. however        B. when           C. while         D. though

7. Next time you ______, please make a call to me.

     A. come        B. came            C. will come          D. have come
8. When I went in, he seemed______a letter.

       A. to write      B. to have written           C. to be writing     D. writing

9. His hair got whiter and whiter ______ he is getting older.

       A. as         B. when              C. while          D. after

10. When will your book ______? Next week.

       A. publish B. come out C. come up D. come around




               完型填空

       Two years ago, my husband bought me a bike. If you live in a town, it is often faster

than a car and you don’t have to worry 11                     parking(停车).You can 12         it anywhere. As it

has a seat 13 the back and a basket in the 14 . I can take my small daughter to the

library, shopping and anywhere in fact.

       I use it 15       in summer when the weather is warm and dry. It can also be very dangerous.

You must, of course, be careful 16                   a bike. Accidents are not the      17 problem, though.

One

day I went to shopping and came back to 18                      my front wheel was missing, Though it was a

long

walk to the bike shop, I have to buy a 19                one.

       My husband         20      my bike for a short journey. He is not a good cyclist but says it is

  21        than waiting for a bus. He still           22      his car for 23 journey, but I think that all

this sitting down is making him fat and lazy. On my bike I get a lot of 24                and fresh air,

and cycling makes me feel a lot 25 .

  11.A with          B about C at          D over

  12.A lie      B laid         C forget      D leave

  13.A in       B at      C behind            D down

  14.A before          B. top       C front      D end

  15.A.not           B more       C best        D most

  16.A on        B over         C above         D with

  17 A one       B only         C very       D right
  18.A see     B watch       C find       D look

  19.A another      B new       C other      D the other

  20 A uses      B takes     C bring       D fetches

  21 A good      B well      C better      D more

  22 A likes     B prefers      C loves      D hopes

  23 A short     B longer       C long      D small

  24 A exercises       B good      C practice      D games

  25 A old     B older       C young       D younger



        阅读理解

                                                       A

    On the old-time farm in America there were chickens and turkeys(火鸡). There were also

cows, pigs, and other livestock (家畜). But there were very few machines. Most of the work

was done by the entire farm family with the help of a "hired man". Sometimes extra labourers

(劳工) were needed in busy seasons. Horses provided 79 percent of the power used, human

labour 15 percent, and machines only 6 percent.

    Today all that has changed. On many modern farms machines now furnish 96 percent of the

power, human labour 3 percent, and horses 1 percent. The children go to school by bus every

morning, the parents work on the farm or in the house, and hired help is seldom needed. Their

work has been replaced by a whole army of farm machines.

26. Today machines furnish the power _____ times more than yesterday.

    A. 17      B. 16       C. 15        D. 14

27. Today human labour furnishes the power _____ percent as much as yesterday.

    A. 10      B. 20       C. 30        D. 40

28. Which power has changed most greatly? _____

    A. HorsesB. Human labour            C. Machines D. Extra labours

29. What has changed the farmer's work? _____

    A. The support of the government B. The support of the people

    C. The hired help           D. The farm machines

30. How many things are compared in the passage? _____
     A. Two    B. Four C. Six         D. Eight

                                                      B

     It was December 17,1903 in the southeastern United States . Strong winds bent the grass

near the beach(海滩), and the smell of salt air came in from the Atlantic Ocean. A small

group of man were standing near a strange flying machine. One of them, whose name was Wilbur

Wright, began to push the machine along a rail, while another--his brother Orville--lay on the

lower wing and grasped the simple controls.

     Only five persons were there to see the clumsy craft(飞行器) rise from the ground as

Wilblur ran faster and faster. After flying only 120 feet, in twelve seconds, it touched the

ground again and slid to a stop. Man had flown the first successful airplane with a gasoline

(汔油) engine.

     The Wright brothers had made use of the knowledge of many people before them. Since the

days of the Wright brothers, many improvements have been made in the construction(构造) and

design of airplanes.

31. It is _____ years since man flew the first airplane.

     A. over 90        B. nearly 90   C. exactly 90             D. about 90

32. How many people were in the position of flight? _____

     A. five        B. Six            C. Seven D. The passage doesn't tell us.

33. Ten feet is equal to about three meters, so the speed of the flight was about _____ meters

   per second.

     A. two    B. three C. four                       D. five

34. Which of the following is right? _____

     A. The successful attempt at fight was made by the Atlantic ocean .

     B. A large group of people saw the first flight.

     C. It was the Wright brothers who lay on the lower wing and grasped the simple controls.

     D. The Wright brothers were the first to make a flying machine.

35 The best title for the passage is _____.

     A. The Wright Brothers                           B. Man's First Flight

C. The Early History of the Plane                D. The First Successful Flight
        句子改错


找出下列各句中的错误,并改正。(每句仅一个错)

36.The building which stand over there is a school.

37.Milk can be made from different kinds of food.

38.The first thing which must be done is to clean your classroom when school is over.

39.The store was opened till 10 p.m.

40.Her father is going to America by air after a few days.

41.The boy we saw him yesterday was Jack.

42.This is the house which my grandfather lived.

43.I was about to go to bed while I heard someone knocking at the door.

44.—How long do you have a class meeting?        —Once a week.

45.I have no difficulties correcting the sentences above.




           书面表达



     假如你是李华,最近得知你的外国朋友 Johnny 病了很长时间,刚刚痊愈。病因是学习

太累,缺乏锻炼。

请给 Johnny 写封信,内容有以下几方面:

     1.谈谈自己对体育锻炼与学习二者之间关系的看法。

     2.向他提出一些切实可行的办法,以避免同类事情的再次发生。

     3.礼节性的问候和祝愿。

     注意:对细节作合理发挥,要言之有物,言之成理。同时注意叙述顺序。

            词数 80—120 左右。
· 答案解析 ·

一、单项选择

1—5 ABDBC 6—10 CACAB

二、完型填空

11—15 BDBCB          16—20 ABCBA           21—25 CBBAD

三、阅读理解

26—30 CBADB 31—35 ACBAD

四、36.stand → stands          37.from → into        38.which → that

   39.opened → open           40.after → in       41.删去 him

   42.lived 后面加 in          43.while → when 44.long → often

   45.difficulties → difficulty

五、作文、Dear Johnny,

     I’m sorry to hear that you have been ill for many days. I felt happy when I learned you

got much better and left the hospital. You worked so hard that you had no time for exercise.

This is harmful to your health. I suggest you take more exercise in future.

     Do not think taking exercise is a waste of time. In fact, exercise can build our body and

refresh your mind. After one or two hours’ exercise, you can study better. With a strong body

you can keep on working without feeling tired. My advice is that: Don’t sit at your desk all

day long, take at least one hour’s exercise every day, it will be helpful to you.

     I hope you can take my advice and become much healthier.

                                                            Yours,

                                                      Li Hua

                                  Unit 5 The silver screen



           选择填空



1. He felt astonished at the _____ news.

     A. heart-break B. heart-broken C. heart-breaking D. heart-broke
2. After everyone _____ , the meeting began.

     A. took its place B. took the place of him

     C. took his place D. took place

3. Yesterday we _____ until the rain stopped.

     A. didn’t wait B. waited C. left D. went

4. He handed in two compositions,_____ were written in summer holidays.

     A. both B. both of them C. both of whom D. both of which

5. There _____ eighty medals for sportsmen to compete _____.

     A. used to be, for B. used to have, / C. are used to be, in D. used to having, /

6. Mr Smith has no chance to learn English in _____; Later he began to teach himself in_____.

     A. the 1980, the thirties B. the 1980’s, his thirties

     C. 1980s, thirties D. 1980, thirty

7. Tom likes sports _____ I like music.

     A. as B. when C. since D. while

8. I’m sure our team will _____ the Bulls.

     A. beat B. win C. get D. hit

9. During the war, he managed to escape _____.

     A. catching B. caught C. being caught D. be caught

10. –What did the director think of John’s report?

     --It couldn’t be any worse. He thought_____ of it.

     A. nothing B. highly C. well D. much




           完型填空

     The young engineer sat down on a rock and rested his head in his hands. He would never get

home; it was      1    . For weeks he had been             2    in the Northwest Canadian forest. Now

there was a terrible    3       behind his eyes, and worse of ail, he had gone      4_.

      Suddenly a man            5      out of the woods, an Indian who had been hunting in the area.

Seeingthe engineer's        6       , he caught a fish in a nearby   7    and fed the sick man the    8

of thefish and some flesh from its head.           9    within a few hours the engineer's pain was   10.
A day later he could         11   again, and the next day he had      12    recovered.

     When he returned home, the engineer told the              13    to Dr Price. Not until years later did

it become a(n)     14        fact that this was just an everyday       15    doing its work. For what the

engineer did, by eating fish eyes, was to       16    his vitamin (维生素).

     A’s biggest job is to keep the eyes             17      . Without A, people and animals get night

blindness and other eye problems. Without A, people can even be totally blind. A helps to keep

the skin in good        18    . A also helps     19       with bones and teeth and has to do with proper

20    of blood cells.

  1. A. hopeless B. useless C. careless D. timeless

  2. A. lost B. treated C. hunting D. working

  3. A. scene B. illness C. pain D. heat

  4. A. blind B. changed C. mad D. separated

  5. A. reached B. appeared C. hid D. watched

  6. A. starvation B. situation C. reality D. trouble

  7. A. stream B. boat C. place D. sea

  8. A. tail B. skin C. bone D. eyes

 9. A. Possibly B. Surprisingly C. Fortunately D. Immediately

  10. A. shown B. gone C. settled D. disappeared

  11. A. see B. speak C. walk D. work

  12. A. naturally B. completely C. partly D. physically

  13. A. news B. result C. secret D. story

  14. A. actual B. accepted C. solved D. ordinary

  15. A. sight B. food C. lifeguard D. service

  16. A. trust B. trade C. try D. take

  17. A. looking B. rolling C. moving D. going

  18. A. energy B. order C. shape D. sense

 19. A. out B. off C. about D. to

  20. A. growth B. search C. choice D. size
        阅读理解

                                                A

     Today is the date of that afternoon in April a year ago when

                                               (
     I first saw the strange and attractive doll 玩具娃娃) the window of Abe Sheftel's toy shop
                                                      in

on Third Avenue near Fifteenth Street, just around the corner from my office,where the plate on

the door reads. Dr Samuel Amory. I remember just how it was that day:the first sign of spring

floated across the East River , mixing with the soft - coal smoke from the factories and the street

smells of the poor neighbourhood. As I turned the corner on my way to work and came to Sheftel's,

I was made once more known of the poor collection of toys in the dusty window, and I

remembered the coming birthday of asmall niece of mine in Cleveland, to whom I was in the habit

of sending small gifts.Therefore, I stopped and examined the window to see if there might be

anything suitable,and looked at the collection of unattractive objects--a red toy fire engine, some

leadsoldiers, cheap baseballs, bottles of ink, pens, yellowed envelopes, and advertisementsfor soft

- drinks. And thus it was that my eyes finally came to rest upon the doll stored away in one

corner, a doll with the strangest, most charming expression on her face. I could not wholly make

her out, due to the shadows and the film of dust through which I was looking, but I was sure that

a deep impression had been made upon me as though I had run into a person, as one does

sometimes with a stranger, with whose personality one is deeply impressed.

1. What made an impression on the author?____

  A. The doll's unusual face.

  B. The collection of toys.

  C. A stranger he met at the store.

D. The beauty and size of the doll.

2. Why does the author mention his niece?____

  A. She likes dolls.

  B. The doll looks like her.

  C. She lives near Sheftel's.

  D. He was looking for a gift for her.

3. Why did the writer go past Sheftel's?____
  A. He was on his way to school.

  B. He was looking for a present for his niece.

  C. He wanted to buy some envelopes.

  D. None of the above is right.

4. The story takes place in the ____.

  A. early summer

  B. early spring

  C. midsummer

  D. late spring

                                                   B

     Technology is the application (应用)of knowledge to production. Thanks to modern

technology, we have been able to increase greatly the efficiency of our work force. New

machines and new methods have helped cut down time and expense while increasing overall

output. This has meant more production and a higher standard of living. For most of us in

America , modern technology is thought of as the reason why we can have cars and television

sets. However, technology has also increased the amount of food available (有用的)to us, by

means of modern farming machinery and animal breeding techniques, and has extended our life

span via(经由)medical technology.

     Will mankind continue to live longer and have a higher quality of life? In large measure

the answer depends on technology and our ability to use it widely. If we keep making progress

as we have over the past fifty years, the answer is definitely yes. The advancement of

technology depends upon research and development, and the latest statistics (统计) show that

the united States is continuing to pump billions of dollars annually(每年) into such efforts.

So while we are running out of some scarce resources (少的资源) we may well find technological

substitutes (代用品) for many of them through our research programs.

     Therefore, in the final analysis the three major factors of production (land, labor and

capital) are all influenced by technology. When we need new skills on techniques in medicine,

people will start developing new technology to meet those needs. As equipment proves to be

slow or inefficient, new machines will be invented. Technology responds to our needs in

helping us maintain our standard of living.
5. What is the best title for the passage?______

  A. The definition of technology

  B. Modern technology

  C. The application of technology

  D. The development of technology

6. From the passage, we can infer that this article is probably ______.

  A. a part of the introduction to American business

  B. followed by the passage talking about factors of production

  C. taken from a learned journal

  D. Both A and B

7. Which is the main idea of the passage?______

  A. Modern technology is the key to the improvement of standard of living.

  B. The three major factors of production-land, labor and capital are all influenced by

      technology.

  C. Technology is the response to our needs.

  D. The United States is making great efforts to advance its technology.

8. According to the passage, people can live a long life with the help of ______.

  A. higher quality of life

  B. medical technology

  C. modem farming machinery

  D. technological substitute




          翻译填空

1. 我牙疼得要命, 一夜没有睡着。

   I’ve got an awful toothache. It _____ _____ ______ ______ _______ _______.

2. 这使我们没法进行下去。

   This ______ _______ _______ for us ______ _______ _______.

3. 他取得成功靠运气好多于靠下苦功。

   He ______ ______ ______ _______ _______ rather than to hard work.
4. 他太穷, 请不起大夫, 才四十多岁就死了。

   _____ ______ ______ ______ ______ _____, he died in his forties.

5. 机器出什么毛病了吗?

   Has anything ______ ______ ______ ______ ________?



         短文改错

The Huaihe River has been serious polluted. Day and night               1_______.

millions of tons of waste water is being poured down to it from         2 _______

hundreds of factories. The waste water is harmful. At present           3. _______

there is no fish in it. The river water cannot be drunk. People in      4. _______

either bank have to dig wells to take drinking water. The Huaihe        5. _______

River is such dirty and poisonous that people don’t dare swim           6. _______

in it. Something must be done to stopping the pollution. The           7. _______

government and the people near the river must try to clear water        8. _______

as soon as possible. Now special attention has paid to the              9. _______

pollution by the government and more scientists. The pollution          10. _______

will be prevented in the near future.




           书面表达



请根据下面的信, 写一封回信。

Dear Headmaster,

     Thank you for your telephone message. We shall be happy to welcome your pupils to the

Gardens and Wild Like park. The entrance charge is 80p each child, teachers free.

     Our restaurant will e glad to supply meals at the following low prices: lunch $3.85, tea $1.2

for each child. Our president hopes to say that teachers’ meals will be suppliedfree.
     Our directors are pleased to act as guides at a small additional cost of 25p each child

(teachers free). Please let me know the number of children coming.

                                                            Yours truly

                                                            T. Falcon(Miss)

                                                            Secretary

回信要点如下:

  1.对来信表示感谢。

  2.28 位老师将于 10 月 24 日星期五参观 the Gardens and Wild Life Park。

  3.孩子们决定省钱,将去其他地方游玩。(校长 A. Good fellow)




· 答案解析 ·



一、. 1—5 CCBDA           6—10 BDACA

二、. 1—5 AACAB             6—10 DADBB        11—15 ABDBC 16—20 DDCAA

三、 1—4 ADDB             5—8 BDAB

四、

1. kept me awake the whole night

2. made it impossible, to go to

3. owed his success to luck

4. Too poor to afford a doctor

5. gone wrong with the machine.

五、短文改错

1. serious→seriously 2. to→into 3. √ 4. in→on       5. take→get

6. such→so 7. stopping→stop 8. water 前加 the 9. paid 前加 been 10. 去掉 more
六、作文

         Dear Miss Falcon

       Thank you for your letter of 10 October. I am pleased to say that twenty-eight teachers

from this school will visit the Gardens and Wild Life Park on Friday, October 24th.

     I am afraid that the children have decided to save money. And I am going to take them to

another place for the day.

                                                                     Yours Truly

                                                                 A. Good fellow
                                                                     Headmaster

                                       Unit 6 Good manners



            选择填空



1. We don’t allow ______here.

  A. to smoke B. smoke C. smoking D. being smoked

2. It’s not polite to ______ others.

  A. look at B. stare at C. watch D. glance at

3. What use will you______ the wood?

  A. make B. make from C. make of D. make into

4. I______ to attend the lecture last night, but I had a very important report to write.

  A. meant B. mean C. had meant D. was meaning

5. –What do you think made Mary so unhappy?

    --______.

     A. As she failed B. Failed C. Failing D. Because of failing

6. If ______ the same treatment again he is sure to get well.

     A. giving B. give C. given D. being given

7. I wouldn’t advise ______there by bus, because it is too crowded.

     A. and go B. to go C. to going D. going

8. –Do you know the city at all?
   --No, this is the first time I ______ here.

    A. was B. came C. am coming D. have been

9. –You’re so lucky.

   --What do you mean ______ that?

    A. by B. in C. of D. for

10. Excuse ______you, but I have an important message for you.

   A. me to, interrupt B. my interrupt C. me of D. my interrupting




          翻译句子

1. 我们必须充分利用时间来做好准备工作。

   We must ______ full ______ ______ the time to make preparations.

2. 他停了一会儿,考虑如何写故事的结局。

   He stopped ____ _______ ________ considering how to write the end of the story.

3. 爸爸不允许我们用他的录音机。

   Father will not ______ _____ ______ ______ his recorder.

4. 到一个国家去你就得遵循当地人的习俗。

   When you get to a new country, you’ll have to _____ _____ _____ of the people there.

5. 玛丽把我介绍给他家中的每一个人。

   Mary _____ ______ ______ each one in her family.

6. 他病得厉害,只好请假。

   Being very ill, he had to ______ ______ leave.

7. 她的陈述中漏掉了一个重要的细节。

  She ______ _______ an important detail in her ________.

8. 他微笑着在我的对面坐下。

  He smiled and _____ _______ _________ _______ her.

9. 在公共场合盯着某人看是不礼貌的。

   It’s bad _______ to ______ ______ somebody _____ public.

10. 他的成功对我们来说是个惊奇的事。

    His success was _____ _______ _________ _______ us.
          阅读理解

                                                (一)

     Boxing was long viewed sickly.Generally forbidden by law in earlier days,the fighting was

usually done with bare fists,and matches often lasted forty or fifty rounds.

     In 1882 John L.Sullivan,a fighter of great power,won the world heavyweight championship

from Paddy Ryan in a bare          fisted battle marked by hitting,scratching,and bitting without any

rule.Five years later,while fighting Patsy Cardiff at Minncapolis,Sullivan broke his right arm in the

third round,but he continued fighting to the sixth round and won.In 1889,Sullivan defeated Jake

Kilrain with his bare fists in another championship fight,winning twenty thousand dollars and a

diamond prize medal.His admirers talked then of running him for the next governor,but he

travelled to Australia for a boxing tour instead,coming back only to lose his title in a twenty   one

round match with a young California named James J.Corbett.

     "Gentleman Jim         s" victory in this match marked a turning point,for it showed scientific

boxing was over strength.But Corbett's title ended in 1897,when another boxer,Bob

Fitzsimmons,in less than three seconds,achieved his goal and then Fitzsimmons knocked out an

Irishman,won the heavyweight championship of the world and invented terrible "solar plexus

punch".

     注释

     1. view vt.看,观看,眺望                   2. sickly adv.病态地

     3. championship n.冠军称号                     4. scratch vt.抓破

     5. run vt.参加竞选                     6. achieve one's goal 达到目的

     根据短文内容选择正确答案

     1、Boxing matches in the early days were_____ .

     A. short and bloody

     B. usually spare time competitions

     C. governed by strict rules

     D. cruel

     2、Sullivan held the world's heavyweight title for_____.

     A. about eight years
     B. only a year

     C. twenty       one years

     D. five years

     3、Sullivan's fight with Kilrain was_____.

     A. the first boxing championship match

     B. a bare    fisted championship fight

     C. the last boxing match to be fought bare fisted

     D. a six    round match

  4、Sullivan was so popular that his admirers_____.

     A. encouraged him to be a governor

     B. raised twenty thousand dollars for him

     C. advised him to take boxing tour of Australia

     D. refused to believe he could be defeated

     5、"Gentleman Jim            s" victory over Sullivan was a turning point because it_____.

     A. told us that the scientific boxing was advanced

     B. marked the first appearance of the "solar plexus punch"

     C. was decided on the basis of strength

     D. removed the long         time heavyweight champion

                                                 (二)

     One day a few years ago a very funny thing happened to a neighbour of mine.He is a teacher

at one of London's big medical schools.He had finished his teaching for the summer term and was

at the airport on his way to Russia to give a lecture.

     He had put a few clothes and his lecture notes in his shoulder bag,but he had put Rupert,the

skeleton to be used in his lecture,in a large brown suitcase.At the airport desk,he suddenly thought

that he had forgotten to buy a newspaper.He left his suitcase near the desk and went over to the

shop.

     When he got back,he discovered that someone had taken his suitcase by mistake.He often

wonders what they said when they got home and found Rupert.

     注释

     1. skeleton n.人体骨架
2. suitcase n.箱子

3    by mistake 错误地

根据短文内容选择正确答案

1、Who wrote the story?

A. Rupert's teacher.

B. The neighbour's teacher.

C. A medical school teacher.

D. The teacher's neighbour.

2、Why did the teacher put a skeleton in his suitcase?

A. He needed it for the summer term in London.

B. He needed it for the lecture he was going to give.

C. He wanted to take it to Russia for medical research.

D. He wanted to take it home as he had finished his teaching.

3、What happened at the airport?

A. The skeleton went missing.

B. The skeleton was stolen.

C. The teacher forgot his suitcase.

D. The teacher took the wrong suitcase.

4、Which of the following best tells the teacher's feeling about the incident?

A. He is very angry.

B. He thinks it rather funny.

C. He feels good without Rupert.

D. He feels helpless without Rupert.

5、Which of the following might have happened afterwards?

A. The teacher got back the suitcase but not Rupert.

B. The teacher got back neither the suitcase nor Rupert.

C. The teacher got back Rupert but not the suitcase.

D. The teacher got back both the suitcase and Rupert.
           完型填空

     As Christmas is coming,there are presents to be bought,cards to be sent,and rooms to be

cleaned.Parents are __1___ with difficult jobs of hiding presents from curious young children.If

the gifts are large,this is sometimes a real __2___.On Christmas Eve,young children find the

excitement almost unbearable.They are torn between the wish to go to bed early so that Father

Christmas will bring their presents quickly and the wish to __3___ up late so that they will not

___4__ the fun.The wish for gifts usually proves stronger.But though children go to bed early,they

often lie __5___ for a long time,hoping to get a short __6___ at Father Christmas.

     Last Christmas,my wife and I __7___ hid a few large presents in the storeroom.I ___8__ the

moment when my son,Jimmy,would __9___ meswheresthat new bike had come from,but __10___

he did not see it.

     On Christmas Eve, __11___ took the children hours to go to sleep.It must have been nearly

__12___ when my wife and I went quietly into their room and began _13____ stockings.Then I

pushed in the __14___ I bought for Jimmy and left it beside the Christmas tree.We knew we

would not get much sleep that night,for the children were ___15__ to get up early.At about five o

   clock the next morning,we were __16___ by loud sounds coming from the children's room-they

were shouting excitedly! __17___ I had time to get out of bed,young Jimmy came riding into the

room on his new bike,and his sister,Mary,followed close behind pushing her new baby carriage.

__18___ the baby arrived.He moved __19___ the hands and knees into the room dragging a large

balloon behind him.Suddenly it burst.That woke us up __20___.The day had really begun with a

band !

     注释

     1. curious adj.稀奇的;奇特的;难以理解的,不寻常的,奇妙的,古怪的

     2. unbearable adj.难堪的;不堪忍受的;承受不住的

     3. prove vt.证明,证实 4. stockings n. (pl.)长袜 5. burst vi.爆炸;爆裂;胀破;冲破

     6. band n.巨响

     1、A. faced      B. met    C. filled   D. pleased

     2、A. question      B. matter    C. problem     D. business
     3、A. get       B. stay       C. stand         D. wake

     4、A. lose       B. break       C. miss         D. leave

     5、A. awake        B. wake           C. asleep      D. sleep

     6、A. look       B. stare       C. glare        D. watch

     7、A. hopefully        B . busily         C. gladly        D. successfully

     8、A. liked       B. feared          C. surprised       D. hated

     9、A. answer        B. tell      C. ask         D. search

     10、A. sadly        B. unluckily         C. possibly        D. fortunately

     11、A. it      B. they        C. I      D. we

     12、A. morning         B. midnight             C. evening      D. daybreak

     13、A. filling       B. sewing          C . mending         D. preparing

     14、A. present        B. stocking         C. bike        D. tree

     15、A. going        B. sure          C. glad      D. excited

     16、A. troubled        B. frightened            C. woken       D. shocked

     17、A. Before        B. After          C. Until        D. Since

     18、A. Even        B. And C. Soon D. Then

     19、A. with        B. on       C. over         D. by

     20、A. all       B. nearly       C. happily         D. completely



         短文改错

A few months after returning the US from Germany, I took                   1._______

part in a college course in French. Since I have learned                   2._______

to say German well in Germany, I thought it might be                       3._______

interested to begin studying another language. At the                      4._______

first class, the teacher asked us to do a pronunciation                    5._______

exercise in it he would say a word or two in French, and                   6._______

each student would do their best to copy. When he got to                   7._______

me, he kept having me to say more words, and I                             8._______

finally asked him why. “I find it great fun,” she explained                 9._______

it. “In 25 years of teaching at school, it’s the first time                 10._______
I’ve heard an American speak French with a German accent.”




          书面表达



  假定你是学生李民。有一批瑞士中学生来到北京。学校派你给他们当导游,领他们参观

长城。参观前,

由你介绍长城。请你把要说的话写下来。内容包括以下几点:

    1)                                 高      宽
      长城是世界奇迹之一。长城有两千多年的历史。长 6,000 多千米, 6~7 米, 4~

5 米。现在是游览胜地。

    2)长城是几千年前劳动人民修建的。中国人民是世界上伟大的人民。我们为此而自豪。

    3)向客人作自我介绍,对他们参观长城表示欢迎。

    注意:字数 110 左右;不要逐字翻译。




· 答案解析 ·

一、.1—5 CBCCC 6—10 CDDAD

二、翻译句子

    1. make, use of 2. for a moment 3. allow us to use 4. follow the customs

    5. introduced me to 6. ask for 7. left out, account 8. sat down opposite to

    9. manners, stare at, in 10. a great surprise to

三、阅读理解

(一)

    1. D 文章里说,早期的拳击比赛拳击手们不戴拳击手套,而且还要打 40 或 50 回合,所

以,我们可以想象当初拳击比赛相当残忍。

    2. A 可以从第二段 John L.Sullivan 获得两次冠军的时间中推算出答案。

    3. B 此题文章中已有明确的提示。

    4. A"His admirers talked then of running him for the next governor,"可推出答案。"running
for"的意思生词表里已经有介绍。

  5. A"for it showed scientific boxing was over strength."一句说明了现在拳击比赛更加科

学,而不像过去一样仅靠拳击手们的力量。

(二)1. D 答案可以从文章第一段第二句推断出来。

    2. B"give a lecture"是关键词,意为"做报告,演讲"。

    3. A"taken his suitcase by mistake"是别人拿错他手提箱的意思。

    4. B 关键是"wonder"这个词,它的意思是"纳闷;想知道"。

    5. B 从"He often wonders..."我们可以推测出,这件事已经发生一段时间了,教授还常

常感到好奇,所以,找回手提箱和骷髅的可能性不大。

 四、完型填空

  1. A 文章说明了给孩子们的圣诞礼物在圣诞节前藏好不被孩子们发现,是父母们面临

的一个大困难。短语 be faced with 的意思是"面临……"。

  2. C problem 意为"困难,难题",所以,藏起大礼物是一件困难的事情。

  3. B 四个选项都可以与 up 构成词组,但是,stay up 是"熬夜,不睡觉"的意思。

  4. C 可以推断出,孩子们不愿睡觉的原因是不想错过圣诞礼物给他们带来的欢乐。

  5. A lie awake 既符合题意,也符合语法规则。lie 后需要跟上形容词,表示状况。

  6. A get a short look at 是固定词组,其他三个词无法直接放在这个短语中。

  7. D 读完全文可以知道,文章叙述了去年送给孩子们圣诞礼物的故事。successfully 符

合题意。

  8. B fear 能充分表达作者不愿孩子们在节前见到礼物的心情,否则,就可能失去令孩

子们惊喜的效果。

  9. C 如果作者的儿子要想搞清自行车的来历,肯定要问的,故 ask 符合题意。

  10. D   but 表示转折,这说明他的孩子们没看到自行车,作者认为这是"幸运地"。

  11. A 这是 it takes sb.some time to do sth.的句型。

  12. B 等孩子们睡着后,可能已经是 midnight 了。daybreak 意为"黎明破晓"。

  13. A 根据圣诞节的风俗习惯,故选 A。sew 意为"缝补"。

  14. C 上文已经说明。

  15. B be sure to do sth.最能表达出孩子们急于见到礼物的心情。

  16. C they were shouting excitedly 表达出孩子们见到礼物时的兴奋劲儿。作者夫妇两人

被孩子们吵醒,故 woken 是最合适的选项。
     17. A before 意为"还没……就",引导时间状语从句。

     18. A 用 even 语气更强,而且更准确地表示出作者的惊奇。

     19. B move on one's hands 是"爬着走"的意思。

     20. D 正是由于孩子们的吵闹,还有气球的爆炸声,作者夫妇才被吵醒了。completely

意为"十分,完全地"。

五、短文改错

1. returning 后加 to 2. have→had 3. say→speak 4. interested→interesting            5. √

6. it→which 7. their→his8. 去掉 to         9. she→he 10. 去掉 it

六、作文

    Hello, dear friends, warmly welcome to our country. I'm Li Min. I'm very glad to be your

guide. Now I'd like to tell you something about the Great Wall of China . The Great Wall has a

history of over 2, 000 years. It is considered to be one of the    wonders in the world The Great

Wall is 6,000 kilometers long, 6~7 meters high and 4~5 meters wide. Today the Great Wall

has become a place of interest. The Great Wall was built by the working people thousands of

years ago. So the Chinese are a    great and hard-working people in the world.

       We are all proud of them.

                                         Unit 8 Sport



            单词辨音



从 A.B.C.D 中找出其划线部份与所给单词读音相同的选项。

1.compete      A.kitchen          B.necessary     C.great     D.cream

2.Olympic       A.gold B.motto          C.pronounce       D.project

3.sailing     A.fact B.shade          C.programme         D.many

4.Shooting      A.movement          B.firewood      C.full        D.smoke

5.decision     A.future      B.Russian          C.usual     D.question
        单词拼写

1.There are ten c______ in the race.

2.The a______ all over the world have taken part in the Olympic Games.

3.Running and jumping are usual sports. Sailing and horse-riding are some of the more u______

    sports.

4.The football p______ did their best to win the game.

5.Time passes very s______ (快速) .

6.Her handwriting won the first p______ in the competition.

7.Look, it is the w______ (摔跤) match.

8.Carl Lewis won four gold m______ in the 1988 Olympic Games.

9.The t______ of Unit 9 is “Computers” .

10.The first Olympic Games in m______ times happened in 1896.




        选择填空

1.John ______ a lot of school activities.

A.joins       B.takes part in   C.do his best     D.used to

2.About 200 people ______ the competition.

A.joined       B.joined in      C.joined with     D.joined up

3.That novel ______ name I forgotten was written by him.

A.which        B.whom        C.that      D.of which the

4.He was so tired that he walked ______.

A.slower and slower               B.more and more slowly

C.slowlier and slowlier           D.more and more slow

5.He wanted a box ______ he could keep books.

A.which B.that          C.in that       D.in which

6.---- ______?               ---- In my opinion, we should talk to him.

A.Which do you prefer                 B.Why don't you talk to him

C.What's your opinion                 D.How about a talk to him
7.His mother ______ best ______ him.

A.did his, to help       B.did his, helping     C.did her, to help       D.did her, helping

8.The stones ______ houses and bridges.

A.are used to build         B.used to build     C.are used to building        D.used to building

9.The Smiths used to live in London, ______ they?

A.wouldn't       B.didn't      C.weren't      D.hadn't

10.Tom prefers ______ to ______.

A.wresting, shooting        B.to wrestle, shooting C.to wrestle, shoot      D.wrestle, shoot

11.“Think before you speak.” is a good ______.

A.morto          B.moto      C.motor       D.motto

12.Rather than ______ on a crowded bus, he always prefers ______ a bicycle.

A.ride, ride     B.riding, ride     C.ride, to ride    D.to ride, riding

13.He was standing ______ beside me at the party.

A.right B.rightly C.near D.even

14.He was so careless that he ______ his glass on the ground.

A.fell B.dropped C.hit D.beat

15.My little brother has ______ off a ladder and hurt himself.

A.fallen       B.dropped        C.taken       D.sent

16.I saw a lot of people ______ going shopping last Sunday.

A.whom was        B.whom were         C.who was        D.who were

17.He begged to ______ to see his wife.

A.allow        B.allowed      C.be allowed      D.being allowed

18.The science books of 30 years ago are ______ now.

A.before the times       B.before time     C.behind the times     D.behind time

19.The sports meet will ______ in September.

A.be held       B.hold       C.be picked      D.pick

20.Are you going to ______ us in the discussion?

A.take      B.join       C.with      D.be
          完型填空

                                                (A)
     All over the world people swim for ______(1).Swimming is enjoyed by people of all

______(2) , from the young to the old. Swimming is one of the best forms of exercise. It can make

hearts and bodies ______(3).It can also help blood circulate(循环) . ______(4) handicapped(残废

的) people can't enjoy other sports, they can ______(5) their bodies in better condition by

swimming.

     There are many ______(6) for water safety. These rules can help save ______(7) your life

but also the life of a friend. ______(8) , know how to swim. Remember, never swim

______(9).Always swim with a friend and know the place where people are in the water at all

times. It is the best to swim only in ______(10) if you are a beginner.

1.A.fun         B.prize          C.sports    D.medals

2.A.jobs        B.ages      C.places        D.countries

3.A.together B.sure              C.hard      D.strong

4.A.But         B.If       C.As         D.Though

5.A.feel       B.keep       C.find        D.give

6.A.people         B.things        C.rules      D.competitions

7.A.even if         B.not only        C.both       D.which

8.A.First of all       B.At one time         C.At least         D.In fact

9.A.with friends        B.in warm water         C.bravely         D.alone

10.A.safe places         B.water       C.sea          D.river

                                                (B)
     Sports are filled with wonderful moments, but perhaps nothing is as ______(1) as the finish

of the marathon. It is the ______(2) and hardest race of all. The name “marathon” comes

______(3) a village in Greece.

     A famous battle was ______(4) there in the year 490 BC.When the Greeks had ______(5)

the Persians, a soldier ran ______(6) from Marathon to Athens, ______(7) 40 kilometres, to tell

people the good ______(8).When the modern Olympic Games were ______(9) in 1896, the
organizers knew this story. The marathon has been a ______(10) since then.

Now people all like the sport.

1.A.exciting         B.excited       C.hard        D.glad

2.A.shortest         B.longest           C.most difficult    D.happiest

3.A.about         B.out          C.down        D.from

4.A.won         B.fought         C.beaten        D.lasted

5.A.won         B.fought         C.beaten       D.seen

6.A.all the way        B.all the time        C.in a way      D.in time

7.A.another         B.other       C.more than       D.less than

8.A.knowledge          B.deed       C.news         D.title

9.A.held        B.happened         C.gone on        D.kept

10.A.place         B.village       C.sport        D.competition



          阅读理解

                                                  (A)
     All over the world people enjoy sports. Sports help to keep people healthy and happy, and to

live longer.

     Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TVs to watch

the games. Often they get very excited when “their” player or team wins.

     Some sports are so interesting that people everywhere go in for them. Football, for example,

has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with

many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! And

think of people in cold countries. Think how many love to skate or ski in Japan, Norway or

Canada.

     Some sports or games go back thousands of years, like running or jumping. Chinese wushu,

for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a

hundred years old yet. People are inventing new sports or games all the time. Water-skiing is one

of the newest in the family of sports.

     People from different countries may not be able to understand each other, but after a game

together they often become good friends. Sports help to train a person's character. One learns to
fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace. (胜不骄,败不馁)

1.Why do people all over the world enjoy sports?

A.Because they are healthy.

B.Because they are happy.

C.Because they want to live longer.

D.All the above.

2.Why do some people get excited when they watch a game?

A.Because their favourite team wins.

B.Because      they win the game.

C.Because      they get the good news.

D.Because they can't help themselves.

3.Which of the sports has a long history?

A.Water-skiing            B.Basketball        C.Sailing        D.Long jump

4.Why do people from different countries often become friends after a game together?

A.Because they train their character in the game.

B.Because they understand each other.

C.Because they are friendly to each other.

D.Because they help each other.

5.After the football game the team members shake hands with each other to show ______.

A.they fight hard.             B.they win with pride.

C.they lose with pride.        D.they fight fair.

                                                (B)
     A young father was visiting an older neighbour. They were standing in the older man's garden,

and talking about children. The young man said, “How strict should parents be with their

children?”

     The older man pointed to a string (绳子) between a big strong tree and a thin, young one.

“Please untie that string,” he said. The young man untied it, and the young tree bent(弯曲) over

to one side.

     “Now tie it again.” said the older man. “But first pull the string tight so that the young tree

is straight again.”
     The young man did so. Then the older man said. “There, it is the same with children. You

must be strict with them, but sometimes you must untie the string to see how they are getting on.

If they are not yet able to stand alone, you must tie the string tight again. But when you find that

they are ready to stand alone, you can take the string away. ”

1.The story is about

A.how to take care of your tree.

B.how strict parents should be with their children.

C.how the young father should get on with the older neighbour.

D.how to tie and untie the string.

2.The young man untied the string

A.in order to throw it away.

B.so that both of the trees would grow straight.

C.only to find that one tree bent over to one side.

D.in order to let the older man teach him.

3.When could the string be taken away?

A.When the older man left.

B.After you have untied it.

C.When the young man untied it next time.

D.When the young tree is able to stand alone.

4.At last the older man told the young man that

A.he should be strict with his children if they could not stand alone.

B.he should be strict with his children.

C.he should be hard on his children.

D.he should tie his children until they are ready to stand alone.

5.In the story the relation of the big strong tree to the young one is like that of

A.the young father to the older neighbour.

B.parents to their children.

C.the older neighbour to the children of young father.

D.father to son.
                                                  (C)
根据对话内容,从对话后的选项中选出五个能填入空白处的选项,选项中有两项为多余选项。

----I haven't had much exercise recently. ______1 ______. What do you do for recreation?

----For recreation, I like to play tennis in the summer. ______ 2 ______?

----Yes, my favorite sport is running. ______3 ______. Have you ever been on that kind of team?

----No. In college, I was on the swimming team. ______4 ______. You enjoy swimming don't

you?

---- ______5 ______. However, I do like to sit and fish.

A.I like all kinds of sports

B.My only recreation(娱乐) has been watching TV

C.I enjoyed that

D.You have a favorite sport, don't you

E.No, I don't like to swim very much

F.I watched a race on TV last night

G.I am not good at fishing



          短文改错

       Allen is sixteen years old. For years he has         1. ______

been a member of horse-riding club. He has a               2. ______

part-time job but still manages to take part               3. ______

most of the activities. In fact, most of him                4. ______

friends who were club member stopped taking                 5. ______

part in it last year after graduating from                  6. ______

high school. They now work and go to school.                7. ______

They consider them too old for the club. The                8. ______

younger club members think of Allen is full                 9. ______

of funs, a great leader to follow.                         10. ______
            书面表达



根据中英文提示,写一篇关于运动的文章。

1.要想身体好,生活好,每人都需要运动。(keep good health, enjoy life)

2.有各种各样的运动。(different kinds of)

3.有人只喜欢看比赛或听广播。(prefer to watch, listen to)

4.不论做什么运动,重要的是锻炼。(It doesn't matter, take exercise)




· 答案解析 ·

一、1.D 2.A 3.B 4.A 5.C

二、1.competitors 2.athletes 3.unusual 4.players 5.swiftly

     6.prize 7.wrestling       8.medals 9.title 10.modern

三、1.B 2.B 3.D 4.B 5.D 6.C 7.C 8.A 9.B 10.A

     11.D 12.C 13.A 14.B 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A 20.B

四、(A)1.A 2.B 3.D 4.D 5.B 6.C 7.B 8.A 9.D 10.A

     (B)1.A 2.B 3.D 4.B 5.C 6.A 7.C 8.C 9.A 10.D

五、(A) 1.C 2.A 3.D 4.B 5.D                      (B)1.B 2.C 3.D4.B 5.B

        (C)1.B 2.D 3.F 4.C 5.E

六、1.had----has 2.of 后加 a 3.part 后加 in 4.him----his5.member----members

     6.it----them 7.and----or8.them----themselves 9.去 of 10.funs----fun

七、书面表达

     It is true that all of us need some kind of sports. We can't work all the time if we are

going to keep good health and enjoy life.

     There are different kinds of sports, such as running, jumping, swimming, basketball and

football.

     Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people prefer to watch them

on TV or listen to them on the radio. When there is an important football game it is almost
impossible to get tickets. Everyone wants to attend.

     It doesn't matter whether we play basketball or swim in the river. It is important for everyone

to take exercise from time to time.

                                      Unit 9 Technology



           选择填空



1. This is the way he thought of _____ these problems.

     A. solving B. to solve C. deciding D. to describe

2. Jack is good _____ playing basketball.

     A. in B. to C. at D. on

3. She often helps her mother_____ housework.

     A. doing B. for C. does D. with

4. Can you tell us _____ the place _____?

     A. what; looks like B. what; likes     C. how; looks like D. how; is like

5. These wines are all made _____- grapes.

     A. of B. from C. in D. up of

6. The books costs _____ twenty dollars.

     A. as many as B. so many as C. as much as D. so much as

7. He is the only one of the students who _____ the English examination.

     A. have passed B. has passed C. have failed D. is failed in

8. Not only _____ but also _____.

     A. he does well in chemistry; he is good at physics

     B. he does well in chemistry; is he good at physics

     C. does he do well in chemistry; he is good at physics

     D. does he do well in chemistry; is he good at physics

9. _____, I won’t believe him.

     A. No mater which he says B. No matter he says what

     C. No matter what he says D. Whichever he says
10. The child is difficult _____.

     A. taking care of B. to take care of C. to take care D. taking care




           完型填空

     Dear Benter,

     You have been away exactly two weeks today but it seems more like two years to me!

     I’m glad to hear you’ll be back soon. Are you coming directly home, dear? Or do you            plan

to make some stops         1        the way? I hope you’ll be home in            2   for Patsy’s birthday

nextSunday. She is    3   you to show films to her 4      friends.

   Patsy keeps asking every day 5         you’ll be back. She says you never          6    that story you

were telling her about 7       train that lost its “ toot”. You’d better     8       and think up a good

ending 9 it. You know how Patsy is? She 10 be happy until she knows exactly what 11 the

“toot” and 12 the little train got it back 13    !

     Everything at home is fine except that we 14       you so much! I’ve been 15         with the spring

cleaning. Yesterday I had Cora 16       in to wash the kitchen walls and she did a very good 17        of

it. The kitchen looks as though it’s been repainted. I made some new yellow curtains, and they 18

very beautiful.

     I went to see your mother yesterday. Her 19        is all gone and she looks very 20         . Your

sister Jean looks wonderful! She has taken off about fifteen pounds since she began dieting. But

now she’s complaining that none of her clothes fit!

   Hope to see you before next Sunday.

   Love and kisses to you!

                                                                      Yours

                                                                           Lyn

1. A in B. on C. at D. along

2. A. time B. fact C. all D. the end

3. A. expecting B. thinking C. agreeing D. hoping

4. A. small B. short C. little D. low

5. A. that B. when C. why D. unless
6. A. finished B. stopped C. supplied D. included

7. A. some B. a C. the D. this

8. A. care B. come C. pretend D. hurry

9. A. on B. for C. at D. in

10. A. mustn’t B. couldn’t C. won’t D. shouldn’t

11. A. affected B. about C. happened D. was

12. A. how B. however C. because D. why

13. A. yet B. too C. again D. next

14. A. love B. think C. miss D. care

15. A. working B. ready C. together D. busy

16. A. stay B. come C. visit D. drop

17. A. work B. job C. thing D. clean

18. A. show B. feel C. become D. look

19. A. cold B. heat C. health D. medicine

20. A. good B. well C. nice D. best



         阅读理解

                                                   A

     Every morning Steve goes to work by train. As he has a long trip, he always buys a

newspaper. It helps to make the time pass more quickly. One Tuesday morning, he turned to the

sports page. He wanted to read the report about an important football match the night before. The

team of his town won the match. The report was so interesting that he forgot to get off at his

station. He did not know it until he saw the sea. He got off at the next station, and had to wait a

long time for a train to go back. Of course, he arrived very late at the office. His boss was very

angry when Steve told him why he was late. "Work is more important than football!" he shouted.

1. The story happened ( ).

     A. every morning B. one Tuesday morning

     C. at a railway station D. at the office

2. Why does Steve always buy a newspaper when he goes to work? Because ( )

     A. he enjoys reading newspapers
     B. he wants to write articles for a newspaper

     C. he wants to make time pass more quickly

     D. he wants to read the report about football match

3. According to the story we know ( ).

     A. it is far from Steve's home to the office

     B. Steve's house is near the office

     C. it is not far from Steve's home to the office

     D. Steve's house is close to the office

4. Why was the boss angry with Steve? Because ( ).

     A. the team of his town won the match

     B. he had a long trip

     C. he was late for work

     D. he went to work by train

5. The boss didn't think ( ).

     A. work was more important than football

     B. football was more important than work

     C. the report was interesting

     D. Steve arrived very late

                                                    B

     For a long time, people who fish have had to rely on luck to catch fish. Even big fishing ships,

fitted with radar (雷达) and modern equipment, have their share of bad days. Wouldn't it be nice if

fish could be trained to come at the call of a whistle the way some dogs are trained?

   Well, the days of "fish whistle" may be just around the corner. Japanese companies are

working on methods that will train fish to return to harvest areas at the sound of an under water

whistle.

     The method works like this: First, fish eggs are hatched in a laboratory. Whenever feeding

time arrives, a whistle sounds. The young fish learn to return to their feeding areas at the sound of

the whistle.

     Later, the fish are set free at sea, near special-made underwater "barns"(仓库). There, the

whistle-plus-feeding program continues. Being well fed and sheltered (保护), the fish continue to
live around the barn. So when fishing time arrives, all the harvesters need to do is to sound the

whistle, drop their nets, and draw in a lot of fish. Many countries have closed their offshore (近海

岸的) fishing waters to ships from other nations. With fish          whistles and barns, Japan hopes to

become less dependent on importing (进口) fish from other countries.

6. According to the passage, for many years people dependent on ( ) to catch fish.

A. weather B. ships C. luck D. skills

7. The words "around the corner" in paragraph 2 means ( ).

A. very near    B. a dead end     C. not a through road D. impossible

8. Which of the following is true?( )

A. Well equipped fishing ships never have a bad day in catching fish

B. Dogs can be trained to come on hearing the call

C. Fish can never be trained like dogs.

D. Radar can always help catch more fish

9. From the passage we learn that ( ).

A. people are expecting the sea to offer more fish

B. many countries have taken measures to protect their fishing waters from foreign ships

C. the harvesters can catch as many fish as possible at any time

D. Japan hopes to supply more fish to other countries

10. On the whole, the passage is about ( ).

A. how to feed fish B. how to train fish C. a new fishing method D. an experiment with fish



        根据意思写单词

 1. having power to create                              c______

 2. make up one’s mind; resolve                       d______

 3. say what sb. or sth. is like; give a picture of in words      d______

 4. result of this; settlement of a question   d______

 5. cause to remember; cause to think of; make sb. remember sth. r______

 6. to be brave enough to do sth. difficult or dangerous d______

 7. a large body in space that moves around a star, esp around the sun p______

 8. liking peace; quiet; untroubled p______
 9. to gain a purpose or reach an aim; do well s______

 10. to win a victory over; to beat d______




            书面表达



     有一批想到中国投资的外国人来你市参观考察。假设你是接待人员。要向来访人员介绍

你市情况,请写出一篇英文短文,介绍以下情况:

     1 这是一座新型现代化城市,建于上世纪 80 年代初。

     2 海陆空交通便利,又有一条与北京相连高速公路最近正式启用。

     3 自然资源丰富,电力能源充足。

     4 政府支持外国投资者。




· 答案解析 ·

一、单选 1—5 BCDAB 6—10 CBCCB

二、完型 1—5 BAACB 6—10 ACDBC                     11—15 CACCD 16—20 BBDAB

三、阅读 1—5 BCACB 6—10 CABBC

四、根据释义解释单词

1. creative 2. decide 3. describe 4. decision 5. remind

6. dare 7. planet 8. peaceful 9. succeed 10. defeat

五、作文

     Ladies and gentlemen,

     Welcome to our city. Now let me introduce our city to you. Our city is a new modern city. It

was set up in the early 1980s. But it has been developing rapidly. From here you can travel to

anywhere by sea, by air or by land. Recently another freeway connected with Beijing has come

into use. The places around our city are rich in natural resources. Besides, the government of our

city supports foreign friends to invest on our city.
                                                        Thank you

                                Unit 10 The world around us



            选择填空



1. What _____ her _____ us?

     A. stopped, to join in B. kept, joining

     C. kept, from joining D. prevented, joining in

2. I have _____ after supper.

     A. used to talk B. get used to walking

     C. been used to walk D. used to walking

3. _____ I didn’t like the book but now I do.

     A. At first B. First of all

     C. For the first time D. First

4. _____ I could see clearly, he had cleaned the blackboard.

     A. Before B. Until C. After D. As

5. Our maths teacher is a simple man, who doesn’t _____ his clothes.

     A. take care of B. care about C. care for D. look after

6. Is _____ necessary to tell his parents everything?

     A. that B. what C. it D. this

7. At present, he is _____ of losing his job.

     A. dangerous B. in the danger C. out of the danger D. in danger

8. Will what you said _____ to her?

     A. to make any difference B. to make any differences

     C. make any difference D. make any differences

9. In America, he had to adapt himself _____ their customs and habits.

     A. with B. to C. or D. by

10. We all like Miss Gao because she knows more _____ us.

     A. of B. X C. about D. from
11. Either you or I _____ going to do the work.

     A. am B. is C. are D. will be

12. Without electricity human life _____ quite different today.

     A. is B. will be C. would have been D. would be

13. Many doctors and nuyses are devoting themselves to _____ SARS.

     A. fighting against B. fight against C. be fighting against D. fight with

14. I did _____ I could _____ the blind child.

     A. that, take care of B. what, to take care of

     C. all, take care of D. everything, take care of

15. _____ of farmland has been used for building.

     A. A large number B. A large amount C. The amount D. The number




           完型填空

     We often hear people saying that the world is getting smaller. They do not (1) mean that the

world is getting smaller,(2).What they mean is that with (3) means of transport, we can now (4)

every part of the world very (5).We can cross from New York to Paris in (6) than hours on a plane,

and helicopters can now be used to explore (探索) mountains and valleys that were (7) to

explore on foot. There used to be a time when many (8) of the world had never been seen or

visited by foreigners. The great forest in Brazil is so (9) that in some places it is (10) to walk

through them.Mt.Jolmo Lungma,the world's highest mountain was for (11) thought to be too

dangerous (12) .But in 1953 a New Zealander called Edmurd Hillary with his Nepalese

(13),Tenzing reached the top of Mt.Jolmo Lungma, and now (14) huge machines ,roads are being

cut through the forest of Brazil.(15) there was a time when the world was very small. Two

thousand and three hundred years ago the Egyptians and the Greeks thought that the world (16)

as it does on this old map. They thought the world was flat and that (17) it was the ocean. Then

man began to use ships to explore the world. They found that (18) they sailed further away from

their home continents, the world became (19).And they (20) new countries and continents that

they did not (21).As they built bigger and bigger (22),they were able to sail further and further

away. So they have to make new (23) to show the countries they found.Today there are (24)
undiscovered countries left to be put on the map, but there are many new

worlds to discover out in (25).

 1. A. surely B. really C. commonly D. clearly

 2.A.of course B. for example C. in fact D. in all

 3.A.strange B. expensive C. old D. modern

  4.A.see B. know C. reach D. call

 5.A.quickly B. slowly C. directly D. freely

 6.A.more B. less C. faster D. longer

 7.A.pleasant B. necessary C. painful D. difficult

 8.A.continents B. countries C. parts D. oceans

  9.A.far B. thick C. many D. tall

  10.A.impossible B. easy C. no use D. harmful

 11.A.the first time B. many times C. the time being D. a long time

 12.A.to stay at B. staying at C. to climb D. climbing

 13.A.guide B. teacher C. leader D. researcher

 14.A.for B. from C. with D. without

  15.A.So B. But C. For D. On

 16.A.watched B. remained C. felt D. looked

 17.A.around B. between C. among D. in

  18.A.since B. before C. because D. as

  19.A.smaller B. bigger C. richer D. more beautiful

 20.A.developed B. built C. discovered D. ruled

21.A.ask for B. know about C. belong to D. think about

22.A.buses B. machines C. cars D. ships23.A.maps B. signs C. places D. paintings

24.A.many B. a few C. no D. any

25.A.the distance B. no time C. space D. sight



        阅读理解

                                                  A.

     Americans use more water than any other people in the world. If we continue to use water at
the rate we do now, we will soon not have enough to meet our needs. In 1980, 40 billiongallons

were used each day in the United States. In 1990, 700 billion gallons were used. The average

Americans uses almost 90 gallons of water a day for personal use. And much move water is

needed to make the things American people like to have. For example, it takes thousands of

gallons of water to make one pound of beef for the dinner table. It takes more than 100, 000

gallons of water to make a car. If we include these uses of water, the average American uses about

2000 gallons of water a day.

1. The best title for the passage is _____.

     A. Water Use in the United States

     B. The Problem of Water Use

     C. Water Use in the World

     D. Water Use in the Twentieth Century

2. It takes _____ water to make a car than to make one pound beef.

     A. much B. more C. less D. fewer

3. Americans used _____ gallons of water each day in 1990.

     A. 40 billion B. 90 billion C. 700 billion D. 200 billion

4. Which is not true according to the passage?_____

     A. Americans may run short of water in the future.

     B. Americans use more water than ever.

     C. Americans use as much water as they used to.

     D. The more things Americans like to have, the more water is needed.

5. What is the author’s opinion?_____

     A. Americans don’t have enough water.

     B. Americans don’t use enough water.

     C. Americans like to use water.

     D. Americans use too much water.

                                              B. Air Pollution

     Air pollution is caused by many things. Great clouds of smoke come from factories. Cars

send smoke and fumes (烟、废气) into the air .Burning waste fills the air with bits of dirt. Even

burning leaves add smoke to the air.
     Sometimes, planes cannot find their landing spots through smoke. Smoke of all kinds is bad

to breathe and can do great harm to the body.

     Still, we cannot live without air. We must find a way to clean the air we have.

     In time, we may have factories that are run by atomic energy (原子能).Our cars may run on

smoke-free electric power (无烟的电能).Scientists are also working on new ways to help the oil

burned by cars from making fumes. Waste may be burned in the sand on ocean floors.

     These changes might keep our air clean in the years to come. But until then, many scientists

are looking for ways to make air cleaner now.

6.On the whole, this passage is about____.

     A. dirty air B. electric power C. atomic energy D. burning waste

7.Air pollution is caused by____.

     A. factories and clouds B. cars and oil

     C. smoke and fumes D. waste burned on ocean floors

8.The story does not say so, but it makes you think that .

     A. stopping air pollution is hard

     B. dirty air is blown away by the wind

     C. planes cannot fly through smoke

     D. it is impossible to make dirty air cleaner

9.Scientists are now working on ways to____.

     A. keep planes from flying

     B. bury sand on ocean floors

     C. stop air pollution

     D. burn leaves without smoke

10.Why would electric cars cut down on air pollution?

     A. They go only a short way.

     B. They are easier to keep clean.

     C. Electric power has no smoke.

     D. Electric cars need no energy.
          短文改错

          A school meeting was had on the playground.Lily              1.___________

        looked very exciting because she had won the                   2.___________

        first place in the final examination.But after this            3.___________

        she was thought to be foolish.She often asked for              4.___________

        silly questions that made her classmates laugh her.            5.___________

       When the headmaster announced(宣布)her name,she                   6.___________

       didn’t seem to hear until her name repeated several times.     7.___________

       I felt strange.Later I asked her why she can’t                  8.__________

       hear her name calling.She replied with a smile,                 9.___________

       “Oh,yes.I have good ears. I was only afraid of                10.___________

       the others hadn’t heard.”




             书面表达



       认真阅读下列对话,请转述父子谈话的主要内容,要求不要句对句的重复,只要把主要

意思表达出来即可。

       Tom: Good morning, Dad. Would you mind helping me?

       Mr. Black: What’s it, Tom?

       Tom: Could you lend me five pounds?

       Mr. Black: That seems a lot. What do you want so much money for?

       Tom: Tomorrow is Jane’s birthday and she is having a party, I’ll have to get a new shirt and

tie.

       Mr. Black: But I gave you some money last week. Have you already spent it?

                                                           m
       Tom: No, but I need it to buy a present for Jane. I’ her boyfriend. I have to look handsome.

       Mr. Black: I don’t think girls worry about things like that any more. When will you pay me

back?

       Tom: As soon as I can, Dad. Next month, perhaps.
     Mr. Black: Next year is more likely. Oh, well, here you are.




· 答案解析 ·

     一、—5 CBAAB 6—10 CDCBC 11—15 ADA BB

     二、5 BADCA 6—10 BDCBA 11—15 DCACB 16—20 DADBD 21—25 BDACC

     三、1—5 ABACD 6—10 ACACC

     四、1.had 改为 held 2.exciting 改为 excited 3.after 改为 before

      4.去掉 for 5.laugh 后加上 at 6.√ 7.name 后加上 was

      8.can’t 改为 couldn’t 9.calling 改为 called 10.去掉 of

     五、作文

     one morning, Tom asked his father if he could help him. Mr. Black wanted to know what was

the trouble. Tom asked Father to lend him 5 pounds, but Mr. Black wondered what          he wanted so

much money for since he had given him some the week before. Then Tom explained his girlfriend,

Jane, was having a birthday party the next day, and that     he would have to buy some new clothes

for himself and a present for her. Mr. Black agreed at last and asked his son jokingly when he

would pay the money back.

                            Unit 11 The sounds of the world



            选择填空



1. His parents want to make _____.

A. him a doctor B. him to become a doctor         C. a doctor him D. a doctor from him

2. it’s the second time I _____ her this month

A. had seen B. see C. saw D. have seen

3. The bird ___its wings rapidly as it flew on.

A. strike C. hit C. beat D. fight
4. I’ll ____ at the school gate after school.

A. pick you B. pick you up C. pick you out D. pick on you

5. I’ve worked with children before, so I know what _____ in my new job.

A. expected B. to expect C. to be expecting D. expects

6. They play music in order to satisfy their inner____.

A. hoping B. idea C. suggestion D. desire

7. This is a ____ club.

A. select B. pick C. choose D. pick up

8. Gold is similar _____ color _____ brass.

A. in …in B. to…to C. to …in D. in …to

9. Suddenly a cat ran out ____ the door.

A. from B. behind C. from behind D. behind from

10. in some parts of the world, tea _____ with milk and sugar.

A. is serving B. serves C. served D. is served




           完型填空

        My father often works very hard. And he has __11_ to see a film. Here I will tell you

___12_ about him. One afternoon, when he finished his work and was about to go home, he found

a film ticket under the __1_3_ on his desk. He thought he happened to have not much work to do

that day and ___14_ was quite wonderful to pass the ___15_ at the cinema.

     So he came back home and __16___ finishes his supper. Then he said _17___ to us and

left .but to our disappointment, he came back about half an hour later. I _18__ him what was the

matter. He smiled and told us about ___19_funny thing that happened at the cinema.

     When my father in his seat, a __20__ came to my father’s seat and said that the seat was

_21___. My father was surprised. He took out the ticket _22___looked at the seat. It was the same.

So he asked her __23_ her ticket. She took out the ticket at once and the sear shown in it was row

17, seat 3.___24_? What is the matter with all this? While they were wondering, suddenly the

woman said, “The design of the tickets are different.” so they looked at the tickets more carefully.

After a while my father said, “Oh, __25_, I made a mistake. My ticket is for the film a month ago.
Take his seat, please.” with these words, he left the cinema.

11.A. little money B. much money C. little time D. much time

12.A. a funny story B. a good story C. an old story D. a strange story

13 .A. box B. book C. glass D. paper

14. A. it B. this C. that D. which

15. A. morning B. afternoon C. day D. evening

16. A. early B. quietly C. quickly D. suddenly

17. A. hello B. good-bye C. good-evening D. good –night

18. A. asked B. explained to C. told D. wanted

19.A a B. one C. some D. the

20. A. man B. woman C. doctor D. nurse

21.A. hers B. his C. taken D. wrong

22. A. and B. but C. or D. so

23. A. seat 1B. Seat 2 C. seat 3 D. seat 4

24. A. to bring B. go get C. to see D. to show

25. A. I am sad B. I am sorry C. I am wrong D. I am worried



           阅读理解

                                                 A

     One of the most popular American singers of 20th century was Elvis Presley. Elvis Presley

made the music called rock ‘n’ roll popular around the world. He sold millions of records and

made many successful films, and he helped change the direction of popular music in the

1960’s.Elvis Presley was born in 1935in a small town called tupelo, in Mississippi in the southern

United States; he came from a very poor family. His parents were simply country people who

often took Elvis to church. At church he learned to sing, and he never forgets the kind of songs

that he used to sing in church as a child.

       When he was a school boy, Elvis moved to the town of Memphis in Tennessee. He

attended high school in Memphis, but he was not a very good student. His only real interest was

singing. He began to sing in the style that is popular in Tennessee, a style called country and

western.
       In 1955 in Memphis he recorded some country and western songs for his mother’s birthday,

the people at the recording studio liked Elvis’s singing and music. There was something different

about it. It was country and western music, but it also sounded a little like the music which black

people used to sing in the American south, music known as blues.

26. Elvis parsley will always be remembered by American people as _____.

A. a film star B. a famous conductor C. a record maker D. a great singer

27. Elvis learned to sing _____.

A. at home B. at church C. in Memphis D. at high school

28. The music Elvis recorded was the style called ____.

A. blues B. popular C. rock “n” roll D. country and western

29. When he was at night school, Elvis didn’t do very well in his studies because____.

A. he was slow in learning         B. his family was very poor.

C. he went to church too often D. he was only interested in singing

30. At the recording studio, people noticed the same as blues

A. his family was very poor.       B. country and western

C. had a unique style              D. was popular in South America

                                                  B.

     FeiXiang, whose English name is Kris Phillips, is a Chinese-American. He is nearly two

meters, with blue eyes, looking like an Asian. Though he was born in Taiwan, he grew up

speaking Chinese to his mother and English to his father and became a student at Stanford

University in California. Later he returned form abroad t Taiwan and became a singer.

     In 1986, FeiXiang visited the mainland and turned into a big pop star there. He was well

known among the young people and his songs were widely accepted, such as “fire in the winter”,

“clouds of my hometown” and so on.

     He lest the mainland for New York four years later. There he worked as a lowly member. He

led a quiet life in New York, for only a few people knew his name.

     Now Phillips is planning to end his six-year stay in the USA and return to the mainland and

his recording career. His new projects t introduce the mainland t the music of the roadway stage ,

including the song “Maria” from “west side story”

31. Kris Phillips’ mother is ____ and his father is ____.
A. Chinese …American B. Chinese..Chinese

C.American …American D. English…American

32. Mr. Kris Phillips became as a big pop star

A. in the united states B. in the place where he was born

C. in the mainland D. at Stanford University

33. What is the order in which Phillips did the following things?

a. made a decision to return to PRC.

b. learned Chinese from his mother and English from his father.

c. was widely welcomed by the young people.

d. sang miss Saigon as a lowly member.

e. became a student at Stanford university

A. b e c d a B. e b d c a C. d e b a c D. c a b e d

34. Feixiang is the best known in china for ____.

A. his plan to introduce the mainland to the music of Broadway stage

B. west side story C. his performance D. his special nationality

35. Which of the following is true?

A. Feixiang’s parents are both teachers.

B. Feixiang lived in the mainland for four years.

C. Feixiang is considered as a big pop star both in American and in china.

D. Feixiang returned to the mainland in 1986.

                                                      C

        One summer night Ludwig Beethoven took a walk in the suburb of Bonn. Suddenly a

gentle wind came. He heard some music. He listened carefully and found it was his F sonata. He

followed the music and came to a small house. There through the window, he saw a girl playing a

very old piano and a young man was making shoes beside her, he pushed the door open and went

in. the host received him very warmly and told him that the girl was his sister, who was blind but

very fond of music . They couldn’t afford to send her to a master. So she was only trying to play to

some music she heard the neighbors play. She knew it was the work of a great composer.

Beethoven was very much moved. Suddenly the candle was blown out. Moonlight struck on the

girl’s slender figure music for them. He played so wonderful that the brother and sister were
amazed. But before down what he had just played. That was his famous Clair de lone.

26. Beethoven heard the music because ______.

A. it was played loudly B. there was a slight wind

C. the piano was old D. he stopped walking

37. The young man and the girl were _____.

A. brother and sister     B. husband and wife

C. lovers     D. good friends

38. The girl couldn’t go to the teacher most probably because_____.

A. she was blind        B. her brother didn’t want her to go

C. they were too poor      D. good friends

39. Beethoven played some music____.

A. before he was moved B. as soon as he came in

C. when he saw the piano D. after he heard the moving story

40. According to the passage, Clair de Lune was_____.

A. played after it was written B. written after it was played

C. played by the girl’s neighbor before Beethoven wrote it down.



         改错

1. I didn’t go to the film because I have seen it before.
2. The farm when my father worked was quite big.
3. In the end the North wins in the American Civil War.
4. He was considered to one of the greatest singers.

5. This is the best theatre which I know.




            书面表达



     根据下面提示写一篇 100 字左右的短文。

     提示: 1. 一些人认为父母应该替孩子们安排好他们的课余时间,而另外一些人则认为孩

子们应该自己支配和决定如何利用他们的课余时间,写出你的观点;

            2. 分层次阐述你的观点和理由;
          3. 针对以上所论述的问题对全篇文章作一总结。

     [思路讲解]撰写这篇文章的关键在于清楚阐述你的观点并进行有力的论证。你的论证必

须能够使他人信服你的观点。




· 答案解析 ·

1-5ADCBB 6-10 DADCD 11-15 CACAD 16-20 CBAAB 21-25 AACDB

26-30 DBDDC       31-35 ACACB 36-40 BACDB
.四.改错 1.have  had 2. when  where 3. wins  won

          4. to  as5. which  that 或省掉 which

参考作文

     As I remember, my parents were very strict with me during my childhood. No matter how I

pleaded them to allow me to go out and play with other children who were at my age, the answer

was always the same: "Finish your homework first!" Moreover, my leisure time was divided into

several parts: reading, writing, listening to English, sporting and so on. In those activities, my

parents were my guides, partners, or competitors. But in my view, they were strict supervisors

who gave me too little freedom. Sometimes I got very unhappy, and cried, and shouted or opened

the door in a loud noise. But it was no use. In such an environment, I finished elementary school,

junior high school and became a student in a very famous university.

     Nowadays, when someone praises me for my academic excellence, I am grateful for my

parents, since it is they who taught me a good study habit in my mind. When I succeed after many

failures, I owe it to my parents who have been encouraging me by saying "try, and try again".

     Not until today do I really understand their patience, their consideration and their deep love

to me. What they gave me is not only the life of my body, but the life of my mind as well.

     Little children are like young trees. In order to grow well, they need to be carefully irrigated,

fertilized and trimmed. The question is not whether the parents should plan their children's leisure

carefully, but whether they can do that properly. Some parents control their children tightly but

poorly. They don't understand them, and mislead their children. Some parents always spoil their
child too much. They give him what he wants, and forgive him when he has done something

wrong..It is not an easy thing for the parents to help shape their child into a true man. But with

love and understanding, nothing can be too hard.

                               Unit 12 Art and literature



            选择填空



英语语法专项练习---定语从句

1. A football fan is ______ has a strong interest in football.

     A. a thing that    B. something that        C. a person who D. what

2. Can you lend me the novel ______ the other day?

     A. that you talked B. you talked about it       C. which you talked with D. you talked about

3. They talked for about an hour of things and persons ______ they remembered in the school.

   A. which B. that C. who D. whom

4. Who ______ has common sense will do such a thing?

     A. which B. who C. whom D. that

5. They asked him to tell them everything ______ he saw at the front.

     A. what B. that C. which D. where

6. I’ll tell you ______ he told me last night.

     A. all which B. all what C. that all D. all

7. A child ______ parents are dead is called an orphan.

     A. who B. who’s C. whose D. which

8. Is this the museum ______ you visited the other day?

     A. that B. where C. in which D. the one

9. Is this museum ______ some German friends visited last Wednesday?

     A. that B. where C. in which D. the one

10. —How do you like the book? —It’s quite different from ______ I read last month.

     A. that B. which C. the one D. the one what

11. The train ______ she was traveling was late.
     A. which B. where C. on which D. in that

12. It’s the third time ______ late this month.

     A. that you arrived B. when you arrived

     C. that you’ve arrived D. when you’ve arrived

13. He often helps the students ______ he thinks are not quick at their studies.

     A. whom B. who C. when D. because

14. The Second World War ______ millions of people were killed ended in 1945.

     A. in that B. during that C. in which D. which

15. He was born in the year ______ the Anti-Japanese War broke out.

     A. which B. when C. on which D. during which

16. Mr. Crossett will never forget the day ______ he spent with his various students.

   A. when B. which C. during which D. on which

17. This is just the place ______ I am longing to visit these years.

     A. that B. where C. in which D. to where

18. We are going to spend the Spring festival in Guangzhou,______ live my grandparents and

some relatives.

     A. which B. that C. who D. where

19. The hotel ______ during our holidays stands by the seaside.

     A. we stayed at B. where we stayed at        C. we stayed D. in that we stayed

20. I have bought the same dress ______ she is wearing.

   A. as B. that C. which D. than

21. He is not ______ a fool ______.

     A. such/as he is looked    B. such/as he looks       C. as/as he is looked    D. so/as he looks

22. Is that the reason ______ you are in favor of the proposal?

   A. which       B. what   C. why    D. for that

23. Some of the roads were flooded, ______ made our journey more difficult.

     A. which B. it C. what D. that

24. He must be from Africa, ______ can be seen from his skin.

     A. that B. as C. who D. what

25. The buses, ______ were already full, were surrounded by an angry crowd.
   A. most of that    B. which most         C. most of which       D. that most

26. My glasses, ______ I was like a blind man, fell to the ground and broke.

   A. which B. with which          C. without which     D. that

27. Mr. Wu, ______ everybody likes, is going to give us a talk on chemistry.

   A. whom      B. that     C. which       D. /

28. ______, the compass was first made in China.

     A. It is know to all B. It is known that C. We all know D. As is known to all

29. He is a man of great experience, ______ much can be learned.

     A. who B. that C. from which D. from whom

30. It was such a serious mistake, ______ caused by carelessness.

     A. which I think was B. which I think it was      C. I think which was D. I think which it was




           完型填空

     As a famous pop star of the twentieth century, Bob Geldof's greatest                   1      has not been

in singing, but in        2 other singers to sing for him -- for free. Being                    3 in Ireland in

1954, he became interested in pop groups when he was fourteen. He left school and worked first

in a food factory and later as a       4   building roads. In 1975, 5            Dublin instead of working in

Canada , he     6     his own pop group.          7     1979 and 1982, they were the top group in

Britain , but stopped playing in 1982. Something changed him one October evening in 1984

after seeing    8         people in Africa on TV. He           9        that he wanted to do something to

help them. He decided to make a pop record              10          could be sold and he could make lots

of money to spend on the Africans. With the               11           of all his friends, he successfully

published the record "Do they know it's Christmas?" and got 8 million pounds out of it.                     12

the success of this record , he decided to go to six                   13         countries to see what the

problems were and         14       the money should be spent. But he soon realized that hunger was

not the only problem in Africa . So he started thinking about               15       project.

1. A. favour B. success C. failure D. desire

2. A. working B. wanting C. organizing D. having

3. A. bore B. bearing C. bear D. born
4. A. worker B. waiter C. doctor D. teacher

5. A. returned to B. returning to C. returning D. returned

6. A. found B. made C. formed D. took

7. A. In B. Between C. To D. From

8. A. worried B. happy C. dying D. hungry

9. A. heard B. showed C. remembered D. felt

10. A. what B. where C. which D. who

11. A. promise B. idea C. help D. advice

12. A. Before B. While C. After D. Later

13. A. American B. African C. European D. Asian

14. A. that B. whom C. what D. how

15. A. another B. the other C. other D. the another



         阅读理解

                            A

   A man worked hard for many years. He built a small house, and had a small business. When he

was old, he wanted to move to a warmer part of the country.

   He had a son and a daughter. They both wanted the house and the business. “Both children can

work in the business,” the old man said to himself. “But the house is too small for two families.

What can I do? I love them both.”He thought for a few days and then had an idea. So, one Sunday,

after dinner with his children, he said to them, “I’ll give the house to one of you who can fill the

house with something from a tree.”

   The son went to the woods and filled bags and bags with leaves. The daughter went to the

woods too and filled one small bag with leaves.

   Sunday night came. The son brought in a hundred bags of leaves. But they filled only the living

room. The daughter took out the leaves from her bag and burned them. The light from the fire

filled the house.

1. The man wanted to give ____ to his children before he went to live in another place.

   A. the big house

   B. the small business
   C. both the small house and the business

   D. all that he had

2. His son and daughter could _____.

   A. both work in the business

   B. both live in the house

   C. both work in the business and live in the house

   D. sell the business and the house and share the money

3. The man asked his son and daughter to_____.

     A. fill the house with something from a tree

     B. sell the house and share the money

     C. repair the house

     D. build a new house

4. The son tried to fill the house with ______ but the daughter tried to fill the house with______.

     A. leaves, light B. wood, leaves C. light, leaves D. leaves, wood

5. ____ got the house at last.

     A. The son B. The daughter

     C. The son and the daughter D. The son and his family

                            B

   Some people don’t mind being fat. In some countries a good round stomach is nothing to be

ashamed of. There is a West African saying: “laugh and grow fat”. Other people can keep slim

without any effort. But a lot of people do put on too much weight and don’t like it. The question is:

what do they do about it?

   Some put their faith in exercise. But the trouble with exercise is that it only works up an

appetite. Others believe in slim pills and special clothes that make you sweat. It could be nice if

they worked, but they don’t.

   The only reliable solution is dieting. But what sort of diet? There are the extremists

who believe in a dramatic, thorough going attack on their waistline. There is another theory that

if you eat things like hard boiled eggs, apples with their skins on, and lean meat which are hard to

digest, that the more you eat, the thinner you get. This is because you use up the fat in your body

to get the energy to digest the food. For most of us these methods are too extreme or too eccentric.
The simplest system is just to cut down on the carbohydrates or, if possible, to cut them right out.

6. This section is intended for people who _____.

     A. like being fat B. can stay slim without trying

     C. hate being fat D. hate being thin

7. The author advocates which method of weight loss?_____

     A. Exercise. B. Pills. C. Special clothes. D. Dieting.

8. If you want to lose weight, you should definitely avoid _____.

     A. hard boiled eggs B. apple skins

     C. lean meat D. carbohydrates

9. What kind of dieter believes in a dramatic, thorough going attack on the waistline?____

   A. A dieter who’s not really serious.

   B. A sensible dieter.

   C. An extremist.

   D. West Africans.

10. What is the main topic of this section?_____

     A. Fat people. B. Losing weight. C. Dieting. D. Health.

                             C

   Many American presidents in the 19th century were born in poor families. They spent their

childhood in little wooden rooms. They got little education. Washington and Lincoln, for example,

never went to school and they taught themselves. Lincoln once did jobs of a worker, shopkeeper

and post officer in his early years.

   A large number of U.S. presidents had experiences in the army. The two best known were

Ulysses Grant and Dwight D. Eisenhower. Grant was a general in the American civil War and

Eisenhower was a hero in the Second World War. It happened that they graduated from the same

school---West Point Military Academy. One may be surprised to learn that both of tem did not do

well in the school. Eisenhower, for example, was once fined because he broke the rules of the

school.

   The jobs of U.S. presidents are tiring. He must keep an eye on anything important which

happens both at home and abroad. Every day, a lot of work waits for him to do, and he has to

make may important decisions. When Franklin Roosevelt was a child, he was once brought to visit
President Taft. The old president said to him, " When you grow up, you should not be president.

It's a tiring job."

11. In the 19th century, many U.S. presidents_____.

     A. did not have much knowledge in their work.

     B. Had been workers, shop-keepers and post officers in their early years

     C. Couldn't receive good education before they grew up

     D. Didn't want to go to school during their childhood

12. President Eisenhower became well-known_____.

     A. while studying in West Point Military Academy

     B. during the American Civil War

     C.after he was elected President of the U.S.

     D. during World War Ⅱ

13. In this passage, "keep an eye on" means "_____."

   A. pay close attention to

   B. pay no attention to

   C. look at something with one eye

   D. Never keep in mind

14. Which of the following do you think is right according to the last paragraph?_____

   A. In the U.S. no one wanted to be president because it was too tiring.

   B. None of the presidents except Taft could do the tiring job.

   C. It is an important and tiring job to be a president in the U.S.

   D. President Taft didn't want Roosevelt to be a president because he was too young.

15. The second paragraph mainly tells us_____.

   A. Many of the U.S. presidents had served in the army before they took office

   B. Only those who didn't work hard at school but were good at fighting could be presidents

   C. Ulysses Grant and Dwight

   D. Eisenhower was President at the beginning if the Second World War
     填空

 用所给单词或词组的正确形式完成以下句子:

 1. _______________(连续几次失败后), he has at last passed his driving test.

 2. Nowadays, peasants in our country _________(过着幸福的生活).

 3. Harry Potter is a boy ___________(前额有一块伤疤).

 4. It is important ___________(看懂每篇文章的大意).

 5. ______________ (我们俩并不都) like sports.

 6. It looks ________ (好象要下雨了).

 7. __________________(我们正要离开) when the telephone rang.

 8. ___________ (假如你把英式足球和美式足球作一比较), you’ll find many differences.

 9. All the students are wizards ______________ (有神奇魔力的).

 10. The magic and the adventures _______________ (帮助他了解了整个世界).



     短文改错

   One of Chaplin’s most famous film             1. _________

was “The Gold rush”, that was produced           2. _________

in 1925. The film set in California in the       3. _________

middle of the nineteen century. In the film,    4. _________

Chaplin and his friends was in California        5. __________

in search of gold. They have no money at        6. __________

all. They were unluck and were caught on         7. __________

the edge of the mountain in a snow storm.       8. __________

They were so hunger that they cooked a          9. __________

pairs of shoes. And Chaplin enjoyed

eating it very much.                           10. _________




        书面表达
    假设你是李华,你的澳大利亚朋友 Dick 听说中国的中小学正在减轻学生的学习负担,

来信询问有关情况。请你根据下表提供的信息,写一封回信,谈一谈减负给你的学习和生活

带来的变化。

周末活动(减负前)                             周末活动(减负后)

白天:上课、做作业                             白天:参观博物馆,学习电脑、绘画等

晚上:做作业                                晚上:看新闻、读书、看报

就寝时间:11:30                            就寝时间:10:30

注意:1.词数 100 左右。2.开头已为你写好。

生词:reduce learning load 减轻学习负担

Dear Dick,

     How nice to hear from you again.




Best wishes,

Li Hua




· 答案解析 ·

参考答案: 1-5 CDBDB                6-10 DCADC       11-15 CCBCB

             16-20 BADAA          21-25 BCABC    26-30 CADDA

二、参考答案:1—5 BCDAB 6—10 CBDDC 11—15 CCBDA

三、参考答案:1—5 CAAAB 6—10 CDCCB 11—15 CDACA

四、参考答案:

    1. After a series of failures

    2. live(lead) a happy life.

    3. with a scar on his forehead.

    4. to understand the main idea of each passage.

    5. Not both of us
    6. as if it is going to rain

    7. We were about to leave

    8. If you compare British football with American football

    9. who have magic powers

    10. help him understand the whole world.

五、答案

   1. film ---- films 2. that ---- which. that 不可以引导非限制性定语从句。

   3. 在 film 和 set 之间加 was. 4. nineteen ----nineteenth, 十九世纪应用序数词.

   5. was ---- were 6. have ---- had 7. unluck ---- unlucky 此处应是形容词作表语.

   8. 第 2 个 the ---- a 9. hunger ---- hungry, so 应修饰形容词, 且此处形容词作表语.

   10. it ---- them 此处的代词指代 shoes, 因此是 them.

六、参考作文

Dear Dick,

    How nice to hear from you again. You want to known what is going on in schools in China?

In short, things have begun to improve since schools were called on to reduce learning load. I

don’t know about others, but I used to have to work even at weekends doing endless homework

and attending classes as well. Now I have more free time, I can follow my own interests such as

reading books, visiting museums, and taking computer lessons. In the evenings I can watch news

on TV or read newspapers. What’s more, I can go to bed earlier. As far as I know, everyone is

happy about this new arrangement of things.

                                                                Best wishes,

                                                                   Li Hua

								
To top