Tourist Visa Checklist - DOC

Document Sample
Tourist Visa Checklist - DOC Powered By Docstoc
					                                 AMBASADA AUSTRALIJE, BEOGRAD
                            TURISTICKA VIZA - LISTA DOKUMENATA
                            (ovaj dokument se nalazi na: www.serbia.embassy.gov.au)


 VAZNO: PRILIKOM PODNOSENJA VASE MOLBE ZA POSETU AUSTRALIJI DOSTAVITE SVA DOLE
  NAVEDENA DOKUMENTA. UKOLIKO NE DOSTAVITE SVA DOKUMENTA, VASA MOLBA MOZE BITI
  ODBIJENA.
 VAZNO: UZ DOLE NAVEDENA DOKUMENTA OBAVEZNO JE DOSTAVITI I PREVOD NA ENGLESKI JEZIK.

 TAKSA ZA OBRADU MOLBE
 Formularda48R za turisticku vizu una sva pitanja i(poseta do tri formular i preko tri meseca).
  Molimo obavezno odgovorite
                                     kategoriji 676
                                                     da potpisete
                                                                   meseca


 Dodatni UPITNIK potpisan – molimo da obavezno odgovorite na sva pitanja.
 Cetiri FOTOGRAFIJE pasoskog formata koje nisu starije od godinu dana.
           biometrijske stranice vaseg
 Kopiju planiranog perioda boravka upasosa koja sadrzi vasu fotografiju i koja pokazuje da je pasos vazeci tokom
  vaseg                                Australiji.


 Ako iPOSECUJETE RODJAKA ILItroskove vaseg U AUSTRALIJI -finansijsku i zdravstvenu pomoc te dailicete napustiti
  kao pismena izjava da ce snositi
                                   PRIJATELJA
                                              smestaja, pruziti
                                                                dokaz o australijskom drzavljanstvu stalnom boravku

       Australiju pre isteka vize.

 Ukolikonovijeg datuma ILI PRIJATELJmoze i da ispuni (npr. izvod iz banke, dokazboravak u Australiji, neophodno je da dostavi
  dokaz
          vas RODJAK
                        da tu obavezu
                                      obezbedjuje finansije za vase putovanje i
                                                                                  o placenom porezu, pismo poslodavca
       /izvestaj o primanjima itd).


 Ako ste zaposleni, radnomnovijeg datumaperiod odobrenog odsustva kojem je naveden vasda li cete biti u od kada odnosu
  zaposleni, na kom
                     pismo
                            mestu radite,
                                          VASEG POSLODAVCA u
                                                                   sa posla i informaciju
                                                                                          licni dohodak,
                                                                                                         radnom
                                                                                                                 ste

       nakon povratka iz Australije. Ako ste vlasnik firme, dostavite potvrdu o registraciji firme kao i dokaz o placenom porezu ili
       potvrda o bonitetu firme.

 Dokaz o IMOVINSKOM STANJU/nekretninama (vlasnicki list).
 Ako samibanke (novijeg datuma)i boravka u Australiji, dokaz da imate PRISTUP FINANSIJAMA.izvestaj omoze biti u vidu
  izvoda iz
            snosite troskove puta
                                   koji pokazuje stanje na vasem racunu u poslednjih 6 meseci,
                                                                                               Dokaz
                                                                                                      primanjima.
       Gotovina kao dokaz nije prihvatljiva.

      Ako ste UCENIK/STUDENT, potvrda od skole/fakulteta da ste redovan ucenik/student i da vam je odobreno odsustvo sa
       nastave, kao i indeks.

      Ako imate manje od 18 godina, ili ako je dete mladje od 18 godina ukljuceno u vasu molbu:
        IZVOD IZ MATICNE KNJIGE RODJENIH za dete.
        Ako dete putuje samo ili sa jednim roditeljem - saglasnost oba roditelja.
        Ova saglasnost mora biti overena u sudu, opstini, australijskoj ambasadi ili australijskom konzulatu.

          imate                            da
 Ukolikoobrade75 ili vise godina moracetekakoobavitedalekarski pregled da bi se ustanovilo da li ste sposobni za put.
  U toku         molbe obavesticemo vas        i gde obavite taj pregled.
  Ako imate 75 ili vise godina ZDRAVSTVENO OSIGURANJE za ceo period vaseg boravka u Australiji. Zdravstveno
 osiguranje mozete dostaviti nakon sto obradimo vase lekarske nalaze.
 NAPOMENA: Ukoliko zelite da treca osoba (agent, rodjaci ili osoba koju nameravate da posetite) dobija informacije o vasem
       predmetu, potrebno je da dostavite pismenu saglasnost.
                              AUSTRALIAN EMBASSY BELGRADE
                         TOURIST VISA - DOCUMENT CHECKLIST
                                (available on www.serbia.embassy.gov.au)

 PLEASE NOTE: IT IS IMPORTANT THAT YOU PROVIDE ALL OF THE DOCUMENTS LISTED BELOW WHEN
  YOU LODGE YOUR TOURIST VISA APPLICATION. IF YOU DO NOT PROVIDE ALL OF THE DOCUMENTS,
  YOUR APPLICATION MAY BE REFUSED.
 IT IS ALSO IMPORTANT THAT ALL DOCUMENTS ARE ACCOMPANIED BY AN ENGLISH TRANSLATION

 Evidence of payment of the VISA APPLICATION CHARGE
 FORM 48R- For a standard short or long stay tourist visa application - please ensure all questions are answered and the
   form is signed.

 VISA QUESTIONNAIRE – please ensure all questions are answered and the questionnaire is signed.
 Four passport sized PHOTOGRAPHS – less than one year old.
               your passport
 A copyinofAustralia. bio data page showing your photograph and passport validity for your proposed period
   of stay

                        RELATIVE OR FRIEND IN AUSTRALIA -                                              permanent residence
 If you are VISITINGaAstatement about whether he/she is preparedevidence of Australian Citizenship orfinancial assistance
  for that person and                                             to guarantee your accommodation,
      and your departure from Australia before your authorised stay expires.
                      friend will be financially                      and stay in Australia,           provide evidence of your
 If your relative orFRIEND’S INCOME. Thissupporting youratravel toTaxation Assessment you must recent bank statement or a
  RELATIVE OR                                    could include recent                        Notice, a
      recent letter from their employer stating their income level.

            of your EMPLOYMENT STATUS AND INCOME.
 Evidenceemployment, salary and position. This letter shouldYou must provide a letter from your employer confirming your
  length of                                                   also state how much paid leave you have been granted and
      whether your employer guarantees that you will have a job on your return. If you are self employed please provide evidence
      that your company is registered with the appropriate authorities, and that it is currently operational.

 Evidence of your PROPERTY AND ASSETS. This should include ownership documents for property.
                                                   stay in Australia,                       in        of a recent bank
 If you are meeting the costs of your atravel and period preceding EVIDENCE OF .FUNDSheldthe formacceptable evidence of
  statement showing transactions for 6 month                          this application Cash    is not
      funds.

               a student, a CERTIFICATE       YOUR SCHOOL OR
 If you are been approved to take leaveFROMyour studies, as well asUNIVERSITY showing that you are enrolled and whether
  you have                               from                          your Student Book.
         are child
 If youchild’saBIRTHaged under 18 years of age, or if a child under 18 is included in your application, you must provide:
                      CERTIFICATE, and
          if the child is travelling without both parents, the non-travelling parent(s) must provide WRITTEN CONSENT FOR THE
           CHILD TO TRAVEL to Australia. This signed statement must be witnessed by a court, public notary or by an officer of
           the Australian Embassy or Consulate.
      If you are 75 years of age or over you will be required to undergo a medical examination to determine your fitness to travel.
     You will be advised of how and where this examination is to be done once your application has been assessed.
      If you are 75 years of age or over you must provide evidence that you have HEALTH CARE COVER for the entire period of
     your stay in Australia.
      Please note: If your inviter, migration agent, family member in Australia or in your own country, or any third person is
     seeking information about your application, we must have written consent from you to liaise with that person.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:51
posted:8/25/2012
language:Croatian
pages:2