to invite you to our house warming party by t69qWoW

VIEWS: 39 PAGES: 27

									                 开放本科英语 II(2)复习题
第一部分            交际用语
一、 选择填空 阅读下面的小对话,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填
入空白处的最佳选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。
1. — Sam, this is my friend, Jane.
   — _________________.
       A. I’m Jack              B. Glad to meet you, Jane
       C. Glad to meet you, Sam         D. Very well, thank you
2. — What’s the matter with you?
   — _________________.
     A. It matters with you             B. Not too bad
    C. I feel a bit sick          D. That’s right
3. — Could I talk to Prof. Lee?
   — _________________.
     A. Yes, speaking                  B. Oh, it’s you
     C. I’m waiting for you            D. I am the operator here
4. — I’ve got a bad cold today.
   — _________________.
    A. Thank you for telling me             B. Oh, dear! I hope you get better soon
     C. It isn’t serious                     D. It’ll be better soon
5. — Can you tell me where I can park the car?
   — _________________.
   A. Yes, please        B. It is made in America
   C. Well, just over there           D. The park is not very far
6. — What’s the best way to get to the Empire Hotel from here?
   — _________________.
    A. It’s five blocks away                     B. Walking through the wood
    C. It’s a twenty-minute walk                 D. Half an hour if we drive fast
7. — You needn’t do the work till after the New Year.
   — _________________.
    A. No, you needn’t            B. Oh, good! Thank you.
    C. Happy New Year to you              D. I like the work
8. — Have a nice holiday, Ted.
   — _________________.
    A. Yes, you’re right           B. That’s all right
    C. Thank you, and you too                D. Good idea
9. — How was the journey to London?
   — _________________.
    A. It went very well         B. It was a nine-hour plane journey
    C. I flew there       D. I was very well
10. — Can you help me clear up the mess?
   — _________________.
     A. Tell me who made it           B. No trouble at all
     C. Yes, that’ll be all right       D. No problem
11. — Are you on holiday here?
   — _________________.
  A. We are on holiday here, too           B. We live here, too
  C. No, we aren’t. We live here          D. Yes, we live here
12. — How are you this morning?
   — _________________.
  A. It’s still good      B. It’s too early
  C. Very well, thank you            D. It’s lovely morning
13. — I wish you success in your career.
   — _________________.
  A. You are welcome              B. I think so
  C. Yes, please             D. The same to you
14. — What’s the fare to the museum?
   — _________________.
    A. Five hours              B. Five o’clock
    C. Five miles             D. Five dollars
15. — What do you do?
   — _________________.
     A. I’m a teacher             B. I live in a small town
     C. I come from a small town            D. I like teaching
16. — Is it going to be warm next week?
   — _________________.
    A. Yes, it is        B. I don’t believe it
    C. No, it hasn’t         D. It changes all the time
17. — What do you usually do in your spare time?
   — _________________.
     A. Yes, it’s my favorite time             B. Gardening
     C. No, I’ll never do that        D. Do it by yourself
18. — Do you mind if I read the newspaper on the table?
   — _________________.
     A. Good news for you             B. Go ahead, please
     C. Yes, sure          D. No, I can’t
19. — May I speak to Jack please?
   — _________________.
     A. No, you can’t                                 B. There’s no Jack
     C. I don’t know he’s out                   D. I’m afraid you’ve got the wrong number
20. — Here you are, Sir.
   — _________________.
     A. Yes, I’m here          B. Yes, here we are
     C. All right          D. Thank you very much
21. — So sorry to trouble you.
   — _________________.
A. It’s a pleasure       B. It’s your fault     C. I don’t think so         D. I’m sorry, too
22. — Would you like a tea?
   — _________________.
  A. Yes, please           B. I like green tea
  C. Yes, I prefer coffee          D. No, I don’t mind
23. — What does your English teacher look like?
   — _________________.
A. She likes singing        B. She looks sad
C. She likes to stay with us D. She looks much like her mother
24. — How long will you be away from Italy?
  — _________________.
A. Yes, I’ll be in Italy         B. About a month
C. Yes, it’s a long way to Italy D. Since last month
25. — What’s the weather like in this area?
   — _________________.
A. Very well          B. It’s rainy         C. Yes, it’s fine      D. That’s all right
26. — How are you feeling now?
   — _________________.
A. Much better         B. It’s OK           C. Thank you          D. He’s all right
27. — What time does the train leave?
   — _________________.
A. On Tuesday             B. In the morning           C. At half past five       D. At night
28. — Have you ever been to Tokyo?
   — _________________.
      A. No, I didn’t go there last year         B. No, but I hope to go there next year
      C. Tokyo is a busy city                   D. Yes, I’ll do it next time
29. — Could you please tell me how to get to the nearest bus stop?
   — _________________.
  A. It’s not sure           B. Of course not
  C. Just go ahead. It’s on the right corner            D. That’s all right
30. — May I use your bike to go shopping?
   — _________________.
    A. Yes, I give it to you         B. Certainly. There it is
    C. Yes, I’d love to        D. I’m not sure


第二部分:词汇与语法结构
阅读下面的句子,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入空白处的最佳选
项,并在答题纸上写出所选的字母符号。
1. My watch has been losing time for the past week. It probably needs        .
   A. cleaning      B. to clean          C. cleaned         D. to be cleaning
2. We are going to have our office _________ to make room for a new engineer.
   A. to rearrange         B. rearrange        C. rearranged            D. rearranging
3. Mary said to me, “If I had seen your bag, I ________ it to you.”
   A. will return           B. would have returned          C. could return         D. must
return
4. We shall have an opportunity to exchange _______ tomorrow.
   A. sights       B. meanings        C. views       D. minds
5. Since this road is wet and slippery this morning, it __________ last night.
   A. must rain         B. was raining           C. must have rained        D. may rain
6. You will get used to ________ here when you have settled down.
   A. living       B. live C. lives         D. lived
7. She is very careful. She _______ very few mistakes in her work.
   A. does         B. takes       C. makes           D gets
8. Unfortunately the poor girl can’t do anything but ________ all her belongings at a
low price.
   A. to sell      B. sell        C. selling         D. sold
9. Do you think Tommy is ______________ the truth?
   A. saying       B. speaking        C. telling         D.    talking
10. ________ she couldn’t understand was why fewer and fewer went to him for help.
   A. That         B. What        C. When            D. Where
11.. They were asked to avoid _______ any water which had not been boiled.
   A. drinking          B. to drink         C. having         D. not to be drunk
12. John fell asleep _______ he was listening to the music.
   A. after        B. before          C. while       D. as soon as
13. 1 have taken many photos. I’m going to get the film ________
 A. being developed           B. developed           C. developing D. to be developed
14. If the weather had been good, the children ________ out for a walk.
   A. had gone          B. would go        C. could have gone          D. went
15. The car won’t start because the battery has________.
   A. run out      B. run over        C. run down        D. run off
16. The hall was almost empty. There were ________ people in it.
   A. little       B. a little        C. few         D. a few
17. Before joining the army, he spent a lot of time in the village ______ he belonged.
   A. which        B. to which        C. to where        D. at which
18. The doctor advised her _______ enough rest before going back to work.
   A. get     B. to get       C. gets       D. got
19. _______ of them has a bedroom and a study.
   A. Every        B. Both        C. Each        D. All
20. The workers are busy _______ models for the exhibition.
    A. to make          B. with making           C. being making       D. making
21. My boss is _________ holding pointless meetings. It really annoys me.
   A. never        B. always                 C. sometimes       D. seldom
22. That dinner was the most expensive meal we _____________.
   A. would have          B. have had         C. have ever had           D. had ever had
23. Robert is said __________ abroad, but I don’t know what country he studied in.
   A. to have been studying         B. to study C. to be studying         D. to be studied
24 – If he ____________, he ____________ that food.
     -- Luckily he was sent to the hospital immediately.
   A. was warned; would not take               B. had been warned; would not have taken
   C. would be warned; had not taken                D. would have been warned; had not
taken
25. I was sick, but I __________ it at the weekend.
   A. got by          B. got at          C. got up              D. got over
26. John was bored, _________ he left his life in England.
      A.in addition           B. so         C. however             D. furthermore
27. These new processes _____________.
    A. should be controlled          B. should control        C.          should         be
controlling       D. should controlled
28. This is very important. You __________ remember to shut down your computer
every evening.
    A. ought         B. must          C. should             D. can
29. John Walters claimed that this lack of information ___________ in negative
feelings towards the media.
   A. have resulted           B. had resulted       C .resulted       D. results
30. _________ you change your mind, I won’t be able to help you.
   A. When              B. Unless           C. While             D. As
31. It is one of the best concerts I ____________.
   A. went to           B. go to           C. have ever been to         D. had gone to
32. He _________ his father for both of them love walking in the countryside.
   A. looks              B. is like         C. looks like           D. like
33. Then she cheered ______ a lot when they got ______ the taxi.
   A. up… over            B. of… into          C. of… over            D. up… into
34. Does this patient’s record need ___________ now? No, you can finish it later.
   A. complete             B. to complete         C. completing         D. completed
35. Could you tell me ________?
   A. how long you live here               B. how long have you lived here
   C. how long you have lived here             D. how long did you live here
36. There are many cities _________ very fast.
   A. expand         B. expanded        C. to expand              D. expanding
37.Last year _________________ of new books were published on environmental
protection.
  A. hundreds          B. a hundred         C. the hundred                 D. one hundred
38. Waste electrical goods _______________ safely.
  A. must dispose of B. must be disposed of
  C.must be disposing of        D. must to be disposed of
39. There is a lot of crime on television. _________ other issues are pushed out.
    A. Therefore            B. However        C. But           D. Furthermore
40. China is no longer what it ___________.
    A. used to be         B. was used to being        C. used to being       D. was used to
be
41. I __________________ reading the book by the end of this week.
  A. shall finish      B. shall have finish      C. shall has finished       D. shall have
  finished
42. He didn’t want anything to drink because he ________________ already drunk.
    A. has               B. have            C. had                   D. having
43. The best thing __________________ to leave.
    A. to do is          B. doing is        C. to do             D. is to do
44. You had better _____________ an umbrella with you.
    A. -            B. to take         C. take              D. taking
45. The food was _____________ good, but not good enough for me to eat there
again.
    A. very              B. absolutely            C. really           D. quite
46. He has three companies ___________________.
  A. employing 50 people each                    B. employing each 50 people
  C. each employ 50 people                       D. employing 50 each people
47. She was _____________ late that she missed the last train.
    A. -                 B. too            C. so                D. such
48. Could you tell me __________________?
    A. where I can find a toilet                  B. where can I find a toilet
    C. where I have found a toilet                D. where have I found a toilet
49. The new computer allows me _______________ work more efficiently.
    A. to                B. -              C. at               D. for
50. The trip to the countryside was great ___________.
    A. funny             B. funnily         C. fun          D. funness

第三部分:完形填空
阅读下面的短文,从短文后所给的 A、B、C、D 四个选项中选出能填入相应空
白处的最佳选项,并在答题纸上圈出所选的字母符号。
Passage 1
The biggest adventure I’ve ever had was trekking in Thailand. We hired a guide
(1)_____us to a village in the jungle. We didn’t know that he (2)_____ there before.
(3)_____ we reached the village, we wouldn’t be able to find somewhere to sleep,
(4)_____ we wanted to get there in about 8 hours. After two hours we all realised we
were lost. The (5)_____ we walked, the more confused we became. Luckily after a
further 4 hours we met some hunters. They didn’t speak the same language as our
guide, but we were able to (6)_____ that we were lost. They (7)_____ us towards the
village. It was after dark when we arrived there. We had been walking (8)_____ over
14 hours and we were (9)_____ exhausted. We had been very lucky; if we (10)____
the hunters, we would have had to sleep in the jungle.
1. A) take                     B) for taking            C) to take           D)
taken
2. A) has never been           B) had never been        C) never went        D)
didn’t go
3. A) Unless                   B) If                    C) When              D) As
4. A) so                       B) but                   C) in addition       D) for
5. A) far                         B) furthest                 C) further              D)
more far
6. A) get at                      B) get around               C) get by               D) get
across
7. A) misdirected           B) redirected                C) undirected            D)
disdirected
8. A) for                   B) since                C) at                    D) in
9. A) very                        B) absolutely          C) fairly                D) much
10. A) had met                    B) haven’t met            C) have met           D) hadn’t
met
Passage 2
Scientists are working hard to develop better aerials for mobile phones, a spokesman
for Phikia Phones said today. ‘It really (11) ______ users when they lose the signal in
the middle of a call, so we are developing new aerials that will enable users (12)
_______ stronger signals. Many users reported that when they (13) _______, the
signal was often lost’, said the spokesman. The new aerals are designed to avoid (14)
______ the signal by receiving the message on a wider range of radio frequencies.
‘We (15) _______ that this is a major concern for phone users’ said the spokesman.
The new phones have a flexible external aerial, which users will have (16) ______
touching their ear or head. The aerials (17) ______ make the phones able to pick up a
wider range of signals. The company spokesman insisted (18) ______ this was not a
potential danger – “(19) ______ safety regulation has been followed”, he told our
reporter. “If (20) ______ one of these phones this morning, I wouldn’t have missed
my train coming here”, joked the spokesman.
11. A. irritates       B. is irritating        C. irritated        D. irritate
12. A. receive         B. received                  C. to receive            D. receiving
13. A. are travelling     B. were travelling        C. travel                D. was traveling
14. A. losing          B. lose                 C. lost                  D. to lose
15. A. learnt          B. had learnt                C. have learnt           D. are learning
16. A. used to         B. to used to                C. get used to           D. to get used to
17. A. to              B. --                        C. are                   D. will
18. A. on              B. to                        C. what                  D. that
19. A. --                   B. All                       C. Every            D. Any
20. A. I had           B. I’d had              C. I’d have         D. have
Passage 3
Ian and Shiree are a very unusual couple. Although they (21) ________ in the heart of
London, they try to grow as much of their own food as possible. At the moment they
(22) _______ an allotment from the local council to grow food on, but they plan (23)
________ more land soon. ‘We (24) _________ growing our own food five years
ago’, said Ian, ‘Since then we (25)__________ about half of the vegetables we need
and a quarter of the fruit. We (26)________ on the allotment for three years. We
(27)________ our own garden before that.’ They do not plan to stop there though, ‘By
this time next year we (28)________ enough land to grow about 75% of our food’,
said Ian. Why do they do this? ‘We (29)________ about the chemicals used to grow
our food’, said Shiree. ‘More and more people (30)________ the same in the future’,
predicted Shiree.
21. A. live                    B. lived              C. have lived                D.
had lived
22. A. rent                B. have rented            C. are renting               D.
have rented
23. A . buy                    B. to buy                 C. buying                D.
bought
24..A. start                   B. would start            C. have started
     D. started
25 A. grew                 B. have grown             C. have been growing         D.
have been grown
26. A. work                B. worked                 C. have been working     D. had
worked
27. A. used                    B. have only used     C. have only been using      D.
had only used
28. A. will have bought B. will buy                  C. are buying                D.
are going to buy
29. A. are worrying        B. will worry         C. worry                 D. worried
30. A. are doing               B. are going to do        C. will have done        D.
do
Passage 4
                                                      2 Patten Close
                                                      Derby
                                                      DJ5 6XX
                                                      16 April 2003
Dear Sir or Madam,
I am writing (31)_________________ about a recent stay at your hotel, The Grand.
My wife and I arrived on 21st March and stayed for two nights.
Firstly we waited twenty minutes at reception because there was nobody
(32)_________________ the desk. Then we waited a further twenty minutes because
the receptionist could not find our booking. (33)_________________our luggage was
left unattended in reception for three hours until we finally took it to our room
ourselves.
Our room was not available immediately when we arrived. Therefore we had to wait
another hour (34)_________________ we could go to the room. When we saw the
room, it had two single beds and we (35)_________________ a double bed, so we
had to change it. Unfortunately the second room was on the top floor and the lift was
(36)_________________. And although we had asked for a room with a sea view, it
was facing the road.
Although the food in the restaurant was quite good, we were unhappy with the
(37)__________ we received. We had booked an evening meal inclusive in the price
of the room. Consequently we did not take money to the dining room and then
discovered (38)_________________ we had to pay for the wine immediately.
Unfortunately, the waiters were rude and (39)_________________. However the
manager did agree that we could pay the wine bill in the morning.
To sum up I was most dissatisfied with the entire experience and I expect full
compensation for the inconvenience caused.
I look forward (40)_________________ from you.
Yours faithfully,
Arthur Mullard
31. A. complain            B. to complain           C. complained                D.
complaining
32. A. in                       B. from                    C. to                 D. at
33. A. Moreover            B. Although                C. So                      D.
Because
34. A. after                    B. while                   C. during                 D.
before
35. A. asked for           B. ask for                 C. had asked for           D.
have asked for
36. A. out of order            B. in order                 C. disorder               D.
bad order
37. A. money                    B. letter                  C. food                   D.
service
38. A. why                      B. that                    C. when                   D.
where
39. A. help                     B. helpful                 C. unhelpful              D.
helpless
40. A. to hearing          B. hearing                 C. to hear                 D. to
be hearing
Passage 5
I was travelling alone in Western Australia last year, and one day I set 41            to
climb a high peak in that area. Although in the summer there are many tourists, I was
there out of season 42___________ there weren’t any tour groups. Soon after I
reached the top, it began to drizzle and the fog came 43          . Very soon, it was so
thick 44      I couldn’t even make out the path. I take my phone with me everywhere
45         you never know when you will need it. Eventually I called my dad,
46         was 9,000 miles away in the UK. He told me to phone the local emergency
services, but I felt 47       stupid that I didn’t want to. 48         , my dad realised
this and made up his mind to call them himself. The rescuers called me 49             my
mobile to find out exactly where I was, but unfortunately the battery ran out after five
seconds. I lay down under a rock and waited – it was nearly night-time and I was cold
and wet. Just as they were about to call off the search for the night, they found me.
Fortunately one rescuer had said ‘Let’s try for just five more minutes.’ 50         they
had given up, I would have died.
41. A. off                 B. away                  C.over                  D. up
42. A. so                  B. because                 C. however                 D.
therefore
43. A. off             B. away                      C. down                    D. over
44. A. which                 B. what                    C. why                     D. that
45. A. so                    B. because                 C. therefore               D. as a
result
46. A. which                 B. that                    C. who                     D.
whom
47. A. so                    B. such                    C. very                    D.
really
48. A. Lucky                 B. Luckily                 C. Unlucky                 D.
Unluckily
49. A. in                    B. with                    C. at                  D. on
50. A. Unless                B. When                    C. If                      D.
After
Passage 6
Dealing with waste is a huge global problem. Unfortunately, many people don’t
usually think much about what happens 51              their old fridge when they update to
the latest model. A few just dump it 52          the street without another thought.
53         , Britain currently has over a million old fridges rotting in dumps in fields
and in warehouses because the country does not have enough equipment to dispose
54______________ them. New European Union regulations say that from 1 January
2002, all material 55            depletes the ozone layer, such as CFC coolants, must
56____________             fridges before they are put in landfill sites. It is 57       to
take quite a while to solve the problem.
But it is not only fridges 58              are difficult to get rid of. What about old
computers, TVs and other hi-tech junk? For example, Guangdong Province, in the
southeast of China, has been suffering 59            problems caused by imported waste
electrical goods like computers. Workers there have been breaking up old computers
to extract the recyclable parts like chips, and precious metals 60                gold and
platinum.
51. A. to                    B. at                           C. with
     D. for
52. A. from                  B. in                           C. to
     D. off
53. A. Because         B. So                            C. However                      D.
As a result
54. A. off                   B. away                    C. at                           D.
of
55. A. what                  B. why                          C. that
     D. who
56. A. remove from           B. removed from                 C. be removed from
     D. have removed from
57. A. like            B. likeness                      C. liking                       D.
likely
58. A. what            B. why                           C. that                         D.
who
59. A. from           B. at                          C. to                           D.
with
60. A. as             B. like                             C. and
    D. with

第四部分:阅读理解(单项选择)
阅读下列短文,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个正确答案,并在答题纸上
写出所选的字母符号。
短文理解 1
Blocks of “high-rise” flats have been built in large numbers in London and in many
other big cities. Just after the Second World War these big, twenty-to-thirty storey
buildings, hundreds of feet in height, were thought to be the ideal solution to the
housing problem. For on the one hand, there was severe housing shortage, but on the
other hand, there was lack of space to build houses in urban areas. Blocks of
“high-rise” flats seemed, at first, to be able to solve the problem, since they can offer
space for more families to live in on less land. The beautiful, modern apartments in
the high–rises were much sought after by people who lived downtown. Hundreds of
the vast blocks had been built before anyone began to doubt about whether they were
good solutions or not. Are they suitable places for people, children especially, to live
in? A well-known British architect, who personally designed many of these buildings,
now believes that the high-rises may well make those people who have been housed
in them suffer a great deal. Evidence has been collected by social workers, which
suggests that people do suffer. They complain about severe loneliness and deep
depression living within these great towers. People also talk about lack of
communication with others, no easy access to a playground for children, no chances
for adults to get familiarized with each other. Many people say that they have lived
next door to each other for years in the same building, but they never know who their
neighbors are. Some experts say that a large number of people living in the high-rises
suffer from mental disorder and have even developed criminal tendencies. As a result
of these new discoveries, plans for new high-rise blocks are being reconsidered. We
are now building up many high-rises in big cities such as Beijing, Shanghai and
Guangzhou. Perhaps we should also reconsider the idea too.
1. There was a big housing problem after the Second World War ____________.
A. in London           B. in the rural areas       C. in many big cities     D. in many
countries
2. Blocks of “high-rise” flats were thought to be the ideal solution to the housing
problem, because ________.
A. there was severe house shortage in big cities
B. there was less and less land to build houses in big cities
C. they were modern and beautiful and much sought after by city people
D. they were built on less land and were able to house a lot more people
3. The sentence “Hundreds of the vast blocks had been built before anyone began to
doubt about whether they were good solutions or not.” means ____________.
A. it was not until hundreds of the vast blocks had been built, people began to doubt
about whether they were
good solutions or not
B. hundreds of the vast blocks had not been built until anyone began to doubt about
whether they were good
solutions or not
C. people began to doubt about whether they were good solutions or not before
hundreds of the vast blocks
had been built
D. before hundreds of the vast blocks had been built, some people began to doubt
about whether they were
good solutions or not
4. The author takes a well-known British architect as an example to show us that
____________.
A. he is very proud of his designing of many of the high-rises
B. even a well-known designer of the high-rises believes they are no good for people
C. even a well-known designer of the high-rises suffers personally
D. high-rises are well-designed, modern buildings which meet people’s needs
5. What is the greatest danger for people living in a high-rise according to some
experts?
A. Lack of communication with others.        B. No easy access to a playground for
children.
C. Developing criminal tendencies.           D. Not knowing the neighbors.
短文理解 2
      Sura Elmer came to Shanghai last July from the Netherlands, and will remain
here for the next couple of years. He worked at the Holiday Inn Hotel as a sales
manager, “One important part of my job consists in staying in contact with
consultant-generals here. With a white face, it is easier for me to persuade people,” he
said. Before working in Shanghai, he worked for a Holiday Inn Hotel in Amsterdam.
He was transferred here by an arrangement between the hotels in Shanghai and
Amsterdam.
      Asked to comment on the differences between working in China and Europe, he
said: “If anything, Chinese colleagues tend to be more serious, while we Dutch like to
crack jokes,” he said. He also said that in Amsterdam everything goes faster and with
less people. “In the Netherlands, we have to be efficient because salaries are high and
companies cannot employ so many people as they do here in China,” he said. He also
said that he earned a bit more here than in the Netherlands, and accommodation and
meals are freely available. “I like Shanghai. Before coming here I had no idea what
China would be like. Now I have been here for nearly one year, I found people here
friendly, though I dislike people spitting on the ground.” He intended to work here for
another two or three years, depending on the hotel.
6.     From the passage, we know that Sura Elmer is ____________.
A. a Dutch                          B. working for a Holiday Inn Hotel in Amsterdam
C. one of the consultant-generals        D. going to stay in Shanghai for quite long
7. Sura Elmer came to Shanghai, ____________.
A. as he signed a contract with Holiday Inn Hotel in Shanghai
B. because he wants to know something about China
C. for he likes Shanghai very much
D. according to an agreement between the hotels in Shanghai and Amsterdam
8. Sura Elmer’s impression on his Chinese colleagues is that they ____________
than his colleagues in the Netherlands.
A. do everything faster         B. are more serious        C. are      more       efficient
     D. earn a little more
9. In the second paragraph, the sentence, “…accommodation and meals are freely
available” means _________.
A. accommodation and meals are offered in free time in the hotel
      B. Sura Elmer eats and sleeps in the hotel free of charge
C. Sura Elmer can stay and eat in the hotel anytime he thinks necessary
D. except accommodation, meals are offered freely in the hotel
10. The thing that Sura Elmer dislikes in China is ____________.
A. one does not have to work hard to be efficient
B. salaries are lower than what people get in Amsterdam
C. people spit on the ground
D. there are more people doing less work
短文理解 3
Passage 3
I used to think education was the most important thing in my life. Recently my
attitude has begun to change, although I still hold that it is essential for everyone in
the world today. As a top junior student in my college, I was asked to make a speech
on how to learn English well. Standing in front of the audience facing so many
freshmen, I was trembling. I didn’t remember any word that I had prepared. I ran out
of the conference room without finishing my speech, leaving everyone puzzled. I
cried that night in my room, feeling that I was a loser. Studying takes so much of my
time that I feel unable to really develop myself. I am just storing knowledge; yet fail
to communicate with others. I have received many awards in school, but they don’t
necessarily reflect anything about me. I don’t know how to socialize. When I leave
school I fear I will be of no use to society.
I realize that everyone has her or his own way of living. I want to change my lifestyle.
Of course I will keep studying. Yet I plan to look for a part time job, which might turn
out to be a good chance to get to know society. I still believe that working my hardest
does make me happy. I will still stay on in college, but I will not allow it to shelter me
from the real world.
11.From this passage, we know that the author ____________.
A. does not think education is the most important thing in her life any more
B. thinks that communication with other people is more important than education
C. realizes that it is more important to really develop oneself than just to store
knowledge
D. comes to learn how important it is to make a public speech
12. By saying that she is “a junior student” in her college, the author means that she is
____________.
A. a student in her third year in college     B. a very young college student
C. younger than most students in college D. shorter than others in college
13. The author thinks the awards she has received ____________.
A. show that she is a top student                          B. show how much time she
has spent in learning
C. mean she only knows how to learn, but not how to socialize            D.        don’t
necessarily reflect her real self
14. The author fears that she will be of no use to society, mainly because
____________.
A. she feels she is a loser               B. she does not know how to communicate
with others
C. studying takes too much of her time        D. she is unable to develop herself
15.Which of the following statements is not true according to the passage, when the
author says that she wants to find a part time job?
A. The job might enable her to get to know society.
B. She wants to change her lifestyle.
C. Working part time while studying will make her happy.
D. She wants to get some shelter from the real world.
短文理解 4
35 Forest Avenue
                                                                     Dew’s Parker
                                                                     Adelaide
                                                                     12, Nov.
Dear Bob,
I’m just writing to let you know our new address and to invite you to our
house-warming party next Saturday. I’m sorry about the lack of warning, but we’ve
been busy moving house and I’ve had little time for anything else. In any case, we
only decided to hold the party last week when we found out that cost of moving was
not as high as we thought and we had a little cash to spare.
     We moved to here two days ago and we’ve been working non-stop ever since.
This evening we decided to have a few hours’ rest, so I’m writing a few invitations to
some friends.
     You can do the trip from Bedford to Flinders in two hours now that the new
motorway is open. Dew’s Parker is rather difficult to find though, because it’s a new
housing estate and few people know where it is. Give us a ring when you are in the
area and I’ll give detailed directions to you then. Our number is 56889590.
     Barbara and I hope you can make it in spite of the short notice.
     All the best
Charles
P.S. We can fix you up with a place to sleep – I guess you can put up with a mattress
on the floor!
16.This passage is a letter of ____________.
A. an informal invitation         B. a formal invitation      C. thanks
      D. complaint
17.When Charles writes, “I’m sorry about the lack of warning”, he means that he is
sorry that ____________.
A. he did not give Bob a warning when Bob was once in danger
B. he is short of money, so he is not able to help Bob
C. he should have given Bob a warning when he is in difficulty
D. he is not able to write this letter to Bob earlier
18.Charles and his wife decided to hold the house-warming party, mainly because
____________.
A. they decided to have a rest after being busy moving to the new house
B. they still had a little money left to afford the party
C. the new motorway was open
D. they wanted to meet their friends very much
19.From the letter we know that the new house that Charles moved in is
____________.
A. very big                       B. two hours away from downtown
C. in a new housing estate        D. easy to find in the map
20.In the sentence “Barbara and I hope that you can make it …”, the phrase “make it”
is used to say that Bob can ____________.
A. manage to attend their party                 B. find their new house in two hours
C. do the trip from Bedford to Flinders         D. put up with a mattress on the floor
短文理解 5
           Dear Uncle Ric,
We were very sorry to hear that you are in hospital again, but I feel sure you’ll be out
and about again soon. It doesn’t sound very serious this time according to Auntie Ivy
and in any case you have already recovered from the operation so quickly.
        Malcolm has been working very hard all this year, because he is sitting some
examinations this month and he is determined to study History at the University of
Oxford. Although the sun has been shining all day today, he has been sitting at home
reading about the history of the French Revolution. Fortunately he loves books,
especially history books. He spends all his time and money on books.
       James is totally different from his brother. He might be too young to know better.
He gets bored with school and studying. But he is very keen on games. He never stays
indoors when the weather is reasonably fine, and today he has been playing tennis for
hours with his friends. He is fond of football, but tennis is his favorite. He said that he
wanted to become a professional player. His mother doesn’t really approve.
Robin sends you her love. We are looking forward to hearing from you and seeing
you soon. I am sending this letter through the e-mail to Auntie Ivy and she will bring
it to the hospital with our best wishes to you for a speedy recovery.
       Lots of love
Trevor
21.It is certain that Uncle Ric is in hospital ____________.
A.       again after having fully recovered from an operation
B.       to get some treatment for a serious disease
C.       to get an operation for some minor disease
D.       to do some check-up after receiving an operation
22.It is ____________ who wants to study history.
A. Trevor’s wife        B. Trevor’s younger son        C. James’s elder brother      D.
Robin
23. In the second paragraph, the sentence “…he is sitting some examinations…”
means that Malcolm is _______.
A. sitting at his desk preparing lessons for some examinations
B. sitting at home busy reading for some examinations
C. sitting in an examination place
D. going to take some examinations
24. From the letter, we know that James wants to become a professional player,
____________.
A. yet the whole family don’t like the idea
B. but Robin, his mother, does not like the idea
C. his father thinks it’s too bad that he gets bored with school
D. Malcolm feels sorry for his idea, wishing he knows better
25. This is a ____________.
A. business letter      B. private letter       C. memo         D. telephone message
短文理解 6
      Good children must be good students at school. They should work hard at all
subjects and do what is given to them on time. They should develop the ability to care
for themselves, to try not to depend too much on their parents, to think independently
and to work in a planned way. They ought to respect teachers, have a cooperative
attitude towards schoolmates and always be ready to help others.
      At home, good children should be tidy and hard working. Besides schoolwork
they should help their parents with housework and be always ready to show respect
and gratitude to their parents whenever their parents do something for them. They
should also be very considerate towards their entire family. They ought to please their
family with something that makes them happy and feel good instead of upsetting them
with their personal worries. When it is absolutely necessary to talk to their parents
about their personal problems, they should talk nicely and calmly, getting ready to
take advice from their parents since they are much more experienced in life. If any
disagreement occurs, good children should try to iron out the disagreement by
listening to the parents’ opinions. They never take it for granted that they are always
in the right. On the contrary, good children learn quickly by listening to others.
26. The most suitable title for this passage would be ____________.
A. Good Children at Home                        B. Good Students at School
C. What Good Children Should Be Like D. Be Good Students
27. One important ability good children are supposed to develop is ___________.
A. to think independently             B. to work hard at some subjects
C. to be good students at school           D. to have a cooperative attitude toward
teachers
28. Good children should ____________.
A. never talk about their personal worries          B. care for their parents, brothers and
sisters
C. consider something of their own interests             D. never get upset by their
personal problems
29. When there is disagreement between parents and children, good children should
try to ____________.
A. get ready to talk nicely      B. please their parents with something good
C. use an iron to keep calm           D. find a good resolution to the problem
30. In the last paragraph, the sentence “They never take it for granted that they are
always in the right” means they never ____________.
A. believe that they are always right
B. make sure that they are right
C. think it is true that they might not always be right
D. accept it as a matter of fact that they are always right
短文理解 7
      The AIDS virus has been around for a very long time, but the spread of the
disease within the last twenty years or so on such a scale has caused real concern. It
seems that in the 1980s the principal carriers of the disease were homosexuals, drug
users and prostitutes. Now it is becoming evident that heterosexuals also spread the
disease, that children can be born with the virus and that patients in hospitals are
being infected too.
      Just as the WHO fought the spread of children’s disease throughout the world in
the 1960s, so now they must again use education to fight this killer disease. The
organization proposes to write newspaper articles and books, and to make videos and
TV programmes. These will be translated into the major languages of the world so
that as many people as possible can be educated about the danger of AIDS.
      However, we are still faced with two big questions. Is educating the public
enough if we are to control the spread of AIDS? Does the WHO have enough money
and resources for hospitals throughout the world to help and care for sufferers? One
fact is becoming clearer and that is that the WHO has not focused enough on the need
to educate medical staff. There are still hospitals and health centers in some parts of
the world which do not accept AIDS patients, while there are others where too little
care is taken to prevent the spread of the disease.
31. Which of the following statements is true according to the passage?
A. AIDS is a disease for which a cure has been found.             B. AIDS is a disease
which has just been found.
C. AIDS is a disease which has existed for a long time. D. AIDS is a disease which
spreads very slowly.
32. Who is easily infected with AIDS?
A. People who use drugs.              B. People who visit prostitutes.
C. Patients who stay in hospital.          D. All of the above.
33. In WHO’s opinion, what will help most effectively in fighting against the spread
of AIDS?
A. More education.         B. More medicines.        C. More doctors.     D. More
equipment.
34. From the passage, we can see that the writer is not happy about ____________.
A. the education the general public get on AIDS      B. the education the medical staff
get on AIDS
C. the TV programmes on AIDS                         D. the newspaper articles on
AIDS
35. Which of the following statements is not true according to the passage?
A. It is not enough only to educate the general pubic.
B. There are some hospitals in some parts of the world which do not accept AIDS
patients.
C. Great care has been taken to prevent the spread of AIDS everywhere in the world
now.
D. More money and resources are needed to control the spread of AIDS.

短文理解 8
"Are you the happiest man in the world?" When asked this question, most people
would say no. They don't think they are the happiest of the people around them. They
would point out that one of their neighbors is happier than any one of them, "Doctor
Frank has a career himself. His wife is the most beautiful and well-educated lady in
the community. No, I don't think I am happier than Doctor Frank. At least my career is
not as successful as his."
      Most of us compare our
close friend or, often, someone we even hardly know. I once met a young man who
struck me as particularly successful and happy. He spoke of his love for his beautiful
wife and their daughters, and of his joy at being a TV talk-show host. I remember
thinking he was one of the lucky few for whom everything goes effortlessly right.
Once we talked about the Internet, he is grateful for its existence. He told me, because
he could look up information on diabetes (糖尿病
his wife suffer and could possibly be passed down to his lovely children. When I
heard this, I felt like a fool for taking it for granted that nothing unhappy existed in his
life.
This made me think a lot and I soon drew one of the most significant conclusions
about happiness: there is little relation between the situations of people's lives and
how happy they are. We all know people who are richer and have an easier life than
others, yet they are essentially unhappy. And we know people who have suffered a
great deal but generally remain happy. Unhappiness is like looking at something and
fixing on even the smallest fault. As a bald man told me, "Whenever I enter a room,
all I see is hair."
It is hard for us to give up the image of "being perfect." As nothing is perfect, anyone
can be unhappy. It takes no courage or effort to be unhappy. True happiness lies in
struggling to be happy.
36. According to the author, most people would ____________ they are the happiest
in the world.
A. doubt whether        B. like to think that     C. think about whether        D. not
think that
37. The author thinks that people quite often compare themselves with
____________.
A. a close friend B. a relative C. anyone they think is happier      D. someone    they
even hardly know
38. What is not true about the young man the author once met with?
A. He is a TV talk show host.                 B. Everything goes effortlessly right for
him.
C. He loves his wife and their daughters. D. He is very happy with his work and his
life.
39. After talking with the young man about the Internet, the author realizes
____________.
A. that he is mistaken in thinking nothing unhappy existed in the latter’s life
B. how grateful the young man is for the existence of the Internet
C. how terribly the young man’s wife suffer from the disease - diabetes
D. that there is a lot of information one can look up in the Internet
40. The significant conclusion the author draws about happiness is that
____________.
A. it is hard for us to give up the image of "being perfect"
B. unhappiness is like looking at something and fixing on even the smallest fault
C. we know people who have suffered a great deal but generally remain happy
D. true happiness lies in struggling to be happy

短文理解 9
No country in the world has more daily newspapers than the USA. There are almost
2,000 of them, as compared with 180 in Japan, 164 in Argentina and 111 in Britain.
The quality of some American papers is extremely high and their views are quoted all
over the world. Distinguished dailies like the Washington Post or the New York Times
have a powerful influence all over the country. However the Post and the Times are
not national newspapers in the sense that The Times is in Britain or LeMonde is in
France, since each American city has its own daily newspapers. The best of these
present detailed accounts of national and international news, but many tend to limit
themselves to state or city news.
Like the press in most other countries, American newspapers range from the
“sensational”, which feature crime, sex and rumour, to the “serious”, which focus on
factual news and the analysis of world events. But with few exceptions American
newspapers try to entertain as well as give information, for they have to compete with
television.
Just as American newspapers appeal to all tastes, so they also try and apply to readers
of all political persuasions. A few newspapers support extremist (极端分子) groups
on the far right and on the far left, but most daily newspapers attempt to attract
middle-of-the-road Americans who are essentially moderate. Many of these papers
print columns by well-known journalists of different political and social views, in
order to present a balanced picture.
As in other democratic countries American newspapers can be either responsible or
irresponsible, but it is generally accepted that the American press serves its country
well and that it has more than once bravely uncovered political scandals (丑闻) or
crimes, for instance, the Watergate Affair. The newspapers drew the attention of the
public to the fears of the Vietnam War.
41. There are more daily newspapers in ____________.
A. Britain than in the USA               B. France than in Britain
C. the USA than in Britain or Japan      D. Britain than in Japan
42. Most American newspapers try to entertain their readers because ____________.
A. they have to keep up a good relation with them
B. they have to compete with television
C. they have to write about crime, sex and rumour
D. they have to give factual news in an interesting way
43. Many American newspapers attract readers of different political persuasions by
____________.
A. supporting extremist groups from time to time
B. inviting middle-of the-road Americans to write articles for them
C. avoiding carrying articles about extremists
D. printing articles representing different political viewpoints
44. The word “press” in the second paragraph means ____________.
A. a machine for printing       B. great force          C. the business of printing
     D. newspapers
45. This passage is mainly about ____________.
A. the characteristics of American newspapers B. the development of American
newspapers
C. the functions of American newspapers            D. the merits and shortcomings of
American newspapers


短文理解 10
      Cash of all kinds, the French franc, the German mark, and the Italian lira, is
bound to disappear physically. The paper notes and gold coins may soon become
curious collections of the pre-electronic age. Digital money can replace every use of
cash money. It is true that electronic money has been around for decades. Each week
billions of institutional dollars flow through the Interbank Payment System through
telephone wires and satellite links. But in the 21st century, entirely new forms of
digital money - including electronic cash and "computerized" smart cards - will
become the means of most personal financial trade. What a great change this will be!
Digital credit cards, smart cards, electronic wallets and electronic checks will change
our way of life in the 21st century. They are efficient and easy to use. Customers will
not take money with them when they go shopping. They will pay their bills from a
smart cell phone or they will buy their coffee by using a digital credit card. How
convenient it will be! And how easily people will do their shopping in such a way!
With so many changes these days, the Internet will help speed up the end of cash. In
Europe, some banks have been offering people electronic cash since late last year.
Customers can withdraw money from their accounts through the bank's website and
store their incomes on their home PCs. As the electronic cash is downloaded, the
customers' bank accounts are recorded. Since customers can use electronic cash to
buy things on the Internet, electronic cash will transform the Internet into a global
marketplace for everything. It is going to have a very big impact on our lives.
The low cost of computer and communications has created a worldwide medium not
just for finance, but also for many other things in our life. The Age of Internet has
brought e-businesses to our life, which perhaps will form the backbone of our
economy. Mom and Pop can go global - all from the comfort of their easy chairs.
Citizens will have access to e-government with its website offering a wide range of
governmental information, policy and services.
Racing into the 21st Century, people all over the world are building up a series of IT
projects, which is surely a part of the global future. People all over the world have
been working for a brilliant future for centuries and it now seems the dream might
come true very soon.
46. The main point of the first paragraph in this passage is ____________.
A. the value of the paper notes and gold coins will lie in collections
B. electronic money has been around for decades
C. entire new forms of digital money will replace cash money
D. cash of all kinds is bound to disappear slowly
47. The advantage of digital money is ____________.
A. it is efficient and easy to use             B. it will change our way of life in the
21st century
C. it can replace every use of cash money D. people will do their shopping very
easily
48. What is not true about the electronic cash, according to the passage?
A. It will turn the Internet into a global marketplace where one can buy everything.
B. The electronic cash can be downloaded and the money withdrawn is recorded.
C. People can buy anything worldwide by sitting comfortably in their chairs.
D. People don’t have to pay for anything when they go shopping anywhere.
49. In the sentence of the fourth paragraph, “The low cost of computer and
communications has created a worldwide medium not just for finance…”, “a
worldwide medium” refers to ____________.
A. a worldwide market            B. the Internet        C. the Age of Internet
     D. e-business
50. The author is sure that ____________ will bring the whole world a brilliant
future.
A. e-government         B. e-business          C. IT projects of any kind      D.    the
world market
第五部分:短文理解(正误判断)
阅读下列短文,并根据短文内容判断其后的句子是否正确(T)                                           、错误(F)      ,还
是文字中没有涉及相关信息(NG)(每题 2 分,共 10 分)       。
短文理解 1
The Internet has become a part of everyday life for most Britons, says a report
published this week by market research company Netinfo.
Just over 70% of people questioned for the survey said the net had become essential.
The survey reveals that emailing friends and others is the nation’s favourite Internet
activity. It also found that people spend an average of seven hours a week online,
visiting 13 different websites in seven days. But 10% of all those who surf the net ate
doing it for more than 20 hours a week.
Just over 2,000 adults in Britain were interviewed for the report. The study found
almost 19 million people in the UK – four in ten adults – regularly went online. But
the number of new users has slowed down. Numbers online grew by just 11% over
the past 12 months compared with 33% the previous year.
The report also reveals the increasing importance of the silver surfer. According to the
report the number of older people online grew by more than 40% over the past year.
People aged over 55 now make up 17% of the UK Internet population.
The survey also discovered that many workers surf the net for personal reasons while
at work. Almost three-quarters of workers with Internet access admitted using it for
pleasure, usually to email friends and family. According to Bill Wills, author of the
survey, many employees expect some flexibility, and most employers re willing to
accept this. ‘However, employers are less likely to be understanding, if you’re
downloading movies or introducing an unfriendly virus to your company network,’ he
said.
1. More than seven out of 10 people feel they can’t manage without the Internet.
______
2. Young people use the Internet for emails mainly. ______
3. The most common use of the Internet is surfing the web. _______
4. On average, people visit 13 websites a day. _______
5. About 40% of adults use the Internet. _______
短文理解 2
The tiny poverty-stricken South Pacific state of Tonga has always had serious
problems raising money, and so it has always been entrepreneurial. It has sold Tongan
passports to Hong Kong businessmen; it sold possible satellite broadcasting locations
in space; it even officially changed to a different time zone to be the first country to
welcome the new millennium.
Now Tonga’s latest money-making venture is a plan to become the world center of
space tourism. The Tonga government has made an agreement with a US company to
allow it to use one of its 170 islands to launch rockets that will take tourists on
week-long trips into space at a cost of US$ 10 – 20 billion a year, they calculate that
the budget of $ 8 million per trip will not be enough to pay for the required
technology.
6. Tonga was previously a rich country. ____
7. Tonga was the first country to welcome the new millennium on 1st January 2000.
____
8. The US government wants to use Tonga to launch rockets. _____
9. There will be training before the tourists go into space. _____
10. It costs about $ 20 million to launch a spacecraft. _____
短文理解 3
Poll reveals TV news too negative
A recent Time/CNN poll in the USA has discovered that 75% of people agreed that
the news media is "sensationalist", 63% found it "too negative" and 73% said they are
"sceptical about the accuracy" of the news they are receiving.
Local news programmes in the USA are so dominated by stories of violence and
crime that other topics like government, education and the environment are left with
little airtime.1 Network broadcaster John Walters claimed, “This lack of information
has resulted in negative feelings towards the media.”
Crime reports, which often serve as lead stories, make up an average of 30.2% of
news time on local TV news programmes in the USA. Media researcher Bob Smith
reported, “53% of crime reports are about murder, but it is one of the least frequently
committed crimes.” Another media study revealed that 42% of all local TV news
broadcasts are stories about crime, disaster and war.
One possible reason for this is that local television news is ratings driven2. Some
market research suggests that viewers like to see stories of crime and violence, which
increases the ratings of newscasts. Higher ratings mean higher advertising revenues.
Mike Adams, a television executive, explained, "The increase in crime reports is
because, on average3, almost half the money a local station makes comes from news."
Many experts believe a steady diet of violence-oriented news broadcasts has serious
effects. A spokesman for the National Television Violence Committee stated, “There
are three main risks associated with viewing media violence. People learn aggressive
behaviour. They become desensitised to real-world violence. These lead to an
increased fear of being a victim of violence, resulting in mistrust of others.”
11. The majority of people polled think that the news media is
accurate.
12. There is not enough time to talk about a wider range of subjects on the
news.
13. 53% of all crimes committed are murders.
14. Advertising companies invest in TV programmes with high ratings.
15. TV stations make too much money from news.
短文理解 4
When Steven King published his book Riding the Bullet, around two million people
downloaded it from the Internet within hours. It was the first time that an electronic
book had done big business, and it was a wake-up call for the publishing industry.
An electronic book, or e-book, is simply a version of a book that allows you to store
and display it digitally. There are already thousands of classic and best-selling titles
available on websites such as ebooks.com.
E-book technology allows you to carry around a whole library in a small unit. You can
also highlight a word to bring up its definition or increase the font size if you have
bad eyesight. In fact, e-book readers are being developed for people who are visually
impaired or dyslexic.
Another advantage is that it lets you buy books in segments and carry them around
easily, which should appeal to students. In fact, the University of South Dakota is
planning to give hand-held devices to all its students to help them in their studies.
However, for all this, the current e-book readers are unlikely to make it big. A recent
report predicted sales of just 1.9 million in the next 5 years. And the reason? E-books
are more difficult to read and they are just not as attractive as the printed word.
16. The writer warns that the publishing industry should be ready for an important
change.
17. E-books will become much cheaper in the near future.
18. One advantage of e-books is that you can find the meanings of individual
words easily.
19. Students will use libraries less in the future.
20. Sales of e-books are expected to increase rapidly in the
future.
阅读理解 5
Many people in the UK have done parachute or bungee jumps for charity. People like
to help charities and if they can have a bit of fun at the same time then everyone is
happy. Usually the person doing the jump has responded to an advertisement in the
paper asking for volunteers. The person receives a sponsorship form from the charity,
which they complete with the names of friends, relatives and colleagues who promise
to give money to the charity if the person does the jump. Once the person has enough
sponsorship, he or she will do the jump and usually receives a certificate to show their
sponsors. The sponsors then pay their money to the charity.
21. If you want to parachute or bungee jump in the UK you must do it for a charity.
22. People like to have fun and help charities.
23. A lot of sponsorship is needed before you can do a jump.
24. People always receive a certificate after doing a parachute or bungee jump.
25. The sponsors pay their money after the person has done the jump.
阅读理解 6
It is unusual these days for people not to have a TV, in fact many homes have two or
three. However, more and more people are choosing to live without TV. The number
of homes without a television in the UK has been growing steadily for over 10 years
now. Many people choose not to have a TV because they are worried about their
children. One parent, Joan, said, ‘ We got rid of our TV when our son was 4 because
we found that he was more interested in watching television than playing, and we
thought this wasn’t healthy’. Many people think that not having a TV has improved
their lives: ‘Since selling our television my wife and I read more, talk more and have
more time for our hobbies’, said Paul, who has sold his TV. So, when people tell you
that they cannot live without television, you can tell them that they are not following
the latest trend!
26. The majority of homes in the UK have more than one television.
27.   The trend of not having a television is not new.
28.   Joan’s son was an unhealthy child.
29.   Paul thinks his life has improved since he sold his TV.
30.   The latest trend is to have more than one television.




第六部分:书面表达
题目 1
Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a short passage to
express your views on a given topic. You should write at least 80 words and base your
writing on the Chinese outline below:
因特网与现代社会
因特网对生活的影响
题目 2
Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a story about what
happened to you or to someone else. You should write at least 80 words and base your
story on the Chinese outline below:
1. 事件发生的时间和地点
2. 人物
3. 事件的经过
题目 3
Saying something about going abroad for holidays (谈谈出国度假), 可以包括以下
内容:
1.      How to choose a certain country.
2.      Why are you willing to go abroad for holiday.
3.      Advantages and disadvantages.
4.      What are you going to do in the country.
题目 4
写一篇论述短文,描述你本人学习英语的体会。可以包括以下内容:
1.      The importance of learning English.
2.      How to learn English well?
3.      What are your good experience and failing lesson?
题目 5
Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write an email to a
business partner in London about your trip next month. You should write at least 80
words and base your email on the Chinese outline below:
1. 接受邀请下星期到英国观光旅游
2. 希望对方能到机场接你
3. 告诉对方你抵达的日期和航班号等
题目 6
Directions: For this part, you are allowed thirty minutes to write a note to tell your
boss that you cannot attend this afternoon’s meeting. You should write at least 80
words and base your note on the Chinese outline below:
1. 你刚接到妻子电话
2. 你不得不回家带小孩上医院看病
3. 晚上跟老板联系




第一部分:交际用语答案:
1-5    BCABC  6-10       B B C A D 11-15                     C C D DA   16-20
    A BBD D
21-25 A A DBB   26-30 ACBCB

 第二部分:词汇与语法结构答案
1.A          2.C           3.B            4.C               5.C
6.A          7.C           8.B            9.C               10.B
11. A      12. C         13. B          14. C             15.A
16. C     17. B         18. B           19. C             20. D
21. B 22. D      23. A          24. B      25. D
26. B 27. A         28. B     29. B         30. B
31. C 32. B       33. D      34. C        35. C
36. D 37. A              38. B      39. A      40. A
41. D     42. C         43. A          44. C              45. D
46. A     47. C          48. A          49. A              50. C


第三部分:完型填空答案
1. C  2. B       3. A        4. A        5. C
6. D   7. B      8. A        9. B        10. D
11. A 12. C          13. B      14. A      15. C
16. D  17. B                18. D      19. C      20. B
21. A  22. C        23. B         24. D         25. B
26. C   27. D       28. A        29. C         30. B
31. B       32. D          33. A           34. D           35. C
36. A      37. D           38. B           39. C          40. A
41. A      42.B             43. C         44. D            45.B
46. C      47. A           48. B          49. D            50. C
51. A      52. B            53. D          54. D           55. C
56. C      57. D          58. C          59. A            60. B
第四部分:短文理解(单项选择)答案
1. C   2. D          3. A.              4.B           5.C
6. A  7. D               8. B          9. B          10.C
11. C   12. A         13.D                14. B         15. B
16. A       17. D          18. B         19. C         20. A
21. A 22. C        23.D           24.B          25.B
26. C 27.A         28. B          29. D         30. D
31. C 32. D        33. A          34. B         35. C
36. D        37. C          38. B         39. A         40.D
41. C 42. B         43. D         44. D         45.A
46. C 47. A        48. D          49. B          50.C

第五部分短文理解(正误判断)答案
1. T   2. NG         3. F      4. F     5. T
6. F   7. T          8. F       9. T    10. NG
11. F         12. T           13. F       14. T         15. NG
16. T       17. NG            18. T          19. NG       20. F
21. F             22. T        23. NG      24. F          25. T
26. NG       27. T        28. F       29. T         30. F

								
To top