Round 04doc - Doc-Entcom.doc

Document Sample
Round 04doc - Doc-Entcom.doc Powered By Docstoc
					VCU Open Trash
Round Four
Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor

Tossups

1. This team is not the Knicks, but it was once coached by current NBA VP and disciplinarian Stu Jackson.
One trade for this team saw them acquire retired throw-in Aaron McKie for purely financial reasons. In
2009, Allen Iverson tweeted that God chose this team for him to continue his career. In 2001, it traded star
player Shareef Abdur-Rahim, and in 2008, it acquired Javaris Crittenton and Kwame Brown. This team was the
final coaching stop for the “Czar,” Mike Fratello, as well as Hubie Brown, who failed to win a game in three playoff
appearances with players such as Shane Battier. Behind Zach Randolph, this team upset the San Antonio Spurs in
the first round of the 2011 playoffs. For 10 points, name this Tennessee-based NBA team formerly located in
Vancouver.
ANSWER: Memphis Grizzlies [accept either, accept Vancouver Grizzlies until mentioned]

2. Villains in this game are leaders of the organized crime syndicate The First Sons. A series of coded
messages is left on satellite receivers by John, who is revealed to work for the NSA. One character in this
game forces the player to choose between saving six doctors and saving Trish, but regardless of your choice,
Trish falls to her death. After being mortally wounded, that foe reveals he is a time traveling version of the
protagonist, who has come back to get that character ready to fight The Beast. Events in this game are set in
motion by a box being opened and the Ray Sphere wiping out six city blocks. Players choose a karma path that
determines how certain events play out. For 10 points, name this PS3 game in which Cole MacGrath discovers and
develops electrical superpowers.
ANSWER: Infamous
(George)

3. Mean Magazine released the script for this film under the title Dark Forces. The villain in this film has been
punished for an affair involving “the Senator’s daughter.” Early scenes include the protagonist first meeting
Carlo at an abandoned miniature golf course, where he is startled by an apparent dragon. Scenes include
repetition of the phrase “endless options for renewal,” a villain decapitating “our friendly bartender,” and
the villain stupidly believing the protagonist enjoys eating rats. This film opens with text proclaiming “Man is an
endangered species.” Forest Whitaker appears as security chief Terl in this movie, whose plot is about Jonnie
Goodboy Tyler defeating the evil Psychlos. For 10 points, name this awful film starring John Travolta and based on
a L. Ron Hubbard novel.
ANSWER: Battlefield Earth

4. On one album, this band is pitted against the Beatles in the “International Battle of the Century.” They are
not the Spinners, but this band recorded a song with the lyric “I played around like I was free, thought I
could have my cake and eat it too.” One of their songs features the lyric “I felt a rush like a rolling bolt of
thunder,” while another asks “why don’t you come out with your red dress on?” This band of “Working My
Way Back to You” proclaimed “No woman’s worth crawlin’ on the earth” and “You’d be like heaven to touch.”
They had a hit with a song describing the singer’s first time with a woman, back in “December, 1963.” For 10
points, name this band who recorded “Walk Like a Man” and “Big Girls Don’t Cry,” a group led by Frankie Valli
and the subject of Jersey Boys.
ANSWER: The Four Seasons [accept Frankie Valli & The Four Seasons, accept Four Lovers, accept The
Wonder Who?]

5. One member of this race changed her appearance through plastic surgery and employed the traitor
Michael Jonas. That member of this race died shortly after having a baby with Culluh. Another member of
this race had his wife abandon him after the discovery of his daughter Ziyal. These beings had an intelligence
system called the Obsidian Order which was led by Enabran Tain. This race’s Lakarian City was destroyed after a
revolt led by Damar. One member of this race tried to force a victim to admit there were five lights instead of four.
Besides torturing Picard in that manner, these beings ran the station Terok Nor during their occupation of the
Bajorans. For 10 points, name this alien race of Garak and Gul Dukat within the Star Trek universe.
ANSWER: Cardassians [do not accept Bajorans]
6. Team and position required. A longtime holder of this position was Doug Pederson, who left for what
turned out to be a temporary starting gig in Philadelphia. After leaving Kansas City in the hands of Elvis
Grbac, Steve Bono took this position, which was also the very first job held in the pros by Mark Brunell. Jim
McMahon ended his career while playing this position. This was the first job held in the pros by a Boston
College alum who, after being traded to a different team, once proclaimed “We want the ball, and we’re going
to score!” In addition to pre-Seahawks Matt Hasselbeck, a holder of this position was a University of California
alum who patiently waited for a certain man to be traded to the New York Jets in 2008. For 10 points, name this job
held by Aaron Rodgers until Brett Favre left.
ANSWER: Green Bay Packers backup quarterback [accept Green Bay backup quarterback, accept Packers
backup quarterback, accept Brett Favre’s backup until Favre is mentioned, accept “second-string” instead of
backup, prompt on partial answer]
(George)

7. In one scene in this movie, the obnoxious Otho dismisses a location’s décor by saying “Deliver me from LL
Bean.” The antagonist graduated from the Harvard business school and has seen The Exorcist 167 times. The
protagonists of this film are assisted by their chain-smoking case worker, Juno. This film ends with dancing
football players and the antagonist having his head shrunk when he tries to cut in line. When the main characters
try to leave their house, they encounter enormous sand worms. The title character is summoned to aid Adam and
Barbara in driving off the obnoxious Deetz family, using such stunts as a forced singing of “Day-O.” For 10 points,
name this Tim Burton film featuring a recently deceased couple and Michael Keaton as the title “bio-exorcist”
ghost.
ANSWER: Beetlejuice

8. This man was accused of faking the signature of comatose millionaire Lewis Rosenstiel. Michael Chabon’s
character Kavalier performed at this man’s bar mitzvah. A Simpsons episode has Paul Harvey claim “that
little boy that nobody liked grew up” to become this man, while another episode has Chuck Garabedian say
he got his suit cheap because this man died in it. He was believed to be the target of the line “a pixie is a close
relative of a fairy,” possibly a reference to his relationship with G. David Schine, whom he pressured the
Army on behalf of. The inspiration for Mr. Burns’ blue-haired lawyer, he appears dying of AIDS while haunted by
the ghost of Ethel Rosenberg in the play Angels in America. For 10 points, name this chief counsel for Joseph
McCarthy.
ANSWER: Roy Cohn

9. A real-life man with this surname was played by Daniel J. Travanti in two TV-movies, the second of which
was subtitled His Song Continues. One character with this last name owned a car named Mondale and was a
co-editor of the CU Condor. Another character with this surname left her show when she attended London’s
Royal Academy of Dramatic Arts. A family with this surname took in the disturbed Valerie Malone and had
a son who loved Kelly Taylor. Two fictional teenagers with this last name moved from Minneapolis to California
with parents Jim and Cindy, while the most famous person started his TV show after the kidnapping and murder of
his son Adam. For 10 points, give this surname, held by Brandon and Brenda on Beverly Hills, 90210, and John, the
host of America’s Most Wanted.
ANSWER: Walsh

10. A singer with this first name asked “what about all of the eyes that you gave” in the song “What About
Us?” A woman with this name is said to wear “a braided chain” made of northern Spanish silver. A
performer with this first name played Diana Ross’ daughter in the TV movie Double Platinum and recorded
such albums as Full Moon and Afrodisiac. One singer with this first name played Cinderella in a 1997 Disney
movie and recorded such songs as “The Boy is Mine” and “Have You Ever?”, both of which were on the album
Never Say Never. Another person with this name is told “what a good wife you would be” by a man who says “my
life, my lover, my lady is the sea.” For 10 points, give this name shared by Looking Glass’ “fine girl” and also by
Moesha star Ms. Norwood.
ANSWER: Brandy
11. This character was targeted by Trula Twyst and her J.U.S.T. organization. He once became a skater punk
and had such friends as Sassy Thrasher and the band the Potholes. This character was once assisted by
Deputy January in a short-lived comic about his Time Police. The cousin of That Wilkin Boy, he can become
the superhero “Captain Hero” and occasionally draws a feature called “Dipsy Doodles.” This character owns
the pet Hot Dog and is the older brother of Forsythia, who is better known as Jellybean. The object of Big
Ethel’s affections, he plays the drums in a band formed by his best friend. This character generally wears a
sweatshirt with an “S” on it and a crown-like fedora hat. For 10 points, name this food-obsessed sidekick of Archie
Andrews.
ANSWER: Jughead Jones [accept either, accept Forsythe Jones, either part]

12. This man is the first living non-royal to be featured on a United Kingdom banknote. He has four wins at
“The Tradition,” more than any other man. This man once defeated Isao Aoki by two strokes at the U.S.
Open. He once conceded a Tony Jacklin putt resulting in a tie between the U.S. and the U.K. for the Ryder
Cup. This man claimed the most thrilling one-on-one battle was a second place finish at Turnbury in
Scotland, in which he lost the “Duel in the Sun” to Tom Watson. Announcer Verne Lundquist’s call of
“Maybe…yes sir!” came when this man sealed a notable 1986 Masters victory. He founded the Memorial
Tournament in his native Ohio. His last Masters victory came at the record age of 46 years old. For 10 points, name
this golfer known as the “Golden Bear.”
ANSWER: Jack Nicklaus

13. One character on this show has a brother named Chad who is thought to be cool but is actually a nerd.
Characters on this show love the hero Senor Fusion, and its central location was named for Thaddeus Third.
In one episode of this show, the villainous Dr. Slicer replaces Peter Prickly at the central location. The
protagonist frequently used the expression “This womps!” and ran afoul of both the organized Menlo and the
despised Randall. An authority figure on this show was King Bob, while a pesky clique was known as the
“Ashleys.” The protagonist’s friends include Vince and Spinelli, and all of them are persecuted by Miss Finster. For
10 points, name this cartoon about a group of kids led by T.J., which primarily takes place during the title period of
school.
ANSWER: Recess

14. This man is thanked for a gift in the title of the last track of the Fight Test EP by The Flaming Lips. In
2008, he collaborated on a movie song with the lyrics “A door left open, a woman walking by, a drop in the
water, a look in your eye.” This man has named his instruments “Veronica Lake” and “Rita Hayworth.”
Besides singing “Another Way to Die” in Quantum of Solace, he is the lead vocalist of The Dead Weather. This
man once claimed that he and his wife were siblings, two of ten. In one song released while collaborating with that
wife, this man claimed that “every single one’s got a story to tell, from the Queen of England to the hounds of hell.”
For 10 points, name this musician who recorded “Seven Nation Army” in a band formed with his now ex-wife Meg.
ANSWER: Jack White
(George)

15. This character once used the alias Nick “the Slasher” McGuirk, and he once killed five actors performing
Julius Caesar during Shakespeare in the Park. In one appearance, he rescues the crippled Dr. Meinheimer
from the evil Quentin Hapsburg. He eventually marries Vincent Ludwig’s former assistant, Jane Spencer. On
screen, this character is first seen beating up Gorbachev and various world dictators. This character reports to
Captain Ed Hocken and is assisted by the O.J. Simpson played Nordberg. In his first appearance, he poses as opera
singer Enrico Pallazzo and a baseball umpire to stop Reggie Jackson from assassinating the queen. For 10 points,
name this intrepid Leslie Nielsen played police officer, the protagonist of The Naked Gun series.
ANSWER: Frank Drebin [accept either part]
16. The first blown save at this stadium was committed by home team pitcher Mike Munoz, while the first
postseason game played here was started for the home team by Kevin Ritz and was lost by reliever Curtis
Leskanic. The first manager at this ballpark is currently the Diamondbacks hitting coach and is named Don
Baylor. A tiebreaker game here was won by the home team on a disputed call involving catcher Michael Barrett and
a blown save by the San Diego Padres. Due to dinosaur bones being found during construction, this stadium features
the dino mascot “Dinger.” It is most noted for being the home field of the “Blake Street Bombers” which included
Larry Walker. For 10 points, name this stadium where baseballs are stored in a humidor, the home of the Colorado
Rockies.
ANSWER: Coors Field

17. This event is the subject of David Robie’s book Eyes of Fire. The two people arrested afterwards were
eventually allowed to return home, one because she was pregnant. Those people were found after this event
while posing as a couple named “Sophie and Alan Turenge.” This event led to the eventual resignation of
Charles Hernu and shortly after, Laurent Fabius admitted “The truth is cruel.” The brother of Socialist
politician Segolene Royal has been accused of placing the bomb used in this event. It took place in Auckland and
was authorized by Francois Mitterrand, with the intent to prevent protests waged against Pacific nuclear testing. For
10 points, identify this 1985 event, in which the French foreign intelligence service destroyed the flagship of
Greenpeace.
ANSWER: Destruction of Rainbow Warrior [accept obvious equivalents for destruction, prompt on things like
sinking of Greenpeace ship, accept Operation Satanique]

18. In one appearance, this character has a crush on Miss Birdwell and works as a chef at Mudka’s Meat
Hut. He notes “by all accounts, it doesn’t make sense” after he arrives at a location before his opponents, and
later saves the day by falling through a well placed trapdoor. This character’s shoulder devil becomes
infuriated when his spinach puffs are insulted. In his first appearance, he uses his ability to speak squirrel
and is last seen as a Junior Chipmunk scout leader, along with his former boss, who has been turned into a
cat. A running gag involves this character pulling a lever which results in harm happening to Yzma, who had
ordered him to dispose of the llama transformed Kuzco. For 10 points, name this Patrick Warburton voiced
character, a dumb henchman from The Emperor’s New Groove.
ANSWER: Kronker Pepikrankenitz [accept either]

19. This singer teamed with the Sherman brothers to produce “Your Heart Will Lead You Home” for The
Tigger Movie. His son defeated Dee Snider’s son to win the MTV competition Rock the Cradle. This man
produced the children’s album Return to Pooh Corner, while one of his songs declares “Pisces, Virgo rising is
a very good sign.” One of his songs suggests “Jack, get back, c’mon before we crack.” This man paid homage
to his brother by writing a song whose chorus declares “And even though we ain’t got money, I’m so in love
with ya honey.” This writer of “Danny’s Song” may be best known for performing hit songs from such movies as
Top Gun and Caddyshack. For 10 points, name this performer of “Danger Zone” and “Footloose,” a former partner
of Jim Messina.
ANSWER: Kenny Loggins

20. In one of this actress’ television shows, she played a bankrupt dot-com executive who moved back home
and met former prom date Jim Gaffigan. In one work, she has a nightmare about losing a Jeopardy match to
Jamie Lee Curtis due to lack of energy knowledge. Her most notable sitcom character worked at a bookstore
called “Buy the Book.” In 2007, this woman made a tearful on-air plea to a pet adoption agency after her dog
was taken away. This actress’ most notable sitcom featured “The Puppy Episode,” in which she consulted with a
therapist played by Oprah and announced her decision to Laura Dern at an airport. Her current show always sees her
dance after her opening monologue. For 10 points, name this talk show host who came out as a lesbian on her self-
titled sitcom.
ANSWER: Ellen DeGeneres
TB. The listener is told to “go online and look up” this band in a duet by KRS-One and Buckshot. This group
sang about a person who has been checking nearly all the men and “for every camera she does the best she
can.” Their private studio was called “Kling Klang,” which is inaccessible to visitors and has no ringer on its
telephone to protect the band’s seclusion. One of this group’s songs mentions sitting in a late-night Vienna
café and rendezvousing on the Champs-Elysees, but it continually repeats the phrase “Trans-Europe
Express.” The singer presses down a special key that makes a little melody in their hit “Pocket Calculator”.
 For 10 points, name this band behind “Numbers” and “The Robots,” a German electronic band whose name is
translated as “power plant.”
ANSWER: Kraftwerk
(Donald)
VCU Open Trash
Round Four
Written by Mike Cheyne, George Berry, and Donald Taylor

Bonuses

1. Answer the following about the practice of showing outtakes over the end credits of films, for 10 points each:
[10] Peter Sellers was reportedly miffed at outtakes being shown at the end of this 1979 film where he played
Chance the gardener. Many critics have noted the outtakes completely disconnect with the ending’s mood.
ANSWER: Being There
[10] This film’s end credits not only feature bloopers, but a performance of the fake company play referenced in the
film, “Put That Thing Back Where it Came From or So Help Me,” written, directed and produced by this film’s
protagonist, Mike Wazowski.
ANSWER: Monsters Inc.
[10] Outtakes at the end of this Jim Carrey film focused on a scene with his character in an elevator with a buxom
woman played by Krista Allen. The plot of this film involves Carrey being unable to tell a falsehood.
ANSWER: Liar Liar

2. The male members of this group were arrested in 1959 on drug and prostitution charges. For 10 points each:
[10] Name this doo-wop group which despite various lineup changes, had numerous hits of the 1950’s such as
“Twilight Time,” “The Great Pretender,” and a cover of “Smoke Gets in Your Eyes.”
ANSWER: The Platters
[10] This man recorded a version of “The Great Pretender” in 1987. Its music video featured this man in many of the
guises he had adopted for music videos recorded while he was the lead singer of Queen.
ANSWER: Freddie Mercury [accept Farrokh Bulsara]
[10] “Twilight Time” was succeeded on the Billboard charts by this Ross Bagdasarian novelty song, in which the
title character advises a man by saying “Oo, ee oo ah ah ting tang walla walla bing bang.”
ANSWER: “Witch Doctor”

3. This ad campaign was inspired by an older Maypo campaign. For 10 points each:
[10] Name this 1980’s ad campaign which featured a certain network logo interacting with such people as David
Bowie, Billy Idol, and Cyndi Lauper, which exhorted viewers to call their cable or satellite providers.
ANSWER: “I want my MTV!”
[10] “I want my MTV” is a lyric in the song “Money for Nothing” by this British rock band. Featuring the Knopfler
brothers, their other well known songs include “Sultans of Swing” and “Tunnel of Love.”
ANSWER: Dire Straits
[10] This early MTV VJ hosted Alternative Nation. Known as a libertarian Republican and for wearing glasses, she
also hosted the best game show about the Prisoner’s Dilemma, Friend or Foe?
ANSWER: Kennedy [accept Lisa Kennedy Montgomery]

4. The head coach who led this team to a 12 and 1 record in 2010 moved across town to coach the San Francisco
49ers. For 10 points each:
[10] Name this university recently coached by Jim Harbaugh. John Elway attended this school, whose more recent
stars included running back Toby Gerhart.
ANSWER: Leland Stanford Junior University [accept The Cardinal]
[10] This Stanford quarterback was the favorite to be the number one pick of the 2011 draft before he announced
that he would return to college rather than follow Harbaugh to the NFL.
ANSWER: Andrew Luck
[10] This Stanford player started at both linebacker and fullback in 2010. In a game against Notre Dame, he scored a
touchdown on offense and then promptly returned an interception for a touchdown, becoming the first collegiate
player to score on both sides of the ball since 2006.
ANSWER: Owen Marecic
(George)

5. This song followed "Shiver" as the second single off the album Parachutes, and the video for this song is a single
cut of the singer walking in slow motion on a beach. For 10 points each:
[10] Name this 2000 single in which the listener is told to "look at the stars / look how they shine for you."
ANSWER: "Yellow"
[10] This band led by Chris Martin wrote "Yellow" and said that birds "show you how it all began" as they travel at
the title velocity in their song "Speed of Sound."
ANSWER: Coldplay
[10] This former Deep Purple virtuoso guitarist claimed that Coldplay’s “Viva la Vida” plagiarized his track “If I
Could Fly,” leading to Coldplay quickly offering a settlement. This man is second behind Brian McKnight for most
Grammy nominations without actually winning.
ANSWER: Joe Satriani
(George)

6. Rob Carson once opined that “You should study the back stories of the anime Team Rocket for Mike Cheyne
trash tournaments.” See if you took his advice. For 10 points each:
[10] This member of Team Rocket grew up as part of a wealthy family, but rebelled when he was pressured to marry
a girl named Jessiebelle, who bears a strange resemblance to his usual partner, Jessie.
ANSWER: James [accept Kojiro]
[10] TWO ANSWERS REQUIRED. Throughout the anime, this alternate pair of Team Rocket members serves as a
more villainous counterpoint with Jessie and James. A running joke is that no one can remember the male member’s
name, and like the other duo, their English names are a reference to western history.
ANSWER: Butch and Cassidy [accept Kosaburo and Yamato]
[10] Another running joke on the show involves James running into a con man, who specializes in selling this type
of Pokemon. When James bought one, he found he could not eat it and angrily kicked it, causing it to evolve into
something much more dangerous.
ANSWER: Magikarp [accept Koiking]

7. Answer the following about the televised Oscar ceremonies, for 10 points each:
[10] While Bob Hope has hosted the Oscars 18 times, this comedian has hosted eight critically acclaimed times,
which featured him digitally inserted into old movie scenes. On TV, he played the gay Jodie on Soap.
ANSWER: Billy Crystal
[10] The 61st Academy Awards, honoring 1988 films, is best remembered for having Rob Lowe sing “Proud Mary”
with an actress playing this cartoon character. Disney considered suing for defamation.
ANSWER: Snow White [I guess accept Snow]
[10] At the most recent Oscars, this actor hammed it up while giving out the Best Supporting Actress Oscar, noting
that Anne Hathaway was “gorgeous.” He played the lead in Paths of Glory and Vincent Van Gogh in Lust for Life.
ANSWER: Kirk Douglas [accept Issur Danielovitch]

8. This player was suspended for head-butting umpire Ron Kulpa. For 10 points each:
[10] Name this well-traveled baseball player, who had notable stints with the Red Sox, Rangers, and White Sox, but
may best known for saying things like “The Bible never says anything about dinosaurs. You can’t say there were
dinosaurs when you never saw them.”
ANSWER: Carl Everett III
[10] Everett once broke up this New York Yankee’s perfect game. This pitcher got his start with the Orioles and
crossword enthusiasts were thrilled to see his extended appearance in the documentary Wordplay.
ANSWER: Mike Mussina
[10] Everett was once traded for this relief pitcher, who briefly closed games for Toronto in 2011. In 2004, he threw
a chair into the crowd at Oakland during a confrontation between the Rangers bullpen and fans.
ANSWER: Frank Francisco
9. This character pulls racers from the water in Super Mario Kart. For 10 points each:
[10] Name this character, a glasses-wearing Koopa who usually can be seen “riding” a smiling cloud. In the original
Mario game, he appears to fling eggs that hatch into Spinies.
ANSWER: Lakitu [accept Jugem or Jugemu]
[10] A more notable Mario villain is this frowning mushroom, which can usually be defeated with a simple stomp. It
is the very first villain seen in Super Mario Bros. and was reportedly added after playtesters said the Koopa Troopas
were too hard.
ANSWER: Goomba [accept Kuribo or Chestnut People, accept anything with Goomba]
[10] In this Mario game, Bowser has a plan to melt Antarctica’s ice caps and sends Koopas around the Earth to steal
artifacts. Luigi is the protagonist of this game, which was designed to teach children geography.
ANSWER: Mario is Missing!

10. Answer the following about people winning big money on game shows, for 10 points each:
[10] Thom McKee won 45 consecutive games on this Wink Martindale-hosted show, racking up over $300,000 in
cash and prizes. This show was best known for its bonus round, “Beat the Dragon.”
ANSWER: Tic-Tac-Dough
[10] The first man to ever win the top prize on this show was John Carpenter, while it was also won by NAQT
member Kevin Olmstead. Its syndicated version is hosted by Meredith Vieira.
ANSWER: Who Wants to Be a Millionaire?
[10] On this show, Michael Larson took the time to study the Big Board, and isolated every single pattern, using it to
dodge whammies to the tune of $110,237.
ANSWER: Press Your Luck
(Donald)

11. Wikipedia claims this song is inspired by a passage from Henderson the Rain King. For 10 points each:
[10] Name this song in which the singer concludes she really doesn’t know clouds, love, or life at all, after taking
the time to look differently at all three concepts. While not written by her, it is closely associated with Judy Collins.
ANSWER: “Both Sides Now”
[10] The song was actually written by this woman, a Canadian whose hits include “Big Yellow Taxi” and “Free
Man in Paris.” She also wrote the song “Woodstock.”
ANSWER: Joni Mitchell [accept Roberta Joan Anderson]
[10] A 1971 cover version was produced by the Tokens. Their biggest hit was a 1961 song frequently referred to as
“Wimoweh,” whose title refers to this kind of animal sleeping tonight.
ANSWER: Lion

12. While in New York, this man killed his father in part because of the murder of his mother. For 10 points each:
[10] Name this fictional detective, whose son is named Kyle Harmon. His current status is unknown as he was shot
in the cliffhanger episode “Mayday.”
ANSWER: Lieutenant Horatio Caine [accept either]
[10] Horatio Caine is played by David Caruso on this CBS crime drama, in which the title unit uses often flimsy
forensic evidence to catch criminals.
ANSWER: Crime Scene Investigation: Miami [do not accept or prompt on CSI]
[10] At the end of the many pre-credit sequences, Horatio typically makes a witty one-liner with his sunglasses on,
before the audience hears “yeaaaaaaaaaaahhhhhh,” kicking off a remix version of this The Who song used as the
show’s theme.
ANSWER: “Won’t Get Fooled Again”
(George)

13. Answer about the following about Richard Nixon’s enemies list, for 10 points each:
[10] This man, at the time the president of the World Bank, appeared on the list. He was better known for serving as
a Secretary of Defense under JFK and LBJ, and would later appear in the Errol Morris film The Fog of War.
ANSWER: Robert Strange McNamara
[10] This one-time special assistant under LBJ at the time head was head of the Motion Picture Association of
America, where he pioneered the movie rating system. He was a very short man.
ANSWER: Jack Valenti
[10] This New York Congresswoman also made the list. She helped found the National Women’s Political Caucus,
but may be most familiar to people for the various hats she wore while in public.
ANSWER: Bella Abzug

14. This man was responsible for the memorable call “Gonzaga! The slipper still fits!” For 10 points each:
[10] Name this highly excitable play by play man, who was recently released by CBS after a contract dispute,
ending a run of fantastic March Madness calls. He will now call football on Fox Sports.
ANSWER: Augustus Cornelius “Gus” Johnson Jr.
[10] One of Johnson’s most memorable NBA calls was “My name’s [this player]! I get buckets!” He currently plays
for the Nuggets and at the time played for the Knicks. He enjoyed a long run with the Pacers from 1998 to 2004.
ANSWER Al Harrington
[10] A great Johnson NCAA call came when he said T.J. Sorrentine from this university “shot it from the parking
lot” in this school’s upset over Syracuse in the 2005 tournament. This school’s basketball team featured longtime
coach Tom Brennan.
ANSWER: University of Vermont and State Agricultural College [prompt on Catamounts]

15. This film ends with the protagonist forcing the villain, Dr. Szell, to swallow diamonds. For 10 points each:
[10] Name this film, best known for a scene in which the Laurence Olivier played Szell tortures the hero with dental
equipment, all the while asking the coded question “Is it safe?”
ANSWER: Marathon Man
[10] The protagonist of Marathon Man is played by this actor, who won Oscars for Kramer vs. Kramer and Rain
Man, but shockingly none, for playing Greg Focker’s dad in Meet the Fockers.
ANSWER: Dustin Hoffman
[10] Marathon Man is based on a novel by this author, who notably wrote the screenplay for All the President’s
Men. He may be best known for writing the novel The Princess Bride.
ANSWER: William Goldman

16. Answer the following about reporter Ben Urich, for 10 points each:
[10] Urich is in the supporting cast of both Spider-Man and this other New York based hero, the blind protector of
Hell’s Kitchen. Urich deduced this hero’s identity to be lawyer Matt Murdock, but kept it secret.
ANSWER: Daredevil
[10] Ben’s nephew, Phil, adopted this one-time villain’s identity to become a hero. The most famous holder of this
identity killed Gwen Stacy, formed the group H.A.M.M.E.R., and became the U.S. security czar.
ANSWER: Green Goblin [accept Norman Osborn, either part, do not accept Hobgoblin as the other parts do not
apply even though Phil is now Hobgoblin]
[10] This crossover story told of the ascendance of Norman Osborn to power. It followed Secret Invasion and told of
various villains, such as the Hood and the White Queen, joining Osborn to form the powerful Cabal.
ANSWER: Dark Reign

17. Answer the following about actors in movie adaptations of Shakespeare plays, for 10 points each:
[10] This man starred in the title role in Franco Zeffirelli’s 1991 adaptation of Hamlet. At the time, he was best
known for playing Martin Riggs in a series of action films.
ANSWER: Mel Gibson
[10] In the 1993 adaptation of Much Ado About Nothing, this actor starred as Don Pedro. He played the title role in
American Gangster and won Oscars for his roles in Training Day and Glory.
ANSWER: Denzel Washington Jr.
[10] This actress played Helena in 1999’s A Midsummer Night’s Dream. She also played Kitty Walker, daughter of
the Sally Field played Nora Walker, on a television series.
ANSWER: Calista Flockhart
(Donald)

18. Answer the following about homosexuality in sports, for 10 points each:
[10] This openly gay female tennis player has won twelve Grand Slam singles titles, but is best known for defeating
Bobby Riggs at the 1973 “Battle of the Sexes.”
ANSWER: Billie Jean King [accept Billie Jean Moffitt]
[10] This figure skater is a three time U.S. national champ and officially came out in his memoir Welcome to My
World. His sexuality was mocked at the 2010 Olympics by Canadian broadcasters.
ANSWER: Johnny Weir
[10] The most famous gay baseball players have been Billy Bean and this man, the first to be openly gay while
playing. He died from AIDS-related causes in 1995 and is occasionally cited as giving the first baseball high five
with teammate Dusty Baker.
ANSWER: Glenn Burke

19. This man produced the album Super-Sonic Jazz. For 10 points each:
[10] Name this eclectic jazz musician who led a group called the “Arkestra.” He notably claimed to be from Saturn
as part of the “Angel Race” and his group dressed in strange sci-fi inspired costumes.
ANSWER: Sun Ra [accept Herman Poole Blount or Le Sony’r Ra]
[10] Sun Ra was praised by this musician, who pioneered bebop along with Charlie Parker. His trademarks included
his horn rimmed spectacles and his “bent” trumpet.
ANSWER: John “Dizzy” Gillespie
[10] As a young man, Sun Ra was inspired by Thomas Waller, the composer of “Honeysuckle Rose.” Waller shared
this nickname with the singer of “I’m Walkin’” and “Blueberry Hill.”
ANSWER: “Fats” [accept Fats Domino]

20. This man is married to Touched by an Angel star Roma Downey. For 10 points each:
[10] Name this Englishman, most famous as a prolific producer of reality programs, such as the megahits Survivor,
The Apprentice, and the less successful Sarah Palin’s Alaska.
ANSWER: Mark Burnett
[10] Burnett also gave us Rock Star, a program where contestants tried out to become the lead singers of certain
groups. The first season saw J.D. Fortune become the newest member of this group.
ANSWER: INXS
[10] Burnett flops which I nevertheless still watched include Pirate Master and this show about aspiring filmmakers
producing short movies. The regular judges included Carrie Fisher and Garry Marshall.
ANSWER: On the Lot

TB. This method of combat is centered on memorization of probabilities and angles of return fire allowing its
masters to attack while simultaneously dodging return fire. For 10 points each:
[10] Name this style of combat whose mastery is exemplified by John Preston and taught to residents of a post-
apocalyptic society run by the Tetragrammaton Council.
ANSWER: Gun-kata
[10] Gun-kata is practiced by law-enforcing clerics in this movie set in the dystopian “Libria,” which stars Christian
Bale and Taye Diggs. A central plot point of this movie hinges on reading the poetry of William Butler Yeats.
ANSWER: Equilibrium
[10] In Equilibrium, Bale’s character kills his partner, played by Sean Bean. Among many other movies in which
Bean dies is this James Bond film, where he plays the traitorous 006, Alec Trevelyan.
ANSWER: Goldeneye
(George)
, but do not accept or prompt on “Koopa Troopa” since one of them did
appear in Super Mario Kart]

19. Answer some questions about some popular instrumental songs, for 10 points each.
[10] This artist took an instrumental version of “One Mint Julep” to the top of the R&B charts in 1961. His non-
instrumental singles include “I Got a Woman” and “What’d I Say”.
ANSWER: Ray Charles [or Ray Charles Robinson]
[10] Lonnie Mack’s use of this device on a certain 1963 song gives this device its popular name. Alternating this
component of a Guitar Hero controller will gain you some extra points when holding a note.
ANSWER: Whammy Bar [or Tremolo Arm or Vibrato Arm]
[10] The Ventures found success with the instrumental track, “Walk Don’t Run”, as well as a cover of the
instrumental theme song of this TV show. Sammy Davis, Jr. added lyrics to this song on the single, “You Can
Count on Me”.
ANSWER: Hawaii Five-O

20. This film centers on the efforts of Geoffrey Canada and his Harlem Success Academy. For 10 points each:
[10] Identify this Davis Guggenheim documentary about charter schools, whose central figures were featured in the
credits of this year’s Oscars ceremony.
ANSWER: Waiting For “Superman”
[10] David Guggenheim’s early film, Gracie, centered on this sport. This sport was also the subject of movies like
2001’s Mean Machine.
ANSWER: Soccer [or Association Football or European Football or something to indicate it’s not regular
“football” which you shouldn’t accept]
[10] Another successful documentary about education was this 2005 film directed by Marilyn Argelo centering on a
dance program established for fifth graders in New York City.
ANSWER: Mad Hot Ballroom
21. Series creator Philip Rosenthal starred in a recent documentary about exporting this show to the Russian market.
 For 10 points each:
[10] Identify this sitcom whose protagonist works as a writer for Newsday and is the father of Ally and two twin
boys.
ANSWER: Everybody Loves Raymond
[10] Ray Romano now stars as Joe on this TNT show along with actors like Scott Bakula.
ANSWER: Men of a Certain Age
[10] Andre Braugher plays this character on Men of a Certain Age. He frequently gets into power struggles with his
father over running a car dealership.
ANSWER: Owen Thoreau, Jr. [accept either underlined answer]

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:2
posted:8/24/2012
language:Unknown
pages:10
wangnuanzg wangnuanzg http://
About