Wager testbank13 000

Document Sample
Wager testbank13 000 Powered By Docstoc
					         Wager, Wickham, and Glaser: Health Care Information Systems
                           Text Bank Questions
                        Harrington: December 2009

                    Part Four: Senior Management IT Challenges
                    Chapter 13: IT Governance and Management

TRUE/FALSE

1. Evolving IT governance and management mechanisms are related to a central topic for
organizational leadership.
    a. True
    b. False

Correct Answer: b. False
Rationale: p. 360

2. IT governance is static and the same for all organizations.
    a. True
    b. False

Correct Answer: b. False
Rationale: p. 361

3. Governance structures and distribution of responsibilities should be heavily influenced
by basic strategic objectives.
    a. True
    b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 362

4. An IT user responsibility is to participate in the developing and maintaining of the IT
agenda and priorities.
    a. True
    b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 366

5. The CIO holds the fundamental accountability for the performance of the IT function.
    a. True
    b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 369

6. All major functions and departments of the health care organization should have an IT
liaison.
         Wager, Wickham, and Glaser: Health Care Information Systems
                           Text Bank Questions
                        Harrington: December 2009

   a. True
   b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 370

7. A great CIO in one setting may not be a great CIO in another setting.
    a. True
    b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 376

8. Possessing state of the art technology is more important the technical architecture.
    a. True
    b. False

Correct Answer: b. False
Rationale: p. 378

9. No optimal outcome exists when management discusses the categories and targets of
an IT budget.
    a. True
    b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 383

10. Ground rules are necessary for strategy and operating budget discussions.
    a. True
    b. False

Correct Answer: a. True
Rationale: p. 384/5
         Wager, Wickham, and Glaser: Health Care Information Systems
                           Text Bank Questions
                        Harrington: December 2009

MULTIPLE CHOICE

1. Routine maintenance of existing infrastructure falls under which area of IT
management?
    a. Governance
    b. Effectiveness
    c. Budget
    d. Development

Correct Answer: c. Budget
Rationale: p. 360

2. Which area is NOT a foundation of IT governance?
    a. Principles
    b. Architecture
    c. Budget
    d. Investment and prioritization

Correct Answer: c. Budget
Rationale: p. 361

3. What is a governance characteristic?
    a. They can be perceived as unfair
    b. Authority is clear
    c. They support the current environment
    d. Decisions are made slowly and carefully

Correct Answer: b. Authority is clear
Rationale: p. 362

4. Who has the responsibility of ensuring a secure information system?
    a. IT Department
    b. User
    c. Senior management
    d. Executive Committee

Correct Answer: a. IT department
Rationale: p. 364

5. In what area should major IT decisions be made?
    a. IT department
    b. The board
    c. Executive committee
    d. IT steering committee
         Wager, Wickham, and Glaser: Health Care Information Systems
                           Text Bank Questions
                        Harrington: December 2009

Correct Answer: c. Executive committee
Rationale: p. 369

6. Which key player conceptualizes an initial visionary project idea?
    a. Project champion
    b. Envisioner
    c. Executive sponsor
    d. IT expert

Correct Answer: b. Envisioner
Rationale: p. 374

7. Which long-term IT competitive asset involves technical skills?
    a. IT human resource asset
    b. Technology asset
    c. Relationship asset
    d. Visionary asset

Correct Answer: a. IT human resource asset
Rationale: p 375

8. What is necessary in the management team for leading to industry-changing systems?
    a. A business crisis
    b. A technology maestro
    c. An IT innovation
    d. An IT solution

Correct Answer: b. A technology maestro
Rationale: p. 376

9. According to a summary of the four studies presented in the text, which statement is
true for capacity development?
    a. User capabilities are important
    b. Team members can be substituted
    c. Technology can enable and hinder
    d. True innovation can happen instantaneously

Correct Answer: c. Technology can enable and hinder
Rationale: p. 378

10. Ground rules are important for which part of the IT budget decision-making process?
    a. Operating budget submission
    b. IT leader review of the strategic IT initiative
    c. Organizational decision on new and ongoing initiative to support
    d. Strategy and operations budget discussion
        Wager, Wickham, and Glaser: Health Care Information Systems
                          Text Bank Questions
                       Harrington: December 2009


Correct Answer: d. Strategy and operations budget discussion
Rationale: p. 384

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:726
posted:6/19/2012
language:English
pages:5