SPHR

Document Sample
SPHR Powered By Docstoc
					                                                                                                 HRCI
                                          SPHR




SPHR - Senior Professional in Human Resources
                             Click the link below to buy full version as Low as $25

                                     http://www.examkill.com/SPHR.html




      ExamKill is team of experienced and educated professionals working day and night to develop
      preparation material for different fields in IT. These industries are including HP, IBM, Comptia,
      Orcale, Apple, Adobe, Nortel, Novell, Checkpoint etc with the following features.

      Free Samples:       Free samples download are available for almost every product to check before
      buy.

      Complete Course Coverage: Experienced professionals are making sure to cover
      complete course so that you pass final exam.

      Updated Material: Preparation material is updated and new; you can compare us with other
      providers in the same industry.

      Privacy Protection:         Examkill team makes sure not to reveal your private information
      including your credit card and other secret information.

      Excellent Customer Support: You will get reply from examkill support within 8 hours
      for all your questions/concerns about anything.




                                                                                       www.examkill.com
                                              Question: 1

There are many different types of organizations that people create to accomplish business goals. Which
business organization has just one person who is responsible for all decisions in the business, retains all
profits, and has unlimited personal liability for all business decisions?

A. Limited liability company
B. Partnerships
C. Corporation
D. Sole proprietorship

                                               Answer: D

Explanation:
A sole proprietor is the owner of the business, has the authority over the business, and is responsible for all
liabilities the business may incur.
Sole proprietorships are the easiest organizations to create and generally to manage.
Answer option B is incorrect. Partnerships are formed with two or more people and the people involved
generally share the decisions, profits, and liabilities.
Answer option A is incorrect. A limited liability company is similar to sole proprietorship, but the owner
has limited liability and is somewhat protected from the faults and liabilities of the legal organization.
Answer option C is incorrect. A corporation is a legal entity that limits liabilities to the assets of the
organization.


                                              Question: 2

The Hay System was developed in 1934 by Edward Hay and evaluates job using three factors. Which of the
following factors is NOT one of the three elements of job evaluation of the Hay System?

A. Accountability
B. Problem solving
C. Experience
D. Knowledge

                                               Answer: C

Explanation:
Experience is actually part of the knowledge factor and isn't its own factor in the Hay System.
Answer option D is incorrect. Knowledge is one of the three factors in the Hay System.
Answer option B is incorrect. Problem solving is one of the three factors in the Hay System.
Answer option A is incorrect. Accountability is one of the three factors in the Hay System.




http://www.examkill.com/SPHR.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                          2
                                             Question: 3

There are four levels of evaluation according to Kirkpatrick's Theory. Which of the following is NOT one of
the four levels of evaluation?

A. Confirmation
B. Reaction
C. Behavior
D. Learning

                                              Answer: A

Explanation:
Confirmation is not one of the four levels of evaluation in Kirkpatrick's Theory of Evaluation. The four
levels are reaction, learning, behavior, and results.Kirkpatrick's four levels of evaluation model are as
follows:
Reaction of student: This level of evolution measures the initial reaction of the participants.
Learning: The learning evaluation method uses a test to measure whether the students have learned the
presented information.
Behavior: This level of evaluation uses a test to measure how well participants have learned the information
presented in the training.
Results: This level of evolution provides the feedback to the business whether the training have an impact
on the business results or not.
Answer option B is incorrect. Reaction is one of the four levels of evaluation in Kirkpatrick's Theory.
Answer option D is incorrect. Learning is one of the four levels of evaluation in Kirkpatrick's Theory.


                                             Question: 4

As a Senior HR Professional, you must be aware of contracts, laws, and commitments made to employees.
Which of the following statement is an example of an express contract that could affect a person's
employment?

A. You will do what I say when I say it.
B. Either party, the employer or employee, can terminate the employment relationship at will.
C. If you quit that position in our company, we'll give you this position here.
D. You'll have a job as long as we're in business.

                                              Answer: D

Explanation:
A verbal promise to continue employment under certain conditions is an example of an express contract.
An express contract can negate employment at will.
Answer option C is incorrect. This statement is the definition of the employment at will relationship.
Answer option C is incorrect. This statement is an example of promissory estoppel - if the company doesn't
follow through on the promise.


http://www.examkill.com/SPHR.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                       3
Answer option A is incorrect. This statement is likely an example of an employee who's going to experience
constructive discharge. This happens when the employer makes the environment so hostile that the
employee resigns.


                                            Question: 5

Frank is a manager in his organization and he wants his team to take charge of actions, duties, and work to
be completed. Frank would like to delegate more duties to this team to show that he trusts them in their
work. If Frank does this what must he also do for the team?

A. Review their decisions to see their effectiveness
B. Allow the team to act without waiting for his approval
C. Review their work to see their performance
D. Add safeguards to the decisions to review their choices before they're enforced
Explanation: Answer option B is correct.
Delegating authority is more than delegating responsibility. If Frank truly wants to delegate authority he
should set boundaries and then let
the team act accordingly without waiting for his approval or opinion.
Answer option C is incorrect. This is ideal in any environment, even those without delegation of authority
to the project team.
Answer option A is incorrect. Frank can review the team's decisions, but this isn't the best choice for the
scenario.
Answer option D is incorrect. Adding safeguards to review the team's decisions doesn't really delegate the
duties of the team.

Question: 6
Certain organizations are required by OSHA to complete and file the OSHA Form 300 to report a log of
work-related injuries and illnesses. How many employees must an organization have to be required to
complete the OSHA Form 300?

A. 22
B. 44
C. 11
D. 33

                                              Answer: C

Explanation:
All employers with 11 or more employees must complete Occupational Health and Safety Act (OSHA) Form
300, 300A, and OSHA Form 301.
OSHA consultants provide free services to assist employers in identifying workplace hazards and the
standards that apply in their workplaces.
The consulting service requires employers to abate any hazards that are identified during the consultation
but does not fine them for violations.
Answer option A is incorrect. All employers with 11 or more employees are required to complete the form,
not 22.




http://www.examkill.com/SPHR.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                      4
Answer option D is incorrect. All employers with 11 or more employees are required to complete the form,
not 33.
Answer option B is incorrect. All employers with 11 or more employees are required to complete the form,
not 44.


                                            Question: 7

An organization is meeting with its key executives including Janice, an SPHR. In this meeting the
organization is looking for direction on the company's strategy. Janice defines five stages of strategic
planning for an organization. Which of the following is the correct order of strategic planning for most
organizations?

A. Pre-planning stage, environmental scan, formulate strategy, evaluate strategy and make adjustments,
implement strategy
B. Pre-planning stage, environmental scan, formulate strategy, implement strategy, evaluate strategy and
make adjustments
C. Pre-planning stage, formulate strategy, environmental scan, implement strategy, evaluate strategy and
make adjustments
D. Pre-planning stage, formulate strategy, environmental scan, implement strategy, evaluate strategy and
make adjustments

                                             Answer: B

Explanation:
The correct order of strategic planning for most organizations is as follows:
1.Pre-planning stage
2.Environmental scan
3.Formulate strategy
4.Implement strategy
5.Evaluate strategy and make adjustments
The pre-planning stage assess where the organization is now, the environmental scan defines where the
organization is now, the formulate strategy defines where the company wants to go. The Implement
strategy defines how the company will arrive. The evaluation of the strategy is an opportunity to make
corrections and adjustments to the plan.
Answer options C, A, and D are incorrect. These are incorrect orders of strategic planning.


                                           Question: 8

John is a nonexempt employee in your company and he works Monday through Friday, 8AM to 5 PM. He
will be flying from Chicago to Nashville on Sunday afternoon to represent your company in a trade show on
Monday. The flight from Chicago leaves at 4PM and will arrive in Nashville at 6PM. How many hours of
compensation is John eligible for because of the Sunday flight according to the Fair Labor Standards Act?




http://www.examkill.com/SPHR.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                    5
A. 2
B. 1
C. Zero
D. 3

                                             Answer: D

Explanation: Answer option B is correct.
The Department of Labor and the FLSA does not consider travel time outside of normal working hours to
be compensable. Because John works between the hours of 8AM and 5PM his flight is eligible for just one
hour of compensation. This is true even though the flight happens to be on the weekend.
Answer option C is incorrect. John will receive one hour of payment, not zero.
Answer option A is incorrect. John will only receive one hour of payment as one hour is between his regular
working hours and the other is not.
Answer option D is incorrect. John won't receive time and a half for his travel.


                                            Question: 9

This nonmathematical forecasting technique uses rounds of anonymous surveys to predict a likely
outcome. After each round of the survey, the results are tallied and a new survey can be resubmitted to the
survey participants. Which technique is discussed?

A. Delphi technique
B. Nominal group technique
C. Trend analysis
D. Management forecasts

                                             Answer: A

Explanation:
The Delphi technique uses rounds of anonymous surveys to predict a likely outcome. After each round of
the survey, the results are tallied and a new survey can be resubmitted to the survey participants.
Eventually, consensus is found among the group on forecasting, risks, and other organizational decisions.
Answer option D is incorrect. Management forecasts are predictions made by experienced managers
considered to be subject matter experts in their field or in the organization.
Answer option B is incorrect. The nominal group technique is a nonmathematical forecasting technique in
which participants meet in person and share ideas as in brainstorming sessions. The group discusses and
ranks the forecasts collectively, not anonymously as in the Delphi technique.
Answer option C is incorrect. Trend analysis studies results to mathematically predict the likely outcome.


                                            Question: 10

Lisa is developing a new training course for company using the ADDIE approach for the seminar. Her
assistant, Hans, asks what ADDIE means. Which of the following is the correct definition of ADDIE?


http://www.examkill.com/SPHR.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                      6
A. Aptitude, Design, Diversity, Implementation, Evaluation
B. Analysis, Design, Development, Implementation, Evaluation
C. Aptitude, Design, Deliver, Investigate, Evaluation
D. Analysis, Development, Diversity, Implementation, Excel

                                            Answer: B

Explanation:
ADDIE is most often associated with instructional design. It means Analysis, Design, Development,
Implementation, Evaluation.
The ADDIE model is the generic process traditionally used by instructional designers and training
developers. The five phases - Analysis,
Design, Development, Implementation, and Evaluation - represent a dynamic, flexible guideline for
building effective training and performance support tools. This model attempts to save time and money by
catching problems while they are still easy to fix.
Answer option C is incorrect. This isn't a correct definition of ADDIE. The correct meaning of ADDIE is
Analysis, Design, Development, Implementation, Evaluation.
Answer option D is incorrect. This isn't a correct definition of ADDIE. The correct meaning of ADDIE is
Analysis, Design, Development, Implementation, Evaluation.
Answer option A is incorrect. This isn't a correct definition of ADDIE. The correct meaning of ADDIE is
Analysis, Design, Development, Implementation, Evaluation.




http://www.examkill.com/SPHR.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                   7
                          SPHR                                        HRCI

SPHR - Senior Professional in Human Resources

        Click the link below to buy full version as Low as $25

           http://www.examkill.com/SPHR.html




 We also provide PDF Training Material for:


                        Hot Exam

 GPHR          PHR                     SPHR             HP2-K28

 HP2-H01       HP3-X05                 HP2-B65          HP2-B48

 HP3-X10      HP2-E23                  HP3-E37          HP2-E35

 HP2-E43      HP0-M52                  HP2-E40          HP3-C02

 HP2-P21      HP2-E48                  HP2-E42          HP0-M55
                                                                  www.examkill.com
 HP2-E49      HP2-H19                  HP0-M51          HP3-L07

 HP2-E46      HP2-E47                  HP3-C30          HP3-C32




 http://www.examkill.com/SPHR.html
 Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper            8

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:3
posted:6/30/2012
language:English
pages:8