Passage After

Document Sample
Passage After Powered By Docstoc
					                                         夹叙夹议类
                           第一部分 五年高考题荟萃
                               Passage 1
       (09·安徽)
     After spending a weekend away with my adult son, I was so impressed by his generous heart that I
sent him this letter.




     36. A. humorous        B. private            C. reasonable           D. valuable
     37. A. followed        B. gave               C. set                  D. took
     38. A. ordered         B. booked             C. offered              D. bought
     39. A. hesitation      B. doubt              C. permission           D. difficulty
     40. A. other           B. last               C. extra                D. rest
     41. A. again           B. already            C. only                 D. also
     42. A. nothing         B. everything         C. anything             D. something
     43. A. finding         B. accepting          C. looking for          D. pointing at
     44. A. behind          B. beyond             C. ahead of             D. next to
     45. A. much            B. some               C. any                  D. enough
     46. A. far             B. 1ong               C. short                D. high
      47. A. and            B. but                 C. SO                   D. while
      48. A. 1itres         B. kilograms           C. pounds               D. kilometers
      49. A. $15            B. $20                 C. $25                  D. $30
      50. A. until          B. as                  C. although             D. unless
      51. A. what           B. which               C. whatever             D. whichever
      52. A. excited        B. surprised           C. interested           D. encouraged
      53. A. easier         B. better              C. faster               D. worse
  54。A. comer               B. way                 C. ground               D. carpet
  55. A. there             B. here                C. out                   D. around
答案 36.D 37.C           38.A 39.A 40.C        41.D   42.D       43.A   44.C 45.D 46.C       47.B   48.A
49.B 50.B 51.A         52.B 53.B 54.C 55.A

                                           Passage 2
       (09·北京)
                                               Jame’s New Bicycle
     James shook his money box again. Nothing! He carefully __36__ the coins that lay on the bed .
     $24. 52 was all that he had. The bicycle he wanted was at least $90!_37____ on earth was he going
to get the ___38___ of the money?
     He knew that his friends all had bicycle. It was __39___ to hang around with people when you were
the only one without wheels. He thought about what he could do. There was no ___40__ asking his parents,
for he knew they had no money to _41____.
     There was only one way to get money, and that was to __42_ it . He would have to find a job .
__43____ who would hire him and what could he do? He decided to ask Mr. Clay for advice ,who usually
had__44_ on most things.
       “Well, you can start right here, ”said Mr.. clay. “My windows need cleaning and my
     car needs washing. ”
     That was the __45__ of James’ s odd-job(零工) business. For three months he worked every day
after finishing his homework. He took dogs and babies for walks, cleared out cupboards ,and mended
books. He lost count of the _46____ of jobs that people found for him to do. He took dogs and babies for
walks, cleared out cupboards, and mended books. He lost count of the            47 of cars he washed and
windows he cleaned, but the __48___ increased and he knew that he would soon have __49____ for the
bicycle he longed for.
     The day __50_ came when James counted his money and found $ 94. 32. He _51___ no time and
went down to the shop to pick up the bicycle he wanted. He rode __52__ home, looking forward to
showing his new bicycle to his friends. It had been hard _53__ for the money, but James knew that he
valued his bicycle far more _54__ he had bought it with his own money. He had _55__ what he thought
was impossible, and that was worth even than the bicycle.
36. A. cleaned                   B. covered               C. counted             D. checked
37. A. How                       B. Why                   C. Who                 D. What
38. A. amount                    B. part                  C. sum                 D. rest
39. A. brave                     B. hard                  C. smart               D. unfair
40. A. point                     B. reason                C. result              D. right
41. A. split                     B. spend                 C. spare               D. save
42. A. borrow                    B. earn                  C. raise               D. collect
43. A. Or                        B. So                    C. For                 D. But
44. A. decisions                 B. experience            C. opinions            D. knowledge
45. A. beginning                 B. introduction          C. requirement         D. opening
46. A. similarity                B. quality               C. suitability         D. variety
47. A. brand                     B. number                C. size                D. type
48. A. effort                    B. pressure              C. money                   D. trouble
49. A. all                       B. enough                C. much                    D. some
50. A. finally                   B. instantly             C. normally                D. regularly
51. A. gave                      B. left                  C. took                    D. wasted
52. A. patiently                 B. proudly               C. silently                D. tiredly
53. A. applying                  B. asking                C. looking                 D. working
54. A. since                     B. if                    C. than                    D. though
55. A. deserved                  B. benefited             C. achieved                D. learned
答案 36.C 37.A             38.D    39.B 40.A       41.C      42.B 43.D        44.C    45.A 46.D 47.B          48.C
49.B 50.A 51.D          52.B 53.D 54.A 55.C

                                                Passage 3
       (09·福建)
      Children find meanings in their old family tales.
      When Stephen Guyer’s three children were growing up, he told them stories about bow his
grandfather, a banker,       36 all in the 1930s, but did not lose sight of what he valued most. In one of
the darkest times 37 his strong-minded grandfather was nearly 38                       , he loaded his family into
the car and 39           them to see family members in Canada with a           40 ,“there are more important
thins in life than money. ”
      The 41 took on a new meaning recently when Mr. Guyer downsized to a                     42     house from a
more expensive and comfortable one. He was 43                 that his children ,a daughter, 15, and twins, 22,
would be upset. To his surprise, they weren’t            44          , their reaction echoed (共鸣) their
great-grandfather’s. What they 45              was how warm the people were in the house and how 46
of their heart was accessible.
      Many parents are finding family stories have surprising power to help children            47     hard times.
Storytelling expects say the phenomenon reflects a growing 48               in telling tales, evidenced by a rise
in a storytelling events and festivals.
      A university 49           of 65 families with children aged from 14 to 16 found kids’ ability to 50
parents’ stories was linked to a lower rate of anger and anxiety.
      The 51        is telling the stories in a way children can 52          . We’re not talking here about the
kind of story that 53          , “When I was a kid, I walked to school every day uphill both ways, barefoot
in the snow. ” Instead, we should choose a story suited to the child’s 54           , and make eye contact (接
触) to create “a personal experience”,. We don’t have to tell children
      55 they should take from the story and what the moral is . ”
36. A. missed                    B. lost                  C. forgot                   D. ignored
37. A. when                      B. while                 C. how                      D. why
38. A. friendless                B. worthless             C. penniless                D. homeless
39. A fetched                    B. allowed               C. expected                 D. took
40. A. hope                      B. promise               C. suggestion               D. belief
41. A. tale                      B. agreement             C. arrangement              D. report
42. A. large                     B. small                 C. new                      D. grand
43. A. surprised                 B. annoyed               C. disappointed             D. worried
44. A. Therefore                 B. Besides               C. Instead                  D. Otherwise
45. A. talked about              B. cared about           C. wrote about              D. heard about
46. A. much                      B. many                  C. little                   D. few
47. A. beyond                    B. over                  C. behind                   D. through
48. A. argument                  B. skill                 C. interest                 D. anxiety
49. A. study                     B. design                C. committee                D. staff
50. A. provide                   B. retell                C. support                  D. refuse
51. A. trouble                   B. gift                  C. fact                     D. trick
52. A. perform                   B. write                 C. hear                     D. question
53. A. means                     B. ends                  C. begins                   D. proves
54. A. needs                       B. activities                  C. judgments                D. habits
55. A. that                        B. what                        C. which                    D. whom
答案 36.B              37.A     38.C 39.D 40.D           41.A        42.B 43.D      44.C        45.B 46.A      47.D    48.C
49.A 50.B 51.D                52.C 53.C 54.A 55.B



                                                      Passage 4
        (08·宁夏、海南、全国Ⅰ 篇)
                     A
      After the birth of my second child, I got a job at a restaurant.Having worked with an experienced
36     for a few days, I was           37    to wait tables on my own.All went           38
that first week.When Saturday night came, I was luckily                          39      the tables not far from the
kitchen. 40             , I still felt it a little hard to carry the heavy trays (托盘).
      Before I knew it ,the          41     was full of people. I moved slowly,          42        every step. I remember
how      43      I was when I saw the tray stand near the tables; it looked different from the one I was                44
on.It had nice handles, which made it                 45       to move around.I was pleased with everything and
began to         46         I was a natural at this job.
      Then, an old man came to me and said,“Excuse me, dear, my wife and I loved                        47    you work.It
seems your tray stand has been very              48        to you, but we are getting ready to
  49        now ,and my wife needs her           50        back.”
      At first his       51        did not get across.“What was he talking about?” Then, I got it.I had set my
trays on his wife’s orthopedic walker (助步器).I stood frozen as ice ,but my face was
  52       .I wanted to get into a hole and           53      .
       Since then, I have learned from many mistakes such as the one I just                   54     . I have learned to be
more        55        and not to be too sure of myself.
36.A.manager                         B.assistant                  C.cook                      D.waitress
37.A.promised                        B.invited                    C.allowed                   D.advised
38.A.well                            B.quickly                    C.safely                    D.wrong
39.A.left                            B.given                      C.brought                   D.shown
40.A.Therefore                       B.However                    C.Otherwise                 D.Finally
41.A.kitchen                         B.street                     C.restaurant                D.table
42.A.minding                         B.changing                   C.taking                    D.saving
43.A.angry                           B.calm                       C.sad                       D.happy
44.A.fixed                           B.trained                    C.loaded                    D.waited
45.A.slower                          B.lighter                    C.quieter                   D.easier
46.A.believe                         B.agree                      C.regret                    D.pretend
47.A.letting                  B.making                     C.watching               D.having
48.A.useful                   B.familiar                   C.unusual                D.interesting
49.A.rest                     B.order                      C.eat                    D.leave
50.A.bag                      B.walker                     C.tray                   D.coat
51.A.idea                     B.praise                     C.message                D.need
52.A.cold                     B.full of joy                C.pale                   D.on fire
53.A.lie                      B.hide                       C.defend                 D.stay
54.A.repeated                 B.discovered                 C.corrected              D.described
55.A.careful                  B.patient                    C.honest                 D.practical
答案 36.D             C   A   B   B
                 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43.
                                    C   A   D                                      B   D   A
                                                                                44. 45. 46. 47.C
48.A 49.D 50.B 51.C 52.D                         53.B 54.D 55.A

                                              Passage 5
         (08·山东)
       On August 26,1999,New York City was struck by a terrible rainstorm.The rain caused the streets to
36     and the subway system almost came to a stop.
       Unfortunately,this happened during the morning rush hour.Many people who were going to work
were     37   to go home.Some battled to       38     a taxi or to get on a bus.Still others faced the         39
bravely,walking miles to get to work.
       I 40   to be one of people on the way to work that morning.I went from subway line to subway line
only to find that most 41     had stopped.After making my way 42             crowds of people,I finally found a
subway line that was 43 .Unfortunately,there were so many people waiting to              44      the subway that I
could not even get down the stairs to the   45      .So I took the train going in the opposite direction,and then
switched back to the downtown train.Finally,after what seemed like forever,the train        46     my stop.Then I
had to walk several blocks in the increasingly heavy rain.When I finally got to my office,I was                47
through,exhausted and 48 .
       My co-workers and I spent most of the day drying off.When it was 5∶ 00 pm,I was ready to go home.I
was about to turn off my computer 49        I received an email from Garth,my Director:
       I would like to thank all of you who made the effort and            50   reported to work.It is always
reassuring (令人欣慰),at times like these,when employees so clearly show their              51 to their jobs.Thank
you.
       Garth’s email was short,but I learned more from that           52    message than I ever did from a
textbook.The email taught me that a few words of 53             can make a big difference.The rainstorm and the
traffic 54 had made me tired and upset.But Garth’s words immediately 55            me and put a smile back on
my face.
36.A.break                    B.flood                      C.sink                   D.crash
37.A.forced                      B.refused                    C.adjusted                 D.gathered
38.A.order                       B.pay                        C.call                     D.search
39.A.climate                     B.scenery                    C.storm                    D.burden
40.A.used                        B.promised                   C.deserved                 D.happened
41.A.practice                    B.routine                    C.process                  D.service
42.A.to                          B.through                    C.over                     D.for
43.A.operating                   B.cycling                    C.turning                  D.rushing
44.A.check                       B.carry                      C.find                     D.board
45.A.street                      B.ground                     C.floor                    D.platform
46.A.paused                      B.crossed                    C.reached                  D.parked
47.A.wet                         B.weak                       C.sick                     D.hurt
48.A.ashamed                     B.discouraged                C.surprised                D.puzzled
49.A.while                       B.when                       C.where                    D.after
50.A.hardly                      B.casually                   C.absolutely               D.eventually
51.A.devotion                    B.donation                   C.connection               D.reaction
52.A.accurate                    B.urgent                     C.brief                    D.humorous
53.A.promise                     B.appreciation               C.advice                   D.guidance
54.A.troubles                    B.signals                    C.rules                    D.signs
55.A.corrected                   B.supported                  C.amazed              D.refreshed
答案        36.B   37.A     38.C    39.C       40.D    41.D      42.B     43.A    44.D    45.D       46.C   47.A   48.B
49.B 50.D 51.A 52.C 53.B 54.A 55.D

                                                    Passage 6
       (08·天津)
Jenna, a popular girl from Westwood Middle School, had graduated first in her class and was
ready for new 16        in high school.
       17 , high school was different. In the first week, Jenna went to tryouts(选拔赛) for
cheerleaders(拉拉队队员). She was competing against very talented girls, and she knew it would be 18
for her to be selected. Two hours later, the 19          read a list of the girls for a second tryout. Her heart 20
as the list ended without her name. Feeling         21      , she walked home carrying her schoolbag full of
homework.
      Arriving home, she started with math. She had always been a good math student, but now she was
22   . She moved on to English and history, and was 23                  to find that she didn’t have any trouble with
those subjects. Feeling better, she decided not to 24           math for the time being.
      The next day Jenna went to see Mrs. Biden about being on the school                25 . Mrs. Biden wasn’t as
26   as Jenna. “I’m sorry, but we have enough 27 for the newspaper already. Come back next year and
we’ll talk then.” Jenna smiled     28 and left. “Why is high school so
29 ?” she sighed.
        Later in    30 class, Jenna devoted herself to figuring out the problems that had given her so much
31     . By the end of class, she understood how to get them right. As she gathered her books, Jenna decided
she’d continue to try to 32 at her new school. She wasn’t sure if she’d succeed, but she knew she had to 33 .
High school was just as her mom had said: “You will feel like a small fish in a big pond 34 a big fish in a
small pond. The challenge is to become the 35 fish you can be.”
16. A. processes                  B. decisions                 C. challenges              D. exercises
17. A. Therefore                  B. However                   C. Otherwise               D. Besides
18. A. difficult                  B. easy                      C. boring                  D. interesting
19. A. editor                     B. boss                      C. candidate               D. judge
20. A. jumped                     B. sank                      C. stopped                 D. raced
21. A. strange                    B. happy                     C. awful                   D. lonely
22. A. struggling                 B. improving                 C. working                 D. complaining
23. A. ashamed                    B. disappointed              C. shocked                 D. relieved
24. A. put up                     B. prepare for               C. worry about             D. give up
25. A. committee                  B. newspaper                 C. radio                   D. team
26. A. enthusiastic               B. artistic                  C. sympathetic             D. realistic
27. A. speakers                   B. readers                   C. cheerleaders            D. writers
28. A. widely                     B. weakly                    C. excitedly               D. brightly
29. A. similar                    B. ordinary                  C. different               D. familiar
30. A. physics                    B. history                   C. English                 D. math
31. A. pleasure                   B. hope                      C. trouble                 D. sorrow
32. A. fit in                     B. look out                  C. stay up                 D. get around
33. A. swim                       B. try                       C. ask                     D. escape
34. A. in return for              B. in case of                C. in terms of             D. instead of
35. A. slimmest                   B. smallest                  C. best                    D. gentlest
答案       16.C      17.B       18.A          19.D        20.B   21.C        22.A    23.D       24.C       25.B   26.A
27.D       28.B        29.C   30.D 31.C            32.A    33.B          34.D     35.C

                                                   Passage 7
         (08·浙江)
In the depths of my memory, many things I did with my father still live. These things have come to
represent, in fact, what I call     21      and love.
       I don’t remember my father ever getting into a swimming pool. But he did __22__the water. Any kind
of __23__ride seemed to give him pleasure. __24__he loved to fish; sometimes he took me along.
       But I never really liked being on the water, the way my father did. I liked being __25__the water,
moving through it, __26__it all around me. I was not a strong __27__, or one who learned to swim early,
for I had my __28__. But I loved being in the swimming pool close to my father’s office and __29__those
summer days with my father, who __30__ come by on a break. I needed him to see what I could do. My
father would stand there in his suit, the __31__person not in swimsuit.
     After swimming, I would go __32__ his office and sit on the wooden chair in front of his big desk,
where he let me __33__anything I found in his top desk drawer. Sometimes, if I was left alone at his desk
__34__ he worked in the lab, an assistant or a student might come in and tell me perhaps I shouldn’t be
playing with his _35__. But my father always __36__and said easily, “Oh, no, it’s __37__.” Sometimes he
handed me coins and told me to get __38__ an ice cream...
     A poet once said, “We look at life once, in childhood; the rest is __39__.” And I think it is not only
what we “look at once, in childhood” that determines our memories, but __40__, in that childhood, looks
at us.
21.A. desire                    B. joy                      C. anger                 D. worry
22.A. avoid                     B. refuse                   C. praise                D. love
23.A. boat                      B. bus                      C. train                 D. bike
24.A. But                       B. Then                     C. And                   D. Still
25.A. on                        B. off                      C. by                    D. in
26.A. having                    B. leaving                  C. making                D. getting
27.A. swimmer                   B. rider                    C. walker                D. runner
28.A. hopes                     B. faiths                   C. rights                D. fears
29.A. spending                  B. saving                   C. wasting               D. ruining
30.A. should                    B. would                    C. had to                D. ought to
31.A. next                      B. only                     C. other                 D. last
32.A. away from                 B. out of                   C. by                    D. inside
33.A. put up                    B. break down               C. play with             D. work out
34.A. the moment                B. the first time           C. while                 D. before
35. A. fishing net              B. office things            C. wooden chair          D. lab equipment
36. A. stood up                 B. set out                  C. showed up             D. turned out
37. A. fine                     B. strange                  C. terrible              D. funny
38. A. the student              B. the assistant            C. myself                D. himself
39. A. memory                   B. wealth                   C. experience            D. practice
40. A. which                    B. who                      C. what                  D. whose
答案       21.B     22.D   23.A     24.C       25.D    26.A   27.A       28.D   29.A   30.B      31.B   32.D   33.C
34.C 35.B 36.C 37.A 38.C 39.A 40.B

                                                    Passage 8
         (08·重庆)
      I was on a bus one March evening.The driver didn’t            36    to start the bus soon because it was not
yet    37     .A middle-aged woman got on.Tired and sad,she told her story                     38   ,not to anyone in
particular.On her way to the station,half of her
  39       was stolen.The other half was hidden under her blouse,so she               40     still had some left.A few
minutes later,she stopped crying,but still looked        41 .
      When all the seats were taken,the driver started the engine.The conductor began to collect fares(车
费).When she came to an old man in worn-out clothes,he              42 that he had spent all his money when he
had accidentally got on a wrong bus and now he was trying to go home.On hearing this,she ordered the old
man to        43        the bus.The old man was almost in tears as he           44       her to let him take the bus
home.The driver took the conductor’s side and repeated the conductor’s                45 .
      The woman was watching the incident. 46               the driver and the conductor raised their voices at the
old man,she interfered(干预).
      “Stop        47     him!Can’t you see he’s only trying to get home?”
      “He doesn’t have any money!” the driver          48     .
      “Well,that’s no        49    to throw him off the bus,”she insisted.
      Then she reached inside her blouse,took out her                     50          money,and handed it to the
conductor.“Here’s his fare and mine.Just stop giving him a           51      time.”
      All heads turned to the woman.“It’s only money,”she shrugged.
      She rode the rest of the way home         52    a happy smile,with the money she’d lost earlier         53   .
      On the road of life,the help of strangers can         54    our loads and lift our spirits.How much sweeter
the    55      will be when we make it a little smoother for others!
36.A.try                      B.care              C.decide                     D.intend
37.A.empty                    B.full              C.crowded                    D.ready
38.A.tearfully                B.seriously         C.carefully                  D.calmly
39.A.fare                     B.possession        C.money                      D.wealth
40.A.strangely                B.happily           C.secretly                   D.fortunately
41.A.unsatisfied              B.weak              C.unhappy                    D.excited
42.A.explained                B.declared          C.admitted                   D.found
43.A.get off                  B.start             C.get on                     D.stop
44.A.begged                   B.scolded           C.praised                    D.thanked
45.A.request                  B.action            C.suggestion                 D.command
46.A.Unless                   B.Although          C.Until                      D.When
47.A.attacking                B.bothering         C.blaming                    D.wronging
48.A.warned                   B.whispered         C.shouted                    D.repeated
49.A.problem                  B.need              C.matter                     D.reason
50.A.spending                B.collected              C.remaining                    D.borrowed
51.A.busy                    B.cold                   C.hard                         D.fearful
52.A.giving                  B.wearing                C.taking                       D.forcing
53.A.forgotten               B.used                   C.earned                       D.returned
54.A.move                    B.increase               C.lighten                      D.carry
55.A.world                   B.journey                C.smile                        D.friendship
答案         36.D    37.B    38.A       39.C     40.D        41.C   42.A       43.A     44.A     45.D       46.D     47.B    48.C
49.D 50.C 51.C 52.B 53.A 54.C 55.B

                                                      Passage 9
          (08·四川)
        One night I decided to spend some time building a happier and closer relationship with my
daughter.For several weeks she had been 16                  me to play chess(棋)with her,so I suggested a game and
she eagerly 17       .It was a school night,however,and at nine o’clock my daughter asked if I could                         18
my moves,because she 19 to go to bed;she had to get up at six in the morning.I                             20     she had strict
sleeping habits,     21      I thought she ought to be able to                  22     some of this strictness.I said to
her,“     23   ,you can stay up late for once.We’re having                    24     .”We played on for another fifteen
minutes,during which time she looked                  25     .Finally she said,“Please,Daddy,do it quickly.”“No,”I
replied.“If you’re going to play it 26          ,you’re going to play it slowly.”And so we                27     for another ten
minutes,until 28      my daughter burst into tears,and 29 that she was beaten.
        Clearly I had made    30      .I had started the evening wanting to have a               31   time with my daughter
but had 32 my desire to win to become more                   33    than my relationship with my daughter.When I was
a child,my desire to win      34 me well.As a parent,I 35 that it got in my way.So I had to change.
16.A.guiding                       B.asking                       C.training                     D.advising
17.A.followed                      B.expected                     C.replied                      D.accepted
18.A.change                        B.repeat                       C.hurry                        D.pass
19.A.agreed                        B.needed                       C.begged                       D.hated
20.A.knew                          B.learned                      C.guessed                      D.heard
21.A.so                            B.for                          C.but                          D.or
22.A.put up                        B.take up                      C.pick up                      D.give up
23.A.As usual                      B.Go ahead                     C.By the way                   D.Come on
24.A.patience                      B.luck                         C.fun                          D.success
25.A.excited                       B.proud                        C.anxious                      D.angry
26.A.well                          B.again                        C.fairly                       D.regularly
27.A.discussed                     B.continued                    C.counted                      D.argued
28.A.nervously                     B.immediately                  C.strangely                    D.suddenly
29.A.promised                      B.admitted                     C.wondered                     D.discovered
30.A.a mistake                 B.a decision             C.an attempt             D.an effort
31.A.free                      B.different              C.full                   D.happy
32.A.managed                   B.recognized             C.allowed                D.reduced
33.A.important                 B.attractive             C.practical              D.interesting
34.A.offered                   B.served                 C.controlled             D.taught
35.A.realized                  B.apologized             C.imagined               D.explained
答案      16.B     17.D   18.C     19.B     20.A   21.C   22.D     23.D   24.C    25.C    26.A     27.B   28.D
29.B 30.A 31.D 32.C 33.A 34.B 35.A

                                              Passage 10
       (07·重庆)
In the clinic, I asked if Michael could be retested, so the specialist tested him again. To my __36__, it was
the same score.
      Later that evening, I _37_ told Frank what I had learned that day. After talking it over, we agree that
we knew our _38_ much better than an IQ(智商) test. We _39_ that Michael’s score must have been a
__40___ and we should treat him ___41___ as usual.
      We moved to Indiana in 1962, and Michael studied at Concordia High School in the same year. He
got _42 _ grades in the school, especially _43_ biology and chemistry, which was a great comfort.
      Michael _44_ Indiana University in 1965 as a pre-medical student, soon afterwards, his teachers
permitted him to take more courses than _45_. In 1968, he was accepted by the School of Medicine, Yale
University.
      On graduation day in 1972, Frank and I _46_ the ceremony (典礼) at Yale. After the ceremony, we
told Michael about the _47_ IQ score he got when he was six. Since that day, Michael sometimes would
look at us and say _48_, “My dear mom and dad never told me that I couldn’t be a doctor, not until after I
graduated from medical school!” It is his special way of thanking us for the _49_ we had in him.
      Interestingly, Michael then _50_ another IQ test. We went to the same clinic where he had _51_ the
test eighteen years before. This time Michael scored 126, an increase of 36 points. A result like that was
supposed to be _52_.
      Children often do as _53_ as what adults, particularly parents and teachers, _54_ of them. That is, tell
a child he is “ _55_”, and he may play the role of a foolish child.
36. A. joy            B. surprise        C. dislike                 D. disappointment
37. A. tearfully      B. fearfully       C. cheerfully              D. hopefully
38. A. student        B. son             C. friend                  D. doctor
39. A. argued         B. realized        C. decided                 D. understood
40. A. joke           B. mistake         C. warning                 D wonder.
41. A. specially      B. strictly        C. naturally               D. carefully
42. A. poor           B. good            C. average                 D. standard
43. A. in             B. about           C. of                      D. for
44. A. visited        B. chose           C. passed                  D. entered
45. A. allowed        B. described       C. required                D. offered
46. A. missed         B. held            C. delayed                 D. attended
47. A. high           B. same            C. low                     D. different
48. A. curiously      B. eagerly         C. calmly                  D. jokingly
49. A. faith          B. interest        C. pride                   D. delight
50. A. looked for B. asked for           C. waited for              D. prepared for
51. A. received       B. accepted        C. organized               D. discussed
52. A. imperfect B. impossible           C. uncertain               D. unsatisfactory
53. A. honestly       B. much            C. well                    D. bravely
54. A. hear           B. learn           C. expect                  D. speak
55. A. wise           B. rude            C. shy                     D. stupid
答案      36.D    37.A    38.B    39.C    40.B    41.C    42.B    43.A    44.D    45.C   46.D     47.C   48.D
49.A 50.B 51.A 52.B 53.C 54.C 55.D

                                            Passage 11
       (07·四川)
      It's fourteen years since I left the Philippines to live with my family in the USA. A month ago, while
on summer vacation back in my motherland, I learned a lesson from mosquito (蚊子) bites. Right before
36      Kennedy Airport in New York, my grandma             37    me of the behavior of the native mosquitoes
around the 38 like me. She said, "There's an old saying—the 39                       you stay away from the
motherland, the sweeter your blood 40 to the mosquitoes. " Not 41 it, I replied, "Grandmaaaa,
that's just an old wives' tale!"
      Well, less than a week 42            my arrival in Manila, I was already carpeted with a        43 of
mosquito bites. I took many measures to keep myself from being           44 , but they all proved useless.
      Late one 45 in my cousin's home, I couldn't bear the              46 of the bites. Hoping to find some
comfort, I 47         my cousin, who was sleeping peacefully in the bed next to mine. Unhappy for being
48        she said, "There is nothing you can do. Go back to sleep. " With a few turns, she slept again.
Enviously (妒嫉地) 49 her sleep, I hoped a big mosquito would                      50 on her face. However,
the mosquitoes would just lightly dance around her forehead and fly away quickly, never biting her.
Amazed (惊奇的), I ran to others' 51 , only to find they were all sleeping                52 as the same thing
occurred again and again.
      From those bites, I came to       53 my grandma's silly tale. From then on, I've always tried to keep
a(n) 54 mind about those strange old wives' tales              55    they do have some truth to them.

36. A. leaving           B. passing               C. visiting                    D. finding
37. A. persuaded         B. reminded              C. warned                      D. informed
38. A. students          B. foreigners            C. passengers                  D. visitors
39. A. earlier           B. longer                C. sooner                      D. later
40. A. grows             B. goes                  C. flows                       D. remains
41. A. expecting         B. understanding         C. recognizing                 D. believing
42. A. after             B. before                C. when                        D. as
43. A. shade             B. pile                  C. cloud                       D. blanket
44. A. touched           B. bitten                C. defeated                    D. discovered
45. A. morning           B. afternoon             C. evening                     D. night
46. A. noise             B. hit                   C. pain                        D. effect
47. A. woke up           B. shouted at            C. looked for                  D. dropped on
48. A. blamed            B. interrupted           C. moved                       D. frightened
49. A. having            B. watching              C. making                      D. helping
50. A. land              B. fly                   C. fall                        D. wait
51. A. houses           B. flats                  C. rooms                       D. homes
52. A. joyfully          B. anxiously             C. soundlessly                 D. worriedly
53. A. tell              B. know                  C. remember                    D. accept
54. A. open              B. active                C. clear                       D. honest
55. A. and               B. so                    C. because                     D. until
答 案 36.A 37.C           38.D 39.B 40.A          41.D 42.A 43.D          44.B    45.D 46.C 47.A          48.B
49.B 50.A 51.C         52.C 53.D 54.A 55.C

                                            Passage 12
       (06·北京)
                                              Learning to Accept
     I learned how to accept life as it is from my father. 36 , he did not teach me acceptance when he was
strong and healthy, but rather when he was 37 and ill.
     My father was 38 a strong man who loved being active, but a terrible illness 39 all that away.
Now he can no longer walk, and he must sit quietly in a chair all day. Even talking is 40 . One night, I
went to visit him with my sisters. We started 41 about life, and I told them about one of my 42 . I said
that we must very often give things up 43 we grow --- our youth, our beauty, our friends --- but it
always 44 that after we give something up, we gain something new in its place. Then suddenly my
father 45 up. He said, “But, Peter, I gave up 46 ! What did I gain?” I thought and thought, but I
couldn’t think of anything to say. 47 , he answered his own question: “I 48 the love of my family,” I
looked at my sisters and saw tears in their eyes, along with hope and thankfulness.
     I was also 49 by his words. After that, when I began to feel irritated (愤怒的) at someone, I 50
remember his words and become 51 . If he could replace his great pain with a feeling of love for others,
then I should be 52 to give up my small irritations. In this 53 , I learned the power of acceptance from
my father.
     Sometimes I 54 what other things I could have learned from him if I had listened more carefully
when I was a boy. For now, though, I am grateful for this one 55 .
36. A. Afterwards           B. Therefore             C. However           D. Meanwhile
37. A. tired                B. weak                  C. poor              D. slow
38. A. already              B. still                 C. only              D. once
39. A. took                 B. threw                 C. sent              D. put
40. A. impossible           B. difficult             C. stressful         D. Hopeless
41. A. worrying             B. caring                C. talking           D. asking
42. A. decisions            B. experiences           C. ambitions         D. beliefs
43. A. as                   B. since                 C. before            D. till
44. A. suggests             B. promises              C. seems             D. requires
45. A. spoke                B. turned                C. summed            D. opened
46. A. something            B. anything              C. nothing           D. everything
47. A. Surprisingly         B. Immediately           C. Naturally         D. Certainly
48. A. had                  B. accepted              C. gained            D. enjoyed
49. A. touched              B. astonished            C. attracted         D. warned
50. A. should               B. could                 C. would             D. might
51. A. quiet                B. calm                  C. Relaxed           D. happy
52. A. ready                B. likely                C. free              D. able
53. A. case                 B. form                  C. method            D. way
54. A. doubt                B. wonder                C. know              D. guess
55. A. award                B. gift                  C. lesson            D. word

答案 36.C 37.B 38.D 39.A 40.B 41.C 42.D 43.A 44.C 45.A 46.D 47.A 48.C
49.A 50.C 51.B 52.D 53.D              54.B 55.B


                                             Passage 13
       (06·重庆)

    Eleven-year-old Angela had something wrong with her nervous system(神经系统).She was
unable to    36 .In fact, she could hardly make any       37    .Although she believed that she had a    38
chance of recovering, the doctors said that      39 ,if any, could come back to normal after getting this
disease. Having heard this, the little girl was not   40 .There, lying in her hospital bed, she    41   that
no matter what the doctors said, her going back to school was
  42 .
     She was moved to a specialized health center, and whatever method could be tried was used. Still she
would not      43    . It seemed that she was     44 .The doctors were all fond of her and
taught her about      45     that she could make it . Every day Angela would lie there,     46     doing
her mental exercise.
     One day,       47     she was imagining her legs moving again, it seemed as though a miracle(奇迹)
happened: The bed began to 48           ! “Look what I’m doing! Look! I can do it! I moved!
I moved! ”she       49 .
     Of course, at this very moment everyone else in the hospital was              50   .More importantly, they
were running        51 safely.
     People were crying, and equipment was            52   .You see, it was an earthquake. But don’t
  53 that to Angela. She has           54 that she did it, just as she had never doubted that she would recover.
And now only a few years later, She’s back in school. You see, to such a person who can                    55    the
earth, such a disease is a small problem, isn’t it?
36.A.see                       B.hear                  C.talk                D.walk
37.A.progress                  B.difference            C.movement            D.achievement
38.A.poor                      B.good                  C.little              D.special
39.A.few                       B.all                   C.some                D.most
40.A.satisfied                 B.delighted             C.surprised           D.discouraged
41.A.insisted                  B.sighed                C.feared              D.promised
42.A.true                      B.doubtful              C.certain             D.impossible
43.A.get up                    B.give up               C.turn up             D.stand up
44.A.disappointed              B.proud                 C.troubled            D.undefeatable
45.A.thinking                  B.expecting             C.pretending          D.imagining

46.A.sadly                     B.madly                 C.carefully           D.faithfully

47.A.as                        B.since                 C.after               D.before

48.A.fly                       B.move                  C.roll                D.speak

49.A.jumped                    B.wondered              C.screamed            D.recovered

50.A.frightened                B.pleased               C.touched             D.encouraged

51.A.in                        B.by                    C.for                 D.with

52.A.rising                    B.falling               C.missing             D.gathering

53.A.tell                      B.do                    C.give                D.show

54.A.noticed                   B.supposed              C.believed            D.discovered

55.A.push                      B.shock                 C.shake               D.save
答案 36.D         37.C 38.B 39.A 40.D 41.A 42.C                      43.B 44.D                     45.D           46.D
 47.A 48.B 49.C 50.A 51.C 52.B 53.A 54.C 55.C
                                            Passage 14
        (06·山东)

One summer day my father sent me to buy wire for our farm. At 16, I liked 36 better than driving our truck,

     37 this time I was not happy. My father had told me I’d have to ask for credit(赊账) at the store.

Sixteen is a 38 age, when a young man wants respect, not charity. It was 1976, and the ugly 39 of racial

     discrimination was 40 a fact of life. I’d seen my friends ask for credit and then stand, head down,

     while the store owner 41 whether they were “good for it.” I knew black youths just like me who were

     42 like thieves by the store clerk each time they went into a grocery.

My family was 43 . We paid our debts. But before harvest, cash was short. Would the store owner 44 us ?

At Davis’s store, Buck Davis stood behind the cash desk, talking to a farmer. I nodded 45 I passed him on

     my way to the hardware shelves. When I brought my 46 to the caskh desk, I said 47 , “I need to put

     this on credit.”

The farmer gave me and amused, distrustful 48 . But Buck’s face didn’t change. “Sure,” he said 49 . “Your

     daddy is 50 good for it.” He 51 to the other man. “This here is one of James Williams’s sons.”

The farmer nodded in a neighborly 52 . I was filled with pride. James William’s son. Those three words

     had opened a door to an adult’s respect and trust.

That day I discovered that the good name my parents had 53 brought our whole family the respect of

     our neighbors. Everyone knew what to 54 from a Williams: a decent person who kept his word and

     respected himself 55 much to do wrong.

36. A. something            B. nothing                       C. anything            D. everything

37. A. and                  B. so                            C. but                D. for

38. A. prideful             B. wonderful                     C. respectful          D. colorful

39. A. intention            B. shadow                        C. habit              D. faith

40. A. thus                 B. just                          C. still               D. ever

41. A. guessed              B. suspected                     C. questioned          D. figured

42. A. watched               B. caught                        C. dismissed            D. accused

43. A. generous             B. honest                         C. friendly            D. modest

44. A. blame                B. excuse                        C. charge              D. trust

45. A. until                B. as                            C. once                 D. since

46. A. purchases            B. sales                          C. orders             D. favorites
47. A. casually                 B. confidently                     C. cheerfully                 D. carefully

48. A. look                     B. stare                           C. response                  D. comment

49. A. patiently                 B. eagerly                           C. easily                   D. proudly

50. A generally                 B. never                              C. sometimes                D. always

51. A. pointed                 B. replied                             C. turned                  D. introduced

52. A. sense                    B. way                                C. degree                  D. mood

53. A. earned                     B. deserved                     C. given                       D. used

54. A. receive                    B. expect                       C. collect                     D. require

55. A. very                      B. so                             C. how                        D. too

答案 36.B 37.C 38.A 39.B 40.C 41.C 42.A 43.B 44.D 45.B 46.A 47.D 48.A 49.C
50.D 51.C 52.B 53.A 54.B 55.D


                                                   Passage 15
          (06·江苏)

        I know I should have told the headmaster at the time .That was my real            36      .
        He had gone out of the study for some           37    , leaving me alone . In his absence I looked to see
38       was on his desk . In the           39    was a small piece of paper on which were written the                  40
“English Writing Prize 1949. History Is a Series of Biographies (人物传记).”
        A(n) 41         boy would have avoided looking at the title as soon as he saw the              42     . I did not .
The subject of the English Writing Prize was kept a              43     until the start of the exam so I could not
44       reading it .
        When the headmaster        45       , I was looking out of the window .
        I should have told him what had          46    then . It would have been so        47         to say : “I’m sorry
but I      48     the title for the English Writing Prize on your desk . You’ll have to          49         it.”
        The chance passed and I did not          50    it . I sat the exam the next day and I won. I didn’t             51
to cheat , but it was still cheating anyhow .
        That was thirty-eight years        52    when I was fifteen . I have never told anyone about it before ,
53       have I tried to explain to myself why not .
        The obvious explanation is that I could not admit I had seen me title        54        admitting that I had been
looking at the things on his desk . 55            there must have been more behind it . Whatever it was , it has
become a good example of how a little mistake can trap (使陷入)you in a more serious moral corner (道德
困境).
36.A.plan                       B.fault                  C.grade                  D.luck
37.A.reason                B.course               C.example              D.vacation
38.A.this                  B.which                C.that                 D.what
39.A.drawer                B.corner               C.middle               D.box
40.A.names                 B.words                C.ideas                D.messages
41.A.honest                B.handsome             C.friendly             D.active
42.A.desk                  B.paper                C.book                 D.answer
43.A.question              B.key                  C.note                 D .secret
44.A.help                  B.consider             C.practise             D.forget
45.A.disappeared           B.stayed               C.returned             D.went
46.A.existed               B.remained             C.happened             D.continued
47.A.tiring                B.easy                 C.important            D.difficult
48.A.saw                   B.gave                 C.set                  D.made
49.A.repeat                B.defend               C.correct              D.change
50.A.take                  B.have                 C.lose                 D.find
51.A.remember              B.learn                C.mean                 D.pretend
52.A.past                  B.ago                  C.then                 D.before
53.A.either                B.never                C.nor                  D.so
54.A.by                    B.besides              C.through              D.without
55.A.But                   B.Though               C.Otherwise            D.Therefore

答案 36.B 37.A 38.D 39.C 40.B 41.A 42.B 43.D                         44.A 45.C 46.C 47.B          48.A
49.D 50.A 51.C 52.B 53.C 54.D 55.A


                                            Passage 16
       (06·辽宁)


     It was a bright spring afternoon when Freda told me she wouldn’t need me any more. I had just
finished my four-hour work -___36___ up and down the stairs of her three-storey home, cleaning the
floor and washing the dished. She was___37___ jeans and a sweater. Sitting at the table I had just
38_______. a pile of papers spread around her. Her husband’s___39___ was going to be reduced by thirty
percent. And they were trying to live as if it had___40___ happened. I felt sorry for her. but I also felt a
sense of___41___.

     I had been cleaning Freda’s house for five years and had___42___ an unexpected relationship with
the family. It was not just___43___ I had become an expert at scraping(刮掉)dirt stuck to their wooden
floor.___44___ that I had learned exactly how to place toys on the girls’ beds. It was___45___ than that.
For I felt I had become a part of their___46___.
     Freda stayed at home with the kids,___47___ I would often see her in the morning___48___ them to
school. And I’d be there when they___49___ home at lunch for sandwiches and piano practice. I
had___50___ them grow up. Now I was fired, but the ___51___thing was that I still wanted to keep
scraping away the dirt and dust for the family.

     I left Freda’s house that day, wondering about the___52___ relationship with my clients 主顾) Who
                                                                                           (      .
am I___53___ them? As a matter of fact, I’m ___54___ an employee - the lowest kind of employee.
But I’m also a trusted___55___ of the family. I can’t help worrying about what happens around me.

36. A. stepping        B. coming          C. jumping          D. moving

37. A. hanging         B. making          C. wearing          D. changing

38. A. cleaned         B. washed          C. swept            D. brushed

39. A. duty            B. money           C. work             D. pay

40. A. already         B. seldom          C. never            D. yet

41. A. regret          B. surprise        C. fear             D. loss

42. A. started         B. developed       C. improved         D. broken

43. A. why             B. what            C. that             D. which

44. A. but             B. and             C. or               D. for

45. A. less            B. least           C. more             D. most

46. A. life            B. story           C. activity         D. experience

47. A. as              B. so              C. since            D. however

48. A. taking          B. bringing        C. meeting          D. calling

49. A. left            B. returned        C. went             D. marched

50. A. found           B.noticed           C.watched         D.realised

51. A. possible        B.great             C.prople           D.strange

52. A. meaning         B.nature            C.result           D.important

53. A. for             B.to                 C.with             D. at

54. A. hardly          B.certainly        C.probably          D.merely
55. A. member              B.person               C.relative          D.impanion

答案 36.D          37.C 38.A 39.D 40.A 41.D                  42.B 43.C 44.C 45.C 46.A 47.B 48.A
49.B 50.C 51.D 52.B 53.B 54.D 55.A


                                                  Passage 17
         (05·北京)

Dear Laura,
     I just heard you tell an old story of gift giving and unselfish love in your program. You doubted that
such unselfish love would happen in today’s world. Well, I’m here to give you            36 .
     I wanted to do something very           37      for my fifteen – year – old son, who has always been the
perfect child. He     38     all summer to earn enough money to buy a used motorcycle. Then, he spent
hours and hours on it        39     it looked almost new. I was so         40    of him that I bought him the
shiniest helmet and a riding outfit.
     I could     41    wait for him to open up his gift. In fact, I barely slept the night before. Upon
awakening. I went to the kitchen to        42     the coffee, tea, and morning goodies. In the living room was a
beautiful keyboard with a      43      : “To my wonderful mother, all my love, your son.”
     I was so    44 . It had been a long – standing joke in our family that I wanted a piano so that I could
45    lessons. “L earn to play the piano, and I’ll get you one” was my husband’s          46 .
     I stood there shocked, crying a river, asking myself how my son could          47     this expensive gift.
     Of course, the     48                                  (
                               awoke, and my son was thrilled 激动的)with my reaction. Many kisses were
49   , and I immediately wanted him to          50      my gift.
     As he saw the helmet and outfit, the look on his face was not          51     what I was expecting. Then I
52    that he had sold the motorcycle to get me the keyboard.
     Of course I was the proudest mother             53     on that day, and my feet never hit the ground for a
month.
     So I wanted you to know, that kind of love still          54   and lives even in the ever–changing world of
me, me, me!
     I thought you’d love to        55    this story.
                                                                                                 Yours,
                                                                                                Hilary
     P.S. The next day, my husband and I bought him a new “used” already shiny motorcycle.
36.A.hope                  B.advice              C.support             D.courage
37.A.polite                B.similar             C.special             D.private
38.A.played                B.studied             C.traveled            D.worked
39.A.after                 B.before              C.unless              D.until
40.A.sure                  B.fond                C.proud               D.confident
41.A.perhaps               B.really              C.almost              D.hardly
42.A.start                 B.cook                C.set                 D.serve
43.A.note                  B.notice              C.word                D.sign
44.A.disturbed             B.confused            C.astonished          D.inspired
45.A.give                  B.take                C.draw                D.teach
46.A.reason                B.request             C.comment             D.response
47.A.present               B.afford              C.find                D.order
48.A.neighbor              B.building            C.home                D.house
49.A.exchanged             B.experienced         C.expected            D.exhibited
50.A.tear                  B.open                C.check               D.receive
51.A.purely                B.basically           C.obviously           D.exactly
52.A.realized              B.remembered          C.imagined            D.supposed
53.A.only                  B.still               C.ever                D.even
54.A.works                 B.exists              C.matters             D.counts
55.A.send                  B.publish             C.share               D.write

答案 36.A        37.C 38.D 39.D 40.C 41.D             42.A 43.A 44.C 45.B 46.D 47.B 48.D
49.A 50.B 51.D 52.A 53.C 54.B 55.C


                                           Passage 18
       (05·天津)
      Having left the town, the girl stopped the car at the landing near the entrance of the bay (海湾)She
stepped into the 16 and rowed out silently. The tide was rushing to the entrance and
    17 to the wild open sea. She had to row across the bay to reach 18 side. The waves struck against
the side of the boat, 19 and uneven; it became 20 difficult to row. If she 21 for a moment, the tide
would push the boat back towards the 22 .
      She wasn' t even halfway, 23 she was already tired and her hands 24 from pulling on
the rough wooden oars (船桨). "I'm never going to 25 it”, she thought. She rested the oars on
her knees and 26 her head helplessly, then looked up as she 27 the boat shift(晃动) against the tide.
    The east wind , which had swung(旋转) around from the south-west, 28 her help and pushed the boat
towards the mountains. It was going to be 29 . Her hands weren't so painful. Her chest didn’t feel as if
it was about to burst 30 .
      The lights of the town became       31 . one of the oars banged against the side of the boat and she
32     it with a start. Had she been asleep, or just 33 ? She looked over her shoulder. She was almost
on the beach. The girl gave one last      34 on the oars to ground the boat, and then lay back against the
seat. She listened to the waves     35 and knew she had come home. Far across the moonlit bay the lights
were no more than a sparkling chain.
16. A. car         B. boat              C. ship                D. mail
17. A. beside      B. before            C. behind              D. beyond
18.A. another      B. other             C. either              D. the other
19. A. deep        B. calm              C. gentle              D. rough
20. A. more        B. less              C. as                  D. least
21. A. slept       B. continued         C. rested              D.rowed
22. A. home        B. mountains         C. south-west          D. entrance
23. A. if          B. so                C. but                 D. since
24. A. hurt        B. ruined            C. troubled            D. broke
25. A. get         B. make              C. keep                D. take
26. A. mined       B. dropped           C. cocked              D. raised
27. A. saw         B. made              C. heard               D. felt
28. A. got to      B. came to           C. sent for            D. reached for
29. A. difficult   B. serious           C. all right           D. certain enough
30. A. any more    B. still more        C. no more             D. once more
31. A. brighter    B. bigger            C. closer              D. smaller
32. A. destroyed B. threw               C. repaired            D. seized
33. A. dreaming    B. guessing          C. inventing           D. expecting
34. A. blow        B. hit               C. pull                D. strike
35. A. anxiously B. happily             C. sadly               D. carefully

答案 16.B        17.D 18.D 19.D 20.A 21.C 22.D 23.C 24.A 25.B 26.B 27.D                               28.B
29.C 30.A 31.D 32.D 33.A 34.C 35.B


                            第二部分 三年联考题汇编
                                Passage 1
       (湖北省武汉市十一中 2009 届高三 5 月模拟)
                                                 Growing roots
     When I was growing up, I had an old neighbor named Dr.Gibbs.He didn’t look like any doctor I’d
31    known.When Dr.Gibbs wasn’t            32        lives, he was planting trees.
     The good doctor had some          33   theories on planting trees. He believed in “No pains, no
gains”. never 34
       He                his new trees, which was 35 many people.                 He
                                                                 Once I asked why. __36                     that
watering plants spoiled them, and that if you water them, each following tree generation will                37
weaker and weaker.So you have to make things             38    for them.He talked about how watering trees
39   shallow roots, and how trees that weren’t watered had to grow deep roots in       40 of water. I came
to understand that he meant deep roots were to be___41 . planted a couple of trees a few years back and
                                                        I
I took good care of them.Two years of __42__ has resulted in trees that expect to be waited on hand and
foot.Whenever a cold wind blows, they 43         and tremble their branches. Funny things about those trees
of Dr.Gibbs’.The lack of water seemed to         44     them in ways comfort and ease never could.
     I used to 45   for my sons that their lives will be easy. But 46          I’ve been thinking that it’s time
to   47 my prayer.I know my children are going to meet                 _48   , and I’m praying they will be
strong. The prayer for comfort is seldom met.What we need to do is to pray for deep roots, __49_ when
the winds blow, we won’t be     50 away.
     31. A. even                    B. ever                  C. never                  D. hardly
     32. A. valuing                 B. making                C. enjoying               D. saving
     33. A. exciting                B. dull                  C. interesting            D. terrible
     34. A. watered                 B. raised                C. loved                  D. sheltered
     35. A. against                 B. beyond                C. within                 D. from
     36. A. wondered                B. answered              C. doubted                D. guessed
     37. A. grow                   B. change                 C. appear                  D. show
     38. A. harmful                                          B. favorable
           C. tough                                          D. wonderful
     39. A. made for                B. head for              C. allow for              D. care for
     40. A. charge                  B. favor                 C. honor                  D. search
     41. A. treasured               B. challenged            C. respected              D. liked
     42. A. education               B . information              C . preparation               D . devotion
     43. A. dance                   B. shake                 C. spread                 D. lift
     44. A. harm                    B. raise                 C. benefit                D. hurt
     45. A. pray                    B. apply                 C. stand                  D. call
     46. A. perfectly               B. formally              C. obviously              D. lately
     47. A. attend                  B. say                   C. change                 D. keep
     48. A. hardships               B. worries               C. bosses                 D. jobs
     49. A. or                      B. so                    C. and                    D. but
     50. A. given                   B. sent                  C. broken                 D. swept


答案 31.B         32.D 33.C 34.A 35.B 36.B 37.A 38.C 39.A 40.C 41.A 42.D 43.B
44.C 45.A 46.D 47.C 48.A 49.B 50.D


                                              Passage 2
       (湖北省宜昌市一中 2009 届高三 5 月仿真模拟考试)
                                                Where the heart is?
       In three days I will leave China behind for a few weeks and head back to Australia to spend time with
my family and friends. This will be a very 31            trip for me as, for the first time ever, I will not be
32      to my hometown. You see, my parents sold their house in my hometown and moved about 500
kilometers away.
       As it 33 me I would be returning to a whole new place, I was            34 with two questions: Do I
still have a hometown? Where is my home? I needed to do some research.
      After reading A Story from the Chinese Diaspora, I learned I was not alone in feeling    35 about
where I call home. In the story, a Chinese American girl 36            with finding her identity and  37
her past with her present. I realized the place we live now and the place we lived then, have a great 38
over who we are, where we long to be and where we feel 39 and safety.
      Back to My Motherland 40           of a woman who left her motherland years ago and started a new
life in America--the place she now calls home. But, 41 some people move on from their hometown
and 42 a new life somewhere else, others have a strong 43 to the city that they grew up in. In
Hometown Boy we learn of a man who clings(坚持) to his           44 and continues to make his hometown a
45     of his life for now and for the future. He makes it his   46 to give back to the community that
has given so much to him and his family.
      As I 47 the days until I head back to my motherland and           48 where exactly my home is, I
am 49         to decide where my heart is. And quite 50 , my heart is wherever I am.
31. A. strange             B. serious             C. unique                D. curious
32. A. removing            B. returning           C. referring             D. relating
33. A. struck              B. clarified           C. occurred              D. impressed
34. A. satisfied           B. charged             C. appointed             D. presented
35. A. confused            B. convinced           C. depressed             D. excited
36. A. sticks              B. starts              C. struggles             D. supplies
37. A. consulting          B. connecting          C. confirming            D. contenting
38. A. difference          B. advantage           C. impression            D. influence
39. A. comfort             B. tension             C. unrest                D. stress
40. A. talks               B. shows               C. tells                 D. learns
41. A. why                 B. how                 C. where                 D. while
42. A. build               B. trend               C. survive               D. expand
43. A. attachment          B. commitment          C. devotion              D. ambition
44. A. bases               B. roots               C. rules                 D. tasks
45. A. soul                B. sign                C. role                  D. part
46. A. duty                B. urge                C. conduct               D. purpose
47. A. account for         B. appeal to           C. centre upon           D. count down
48. A. consider            B. remind              C. foresee               D. expect
49. A. directed            B. annoyed             C. sacred                D. forced
50. A. simply              B. gently              C. merely                D. awfully

答案 31.C         32.B 33.A 34.D 35.A 36.C 37.B 38.D                 39.A 40.C 41.D 42.A 43.A
44.B 45.D 46.A 47.D 48.A 49.D 50.A


                                             Passage 3
       (湖北省钟祥六中 2009 年高三高考冲刺最后一卷)
     My son was badly hurt in a fire. After he 31 from a series of treatments, the doctors told him they
would not do any operation for six months 32 it took long for the skin to stop shrinking (收缩). So, he
had to return to college with a visible 10-inch 33 on his face.
     I said to my son, “Keaton, 34 will pay any more attention to your scar 35 you do. If it does not
bother you, it will not bother 36 .” He took my advice to heart and returned to school with his head 37
high — glad he was alive.
        38 , everyone has scars and shortcomings. Some of you may spend much time thinking that people
would like you better, 39 you looked different, or dressed differently, or could have a different and
newer 40 .
     But you see, like Keaton’s scar, people will only judge you by your looks, or your 41 , or your car, if
you are judging yourself by these same false 42 .
     One of my friends in college was very 43 . At first, when people met him, they noticed his 44
for about 10 seconds. This man felt 45 about himself and spent most of his time 46 about other
people’s comfort and welfare. 47 , people ignored his looks. What people 48 was his kindness and his
concern for them. He didn’t act in an ugly way so people didn’t treat him as an ugly man.
     Therefore, concentrate on what you value 49 yourself, because if you can see that beautiful person,
everyone you are in contact with will see the same 50 .
31. A. cured            B. recovered              C. improved              D. returned
32. A. because          B. though                 C. until                 D. before
33. A. cut              B. wound                  C. injure                D. scar
34. A. no one           B. anyone                 C. everyone              D. someone
35. A. as               B. like                   C. than                  D. when
36. A. another          B. others                 C. all                   D. us
37. A. put              B. held                   C. taken                 D. hung
38. A. After all        B. In conclusion          C. In fact               D. Above all
39. A. as long as       B. if                     C. even if               D. as if
40. A. house            B. telephone              C. job                   D. car
41. A. clothes          B. hairstyle              C. figure                D. salary
42. A. means            B. standards              C. comments              D. rules
43. A. smart            B. optimistic             C. rude                  D. ugly
44. A. manners          B. expressions            C. looks                 D. actions
45. A. lucky            B. worried                C. good                  D. sad
46. A. inquiring        B. asking                 C. knowing               D. caring
47. A. Completely        B. Gradually             C. Obviously             D. Suddenly
48. A. wanted           B. understood             C. brought               D. saw
49. A. within           B. beyond                 C. except                D. above
50. A. kindness         B. concern                C. beauty                D. perfection

答案 31.B         32.A 33.D 34.A 35.C 36.B 37.B 38.C 39.B 40.D 41.A 42.B 43.D
44.C 45.C 46.D 47.B 48.D            49.A 50.C


                                             Passage 4
       (福建省泉州七中 2009 届高三最后一次模拟考试)

Thanksgiving Day was near. Lucy, the first grade teacher, gave her class a fun 36 --- to draw a picture
of somebody or something for which they were       37 . When the students 38          their assignment, she
found that most of them drew some pictures of their parents, teachers, brothers, sisters, friends or
neighbors. “What 39 students! How wonderful the pictures are!” She thought.
    Douglas, however, made a different kind of picture. He was a        40 boy. He didn’t act the same as
others. He always seemed to be shy and __41__. He seldom __42__ with other children during the break
__43__ they kindly invited him to. Lucy treated him very well. She always helped him and encouraged
him to be confident and have a good time with his classmates. Yes, his picture was different. He just drew a
__44__. Nothing else. His abstract image _45__ the imagination of his classmates. Whose hand could it be?
One guessed it was a mother’s hand,for mother’s hand gives children warmth and __46__. Another child
guessed it was a farmer’s hand, because farmers raise turkeys. Still others thought it was a police officer’s
hand, because the police __47__ people and care for people. And so the discussion __48__.
    When the children were discussing it, Lucy paused at Douglas’ desk, __49__, and asked him whose
hand it was. The little boy murmured, “ It’s __50__, teacher.” Douglas was most thankful for her hand. She
was __51__ and felt tears in her eyes. She thought of the times she had taken his hand and walked with
him here or there. She __52__ how often she had said to him, “Take my __53__, Douglas. We’ll go
outside.” or “Let me show you how to hold your pencil.” or “Let’s do this together.”
    The story speaks of __54__ thankfulness. It also says something about teachers teaching and
parents parenting and friends showing friendship, and how much it means to the children like Douglas.
They might not always say “__55__” out, but they’ll remember the hand that you reach out to give them
love and be grateful to you always.
36. A. assignment             B. question           C. suggestion          D. solution
37. A. sorry                  B. regretful          C. thankful            D. responsible
38. A. gave in                B. handed in          C. put off             D. called off
39. A. lovely                 B. honest             C. brave               D. friendly
40. A. strong                 B. kind               C. different           D. humorous
41. A. slow                   B. strict             C. angry               D. sad
42. A. played                 B. exercised          C. joked               D. lived
43. A. because                B. though             C. as                  D. since
44. A. hand                   B. face               C. ear                 D. leg
45. A. reduced                B. ruined             C. inspired            D. used
46. A. comfort                B. praise             C. sorrow              D. coldness
47. A. search                 B. question           C. meet                D. protect
48. A. ended                  B. succeeded          C. continued           D. failed
49. A. stood up               B. pulled down        C. looked up           D. bent down
50. A. his                    B. yours              C. my mother’s         D. my father’s
51. A. disappointed           B. annoyed            C. tired               D. touched
52. A. forgot                 B. regretted          C. recalled            D. understood
53. A. hand                   B. book               C. lesson              D. gift
54. A. rather than            B. more than          C. anything but        D. nothing but
55. A. I’m sorry              B. Take care          C. I’m all right       D.Thank you

答案 36.A         37.C 38.B 39.A 40.C 41.D 42.A 43.B 44.A 45.C 46.A 47.D                                  48.C
49.D 50.B 51.D 52.C 53.A 54.B 55.D


                                             Passage 5
       (福建省厦门外国语学校 2009 届高三最后一次模拟)
     I moved to a new neighborhood two months ago. In the house with a large               36 across the road
lived a taxi driver, a single parent with two school-age children. At the end of the day, he would        37 his
taxi on the road. I 38 why he did not park it in the garage.
     Then one day I learnt that he had another car in his garage. In the afternoon he would come home 39
work, leave his taxi and go out for his   40 affairs in his other car, not in his taxi. I felt it was     41   .
     I was curious to see his personal car but did not make it until I 42       to be outside one evening two
weeks 43 , when the garage door was          44 and he drove out in his “own” car: a Rolls-Royce(劳斯
莱斯)! It shook me completely 45 I realized what that meant. You see, he was a taxi driver. But                  46
inside, he saw himself as something else: a Rolls-Royce owner and a(n) 47              . He drove others in his
taxi but himself and his children in his Rolls-Royce. The world looked at his taxi and          48 him a taxi
driver. But for him, a taxi was just something he drove for a living. Rolls-Royce was something he drove
for a(n) 49 .
    We go to bed every night and        50 every morning as parents or children, not as bankers, CEOs or
professors. We go for a 51 as close friends or go for a vacation as a     52     . We love life as it is. Yet
often, we base our entire happiness and success on how high we        53 the social ladder—how much
bigger and better a 54 we have. And we ignore our Rolls-Royce, by keeping it dusty in our garage. We
should focus more on 55 we are than what we do!
      36. A. window           B. garage                C. door                 D. yard
      37. A. park             B. stop                  C. check                D. repair
      38. A. knew             B. understood            C. asked                D. wondered
      39. A. for              B. out of                C. without              D. from
      40. A. business         B. national              C. personal             D. public
      41. A. wasteful         B. meaningful            C. wonderful            D. plentiful
      42. A. appeared         B. intended              C. expected             D. happened
      43. A. later            B. more                  C. ago                  D. before
      44. A. broken           B. fine                  C. shut                 D. open
      45. A. once             B. before                C. when                 D. until
      46. A. far              B. deep                  C. long                 D. little
      47. A. driver           B. engineer              C. father               D. son
      48. A. called           B. made                  C. elected              D. turned
      49. A. experience       B. earning               C. life                 D. position
      50. A. stay up          B. wake up               C. stay home            D. go home
      51. A. competition      B. performance           C. debate               D. party
      52. A. family           B. company               C. team                 D. whole
      53. A. build            B. climb                 C. stand                D. lay
      54. A. house            B. garage                C. car                  D. taxi
      55. A. who              B. what                  C. which                D. where


答案 36.B            37.A 38.D 39.D 40.C        41.A 42.D 43.A 44.D 45.C 46.B 47.C 48.A
49.C 50.B 51.D 52.A 53.B 54.D 55.A


                                             Passage 6
       (江西省抚州一中 2009 届高三第四次模拟考试)
     In the doorway of my home, I looked closely at my 23-year-old son, Daniel. In a few hours he would
be flying to France to  36 a different life. It was a transitional(过渡的) time in Daniel's life. I wanted
to 37 him some words of significance. But nothing came from my lips, and this was not the              38
time I had let such moments pass.
     When Daniel was five, I took him to the bus stop on his first day of kindergarten. He asked, “What is
it going to be like, Dad? Can I do it?” Then he walked 39            the steps of the bus and disappeared inside.
The bus drove away and I said nothing. A decade later, a similar 40              played itself out. I drove him to
college. As I started to leave, I tried to think of something to say to give him       41       and confidence as
he started this new stage of life. Again, words 42 me.
      Now, as I stood before him, I thought of those           43 opportunities. How many times have I let
such moments 44 ? I don't find a quiet moment to tell him what they have                    45     to me. Or what
he might 46          to face in the years ahead. Maybe I thought it was not necessary to say anything.
     What does it matter in the course of a lifetime if a father never tells a son what he really thinks of him?
47     as I stood before Daniel, I knew that it did matter. My father and I loved each other. Yet, I always
48     never hearing him put his          49 into words. Now I could feel my palms sweat and my throat
tighten. Why is it so 50 to tell a son something from the heart?
     My mouth turned dry, and I knew I would be able to get out only a few words clearly. “Daniel,” I said,
“If I could have picked, I would have picked you.” That's all I could say. He hugged me. For a moment, the
world 51 , and there were just Daniel and me. He was saying something, but tears misted my eyes,
and I couldn't understand what he was saying. All I was           52 of was the stubble(短须) on his chin as
his face pressed       53      mine. What I had said to Daniel was        54 . It was nothing. And yet, it was
55     .
36. A. experience                B. spend                  C. enjoy                   D. shape
37. A. show                      B. give                   C. leave                   D. instruct
38. A. last                      B. first                  C. very                    D. next
39. A. upward                    B. into                   C. down                    D. up
40. A. sign                      B. scene                  C. scenery                 D. sight
41. A. interest                  B. instruction            C. courage                 D. direction
42. A. failed                    B. discouraged            C. struck                  D. troubled
43. A. future                    B. embarrassing           C. obvious                 D. lost
44. A. last                      B. pass                   C. fly                     D. remain
45. A. counted                   B. meant                  C. valued                  D. eared
46. A. think                     B. want                   C. expect                  D. wish
47. A. But                       B. And                    C. Instead                 D. So
48. A. wondered                  B. regretted              C. minded                  D. tried
49. A. views                     B. actions                C. feelings                D. attitudes
50. A. important                 B. essential              C. hard                    D. complex
51. A. disappeared               B. changed                C. progressed              D. advanced
52. A. sensitive                 B. convinced              C. aware                   D. tired
53. A. by                        B. against                C. on                      D. with
54. A. clumsy                    B. gentle                 C. absurd                  D. moving
55. A. none                      B. all                    C. anything                D. everything

答案 36.A          37.C 38.B 39.D 40.B 41.C 42.A 43.D                    44.B 45.B 46.C 47.A 48.B
49.C 50.C 51.A 52.C 53.B 54.A 55.D


                                               Passage 7
       (江西省南昌二中 2009 届高三 5 月模拟考试)
      Horror gripped(紧握)the heart of the World War I soldier as he saw his lifelong friend fall in battle.
Caught in a 36 with continuous gunfire whizzing(飕飕地移动) 37 his head, the soldier asked his
lieutenant(中尉), if he might 38 into the “No Man’s Land” between the trenches to bring his 39
comrade back.
      “You 40 go”,        said the Lieutenant. “but I don’t think it will be 41 it. Your friend is 42
dead and you may 43     your own life away.” The Lieutenant’s words didn’t matter, and the soldier went
anyway.
      Miraculously (不可思议地) he 44 to reach his friend, hoisted (扯起) him onto his 45 , and
46     him back to their company’s trench. As the two of them 47           in together to the bottom of the
                                                                                      “I
trench, the officer cheeked the 48 soldier, and then looked 49 at his friend. told you it wouldn’t
be worthy of doing it,” he said.“Your friend is 50 , and you are mortally wounded.”
     “It was worthy of doing it, though, sir,” the soldier said.
     “How do you mean ‘worthy of doing it’?” responded the Lieutenant. “Your friend has already died!”
     “Yes sir,” the private answered.“But it was worth it because when I got to him, he was still alive, and
I had the 51 of hearing him say, ‘Jim, I 52            you’d come.’”
       53 in life, whether a thing is worth doing or not really depends on how you look at it.
     Take up all your 54       and do something your heart tells you to do so that you may not
  55 not doing it later in life.
36.A.hole                    B.place                C.trench             D.room
37.A.above                   B.over                 C.on                 D.to
38.A.go out                  B.leave out            C.put out            D.jump out
39.A.fall                    B.fallen               C.falling            D.to fall
40.A.should                  B.can                  C.shouldn’t          D.can’t
41.A.worthy                  B.worth                C.value              D.workable
42.A.maybe                   B.surely               C.must               D.probably
43.A.put                     B.lose                 C.throw              D.leave
44.A.managed                 B.tried                C.went               D.walked
45.A.head                    B.arm                  C.hands              D.shoulder
46.A.took                    B.fetch                C.brought            D.drove
47.A.tumbled                 B.walked               C.came               D.went
48.A.dead                    B.clever               C.sick               D.wounded
49.A.angrily                 B.surprisingly         C.kindly             D.happily
50.A.dying                   B.dead                 C.died               D.death
51.A.surprise                B.strange              C.excitement         D.satisfaction
52.A.had known               B.have known           C.know               D.knew
53.A.Once upon a time B.Many a time                 C.At a time          D.At one time
54.A.strength                B.courage              C.wisdom             D.power
55.A.forget                  B.remember             C.regret             D.mean

答案 36.C         37.B 38.A 39.B 40.B 41.B 42.D 43.C 44.A 45.D 46.C 47.A 48.D
49.C 50.B 51.D 52.D 53.B 54.B 55.C


                                             Passage 8
       (山东省淄博市 2009 届高三三模)
     As I entered the already crowded church, my stomach jumped. What if I ___36___ how to play my
piece? What if I skipped a note? My parents gave me a look of ___37___ as I sat at my place. I kept
looking over at my parents and they would smile back at me ___38___. Dad started to unpack the
seen-too-often video camera. How I ___39___ that thing! He pulls it out constantly!
     This is my night, I thought to myself as Mrs. Depperman introduced the ___40___. This is the night I
could really ___41___ them. I had to play perfectly. I noticed that we were all seated according to our
___42___ to play. I was number fourteen and there were 1, 2, 3...twenty-two students here, which
___43___ I was about in the middle. Well, that wasn’t so bad. I couldn’t ___44___ to hear the last two
performers. They were ___45___ to be the best.
     I am next! I played the ___46___ of my pieces in my head. I was playing a sonatina and a
contemporary piece. I knew them by ___47___, which helped. I can play them with my eyes closed. This
should be ___48___, I thought, reassuring myself. It seemed as if I had gone through what seems to be
permanent ___49___ this girl finished. Then it was my ___50___ ....
     I stood up, walked toward the piano, and placed my fingertips on the ivory keys. By now, the keys
were ___51___ from the fingers before mine. I waited a couple of seconds and ___52___ into the deep
waters of my piece. With each note my confidence grew. By the end of my piece, I ___53___ myself in
Symphony Hall with the crowd roaring! I was completely ___54___ myself in my second piece. When I
was finished, I stood up from the bench, smiled confidently, and bowed. I felt ___55___! I was actually
proud of myself. My first recital went well.
     36. A. mentioned         B. forgot          C. remembered        D. neglected
     37. A. strength          B. doubt           C. confidence        D. courage
     38. A. proudly           B. sadly           C. wildly            D. bravely
     39. A. enjoy             B. appreciate      C. admire            D. dislike
     40. A. schedule          B. plan            C. program           D. calendar
     41. A. frighten          B. impress         C. please            D. strike
     42. A. ages              B. grades          C. order             D. ability
     43. A. meant             B reflected        C. explained         D. represented
     44. A. stay              B. wait            C. delay             D. expect
     45. A. arranged          B. designed        C. supposed          D. guessed
     46. A. record            B. comments        C. remarks           D. notes
     47. A. heart             B. head            C. hand              D. mind
     48. A. natural           B. easy            C. smooth            D. comfortable
     49. A. when              B. after           C. before            D. while
     50. A. turn              B. circle          C. command           D. control
     51. A. cool              B. cold            C. hot               D. warm
     52. A. fell              B. dove            C. dropped           D. jumped
     53. A. introduced        B. described       C. pictured          D. faced
     54. A. involved          B. included        C. confused          D. puzzled
     55. A. moved             B. excited         C. worried           D. surprised
     答案 36.B 37.C 38.A 39.D                 40.C 41.B 42.D 43.A 44.B 45.C 46.D              47.A 48.B
 49.C 50.A 51.D 52.B 53.C 54.A 55.B

                                               Passage 9
       (黑龙江省哈三中 2009 届高三三模)
     One day, a young man was cleaning out his late grandfather’s belongings when he   36   a bright red
envelope. Written on the 37             were the words, “To my grandson. ”          38 it was his grandfather’s
handwriting, the boy opened the envelope. A letter inside read;
     Dear Ronny,
     Years ago you        39   to me for help. You said, “Grandpa, how is it that you’ve          40     so much in
your life? You’re still full of         41   ,but I’m already     42    of struggling. How can I get that same
enthusiasm that you’ve got?”
     I didn’t know what to say to you then. But knowing my days are numbered, I figure that I               43   you
an answer. So here is what I believe.
     I think it has something to         44 with how a person looks at things. I call it “keeping your eyes wide
open”.
     First, realize that is filled with surprises, but many are good ones. If you don’ keep         45      for them,
you’ll miss half the excitement. Expect to be excited        46 ,and you will be.
     When you meet with         47 ,welcome them. They’ll leave you wiser, stronger, and more capable than
you were the day before. When you make a mistake, be              48    for the things it taught you. Learn to use
that lesson to help you reach your goals.
     It’s also important to      49 exactly what you want . Then keep your mind focused on it , and be
prepared to receive it.
     As you grow with the years, you’ll be given bigger shoes to fill. So be ready for endings as well as
challenging 50        .
     Sometimes we have to be brave enough to move from the familiar to the unfamiliar. Life isn’t just
reaching peaks. Part of it is moving from one          51 to the next. If you      52     too long in between, you
might be tempted(诱惑)to                  53 . Leave the past in the past. Climb the next mountain and enjoy the
view.
     Most important of all, never give up on yourself. The person that ends up a winner is the one who
       (决心,
resolves   决定)to                54      . Give life everything you’ve got, and life will give its best 55     to you.
     Love always,
     Grandpa
     36. A. came out           B. came off             C. came across          D. came down
     37. A. front              B. paper                C. back                 D. cover
     38. A. Realizing          B. Learning             C. Regarding            D. Recognizing
     39. A. went               B. came                 C. asked                D. returned
     40. A. finished           B. achieved             C. contributed          D. known
     41. A. power              B. energy               C. magic                D. confidence
     42. A. lacking            B. bored                C. tired                D. impatient
     43. A. have               B. get                  C. make                 D. owe
     44. A. connect            B. deal                 C. make                 D. do
     45. A. watching           B. looking                 C. finding                  D. preparing
     46. A. once in a while B. all the time               C. at once                  D. right now
     47. A. successes          B. worries                 C. differences              D. challenges
     48. A. sad                B. eager                   C. grateful                 D. excited
     49. A. achieve            B. decide                  C. receive                  D. accept
     50. A. shoes              B. difficulties            C. lives                    D. beginnings
     51. A. side               B. road                    C. peak                     D. way
     52. A. walk               B. climb                   C. rest                     D. move
     53. A. sleep              B. quit                    C. return                   D. continue
     54. A. lose               B. defeat                  C. beat                     D. win
     55. A. away               B. out                     C. back                     D. over
     答案         36.C     37.A 38.D         39.B    40.B   41.B          42.C   43.D   44.D      45.A 46.A 47.D        48.C
49.B 50.D 51.C 52.C 53.B 54.D 55.C

                                                   Passage 10
        (江苏省南京十三中 2009 届高三第三次模拟考试)
     In 1982, Steven Callahan was crossing the Atlantic alone in his sailboat when it struck something and
sank. He got into a life boat, but his supplies were              36      . His chances of surviving were small.        37
when three fishermen found him 76 days later, he was alive—much                       38     than he was when he started,
but alive.
     His        39     of how he survived is fascinating. His cleverness — how he                  40    to catch fish, how
he evaporated(蒸发)sea water to                 41     fresh water — is very interesting.
     But the thing that        42    my eye was how he managed to keep himself going when all hope seemed
lost, and there seemed no            43     in continuing the struggle. He was starved and                   44   worn-out.
Giving up would have seemed the only possible choice.
     When people          45    these kinds of circumstances, they do something with their minds that gives
them the courage to keep going. Many people in               46          desperate circumstances        47   in or go mad.
Something the survivors do with their thoughts helps them find the courage to carry on                                  48
difficulties.
     “I tell myself I can       49        it,” wrote Callahan in his book. “Compared to what others have been
through, I’m fortunate. I tell myself these things over and over,               50    up courage…”
     I wrote that down after I read it. It          51     me as something important. And I’ve told myself the
same thing when my own goals seemed                52     off or when my problems seemed too terrible. And every
time I’ve said it, I have always come back to my            53      .
     The truth is, our circumstances are only bad                 54        to something better. But others have been
through the much worse, that is, in comparison with what others have been through, you’re fortunate. Tell
this to yourself over and over again, and it will help you                55    through the rough situations with a little
more courage.
     36. A. little              B. rich              C. few               D. enough
     37. A. And                 B. Yet               C. Still             D. Thus
     38. A. thinner             B. stronger          C. worse             D. healthier
     39. A. attitude            B. assumption        C. instruction       D. account
     40. A. assisted            B. tended            C. managed           D. intended
     41. A. make                B. absorb            C. select            D. replace
     42. A. attacked            B. caught            C. froze             D. cheated
     43. A. need                B. taste             C. message           D. point
     44. A. firmly              B. completely        C. hardly            D. generally
     45. A. deal                B. defend            C. survive           D. observe
     46. A. similarly           B. differently       C. gradually         D. commonly
     47. A. pull                B. take              C. break             D. give
     48. A. for the lack of     B. in the face of    C. in exchange for D. as a result of
     49. A. handle              B. carry             C. follow            D. inspect
     50. A. rolling             B. using             C. building          D. making
     51. A. defeated            B. recommended       C. introduced        D. struck
     52. A. far                 B. long              C. ever              D. even
     53. A. supplies            B. senses            C. ideas             D. influences
     54. A. related             B. measured          C. contributed       D. compared
     55. A. see                 B. cut               C. get               D. think


答案 36.C           37.B 38.A 39.D 40.C            41.A 42.B 43.D          44.B 45.C 46.A 47.D      48.B
49.A 50.C 51.D 52.A 53.B 54.D 55.C


                                                 Passage 11
       (江苏省徐州市 2009 届高三第三次调研考试)
     I had my first job at the age of thirteen,when a friend of my mother who owned a bookshop hired me
for six hours a week to help her in the shop.I was very             36    to earn my own pocket money and my
parents never interfered with       37        I spent it,even when I was spending it foolishly.They      38
that by earning money,spending it,and learning from my mistakes,I would become more                      39
and responsible about how to handle work,            40 with others,and money.
     Like many American parents,my parents also let my brother and me do things over which they
41     a great deal.When I was sixteen,             42 ,after I finished high school and before I entered
43 ,I wanted to spend the summer months traveling around Europe.My mother was against the idea of
my traveling        44    at such a young age,but my father felt that it would be a great            45     for
me.In the end,my father won the argument on the condition that I           46     my traveling to France,
my mother’s home,where I had many relatives who could             47       shelter and help if I needed it.
     Three years later,                     my
                       when he was eighteen, brother decided to            48    a year off after his first year
in university and    49    through the States and the Caribbean.Again my mother was worried to see my
brother leave school,but my father encouraged him and my brother had a fantastic year           50     his way
on trains and ships to earn passage to different ports and cities,and 51        many fascinating places and
people.
     Such experiences are       52        rare children in many countries,but in the US they are fairly
53    .Most parents start pushing their children at a young age to do small things by themselves.             54
they finish high school,many American kids have already had part-time jobs,traveled around the US or
other countries on their own,        55    a university and maybe even decided on their future career.
     36.A.anxious                    B.proud                C.disappointed            D.successful
     37.A.how                        B.whether              C.when                    D.where
     38.A.suggested                  B.explained            C.believed                D.mentioned
     39.A.generous                   B.energetic            C.creative                D.mature
     40.A.relationships              B.operations           C.instructions            D.situations
     41.A.panicked                   B.suffered             C.worried                 D.struggled
     42.A.as a result                                       B.in reality
          C.for example                                     D.on the whole
     43.A.university                 B.business             C.politics                D.market
     44.A.along                      B.apart                C.alone                   D.aboard
     45.A.practice                   B.experience           C.performance             D.schedule
     46.A.stopped                    B.turned               C.devoted                 D.limited
     47.A.support                    B.equip                C.provide                 D.take
     48.A.send                       B.take                 C.pick                    D.give
     49.A.travel                     B.march                C.explore                 D.push
     50.A.finding                    B.working              C.making                  D.forcing
     51.A.challenging                                       B.exploring
          C.inspecting                                      D.discovering
     52.A.probably                   B.nearly               C.merely                  D.slightly
     53.A.special                    B.usual                C.common                  D.ordinary
     54.A.At the moment                                            B.On the occasion
            C.To the point                                         D.By the time
     55.A.attended                      B.selected                 C.finished               D.joined


答案 36.B           37.A 38.C 39.D 40.A 41.C 42.C 43.A 44.C 45.B 46.D 47.C 48.B
49.A 50.B 51.D 52.C 53.C 54.D 55.D


                                                  Passage 12
       (江西省景德镇市 2009 届高三第三次模拟考试)
     Each of us fails from time to time. If we are wise, we accept these failures as a               36        part of the
learning process. But all too often as parents and teachers we disallow this        37      right to our children.
     When I see a child      38        to this kind of pressure, I think of Donnie.
     Donnie was my youngest third grader. His            39        of failure kept him from classroom games that
other children enjoyed. He        40      answered questions—he might be wrong.
     I tried my best to build his         41 . But nothing changed until midterm, when Mary Anne, a
student teacher, was assigned(安排) to our classroom.
     She was young and pretty, and she loved children. My pupils, Donnie included,                         42      her.
     One morning, we were working math problems at the chalkboard. Donnie had                   43        the problems
with painstaking neatness. Pleased with his progress, I              44    the children with Mary Anne and went
for art materials. When I returned, Donnie was in             45 . He'd missed the third problem.
     My student teacher looked at me in despair. Suddenly her face              46 . From the desk we shared,
she got a container filled with pencils.
     “Look, Donnie,” she said, kneeling beside him and gently                  47     the tear-stained face from his
arms. “I've got something to       48      you.” She removed the pencils, one at a time, and placed them on
his desk.
     “See these     49 , Donnie,” she continued. “They belong to Mrs Lindstrom and me. See how the
erasers are      50 ? That's because we make mistakes too. But we erase the mistakes and try again.
That's what you      51    learn to do, too.”
     She kissed him and stood up. “Here,” she said, “I'll leave one of these pencils on                   52      desk so
you'll remember that everybody makes mistakes,                53     teachers.” Donnie looked up with love in his
eyes and a smile.
     The pencil became Donnie's              54    possession. That, together with Mary Anne's frequent
encouragement, gradually           55      him that it's all right to make mistakes—as long as you erase them
and try again.
     36.A.small               B. basic                  C. necessary              D. large
     37.A.correct             B. same                   C. important              D. natural
     38.A.suffering           B. object                 C. fall                   D. subject
     39.A.fear                B. lesson                 C. chance                 D. sense
     40.A.always              B. often                  C. never                  D. seldom
     41.A.self-protection     B. self-improvement       C. self-confidence        D. self-learning
     42.A.respected           B. disliked               C. avoided                D. mined
     43.A.worked out          B. copied                 C. gone over              D. leaned
     44.A.left                B. offered                C. missed                 D. parted
     45.A.surprise            B. astonishment           C. anger                  D. tears
     46.A.darkened            B. brightened             C. pulled                 D. loosened
     47.A.lifting             B. picking                C. holding                D. pushing
     48.A.help                B. show                   C. reward                 D. promise
     49.A.pencils             B. mistakes               C. marks                  D. containers
     50.A.used                B. built                  C. worn                   D. damaged
     51.A.may                 B. must                   C. will                   D. can
     52.A.my                  B. someone's              C. the teacher's          D. your
     53.A.still               B. also                   C. even                   D. not
     54.A.prized              B. own                    C. kept                   D. expected
     55.A.warned              B. informed               C. persuaded              D. reminded


答案 36.C           37.B 38.D 39.A 40.D          41.C 42.A 43.B 44.A 45.D 46.B 47.A 48.B
49.A 50.C 51.B 52.D 53.C 54.A 55.C


                                              Passage 13
         (银川一中 2009 届高三年级第三次模拟考试)
     Just as you imagine, studying in new environment is difficult. Though I had___36___ a preparation
for my study in the United Kingdom, I___37____met many difficulties when I arrived in Britain. These
difficulties ___38____ almost every side of your life, including language, daily ___39___, feelings and
study.
     ____40___ the fact that I have studied English for quite a long time, I was well ____41___ to learn
that the British people speak seemingly ___42____ English from what I have learned at home. When I
picked up my luggage in the airport, I ___43____a long crack on my suitcase. Anxious and a little bit
angry, I rushed to a man in uniform and told him my suitcase was ____44____. With a smile on his face,
he seemed to be explaining something to me. But I was totally puzzled by what he was saying.
____45____, the suitcase was still OK to use. I managed to pull it to the train station.
   To my surprise, after more than two hours, there was still not a ___46____train coming into the station.
Finally, I was told that all trains had been cancelled that day due to the ____47____of the railway workers
who were demanding a pay rise.
   After a good deal of bother, I finally reached Liverpool. ____48____, I found it even harder to
understand the local English. I even ___49____whether the local people were really speaking English.
____50____, they could hardly understand what I was saying though I had tried my best to pronounce
right. I could never really ___51____ how to be the place I supposed to go____52____ they told me the
way. However, the good thing is that most British people are friendly and eager to help. They
usually____53____me to the bus stop where I could take the bus to the places I wanted to go.
   It takes time to be used to the local accent. What I want to emphasized here is that you should hold on
to talk with the local people even if there are difficulties in ____54____. Before you go anywhere, write
down the ____55____. Remember a dictionary around you could also be helpful.
36. A. made                  B. kept             C. got                   D. set
37. A. even                  B. still            C. yet                   D. almost
38. A. contain               B. mean             C. cover                 D. reach
39. A. matters               B. events           C. business              D. troubles
40. A. Except                B. Though           C. Despite               D. Besides
41. A. satisfied             B. shocked          C. glad                  D. worried
42. A. advanced              B. strange          C. same                  D. different
43. A. watched               B. recognized       C. found                 D. knew
44 A. robbed                 B. broken           C. destroyed             D. lost
45. A. All right             B. Not at all       C. Never mind            D. No problem
46. A. single                B. only             C. alone                 D. just
47. A. fight                 B. strike           C. break                 D. march
48. A. Luckily               B. Unfortunately    C. Honestly.             D. Personally
49. A. guessed               B. puzzled          C. doubted               D. considered
50. A. However               B. Similarly        C. Even so               D. Therefore
51. A. take out              B. figure out       C. give out              D. bring out
52. A. even if               B. as if            C. only if               D. when
53. A. took                  B. pointed          C. sent                  D. showed
54. A. communication         B. touch            C. understanding         D. greeting
55. A. direction             B. number           C. address               D. route


答案 36. A 37.B 38.C 39.A 40.C 41.B 42.D 43.C 44.B 45.C 46. A 47.B 48.B 49.C
 50.B 51.B 52.A 53.D 54.A 55.C


                                             Passage 14
      (浙江省 2008 学年第二学期温州中学高三三模考试)
Today I am known for my voice. Perhaps the greatest honor came when I was asked to read The           New
Testament(   《新约全书》        )on tape .
      But it 21 a long time to believe such good things could happen to me. When I was a child, I
stuttered(结巴)so badly that I was completely 22 to speak in public.
         23 when I was 14, Professor Donald Crouch came to my school. He was a retired college
professor. English was his favorite subject and       24 was his deepest love. He held a book of poems as if
it were a crystal,      25 pages as if uncovering treasures. When he heard that our school was teaching
Shakespeare and other classics, he felt 26 for not being a part of our school sooner.
      When he 27 that I not only loved poetry but was 28 it, we became closer. There was, however,
one 29 -- Professor Crouch could not stand the 30 that I refused to read my poems to the class.
      “Jim, poetry is     31 to be read aloud,” he said. “You should be able to speak those beautiful
words.” I shook my head and 32 .
      One day he      33 me .
      After handing in a poem, I waited for his 34 . It didn’t come. Instead one day as the students had
gathered together, he 35 me , “Jim, I don’t think you wrote this poem.”
      I stared at him in disbelief. “Why,” I started,   36 flooding me. “of course I did !” “Well, then,” he
said, “you’ve got to prove it by getting up and reciting it from 37 .”
      By then the other students had settled at their desks. With knees shaking, I walked up to the front. For
a moment I stood there, 38 . Then I began, and kept going. I recited my poem all the way 39 !
      Afterwards, Professor Crouch encouraged me to read other writers’ poetry before the public. I
discovered I did have a (n) 40 and found my classmates actually looked forward to hearing me recite.
21.A.lasted                  B.took                   C.cost              D.wasted
22.A.impatient               B.unlikely               C.unable            D.impossible
23.A.But                     B.Then                   C.Besides           D.However
24.A.archaeology             B.art                    C.architecture      D.poetry
25.A.drawing                 B.turning                C.writing           D.finding
26.A.regretful               B.thankful               C.relieved          D.annoyed
27.A.decided                 B.recognized             C.learned           D.proved
28.A.reading                 B.reciting               C.publishing        D.writing
29.A.difficulty              B.promise                C.agreement         D.difference
30.A.matter                  B.fact                   C.idea              D.belief
31.A.said                    B.found                  C.prepared          D.meant
32.A.turned away             B.sat down               C.talked back       D.gave in
33.A.greeted                 B.scolded                C.tricked           D.comforted
34.A.help                    B.idea                   C.reward            D.comment
35.A.challenged              B.attacked               C.noticed           D.told
36.A.pride                   B.anger                  C.excitement        D.joy
37.A.heart                   B.beginning              C.mind              D.memory
38.A.terrified               B.disappointed           C.breathless        D.aimless
39.A.down                    B.up                     C.around            D.through
40.A.voice                   B.sound                  C.appearance        D.interest

答案 21.B 22.C 23.B 24.D                25.B 26.A 27.C 28.D 29.A 30.B                 31.D 32.A 33.C 34.D
 35.A 36.B 37.D 38.C 39.D              40.A


                                              Passage 15
       (甘肃省静宁一中高三第二次模拟考试)
     It’s hard being an astronaut’s son. I    21   , everybody expects you to be special or     22 , and I’m
just an average student, and I’m average, too, when it     23   basketball, football, soccer, and baseball.
      I often wonder      24 my father ever had a son like me. I mean he’s so            25   and so good at
everything. So I used to dream about doing something spectacular(不平常的) to                    26    my father and
make him 27         me.
      In one class, my teacher        28     a Father’s Day essay contest for us and the winners’ essays would
be read in front of all the parents and students. After school I walked home,           29    my father, who I
would write about in my essay.
      He sat with me in the         30     when I was a little kid and had a nightmare. He        31   me with a
new puppy at my eighth birthday party. He sat and tried to           32   death to me when Grandpa Bob died.
To me, he wasn’t a world-famous astronaut, just my dad.
     I wrote about all these 33 in my essay.
     One of our neighbors said, “I         34 you’ll win the contest, David. You're the only one in town who
could write about being the son of an astronaut.” I 35 .
     I hadn’t shown anyone the essay, but now I almost hoped I wouldn’t win. I didn’t want to win just
36   my father was an astronaut.
     I won the second prize. When I finished reading my essay, the           37    applauded. I saw my father
blowing his nose. I went back to my seat.
     Dad nodded to me,         38 his throat, and put his hand on my shoulder. “Son, this is the             39
moment of my life,” he said.
     It was the proudest moment of my life, too. Maybe I’ll never be a great hero or win a Nobel Prize, but
just then, it was     40   just to be my father’s son.
21. A. mean                B. say                     C. know                 D. believe
22. A. strange             B. honest                  C. perfect              D. formal
23. A. refers to           B. relates with            C. talks about          D. comes to
24. A. why                 B. how                     C. whether              D. when
25. A. normal              B. funny                   C. special              D. unique
26. A. shock               B. influence               C. attract              D. impress
27. A. proud of            B. interested in           C. satisfied with       D. ashamed of
28. A. reported            B. announced               C. claimed              D. warned
29. A. caring about        B. worrying about          C. thinking about       D. complaining about
30. A. silence             B. threat                  C. horror               D. dark
31. A. pleased             B. astonished              C. supported            D. encouraged
32. A. describe            B. explain                 C. declare              D. remark
33. A. experiments         B. incidents               C. details              D.memories
34. A. wish                B. guess                   C. bet                  D. promise
35. A. smiled              B. nodded                  C. doubted              D. shrugged(耸肩)
36. A. because             B. if                      C. while                D. as
37. A. parents             B. audience                C. students             D. teachers
38. A. cleaned             B. blew                    C. cleared              D. opened
39. A. best                B. proudest                C. finest               D. greatest
40. A. natural          B. ambitious             C. important            D. enough
答案 21. A 22.C 23.D 24.B 25.C 26.D 27.A 28.B 29.C 30.D 31.A 32.B 33.D
34.C 35.D 36.A 37.B 38.C 39.B 40.D


                                           Passage 16
         (2009 年苏、锡、常、镇四市高三教学情况调查(二))
A couple of days ago, my sister Liz and I spoke about Dad, and we decided to get him a little something
together for Father’s Day. we talked about times when we were ---36--- up and how Mom and Dad used to
play the “good cop, bad cop” thing on us. Dad has been a person of few words since we were ---37---. He
raised us more by ---38--- than anything else. When he spoke, though, we listened, and he was always
mysterious and difficult to understand. There was always a(n) ---39--- meaning that I never got, but Liz
always ---40--- to decipher(破解)him. By the time I got to high school, I had wanted a whole bunch of
skateboard gear(装备) and I ---41--- I was too old to ask money from my parents so I worked a burger
joint. One day, I was really angry about annoying burgers. I came home huffing and puffing(气喘吁吁).
Dad saw me and asked me what was the ---42---. I told him that I was fed up with annoying burgers. He
said that we all have to ---43--- somewhere, that we may know it now, but the skills we learn even in a
burger joint might come I handy later in life. “Who knows, you might end up having to run a ---44 or even
own one when you grow up,” said Dad. The ---45--- me down and I kept what he said in mind, even
though I didn’t agree with it.
      A couple of years later, when I got to college, I worked in a restaurant. During one of the really
---46--- days that we had, we were short on kitchen staff. Our customers were getting impatient and the
---47--- were getting delayed. we were sure any minute something terrible would ---48--- out. I couldn’t
stand the ---49--- anymore, so I rolled up my sleeves, got myself a hair net and helped out in the hot
kitchen. We caught up the with the orders ---50---. The owner saw what I did and called me over around
---51--- time. He said he was very ---52--- . He raised my salary and made me the assistant manager even
though I could only go part-time. That was ---53--- I realized that what my dad said to me all those years
before was absolutely true.
      I’ve never forgotten what my dad said that. And whenever I have to do something that require new
skills, no matter how small or ---54--- it seems, I have a new perspective(看法)that it might help me later
on or even right now and I just don’t know it. Experience is everything and it ---55—a lot when you take
lessons from it. That’s my life philosophy.
36. A. getting            B. going             C. growing          D. coming
37. A. schoolboys         B. kids              C. adults           D. graduates
38. A. instruction        B. example           C. order            D. inspiration
39. A. obvious            B. unclear           C. reasonable       D. hidden
40. A. failed             B. refused           C. tried            D. managed
41. A. imagined           B. promised          C. figured          D. suggested
42. A. experience         B. matter            C. event            D. accident
43. A. start              B. work              C. stay             D. leave
44. A. restaurant         B. hospital          C. school           D. plant
45. A. calmed             B. settled           C. let              D. put
46. A. exciting           B. worrying          C. busy             D. happy
47. A. meetings           B. parties           C. menus            D. orders
48. A. break              B. show              C. go               D. set
49. A. quarrel            B. laziness          C. relaxation       D. tension
50. A. eventually         B. regularly         C. obviously        D. thankfully
51. A. breakfast          B. lunch             C. opening          D. closing
52. A. influenced         B. interested        C. inspired         D. impressed
53. A. when               B. why               C. whether          D. where
54. A. important          B. impressive        C. interesting      D. insignificant
55. A. works              B. counts            C. shows            D. benefits
答案 36.C         37.B 38.B 39.D 40.D 41.C 42.B 43.A 44.A 45.A 46.C 47.D                           48.A
49.D 50.A 51.D 52.D 53.A 54.D 55.B


                                            Passage 17
       (河南省开封市 2008 届第四次模拟考试)
     I believe in my mother. My belief began when I was just a kid, 36 I dreamed of becoming a
doctor.
     My mother was a        37 . Through her work, she observed that 38 people spent a lot more
time 39       than they did watch television. She 40 that my brother and I could only watch two to
three pre-selected TV programs during the week. With our free time, we had to read two books each from
the Detroit Public Library and       41__ written book reports to her. She would mark them up with check
marks and under-line the important 42 . Years later we realized her marks were only a             43 My
mother was a illiterate (文盲). Although we had no money, between the covers of those books, I could go
anywhere, do anything and be        44__
     When I entered high school I was an A-student,        45 not for long. I wanted the fancy clothes. I
wanted to hang about with the guys. I went from being an A—student then to a B--student then to a
C-student, but I didn't 46 . I was cool.
     One night my mother came home from working her multiple jobs and I               47  about not having
enough Italian knit shirts. She said, "Okay, I will give you all the money I make this week by scrubbing
floors and 48 bathrooms, and you can buy the family food and pay the bills. With everything left
over, you can have all that you want." I was very 49              with that arrangement but 50 I got
through allocating (分配) money, there was nothing left. I realized my mother was a financial genius to be
able to keep a 51 over our heads and any kind of food on the table, much less to buy clothes. I also
52      that immediate satisfaction wasn't going to get me anywhere. Success             53     intellectual
preparation. I went back to my studies and became an A—student 54 , and eventually I fulfilled my
dream and I became a      55__.
36. A. where              B. which                 C. when                D. who
37. A.woman servant B. teacher                     C. worker              D. nurse
38. A.healthy             B. successful            C. powerful            D. clever
39. A.searching           B. reading               C. working             D. training
40. A. ordered            B. insisted              C. suggested           D. announced
41. A.hand in             B. turn over             C. pick up             D. write down
42. A.titles              B. ideas                 C. books               D. parts
43. A.game                 B. trick                C. pleasure            D. task
44. A.anybody             B. nobody                C. somebody            D. everybody
45. A.and                  B. so                   C. but                 D. or
46. A.know                 B. care                 C. face                D. stop
47. A.thought             B. chatted               C. complained          D. worried
48. A.repairing           B. cleaning              C. rubbing             D. watching
49. A.encouraged          B. puzzled               C. moved               D. pleased
50. A.as soon as          B. if                    C. once                D. since
51. A. wall                B. house                C. window              D. roof
52. A. realized           B. imagined              C. believed            D. noticed
53. A. suited              B. required             C. made                D. matched
54. A. even                B. forever              C. before              D. again
55. A. professor          B. expert                C. doctor              D. boss

答案 36.C         37.A 38.B 39.B 40.D          41.A 42.D 43.B 44.A 45.C 46.B 47.C 48.B
49.D 50.C 51.D 52.A 53.B 54.D 55.C
                                            Passage 18
       (湖南省衡阳八中 2008 届高三最后一次模拟考试)
      We may look at the world around us, but somehow we manage not to see it until whatever we’ve
become used to suddenly disappears. 36 , for example, the neatly-dressed woman I 37 to see---or
look at---on my way to work each morning.
      For three years, no matter 38     the weather was like, she was always waiting at the bus stop around
8:00 am. On 39 days, she wore heavy clothes and a pair of woolen gloves. Summertime 40 out
neat, belted cotton dresses and a hat pulled low over her sunglasses. 41 , she was an ordinary working
woman. Of course, I 42 all this only after she was seen no more. It was then that I realized how 43
I expected to see her each morning. You might say I 44 her.
       “Did she have an accident? Something 45 ?” I thought to myself about her 46 . Now that she
was gone, I felt I had 47 her. I began to realize that part of our 48 life probably includes such
chance meetings with familiar 49 : the milkman you see at dawn, the woman who 50 walks her dog
along the street every morning, the twin brothers you see at the library. Such people are 51 markers in
our lives. They add weight to our 52 of place and belonging.
       Think about it.      53 , while walking to work, we mark where we are by             54     a certain
building, why should we not mark where we are when we pass a familiar, though 55 , person?
36.A.Make            B. Take              C. Give            D. Have
37.A.happened        B. wanted            C. used            D. tried
38.A.what            B. how               C. which           D. when
39.A.sunny           B. rainy             C. cloudy          D. snowy
40.A.took            B. brought           C. carried         D. turned
41.A.Clearly         B. Particularly      C. Luckily         D. Especially
42.A.believed        B. expressed         C. remembered      D. wondered
43.A.long            B. often             C. soon            D. much
44.A.respected       B. missed            C. praised         D. admired
45.A.better          B. worse             C. more            D. less
46.A.disappearance B. appearance          C. misfortune      D. fortune
47.A.forgotten       B. lost              C. known           D. hurt
48.A.happy           B. enjoyable        C. frequent         D. daily
49.A.friends         B. strangers         C. tourists        D. guests
50.A.regularly       B. actually          C. hardly          D. probably
51.A.common          B. pleasant          C. important       D. faithful
52.A.choice          B. knowledge         C. decision        D. sense
53.A.Because         B. If                C. Although        D. However
54.A.keeping         B. changing          C. passing         D. mentioning
55.A.unnamed         B. unforgettable     C. unbelievable    D. unreal

答案 36.B         37.C 38.A 39.D 40.B 41.A 42.C 43.D                 44.B 45.B 46.A 47.C 48.D
49.B 50.A 51.C 52.D 53.B 54.C 55.A


                                            Passage 19
       (辽宁省沈阳二中 2008 届第四次模拟考试)
     Life is like potato salad; when it’s shared it becomes a picnic.
   When my three children were young, my husband,Roy ,and I were very 36 .
   “Can we go on a picnic, Mom?” my six-year-old daughter, Becky 37 . “Please.”
   I had said no so many times in the 38 months, and I decided the usual Saturday morning chores (日
常工作) could wait. To her 39 , I agreed.
   I prepared a few sandwiches and 40 a cooler with ice and drinks and called Roy 41 . My
eleven-year-old twin sons put the cooler and the picnic basket in the trunk and off we went to spend some
42    time together as a family.
   About the time I got the lunch 43 out on the table, Roy arrived on the 44 .
   That was one of the happiest meals we ever shared together. The meal was filled with 45 . We felt a
closeness that had been hidden by work and school 46 for so many months. Roy and the boys 47
rocks into the lake. Becky fed the ducks and I sat quietly on the picnic table, 48 God for blessing me
with such a wonderful family.
     That night as our 49 went to bed, I kissed their cheeks and realized what a wonderful life I had.
     As I walked out of the room it dawned on me that even the busiest 50 could become a picnic when
it’s shared with the ones you 51 .
     Even though the kids have now grown up and 52 from home, I can still remember how I felt that
day while sitting at the picnic table.
     Maybe today would be a good( time to 53 potato salad, call all of my grown kids, feed some
hungry 54 and skipped a few rocks into the lake. Since life is like potato salad, let’s make it a 55 .
36. A. old            B. poor           C. busy         D. miserable
37. A. begged         B. asked          C. doubted      D. wondered
38. A. coming         B. recent         C. following    D. later
39. A. doubt          B. disappointment C. sadness      D. surprise
40. A. supplied       B. provided       C. combined     D. filled
41. A. off work       B. at home        C. at work      D. on business
42. A. unhappy        B. quality        C. quantity     D. sad
43. A. spread         B. taken          C. made         D. cooked
44. A. scene          B. view           C. event        D. landscape
45. A. sadness        B. expectation    C. hope         D. laughter
46. A. orders         B. charges        C. activity     D. responsibilities
47. A. missed         B. took           C. skipped      D. left
48. A. praying        B. praising       C. thanking     D. trusting
49. A. family         B. children       C. friends      D. parents
50. A. lifestyle      B. time           C. world        D. family
51. A. enjoy          B. own            C. have         D. love
52. A. left alone     B. passed away    C. ran away     D. moved away
53. A. supply         B. cook           C. watch        D. plant
54. A. ducks          B. children       C. family       D. people
55. A. salad          B. life           C. picnic       D. hope

答案 36.C             37.A 38.B 39.D 40.D      41.C 42.B 43.A 44.A 45.D 46.D 47.C 48.C
49.B 50.B 51.D 52.D 53.B 54.A 55.C


                                            Passage 20
       (山东省诸城等四县市 2008 年高考适应性训练)
                                          If             we
     Each of us fails from time to time. we are wise, accept these failures as a          36     part of the
learning process.But all too often as parents and teachers we        37    this same right to our children.
     When I see a child suffer from this kind of      38      ,I think of Donnie.
     Donnie was my youngest third grader.His 39 of failure kept him from classroom games that
other children enjoyed.He         40      answered questions——he was afraid he might be wrong.I tried
my best to build his      41 . nothing changed until mid-term,
                                  But                                                    a
                                                                      when Mary Anne, student teacher,
was assigned to our classroom.She was young and pretty,and she loved children.Many pupils,Donnie
included,all 42 her very much.
     One morning,we were working on math problems at the chalkboard.Donnie had                   43      the
problems with pains-taking tidiness.Pleased with his progress,I         44 the children with Mary Anne
and went for art materials.  When I returned,  Donnie was in       45     .He'd missed the third problem.
     My student teacher looked at me in despair.Suddenly her face        46 .From the desk we shared,
she got a container filled with pencils.
     “Look,Donnie,”she said,kneeling beside him and gently 47                the tern-stained face from his
arms,“I've got something to       48 you.”She removed the pencils,one at a time,and placed them on
his desk.
     “See these 49 ,        Donnie,   ”she continued,“They belong to Mrs. Lindstrom and me. how the
                                                                                               See
erasers are      50      ? That's because we make mistakes too.But we erase the mistakes and try
again.That's what you        51 learn to do,too.”
     She kissed him and stood up.“Here,” she said,“I'll leave one of these pencils on          52 desk so
you'll remember that everybody makes mistakes, 53                       ”
                                                              teachers. Donnie looked up with love in his
eyes and a smile.
     The     54      became Donnie's prized possession.That,together with Mary Anne's frequent
encouragement,gradually          55 him that it's all right to make mistakes——as long as you erase them
and try again.
36.A.optional                  B.basic                 C.necessary              D.optimistic
37.A.distribute                B.disallow              C.offer                  D.permit
38.A.influence                 B.controversy           C.attack                 D.pressure
39.A.fear                      B.conscience            C.chance                 D.sense
40.A.always                    B.often                 C.never                  D.seldom
41.A.self-protection           B.self-improvement C.self-confidence             D.self-learning
42.A.respected                 B.conveyed              C.declined               D.approved
43.A.worked out                B.written down          C.gone over              D.appealed to
44.A.left                      B.offered               C.missed                 D.parted
45.A.surprise                  B.astonishments         C.anger                  D.tears
46.A.darkened                  B.brightened            C.pulled                 D.loosened
47.A.lifting                   B.picking               C.holding                D.pushing
48.A.help                      B.show                  C.reward                 D.promise
49.A.pencils                   B.mistakes              C.marks                  D.containers
50.A.used                      B.built                 C.worn                   D.damaged
51.A.may                       B.must                  C.ought                  D.can
52.A.my                        B.someone's             C.the teacher's          D.your
53.A.still                     B.also                  C.even                   D.not
54.A.pencil                    B.words                 C.mistake                D.desk
55.A.warned                    B.informed              C.persuaded              D.reminded
答案 36.C         37.B 38.D 39.A 40.D           41.C 42.A 43.B 44.A 45.D 46.B 47.A 48.B
49.A 50.C 51.B 52.D 53.C 54.A 55.C


                                            Passage 21
       (西安交大附中 2007—2008 学年度下学期高三第四次模拟考试)

Unconditional Love

      A story is told about a soldier who finally came home after having fought in Vietnam. He called his
parents from 21           “Mom and Dad, I 22 home ,but I’ve a favor to ask .I have a friend I’d like to
bring home with me.” “        23 ,” they replied, “We’d love to meet him.” “There’s something you should
know,” the son continued , “he was 24 in the fighting. He 25 on a land bomb and lost an arm and a
leg. He has nowhere else to go ,and I want him to        26 us.” “I’m sorry to hear that ,son. Maybe we can
help him find somewhere to live.” “No, Mom and Dad ,I want him to live with us.” “Son,” said the father ,
“you don’t know what you’re asking. Someone with such              27 would be 28 on us. We have our
own lives to live ,and we can’t let something like this         29 with our lives. I think you should just
come home and 30            about this guy . He’ll find a way to live    31 his own.
      At that point, the son 32          the phone. The parents heard 33 more from him. A few days
later ,   34     ,they received a call from the San Francisco police. Their son had died after falling from a
building .The police believed it was a       35 .They grief-stricken parents flew to San Francisco to      36
the body of their son. They recognized him, but to their horror they also discovered something they didn’t
know, their son had 37 .
      The parents in this story are like many of us .We find it 38     to love those who are good-looking or
fun to have around ,but we don’t like people who are              39 to us or make us feel uncomfortable.
Thankfully ,there’s someone who loves us with an         40 love that welcomes us into the forever family.
21.A.Chicago                 B.Boston                C.San Francisco       D.London
22.A.am coming               B.am leaving            C.was coming          D.was leaving
23.A.Sorry                   B.Sure                  C.No way              D.possible
24.A.very healthy            B.very well             C.hurt badly      2 D.fairly good
25.A.stepped                 B.sat                   C.lay             0 D.slept
26.A.play with               B.work with             C.live with       0 D.keep with
27.A.disadvantages           B.advantages            C.shortcomings 8 D.disabilities
                                                                       0
28.A.a terrible burden B.a happy family C.pleasant company D.deadly disease
29.A.stop                    B.interfere             C.strengthen      5 D.improve
                                                                       2
30.A.forget                  B.bring                 C.remember            D.forgive
                                                                       8
31.A.of                      B.on                    C.at                  D.in
32.A.hold on                 B.hung on               C.hung up             D.hung out
33.A.something               B.anything              C.everything          D.nothing
34.A.besides                 B.however               C.and                 D.otherwise
35.A.accident                B.coincidence           C.murder              D.suicide
36.A.take                    B.bring                 C.identify            D.fetch
37.A.no arm and no leg                               B.two arms and one leg
      C.only one arm and one leg                     D.one arm and two legs
38.A.difficult               B.difference            C.easy                D.simple
39.A.smart                   B.friendly              C.familiar            D.inconvenient
40.A.valuable                B.unconditional         C.precious            D.unique
答案 21.C 22.A 23.B 24.C 25.A 26.C 27.D 28.A 29.B 30.A 31.B 32.C 33.D 34.B
35.D 36.C 37.C 38.C 39.D 40.B
                                             Passage 22
         (浙江省金华一中 2008 年 5 月高考模拟试卷)
       We come by business naturally in our family. Each of the seven children in our family worked in our
father’s store. 21 we worked and watched, we learned that work was about more than 22 and
making a sale.
       One lesson stands out in my 23 . It was shortly before Christmas. I was in eighth grade and was
working evenings, straightening the toy section. A little boy, five or six years old, came in. He was 24
a brown torn coat with dirty sleeves. His shoes were scuffed and his one shoelace was torn. The little boy
looked poor to me — too poor to 25 to buy anything. He looked 26 the toy section, picked up this
item and 27 , and carefully put them 28 in their place.
       Dad came down the stairs and walked over to the boy. His steel blue eyes 29 and the dimple(酒
窝) in his cheek stood out as he asked the boy what he could do for him. The boy said he was looking for
a Christmas 30 to buy his brother. I was impressed that Dad treated him with the same respect as any
adult. Dad told him to take his 31 and look around. He did.
       After about 20 minutes, the little boy carefully picked up a toy 32 , walked up to my dad and said,
“How much for this, Mister?”
       “How much you got?” Dad asked.
       The little boy held out his hand and 33 it. His hand was creased(起皱) with 34 lines of dirt
from holding his 35 too tightly. In his hand 36 two dimes, a nickel and two pennies—27 cents.
The price on the toy plane he’d picked out was $3.98.
       “That’ll just 37 it,” Dad said as he 38 the sale. Dad’s reply still 39 in my ears. When the
little boy walked out of the store, I didn’t notice the dirty, worn coat or the single torn shoelace. What I saw
was a happy child with a 40 .
21. A. Because             B. Since             C. As                D. After
22. A. survival            B. labor             C. hardship          D. entertainment
23. A. way                  B. mind             C. life              D. time
24. A. putting on          B. dressing          C. having           D. wearing
25. A. try                 B. attempt           C. afford            D. manage
26. A. for                 B. around            C. up                D. over
27. A. that                 B. one              C. it                D. this
28. A. up                  B. away              C. back              D. off
29. A. opened              B. smiled            C. shone             D. looked
30. A. tree                B. card              C. present           D. cake
31. A. effort              B. word              C. time              D. courage
32. A. car                 B. gift              C. plane             D. section
33. A. showed              B. opened            C. gave              D. turned
34. A. long                B. straight          C. wet               D. main
35. A. toy                 B. pocket            C. hand              D. money
36. A. lay                 B. had               C. held              D. laid
37. A. work                B. cover             C. need              D. take
38. A. took                B. returned          C. made              D. offered
39. A. rings               B. stays             C. remains           D. gets
40. A. bag                 B. treasure          C. package           D. thing
答案 21.C 22.A 23.B 24.D 25.C 26.B 27.A 28.C 29.B 30.C 31.C 32.C 33.B 34.C
 35.D 36.A 37.B 38.C 39.A 40.B

                                             Passage 23
        (江苏省黄桥中学 2008 届高三第三次模拟)
A couple of years ago, I went to a lady’s house to buy some vitamins. Upon entering the house, I  36
that there was an electronic keyboard on a stand, leaning 37 the wall. Being a piano music lover and
38 , I asked if the woman played. She nodded and added that she had been 39 lessons—at age 54! I
told her that it was very 40        that she was pursuing(追求) her          41       to play the piano.
   Then she asked me the same question.
   “I have been playing for 8 years now,” I answered.
   “Then you must play a song for me before you leave,” she requested.
   I      42 she was kidding and I simply smiled. At the end of the 43 of the vitamins, she                   44
me of our musical “ 45 ”. She then showed me to an old upright piano in the living room and asked me
to play a song for her. I thought       46      and decided to play David Lanz’s “Return to the Heart”, since
she had so much passion for         47 , and it was my soul-searching song.
   I played the song to the best of my         48 , and with my emotions pouring into it as possible. She
loved it.      49     I was about to step out of the door, I heard a weak voice calling out, “Young man!”
   I turned around. And there was an old lady          50     one little step at a time with the help of another
woman. “I wanted to come out to           51 you for the beautiful song that you played. I have been very
sick, and it’s very hard for me to      52      my bed, but I really wanted to thank you for the song. It made
me feel good…” she said. With that, she turned around and walked                53      back to her room.
   I was deeply touched by her           54      and felt a deeper understanding for the song. It served its
purpose beautifully, returning to one’s       55      for peace and joy.
36. A. observed            B. watched           C. noticed                 D. caught
37. A. on                  B. at                C. over                    D. against
38. A. player              B. learner           C. composer                D. starter
39. A. giving              B. attending         C. teaching                D. learning
40. A. interesting         B. exciting          C. aggressive              D. impressive
41. A. passion             B. interest          C. hobbies                 D. emotions
42. A. found               B. felt              C. hoped                   D. thought
43. A. charge              B. purchase          C. bargain                 D. obtaining
44. A. warned              B. required          C. asked                   D. reminded
45. A. deal                B. contract          C. discussion              D. debate
46. A. for the moment B. at the moment C. for a moment                     D. at a moment
47. A. music               B. me                C. the piano               D. vitamins
48. A. knowledge           B. attitude          C. mind                    D. ability
49. A. Since               B. As                C. While                   D. Because
50. A. taking              B. making            C. having                  D. moving
51. A. thank               B. praise            C. admire                  D. respect
52. A. get on              B. get up            C. get off                 D. get down
53. A. quickly             B. calmly            C. happily                 D. slowly
54. A. approval            B. appreciation      C. joy                     D. thanks
55. A. heart               B. world             C. soul                    D. dream

答案 36.C         37.D 38.A 39.B 40.D            41.A 42.D 43.B 44.D 45.A 46.C 47.A 48.D
49.B 50.A 51.A 52.C 53.D 54.B 55.A


                                             Passage 24
       (湖北省黄冈中学 2008 届高三第三次模拟考试)
     The train shakes back and forth, its wheels making a loud noise against the tracks. Outside the
window the freezing cold of winter rules. The carriage is filled with cold,      41      passengers.
     Suddenly a little boy      42        his way through the grown-up legs and sits down by the window. He is
all alone among the        43    grown-ups. What a brave child, I think. His father             44    to stay by the
door behind us. The train begins to crawl into a tunnel. Then something very            45       happens suddenly.
The little boy slides down from his seat and leans his hand on my knee.          46     , I think that he wants to
47    me and return to his father, so I help him to stand up. But instead he leans forward and holds his
48    up towards mine. He wants to say something to me, I think. I lower my head to receive the               49    .
Wrong again! What I receive is a           50   kiss on the cheek.
     The boy calmly returns to his seat, leans back and continues looking out of the window. I am             51 .
What just happened? A child kissing a(n)           52    grown-up on the train. How can anybody want to kiss
such a man that has so much beard? Soon enough, all of my neighbors are            53        kissed. Nervous and a
little surprised, we      54    at the father. When he sees our questioning      55      as he gets ready for his
stop, he offers a clue.
     “He’s so happy to be alive.” the father says. “He has been very sick.”
     Father and son        56    into the crowd moving toward the exit. Then doors close and the train goes
on. On my cheek I can still        57       the child’s kiss — a kiss that has triggered (触发) some soul-search
inside me. How many grown-ups              58    kissing each other from the joy of being alive? How many even
give much thought to the privilege (特权) of           59 ?
     The little kisser had taught us a sweet but serious lesson: Be careful. You don’t let yourself                60
before your heart stops!
41. A. excited                   B. tired                   C. pleased                D. surprised
42. A. feels                     B. winds                   C. pushes                 D. picks
43. A. unfriendly                B. friendly                C. angry                  D. kind
44. A. likes                     B. prefers                 C. chooses                D. agrees
45. A. great                     B. strange                 C. extraordinary          D. thrilling
46. A. In no moment              B. For a moment            C. For the moment         D. In a moment
47. A. beat                      B. tell                    C. inform                 D. pass
48. A. eyes                      B. ear                     C. head                   D. lip
49. A. news                      B. message                 C. kiss                   D. opinion
50. A. loud                      B. foolish                 C. strange                D. fortunate
51. A. pleased                   B. shocked                 C. satisfied              D. interested
52. A. well-known                B. smart                   C. unknown                D. familiar
53. A. expectedly                B. duly                    C. regularly              D. eventually
54. A. stare                     B. smile                   C. warn                   D. whisper
55. A. glances                   B. anger                   C. mouths                 D. feeling
56. A. appear                    B. back                    C. disappear              D. follow
57. A. touch                     B. trust                   C. smell                  D. feel
58. A. go around                 B. come around             C. keep on                D. insist on
59. A. a child                   B. a kiss                  C. living                 D. touching
60. A. die        B. stop                                C. sleep         D. live
答案 41.B 42.C 43.A 44.C 45.B                      46.B 47.D 48.C 49.B 50.A 51.B 52.C 53.B 54.B
   55.A 56.C 57.D 58.A 59.C 60.A

                                          Passage 25
        (江苏省姜堰市第二中学 2008 届高三第三次模拟考试)
      After 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner.   36 woman
was my mother, who has been a widow for 19 years, but my work had made           37 impossible to visit
her very often. That night I called to        38 her to go out for dinner.“What’s wrong? Are you
39 ?”she asked. “I thought that it would be 40 to spend some time with you. Just the two of us,”I
answered. She thought about it 41        moment, and agreed.
      That Friday after work, 42 I drove to pick her up, I was a bit nervous. When I arrived at her
house, I 43 that, she, too, seemed to be 44 about our date. She had curled her hair and was
wearing the dress that she had worn to 45 her last wedding anniversary.
      We went to a restaurant that,    46 not elegant, was very nice and cozy. When I read the menu,
Mom sat there 47         at me. A nostalgic(怀旧的)smile was 48 her lips. During the dinner, we had
a(an) 49 conversation—nothing special but catching up on(了解)recent events of each other’s life.
      A few days 50 , my mother died of a heart attack. It happened so suddenly that I didn’t have a
chance to do 51 for her. Sometime later, I received an envelope with a note         52 “You will never
know what that night meant to me. I’m looking forward to the     53 dinner. I love you, Son.”
      At that moment, I understood the importance of saying in time“I LOVE YOU”. Nothing in life is
more important than your      54 . Give them the time they deserve, because these things cannot be 55
till“some other time”.
36. A. Another           B. This other           C. Other            D. Others
37. A. this              B. that                 C. one              D. it
38. A. force             B. order                C. advise           D. invite
39. A. happy             B. good                 C. well             D. bad
40. A. glad              B. pleasant             C. interesting      D. pleased
41. A. at the            B. for a                C. in a             D. for the
42. A. until             B. after                C. as               D. since
43. A. noticed           B. observed             C. watched          D. heard
44. A. confused          B. calm                 C. nervous          D. easy
45. A. congratulate      B. celebrate            C. memorize         D. honor
46. A. though            B. even                 C. but              D. yet
47. A. glancing          B. staring              C. glaring          D. smiling
48. A. in                B. beyond               C. above            D. on
49. A. deep              B. curious              C. agreeable        D. short
50. A. later             B. after                C. before           D. ago
51. A. anything          B. everything           C. nothing          D. something
52. A. writing           B. saying               C. speaking         D. telling
53. A. first             B. second               C. last             D. next
54. A. mother            B. wife                 C. family           D. work
55. A. put off           B. taken over           C. cut off          D. picked up

答案 36.B        37.D 38.D 39.C 40.B 41.B 42.C 43.A 44.C 45.D 46.A 47.B 48.D
49.C 50.A 51.A 52.B 53.D 54.C 55.A


                                          Passage 26
        (山东省聊城市 2008 年高三年级模拟(三))
     Teenagers at one German school are learning how to achieve happiness alongside other traditional
36 such as mathematics and languages.
     The class sits in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the  37
voice comes from the far right, a third from the other side.
     The aim of the game is to      38 for an opportunity to shout out the 39 without clashing(相撞)
with another voice or leaving a pause. On the first try, 40 of the young Germans try to be first, while a
few are too shy to join in. But by the fifth 41 , they develop a rhythm. The          42 . give other people
space but also 43 claim your own. This is a requirement for social well-being.
     Unlike schools in other nations, German schools do not usually have school sports teams or seek to
build school spirit. Many teens admit they are        44 and confused, but school is not usually the place to
find relief.
     The Willy Hellpach School in Heidelberg is the first in the nation to develop a happiness 45 . It is
46 for 17-19-year-olds preparing for university entrance exams.
     “The course isn’t there to make you happy as          47 ,” Ernst Fritz-Schubert, the school principal,
warned pupils, “ 48 rather to help you discover the ways to become happy.”
     Cooking a meal together will be one of the class 49 , along with improving body language under
the 50 of two professional actresses.
     The course is taught for three periods a week. 51 the happy subject, the pupils themselves insist it
is no laughing matter.
     “In the first period, we had to each say something         52 about another member of the class and
about ourselves. No laughing at people or teasing,” said Fanny, 17.
     The message: self-esteem(自尊)improves 53 too.
     Research by the school shows it is not the first to start happiness classes: they also     54 at some
US universities, but are mainly based on positive thinking, using 55 from studies of depression.
     “That would be too one-sided for us. We want to show how decent(好的)food or exercise can help
too,” the principal said.
36.A.subjects                 B.objects              C.customs            D.habits
37.A.sweet                    B.next                 C.last               D.loud
38.A.look                     B.see                  C.find               D.listen
39.A.name                     B.person               C.number         2   D.slogan
40.A.All                      B.few                  C.most           0   D.none
41.A.round                    B.limit                C.sheet          0   D.zone
42.A.topic                    B.rhythm               C.subject        8   D.message
43.A.patiently                B.confidently          C.immediately 0      D.quietly
44.A.happy                    B.lonely               C.curious        5   D.distinctive
                                                                      0
45.A. movement                B.class                C.course             D.approach
                                                                      9
46.A.intended                 B.made                 C.managed            D.applied
47.A.much                     B.well                 C.usual              D.such
48.A.and                      B.but                  C.so                 D.yet
49.A.tests                    B.exams                C.exercises          D.homework
50.A.guidance                 B.lookout              C.counsel            D.supervision
51.A.Except                   B.Beyond               C.Unlike             D.Despite
52.A.backward                 B.positive             C.negative           D.subjective
53.A.atmosphere               B.achievement          C.happiness          D.score
54.A.exist                    B.happen               C.devise             D.initiate
55.A.inspections              B.instructions         C.motives            D.findings

答案 36.A         37.B 38.D 39.C 40.C 41.A 42.D 43.B 44.B 45.C 46.A 47.D                          48.B
49.C 50.A 51.D 52.B 53.C 54.A 55.D
                                            Passage 27
        (吉林省实验中学 2007 届高三第四次模拟考试)
     I ran into a stranger as he passed by. “I’m so sorry!” was my reply. Then he said. “Excuse me
too——I wasn’t          21 watching for you.” We were very polite, this stranger and I. Then we went
22 our way after saying goodbye.
     But at 23 , a different story is told. How we treat our loved ones, young and old. Later in the
kitchen, as I 24 our meal, my daughter walked up to me , very still. When I turned, I            25 knocked
her down. “Get out of the way!” I shouted with a frown. She stepped away silently, with her little heart
26 . I didn’t realize how harshly I had spoken.
     That night, when I lay 27 in bed, God’s quiet voice spoke to me, “While 28 with a stranger,
you are calm and polite, but with those you love, you are QUICK to excite—Go look around on the
kitchen floor, you will find some flowers there by the 29 . Those are the flowers she brought for you.
She 30 them herself—pink, yellow, and your favorite blue. She stood there quietly, and you never saw
the 31 in her eyes.”
     By this time, I felt sad and small and now my own tears had begun to fall. I quietly went and knelt by
her 32 , “Wake up, my dear,” I said. “Are these the flowers you picked up for me?” She smiled, “I
found them out by the tree. I 33 them in a napkin, just for you. I knew you’d like them, especially the
34 .” I said, “I am so sorry that I missed them today—and I 35 have fussed(发牢骚)at you that
way.”
     And she whispered, “Mommy, that’s Ok—I still love you 36 .”I hugged her and said, “I love you
too, and I love the flowers.”
     Do you know that: if you die tomorrow, the      37 you are working for could easily replace you in a
matter of days. But the family you leave      38 will feel the loss for the rest of their lives. And come to
think of it, we pour ourselves more into our 39 than into our families—an unwise investment indeed.
     Remember that 40 =(F)ATHER—(A)NO—(M)OTHER—(I)—(L)OVE—Y(OU).
21.A.ever                    B.even               C.just                 D.right
22.A.to                      B.in                 C.on                   D.for
23.A.school                  B.work               C.home                 D.office
24.A.cooked                  B.had                C.ate                  D.took
25.A.already                 B.hardly             C.rudely               D.nearly
26.A.lost                    B.missed             C.beaten               D.broken
27.A.asleep                  B.awake              C.afraid               D.alive
28.A.standing                B.meeting            C.going                D.talking
29.A.floor                   B.kitchen            C.window               D.door
30.A.grew                    B.gave               C.picked               D.dropped
31.A.tears                   B.expressions        C.smiles               D.joy
32.A.desk                    B.bed                C.body                 D.knees
33.A.wrapped                 B.covered            C.put                  D.help
34.A.pink                    B.yellow             C.blue                 D.black
35.A.needn’t                 B.shouldn’t          C.mustn’t              D.can’t
36.A.however                 B.besides            C.anything             D.anyway
37.A.company                 B.country            C.place                D.state
38.A.for                     B.with               C.behind               D.to
39.A.stranger                B.loss               C.meal                 D.work
40.A.RESPECT                 B.WARMTH             C.FAMILY               D.FRIEND
                                                                           2
                                                                           0
                                                                           0
                                                                           7




答案 21.B 22.C 23.C 24.A 25.D 26.D 27.B 28.D 29.D 30.D
                                                                           0
                                                                           3




                                                                                 31.A 32.B 33.A
                                                                           0
                                                                           7




34.C 35.B 36. D 37.A 38.C 39.D 40.C
                                            Passage 28
      (江苏省盐城中学 2007 届高三第三次模拟考试)
     When Nancy Lublin got $ 5,000 from her great-grandfather, she never once considered taking a
vacation or paying off student loans.     36 , the 24-year-old New York University law student began
thinking about the clothing    37 faced by most of today's low-income women: "If she goes for a job
interview 38 dressed, she won't get the job," Lublin says. "But without a job, she can't 39 proper
clothing."
      A few weeks later, Lublin 40 Dress for Success and began searching for clothing and volunteers.
She asked women to give away       41   business clothes that were     42 in good condition. She asked the
members of diet centers to give away clothes that no longer fit. At first Lublin 43 the clothes in her
one-bedroom apartment, but finally she found           44 in Greenwich Village church basement, which
now 45 as the organization's main office.
      Today, when women arrive at the office for help with job-hunting, they 46 a dress, shoes, a bag,
stockings and jewelry, and self-confidence as well. Some are trying to enter the work 47 after being on
welfare for years.
      48 Dress for Success fitted its first person who got help a year ago, more than 1,000 women have
received dresses and many have won      49 . Yarit Polanco was recently 50 as a law-firm office manager.
"Thanks to Dress for Success, I made a good impression and was accepted," she says.
     Donations are now     51 in, including jewelry and 6,000 pairs of trousers and $ 40,000 worth of
handbags. Broadcast journalists have given suits. And Lublin is opening Dress for Success      52 in other
cities. "Many women have clothes         53 around that they'll never wear again," says a volunteer.
"Nancy's 54 is simple and practical and the 55 has proved so important to those women who are in great
need of it."
36.A.Anyway            B.Instead            C.Fortunately            D.Meanwhile
37.A.condition       B.direction            C.design                 D.plan
38.A.poorly          B.well                 C.better              D.worse
39.A.make             B.find                C.wear                D.afford
40.A.reached         B.called             C.founded               D.visited
41.A.used            B.needed               C.new                 D.torn
42.A.yet             B.already            C.almost                D.still
43.A.hid             B.stored             C.discovered            D.hanged
44.A.space           B.employers            C.work                   D.office
45.A.regards         B.serves            C.looks                  D.lies
46.A.buy              B.sell                C.receive             D.watch
47.A.office          B.victory            C.wealth                D.force
是
B
   i=i+3
         2
sum=sum+i




             48.A.When          B.Once        C.Although       D.Since
             49.A.jobs         B.shoes       C.business       D.prizes
             50.A.fired       B.hired       C.interviewed     D.considered
             51.A.giving      B.pouring      C.showing        D.sending
             52.A.schools     B.trades      C.races          D.branches
             53.A.lying       B.appearing    C.collecting   D.coming
             54.A.promise      B.belief     C.idea           D.opinion
             55.A.help         B.work         C.shop           D.money


             答案 36.D       37.A 38.A 39.D 40.C 41.A 42.D 43.B 44.A 45.B 46.C 47.D   48.D
             49.A 50.B 51.B 52.D 53.DA 54.C 55.A

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:2
posted:7/5/2012
language:
pages:52