Docstoc

BOSTON UNIVERSITY TRASH JUNIOR BIRD.doc

Document Sample
BOSTON UNIVERSITY TRASH JUNIOR BIRD.doc Powered By Docstoc
					NASCAR-FREE EMILY DESCHANEL MEMORIAL TRASH JUNIOR BIRD TOURNAMENT Pack 2
Toss-ups by Nathan Bragg (With one by Matt Bruce), Bonuses by Nathan Bragg

TOSS-UPS:

1. He grew up in Chattanooga, Tennessee and once inadvertently held Martin Luther King, Sr. hostage in a protest at Morehouse College. A stand-
in for Bill Cosby on The Cosby Show, his next film will be Home of the Brave, a war drama also starring 50 Cent and Jessica Biel. He will narrate
the upcoming Farce of the Penguins, and has starred in Die Hard With a Vengeance and Deep Blue Sea, and was featured this past summer for a role
in which he played a larger-than-life version of himself, Neville Flynn. FTP, identify this actor who has had it with these motherfucking snakes on
this motherfucking plane!!
ANSWER: Samuel Fuckin’ L. Jackson

2. It was revealed in 2004 that he is a “romanticist, a feminist, and a self-professed gentleman.” He has an IQ of 300, although he is immature and
quite vain; most of his creations feature his face as does his production logo. Voiced by blues singer Long John Baldry in an ABC Cartoon series, his
first base was the Scrap Brain and he is fond of flying fortresses, such as Sky Base and Flying Battery. FTP, identify this comically obese villain of
the Sonic the Hedgehog Series.
ANSWER: Dr. Ivo Robotnik OR Doctor Eggman

3. As a youth, he was a member of Harlem’s 127th Street Ensemble. The leader of Strictly Dope, he got his start as a roadie and background dancer
for Digital Underground and released his first solo album in 1991, an album which featured lyrics that a Texas youth used as inspiration to murder a
state trooper. His final album, All Eyez on Me, is considered one of the most influential hip-hop albums of all time; sadly, he never got to follow it up
as he was shot seven months after its release. FTP, identify this rapper whose biggest hit was “California Love,” the subject of the 2003 documentary
Resurrection.
ANSWER: Tupac Shakur OR Lesane Parish Crooks

4. She began playing tennis at the age of 4 and won the 1996 Junior Wimbledon Title. She broke on the scene in the 1999 Australian Open, when
she reached the final as an unranked player before being defeated by Martina Hingis. She was defeated by Justine Henin-Hardenne in the 2004
Women’s Singles Final at the Athens Olympics, but beat Henin-Hardenne in 2006 in the final of the Australian Open to capture her first Grand Slam
Title. FTP, identify the current Women’s Singles champion at Wimbledon, who has held the #1 spot on the Women’s tour rankings since March.
ANSWER: Amelie Mauresmo

5. One of the first albums to prominently feature a Moog Synthesizer, this 1969 project featured a young Alan Parsons as an engineer. Originally
titled Everest with a cover shot of the Himalayas, it was changed to the now-timeless image featuring one member of the band shoeless. The final
melody, “Her Majesty,” was not listed on the LP cover as it plays after 20 seconds of silence after “The End.” Notable tracks include “Maxwell’s
Silver Hammer” and “Octopus’s Garden.” FTP, identify this final Beatles album to be recorded, featuring “Something” and “Come Together” and
named after a recording studio.
ANSWER: Abbey Road

6. Twice engaged to Pamela Anderson, this actor had a recurring role on Arrested Development, as a lawyer whose commercials asked “Why
should you go to jail for a crime someone else noticed?” Starring as the landlord on Baby Talk, he earlier starred with Willie Aames in Zapped!, as a
boy with the “magical power” to “zap” women’s clothes off. He parlayed his success in such afterschool specials such as “The Boy Who Drank Too
Much” and “Stoned” into a starring role in a mid to late 80s sitcom, where he played a male nanny. Also featured on Diagnosis: Murder as Jack
Stewart, FTP identify this actor known for playing titular characters in Bugsy Malone, Joanie Loves Chachi and Charles in Charge.
ANSWER: Scott Baio

7. It broke ground on October 16, 1992, and opened to the public on April 26, 1995. The only no-hitter ever thrown here was by the Dodgers’ Hideo
Nomo in 1996, and it was the home of the 1998 MLB All-Star Game. It has hosted four 1-0 games, three of which occurred in 2006, and balls are
placed in a humidor to reduce the number of home runs hit in it. With a section of center field bleachers known as the “The Rockpile,” and known as
a hitter-friendly ballpark, FTP identify this Denver home of the National League’s Colorado Rockies.
ANSWER: Coors Field

8. A North Dakota native, this writer has had his columns featured on espn.com’s Page 2 since November 2005, as well as his week-long Super
Bowl Blog published on that site. A former Senior Writer for Spin Magazine whose columns included “My Back Pages” and “Rant and Roll,” he
currently writes for Esquire and the Washington Post. Known as a pop culture essayist and critic, his first book, Fargo Rock City, was a humorous
memoir on hair metal, and his most recent book is the collection A Decade of Curious People and Dangerous Ideas. FTP, identify this writer whose
other works include Killing Yourself to Live and Sex, Drugs, and Cocoa Puffs.
ANSWER: Chuck Klosterman

9. The director’s second adaptation of a Daphne du Maurier work, its screenplay was penned by crime novelist Ed McBain and it features no
soundtrack other than incidental music and sound effects. A sequel to this film, 1994’s Lands’ End, was produced for cable television and features
its lead actress, Tippi Hedren, in a small role. In the film, the titular attackers’ victims include children at a birthday party, a gas station attendant,
and Suzanne Pleshette. FTP, identify this 1963 Alfred Hitchcock film with a final scene where Rod Taylor is not attacked by the titular avian
protagonists.
ANSWER: The Birds
10. (MB) In the board game Puerto Rico, this can be grown on eight land tiles, fewer than any other shippable commodity. In the final scene of Fast
Times at Ridgemont High and the final episode of the first season of 24 it is used as a weapon. In 1992, 79-year-old Stella Liebeck filed suit after
suffering third-degree burns from spilling this substance, which McDonald's served at 180 degrees Fahrenheit. FTP, name this hot beverage also
available at Peet's and Starbucks.
ANSWER: coffee

11. A U.K. network by this name features the late-night program Headfuck. The U.S. version aired WWE Monday Night Raw on August 28th, as
well as the Emmy-winning miniseries Steven Spielberg Presents: Taken in 2003. It has picked up two canceled series from other networks, Stargate
SG-1 and Mystery Science Theater 3000, and this summer aired the popular reality show Who Wants to be a Superhero? FTP, identify this NBC
Universal owned cable channel which currently airs new episodes of Battlestar Galactica.
ANSWER: Sci-Fi Network

12. After this film’s closing credits is a scene of two children analyzing Faulkner's The Bear. The second part of the “Mediocre American Man
Trilogy” (both films released so far have protagonists with initials “R.B.”), it includes a sex scene in the “Unfriendly Possum” bar with Amy Adams
and the titular protagonist, as well as a scene in which that protagonist’s father, played by Gary Cole, is thrown out of an Applebee’s Restaurant.
Featuring a hero whose motto is “If you’re not first, you’re last,” and co-starring Jane Lynch, John C. Reilly, and Sacha Baron Cohen as French
driver Jean Girard, FTP, identify this 2006 film starring Will Ferrell as the dimwitted hero who “wants to go fast!!!”
ANSWER: Talladega Nights: The Legend of Ricky Bobby

13. A native of West Plains, Missouri, he made his acting debut on an episode of The Phil Silvers Show and won a Tony for a role in Bye Bye Birdie
opposite Chita Rivera. He played a murdering judge on the first episode of Matlock and Rose’s lawyer turned circus clown boyfriend on The Golden
Girls before returning to a successful TV career 25 years after his Emmy winning show featuring Morey Amsterdam and Rose Marie went off the air.
FTP, identify this star of Diagnosis: Murder and Mary Poppins.
ANSWER: Dick Van Dyke

14. Invented in modern form in 1979 in Indianapolis by Howard Garns, it is also known as “Nanpure” in Japan. The method of scanning can be
used alone to complete “easy” varieties of it, but harder versions require the use of logical and contingency analysis. An NP-Complete problem, it
was once called “Number Place” in the U.S. but had its name changed by Wayne Gould when he submitted it to The Times in 2004; within a year, it
had spread across Great Britain and become a popular pastime in America. FTP, identify this puzzle based on constrained latin squares that is often
printed next to the crossword in your local newspaper.
ANSWER: Sudoku

15. A trademark of both Kraft Foods and Yum! Brands, in the film Demolition Man this company has won the fast-food wars, so every restaurant in
the world is a franchise of this chain. On the website of its latest ad campaign, you can choose a male or female persona, dress them, and make
combinations for your consumption as your “Fourthmeal.” FTP, identify this American fast food chain whose menu also includes Cinnamon Twists,
Nacho Cheese Gorditas, and the Crunchwrap Supreme, an item which is “good to go.”
ANSWER: Taco Bell

16. It was released as a single on April 27, 2006 with a demo for “Nails for Breakfast, Tacks for Snacks” as a b-side. The first single from its artist
to be made into a video, it won Video of the Year at the VMAs despite not winning anything else as it lost Best Rock Video and Best Group Video.
The video appears to take place at a circus-themed wedding, where the bride argues with the groom and then kisses one of the guests. Edited for TV
to not include the words “whore” and “goddamn,” FTP identify this 2006 top 10 hit for Panic! At the Disco.
ANSWER: “I Write Sins not Tragedies”

17. He received a scholarship to play defensive back in college; he managed to claw his way to starting quarterback by the third game of his
freshman year. Drafted in the Second Round by the Falcons in 1991, he was traded to the team he is most identified with in exchange for a first
round pick used to draft Tony Smith in one of the most lopsided trades in NFL history. The NFL’s only three-time MVP winner, he led his team to
victory over New England in Super Bowl XXXI and currently holds the longest consecutive starts streak of all time. FTP, identify this quarterback
featured in There’s Something About Mary, the current starter for the Green Bay Packers.
ANSWER: Brett Favre (pron. Farv)

18. Founded by employees of Paypal in February 2005, it was given 3.5 million dollars in seed money by Sequoia Capital and has grown steadily
ever since, outpacing similar websites such as GoFish and Veoh. It has been used to distribute U.S. Government produced Anti-Drug Public Service
Announcements, as well as the “Lazy Sunday” video, virtually every music video ever made, and the chronicles of “lonelygirl15.” Recently
purchased by Google for 1.6 Billion Dollars, FTP, identify this popular website that allows users to upload videos for public consumption.
ANSWER: Youtube.com

19. Months before his 1981 death, he was baptized into the Ethiopian Orthodox Church and took the name Berhane Selassie. Doctors discovered
melanoma on his right big toe in 1977, but he refused to have it amputated because he thought it would impair his dancing. A 1994 Inductee into the
Rock and Roll Hall of Fame, his first two singles were “Judge Not” and “One Cup of Coffee,” both later released on his “Songs of Freedom” album.
His final album, “Uprising,” featured “Forever Loving Jah” and “Redemption Song.” FTP, identify this Rastafarian singer of “Jamming” who once
led the Wailers on their album, Exodus.
ANSWER: Bob Marley
20. The number 32 film on Bravo’s “100 Funniest Films of All Time” list, its central concept was referenced by R. Nicholas Burns in a statement
made about the current Israel/Lebanon conflict. Shot in Woodstock, Illinois and not actually in Pennsylvania, it features Brian Doyle-Murray and
Chris Elliott in supporting roles. While the actual time span specified by its title is unspecified, it is enough time for Phil Connors to learn to play
jazz piano, speak French, and to get Andie MacDowell into bed. FTP, identify this film in which the titular holiday is repeated until Bill Murray
learns his lesson.
ANSWER: Groundhog Day

21. This franchise has not won a league title since 1951, when they were based in Rochester, New York. They moved to Cincinnati in 1957, then in
1972 they moved to Missouri but played some of their home games in Omaha. They went to the western conference finals in 1981 despite having a
losing record, but wouldn’t win another playoff series until 2001, when they were led by Vlade Divac, Peja Stojakovic, and Chris Webber. FTP,
identify this California based NBA team who plays their home game in ARCO arena, whose current stars include Mike Bibby and Ron Artest.
ANSWER: Sacramento or Kansas City or Kansas City/Omaha Kings (also accept Cincinnati or Rochester Royals
NASCAR-FREE EMILY DESCHANEL MEMORIAL TRASH JUNIOR BIRD TOURNAMENT Pack 2
Tossups by Nathan Bragg (with one by Matt Bruce), Bonuses by Nathan Bragg

BONUSES:

1. Identify these department store brand names that ceased to exist when Federated Department Stores acquired May Department Stores last year,
FTPE:
A. This Boston based chain’s Downtown Crossing flagship was placed on the National Register of Historic Places in 1986. While the main store
will close soon, its famous “Basement” will stay in business.
ANSWER: Filene’s
B. This Chicago based store had its flagship location’s name changed this past summer, changing its slogan from “As Chicago as it Gets” to “Way to
Shop.”
ANSWER: Marshall Field’s
C. This Downtown Kansas City Store which shares part of its name with a creative soda company was forced to change its name to Macy’s as well.
ANSWER: the jones store

2. He starred in the direct-to-DVD film Edison Force, but is better known for his musical career, which included a headlining spot in the Super Bowl
38 halftime show. FTPE:
A. Identify this former member of ‘N Sync whose debut solo album is Justified.
ANSWER: Justin Timberlake
B. Timberlake is back in the spotlight with the single “SexyBack,” off of this most recent album.
ANSWER: FutureSex/LoveSounds
C. This Justified-era track was not a hit single but became a ubiquitous advertising catchphrase for a major American food chain.
ANSWER: “I’m Lovin’ It”

3. Identify these active NHL Goalies, FTPE:
A. He won the Stanley Cup in 2006 for Carolina, becoming the first rookie to accomplish that feat since Patrick Roy (pron. Wah) in 1986.
ANSWER: Cam Ward
B. This long-time Devils goaltender has won at least 35 games his last nine seasons.
ANSWER: Martin Brodeur
C. The highest-paid tender in the league, this Blackhawk finished 42nd in Goals Against Average but had better times in 2004, when be backstopped
the Lightning to that franchise’s first Cup victory.
ANSWER: Nikolai Khabibulin

4. Identify an 80s Rock Band from clues, 40-30-20-10-5-1
40) At least one member of this band had hair.
30) Originally called Paris and featuring drummer Rikki Rockett, they covered “Rock and Roll All Nite” for the Less Than Zero soundtrack.
20) Their second album, Open Up and Say….Ahhh! featured “Your Mama Don’t Dance,” “Fallen Angel,” and “Nothin’ But a Good Time.”
10) Featuring guitarist C.C. DeVille, their last top 40 hit was “Something to Believe In” and their debut album was called Look What The Cat
Dragged In.
5) Their biggest hit was “Every Rose Has its Thorn,” and their lineup always featured lead singer Bret Michaels.
1) This band headlined the “20 Years of Rock Tour Featuring Poison” this past summer.
ANSWER: Poison

5. Identify these actors featured in the TNT Anthology series Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King FTPE:
A. This actor featured in The Cooler, Thank You for Smoking, and Pleasantville starred as the title character on the episode “Umney’s Last Case.”
ANSWER: William H. Macy
B. He starred in the episode “The End of the Whole Mess” and stars in the likely already cancelled Fall 2006 series Standoff. He is more famous for
playing Peter on Office Space.
ANSWER: Ron Livingston
C. “The Road Virus Heads North” featured this action film star as a horror writer who buys a gruesome painting that predicts real-life events. He
was Oscar-nominated for his role in Platoon.
ANSWER: Tom Berenger

6. Identify these rookies from the 2005-06 NBA Season, FTPE.
A. This Wake Forest grad was a near unanimous choice for Rookie of the Year after an amazing season with the New Orleans/ Oklahoma City
Hornets.
ANSWER: Chris Paul
B. This Australian, the first overall pick in the 2005 draft by Milwaukee, averaged 9 points and 7 rebounds a game while earning a spot on the All-
Rookie First Team.
ANSWER: Andrew Bogut
C. This 9th pick in the ’05 draft by Golden State out of Arizona State wanted to return to college for a third season, but his parents strongly
encouraged him to go pro.
ANSWER: Ike Diogu



7. Identify these popular sports magazines, FTPE.
A. A spinoff of America’s most famous sports magazine, it is aimed at a younger demographic as it has no swimsuit issue but does include the Buzz
Beamer comic strip.
ANSWER: Sports Illustrated for Kids
B. Issues of this outdoorsy magazine have been in circulation since 1870 and highlights hunting tips and an occasional recipe.
ANSWER: Field and Stream
C. Founded in 1961, it covers combat sports and martial arts and often features Chuck Norris on its cover.
ANSWER: Black Belt Magazine

8. This 2006 remake features Mark Ruffalo as Dr. Adam Stanton, who assassinates the manipulative protagonist. FTPE:
A. Identify this film, a remake of the 1947 Pulitzer Prize and 1949 Best Picture Academy Award winners that also features Patricia Clarkson and
Anthony Hopkins.
ANSWER: All the King’s Men
B. Sean Penn has been poorly reviewed for overacting as this character as he rants his way to the governorship of Louisiana.
ANSWER: Willie and/or Stark
C. This actor portrays Jack Burden in the film. He was Oscar-nominated for The Talented Mr. Ripley and Cold Mountain.
ANSWER: (David) Jude (Heyworth) Law

9. Identify these toy fads of the 1980s, FTPE.
A. Developed by a Hungarian sculptor and architect, it is a 3x3x3 puzzle that was solved by Toby Mao in a world record of 10.48 seconds.
ANSWER: Rubik’s Cube
B. The “Tickle Me Elmo” of 1982, it was an odd doll that got its name from what it does in the dark.
ANSWER: Glo Worm
C. This line of dolls, created by Xavier Roberts, each came with their own birth certificate; a parody line, the Garbage Pail Kids, was unveiled in
1985.
ANSWER: Cabbage Patch Kids

10. Given a short description, identify these recent reality TV shows FTPE.
A. This show, a hit for NBC this summer, was a Simon Cowell production that mimicked American Idol, but with Regis Philbin’s involvement.
ANSWER: America’s Got Talent
B. The titular character of this FOX entry, which featured tasks such as completing a fax while playing paintball, was not N. Paul Todd after all, but
a chimpanzee with a wheel.
ANSWER: My Big Fat Obnoxious Boss
C. J.D. Roth hosted this FOX show that trapped nine strangers in a bunker and forced them to decide who was most worthy to win a large cash prize.
ANSWER: Unan1mous

11. Given a year and 2 actors, identify the Best Picture Oscar winner of the 1980s, FTPE.
A. 1989, Morgan Freeman, Jessica Tandy
ANSWER: Driving Miss Daisy
B. 1985, Robert Redford, Meryl Streep
ANSWER: Out of Africa
C. 1983, Debra Winger, Jack Nicholson
ANSWER: Terms of Endearment

12. Questions about golf, FTPE.
A. This is the avian term for a score of 4 under par.
ANSWER: condor or triple-eagle
B. This tournament is held annually in Augusta, Georgia; its defending champion is Phil Mickelson.
ANSWER: The Masters Championship
C. He won the Masters in 1979, at his first appearance at the event, but is more famous for racist comments he made about Tiger Woods’ success
there in 1997.
ANSWER: Frank Urban “Fuzzy” Zoeller

13. He served as the governor of Missouri from 1985-1993 and was the U.S. Attorney General at the time of the 9/11 attacks. FTPE:
A. Identify this political figure.
ANSWER: John Ashcroft
B. Along with Trent Lott, James Jeffords, and Larry Craig, Ashcroft is a member of this Capitol Hill “barbershop-style” quartet.
ANSWER: The Singing Senators
C. Ashcroft wrote this song, sung by Guy Hovis at Bush’s 2005 inauguration, but refused to sing it on the Late Show with David Letterman.
ANSWER: Let the Eagle Soar

14. The Mike Hoey-Lukakis Memorial Bonus: This man appeared in Good Burger and PCU and is thought to be one of the most important
forefathers of funk. FTPE:
A. Identify this musician who shares his name with Thomas Jefferson’s Vice President.
ANSWER: George Clinton
B. This bassist played for several years in Clinton’s P-Funk collective, portraying characters on stage such as “Casper the Funky Ghost” and
“Bootzilla”, a doll, and is also known for recordings with the Rubber Band.
ANSWER: William “Bootsy” Collins
C. Clinton’s first solo album, Computer Games, featured this #1 hit that was sampled by Snoop Dogg in “What’s My Name” and that features the
immortal line “bow wow wow yippie yo yippie yay.”
ANSWER: Atomic Dog

15. Identify these college football teams who have won national championships, FTPE.
A. This Mack Brown led team won the 2005 Rose Bowl over USC; they ended with a 13-0 record, helped by stellar performances by Heisman
finalist Vince Young.
ANSWER: University of Texas – Austin OR Longhorns OR UT-Austin
B. Tom Osborne led this team to the 1994 and 1995 championship with a combined 25-0 record.
ANSWER: University of Nebraska OR Cornhuskers
C. This perennial power has 13 recognized national titles to their name, but their last was in 1988. They are currently coached by Charlie Weis.
ANSWER: Notre Dame or Fightin’ Irish

16. MTV recently called him “the most important producer of the last twenty years.” FTPE:
A. Identify this man, who has worked with artists such as RUN-D.M.C. and the Red Hot Chili Peppers.
ANSWER: Rick Rubin
B. His “American Recordings” series with this country musician yielded popular covers such as “Hurt” and “Personal Jesus.”
ANSWER: Johnny Cash
C. Rubin also produced this 2006 Dixie Chicks album features “Lullaby” and “Not Ready to Make Nice.”
ANSWER: Taking the Long Way

17. Given a popular comic strip, identify its creator, FTPE:
A. Calvin and Hobbes
ANSWER: Bill Watterston
B. FoxTrot
ANSWER: Bill Amend
C. Sherman’s Lagoon
ANSWER: Jim Toomey

18. He is currently working on a documentary about The Doors, and he created the most successful television franchise in history. FTPE:
A. Identify this creator of all of the Law and Order shows.
ANSWER: Dick Wolf
B. This L&O entry only lasted one season and coincided with the death of series regular Jerry Orbach.
ANSWER: Law and Order: Trial by Jury
C. He helmed the 2003 remake of this classic TV cop show, which starred Ethan Embry and Ed O’Neill.
ANSWER: Dragnet OR L.A. Dragnet

19. He is considered the Father of TV Talk Shows; FTPE:
A. Identify this American musician, actor, and writer who was a regular guest panelist on What’s My Line.
ANSWER: Steve Allen
B. Allen is most famous for replacing Jack Paar as host of this late-night show, which will be hosted by Conan O’Brien starting in 2009.
ANSWER: The Tonight Show
C. Allen’s wife of 46 years, she appeared in City Slickers as Billy Crystal’s mother as well as Song of the Thin Man and Lady in the Lake.
ANSWER: Jayne Meadows

20. Identify these recently deceased folks, FTPE:
A. This Former CEO of Enron died of a heart attack this summer while awaiting sentencing.
ANSWER: Kenneth Lay
B. This Former Governor of Texas died in September; she was 73. Bill Clinton gave a tearful eulogy at her funeral.
ANSWER: Ann Richards
C. This colorful Oscar winner for Sayonara died in July. He is known for his eponymous variety show and his catchphrase, “strange things are
happening.”
ANSWER: Red Buttons

21. Given a current book on Amazon.com’s Best Sellers List, identify its author for TPE.
A. Hegemony or Survival: America’s Quest for Global Dominance
ANSWER: Noam Chomsky
B. Culture Warrior
ANSWER: Bill O’Reilly
C. Fiasco: The American Military Adventure in Iraq
ANSWER: Thomas E. Ricks

22. Congratulations! You’ve made it to the last bonus of the packet. Your reward: given a Weird Al Yankovic parody, identify the song it
parodied, FTPE:
A. Couch Potato
ANSWER: Lose Yourself
B. Theme From Rocky XIII
ANSWER: Eye of the Tiger
C. Phony Calls
ANSWER: Water Falls

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:0
posted:7/13/2012
language:
pages:6
handongqp handongqp
About