Docstoc

英语专业四级考试模拟试卷一 TESTS FOR ENGLISH MAJORS .doc

Document Sample
英语专业四级考试模拟试卷一 TESTS FOR ENGLISH MAJORS .doc Powered By Docstoc
					                                         英语专业四级考试模拟试卷一
                                        TESTS FOR ENGLISH MAJORS
                                               GRADE FOUR
                                                TEST ONE
                                            TIME LIMIT: 130 MIN
 PART I              DICTATION                                                                [15 MIN]
      Listen to the following passage. Altogether the passage will be read to you four times. During the first
reading, which will be read at normal speed, listen and try to understand the meaning. For the second and third
reading, the passage will be read sentence by sentence, or phrase by phrase, with intervals of 15 seconds. The last
reading will be read at normal speed again and during this time you should check your work. You will then be
given 2 minutes to check through your work once more.
      Please write the whole passage on ANSWER SHEET TWO.
PART II LISTENING COMPREHENSION                                                                  [15 MIN]
      In Sections A, B and C you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions
that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet.
 SECTION A CONVERSATIONS
      In this section you will hear several conversations. Listen carefully and then answer the questions that follow.
      Questions 1 to 3 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given 15
seconds to answer the questions. Now, listen to the conversation.
   1. Whom are the speakers most likely talking about?
         A. A girl John knows but Becky not.                B. A girl Becky knows but John not.
          C. A girl both John and Becky know.               D. A girl neither John nor Becky knows.
 2. The woman does not put
       A. lots of make-up on her face                      B. anything on her face for beauty
       C. any greenish things on her face                  D. some little cucumbers on her face
 3. Which of the following is true, according to the conversation?
       A. The woman is very jealous.                        B. The man is not aggressive.
       C. They don't like watching TV.                     D. They are tired of commercials.
      Questions 4 to 6 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given 15
seconds to answer the questions. Now, listen to the conversation.
 4. Which of the following is most likely the place the man visits?
       A. A furniture store.                                 B. A confectionary.
       C. A greengrocery.                                      D. A barber's shop.
 5. What is the man doing?
       A. He is just browsing.                                B. He is looking for a mattress.
       C. He is just trying to kill time.                   D. He is interested in buying something.
 6. If the man intended to purchase the mattress, all of the following would be offered EXCEPT
       A. a very good financing plan                        B. some promotion benefits
       C. a ten percent discount                             D. a life-time warranty
      Questions 7 to 10 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given
20 seconds to answer the questions. Now, listen to the conversation.
 7. What are the speakers talking about?
       A. Cyril and his marriage.                            B. Ibsen and Butler's marriage.
       C. Aunt Celia and her marriage.                     D. Katharine's mother and the marriage.
 8. What is the attitude of the man towards the marriage?
       A. He is greatly affected.                            B. He regards it as nonsense.
      C. He doesn't care a bit about it.                  D. He is much upset at the news.
 9. Which of the following is most probably NOT what the woman is going to do?
      A. She thinks it better for her to go to see Cyril.
      B. She is going to say "yes" to Cyril's marriage.
      C. She is going to do something about the marriage.
      D. She is determined to tell her mother about the marriage.
10. Which of the following is NOT true, according to the conversation?
      A. Aunt Celia has confirmed the news about the marriage.
      B. Aunt Celia has written them the letter about the marriage.
      C. Aunt Celia will come to see them to talk about the marriage.
       D. Aunt Celia has concealed the news of the marriage from them. SECTION B PASSAGES
      In this section, you will hear several passages. Listen to the passages carefully and then answer the
questions that follow.
      Questions 11 to 13 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15
seconds to answer the questions. Now, listen to the passage.
11. Why did Einstein leave Germany when Hitler came to power?
      A. Because he had been persecuted all the time.
      B. Because he anticipated Nazi persecution.
      C. Because he wanted to go to support Zionism.
      D. Because he was in a very difficult position.
12. The Manhattan Project seems to be a project______.
       A. for anti-fascism                                      B. for anti-semitism
       C. for nuclear weapons                                  D. for pacifism and Zionism
13. Which of the following is true, according to the passage you have just heard?
       A. Einstein took part in the Manhattan Project together with a Leo Szilard.
       B. Einstein wrote a letter to inform Roosevelt of the possible atomic bomb.
       C. Einstein was asked to deliver speeches on peace, and on many other topics.
       D. Einstein was opposed to war by writing extensively on peace in Germany.
       Questions 14 to 16 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15
seconds to answer the questions. Now, listen to the passage.
14. What do children tend to feel when their parent drinks a lot?
       A. They have caused their parent to drink a lot.
       B. They have felt sick at their alcoholic parent.
       C. They are inclined to change their favorite drink.
       D. They will like drinking all the time as their parent.
15. Which of the following is NOT true, according to the passage?
       A. Usually, alcoholics would like to stop drinking.
       B. Usually, alcoholics find it hard to stop drinking.
       C. Usually, alcoholics prefer not to stop drinking.
       D. Alcoholics would only be forced to stop drinking.
16. What kind of meetings will alcoholics go to during the time of rehabilitation?
       A. The meeting where alcoholics drink together.
       B. The meeting where alcoholics pay for their own drinks.
       C. The meeting where alcoholics meet and talk and help each other.
      D. The meeting where alcoholics are hospitalized and taken care of.
      Questions 17 to 20 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 20
seconds to answer the questions, Now, listen to the passage.
17. Muhammad Ali started to learn boxing because______.
      A. he was very much interested in the sport        B. he intended to revenge on the bike thief
      C. he found a policeman as his best trainer       D. he had got boxing lessons from the police
18. When did Muhammad Ali win his first Olympic gold medal?
      A. 1962.                  B. 1960.                          C. 1954.                       D. 1964.
19. Which of the following is true, according to the passage?
      A. Muhammad Ali had been in prison for four years.
      B. Muhammad Ali restarted his boxing career in 1972.
      C. Muhammad Ali ended his career because of illness.
      D. Muhammad Ali knocked out Archie More in the 5th round.
20. Muhammad Ali was put into prison and had to pay a fine of______.
      A. 1,000 dollars       B. 5,000 dollars              C. 10,000 dollars           D. 11,000 dollars
     SECTION C NEWS BROADCAST
     Questions 21 and 23 are based on the following news. At the end of the news item, you will be          given 15
seconds to answer the questions. Now, listen to the news.
21. European leaders trying to give Saddam Hussein______.
      A. a last resort       B. a warning                  C. a deadline                D. a setback
22. What is the attitude of Germany towards the crisis with Baghdad?
      A. Insisting on the peaceful solution of the crisis.
      B. Believing that war is inevitable.
      C. Opposing war under any circumstances.
      D. Declaring U. S. military action is unnecessary.
23. Which of the following statements is NOT true, according to the news?
      A. European leaders are trying to end their bitter dispute over Iraq.
      B. European leaders have already ended their bitter dispute over Iraq.
      C. European leaders have not yet ended their bitter dispute over Iraq.
      D. European leaders are divided in their attempt to end their dispute over Iraq.
     Questions 24 and 25 are based on the following news. At the end of the news item, you will be          given 10
seconds to answer the questions. Now, listen to the news.
 24. A new mobile phone launched by German technology conglomerate Siemens is
       A. equipped with a camera                               B. linked with a computer
       C. introduced with a fashion                            D. shown as a new brand
 25. German technology conglomerate Siemens showed its new mobile phones
       A. at a news conference                                  B. at a mobile trade show
       C. at a mobile handset unit                             D. at a mass market
     Questions 26 and 27 are based on the following news. At the end of the news item, you will be          given 10
seconds to answer the questions. Now, listen to the news.
26. How many old people have been examined for the research?
      A. 815.                   B. 855.                           C. 831.                        D. 865.
27. What kind of people is more likely to develop, or suffer from Alzheimer's?
      A. People who are older than 65.                      B. People who are physically weak.
      C. People who consume saturated fat.                 D. People who consume ordinary oil.
     Questions 28 and 29 are based on the following news. At the end of the news item, you will be          given 10
seconds to answer the questions. Now, listen to the news.
      28. According to the news, the American space shuttle Columbia failed
       A. on Jan. 3rd          B. on Feb. 1st                 C. on Mar. 4th            D. on Jan. 2nd
    29. The difference between the two versions of the timeline by NASA is
       A. 30 seconds                                             B. 5 minutes and 30 seconds
       C. 7 minutes and 30 seconds                            D. 3 minutes and 30 seconds
     Question 30 is based on the following news. At the end of the news item, you will be given 5 seconds to
answer the question. Now, listen to the news.
       30. Australia reacted towards the French test by______
       A. expressing her regret                                 B. expressing disapproval
       C. describing the test as insignificant                D. recalling her ambassador to Paris
     PART          Ⅲ CLOZE                                                                             [15 MIN]
     Decide which of the choices given below would best complete the passage if inserted in the corresponding
blanks. Mark the best choice for each blank on your answer sheet.
     Are you thinking about trying out a political career but your <u> (31) </u> are a little low for a
presidential bid? You have until March 4th to gather 200 signatures to<u> (32) </u>for a school board seat in
one of the 32 Community School Board Districts within the New York City Public School System.
     Community school board members provide New York City <u> (33) </u>with an
opportunity to play a direct role in the governance of the city schools in their neighborhood, both by running for
office and by<u> (34) </u>in the elections. The board's most important responsibility is to select a
superintendent to administer the <u> (35)</u> schools. The school boards<u> (36) </u>establish the
educational policy of the district, promote the achievement of educational standards and objectives, approve
changes in zoning patterns of schools, and evaluate the superintendent.School boards serve as <u> (37)
</u>between the community and the district's professional staff.
     Registered voters can run for a seat on the board of the school district<u> (38) </u>they live, regardless
of whether or not they have a child in a city public school.Parents or guardians who are not registered voters
but<u> (39) </u>are at least 18 years old and have children attending a community school board schools<u>
(40) </u>register as a "parent voter" to both vote and run for a seat in the school district in which their child
attends school or in the<u> (41) </u>in which they live.
     All candidates must be New York City residents for at least 90 days <u> (42) </u>to the elections and are
required to submit a nominating petition with at least 200 valid signatures of people registered to vote and <u>
(43) </u>to vote in the school district in which the candidate is running. New York City Public School
employees and people who hold any other elective<u> (44) </u>or any elective or appointed party position
are<u> (45) </u>from serving as community school board members. <u> (46) </u>petitions can be
obtained weekdays from 9: 00 a.m. to 5: 00 p.m. <u> (47) </u>the various borough offices of the New York
City Board of Elections beginning January 26th. Signatures<u> (48) </u>between January 26th and March 4th.
Signed petitions must be filed<u> (49) </u>between 9:00 a.m. March 1st and midnight March 4th only at the
main office of the<u> (50) </u> of Elections at 23 Broadway.
   31. A. funds         B. incomes          C. finances       D. resources
   32. A. call       B. long        C. run         D. search
   33. A. inhabitants         B. residents         C. tenants        D. population
   34. A. taking         B. bringing          C. participating        D. succeeding
   35. A. district's       B. city's         C. community's          D. region's
   36. A. presently         B. therefore          C. again        D. also
   37. A. bond         B. connection           C. relation        D. liaison
   38. A. on which          13. by which           C. near which         D. in which
   39. A. who         B. what           C. Where          D. whether
   40. A. must         B. may           C. shall         D. will
    41. A. city        B. district         C. area         D. region
    42. A. afore         B. prior         C. previous          D. preceding
    43. A. willing         B. eligible         C. ready          D. suitable
    44. A. person         B. agency           C. job        D. office
    45. A. prohibited         B. prevented          C. protected         D. prescribed
    46. A. Blank        B. Empty          C. Bare        D. Vacant
    47. A. in       B. at       C. of        D. by
    48. A. can gather        B. will gather         C. will be gathered         D. can be gathered
    49. A. by person        B. in person          C. on person         D. at person
    50. A. City         B. Office       C. Board D. Community
     PART Ⅳ GRAMMAR & VOCABULARY                                                                                [15 MIN]
     There are thirty sentences in this section. Beneath each sentence there are four words or phrases marked A,
B, C and D. Choose one word or phrase that best completes the sentence.
        Mark your answer on your answer sheet.
     51. ______they can change their sales strategies, the future for their company will be indeed bleak.
       A. Even if                  B. Now that                    C. As long as               D. Unless
     52. Bigalki said that he would go to Hawaii______stay in the same city.
       A. rather than              B. other than                 C. and prefer not           D. instead of
     53. The distinguished professor was invited to preside______the conference on behalf of the chairman.
       A. on                           B. in                             C. over                      D. for
     54. The growing size of the population is______major concern of______society nowadays.
       A. /, the                 B. a, /                     C. a, the                  D. the, the
     55. Darlington never regretted______to attend the party, for she did not like it at all.
       A. not being invited                                         B. being not invited
       C. having not been invited                                 D. not having been invited
     56. The military authorities are seriously considering abandoning the expensive______plane.
       A. three million dollars                                      B. three millions of dollars
       C. three-million-dollar                                      D. three million-dollar
     57. ______the sun in superstitious awe everywhere in the world.
       A. Man has long held                                         B. Long has held man
       C. Has man long held                                         D. Man has held long
     58. The CEO decided to assign the sales project to______would be capable and competent.
       A. who                       B. whom                         C. whoever                  D. whomever
     59. ______more sunlight, these vegetable plants grow much better this year.
       A. To receive                                                 B. Having received
       C. Receiving                                                      D. Since receiving
     60. A group of soldiers marched forward, guns______in hand.
       A. hold                      B. held                         C. holding                  D. to be held
     61. Rosanwald would go to Europe but he______time.
       A. didn't have              B. had no                      C. will not have            D. has no
     62. Too______or maliciously treated, the bookshelves would often crash to the floor.
       A. negligently               B. neglected                   C. negligibly               D. neglecting
     63. They hate you______lies to them.
         A. telling                    B. to tell                     C. to have told             D. having told
     64. ______is often the case with car accidents, most of the drivers involved have exceeded the speed once
too often.
         A. This                    B. It                      C. As                     D. Which
     65. He stole into his room______he should awaken his parents.
         A. in order that                                             B. so that
         C. with the result that                                  D. in case
     66. At that time, neither Britain nor France was______in readiness for the Second World War.
         A. prepared                  B. devoted                   C. armed                    D. provided
     67. When the Johnsons moved to London, they had to______with some of the treasured furniture.
         A. divide                   B. abandon                  C. separate              D. part
     68. What you have said cannot be______to my small firm.
         A. supplied                B. used                     C. applied                 D. practiced
     69. Today, the Australian population is still mainly of British______.
         A. descent                   B. descend                   C. decadence               D. descendant
     70. The old lady has not yet______the death of her husband.
         A. get rid of              B. get away with          C. get over               D. get across to
     71. The newly-emerging company is determined to take part in the international______for that
company insolvency.
         A. bid                      B. application             C. exploitation          D. bet
     72. In this part of the country, the evergreens rarely experience any______to growth through cold.
         A. feeling                    B. taste                     C. check                   D. block
     73. There are means by which the constitution has been______over so long a time to the needs of a
changing society.
         A. altered                    B. changed                   C. adapted                 D. revised
     74. His excellent marks have entitled him______several scholarships at the same time at school.
       A. in                        B. to                        C. at                      D. on
     75. After several days of isolation on the deserted island, the sailor began to______of ever getting back
home.
       A. disappoint                B. displace                C. depress                 D. despair
     76. ______a wise man can say a foolish thing, a fool can say something wise once in a while.
       A. If                           B. When                      C. Because                D. Just as
     77. Spend the extra dollars to maintain your equipment. Remember, you don't have to brush all your teeth
either... only the ones you want to
       A. take                       B. keep                      C. brush                    D. leave
     78. The______is not always won by the fastest runner but sometimes by those who just keep running.
       A. race                      B. game                    C. match                  D. contest
     79. "Don't build me a watch, just tell me the______."
       A. watch                       B. factory                   C. truth                    D. time
     80. A turn in the road is not the end of the road______you fail to make the turn.
       A. without                    B. unless                     C. because                  D. so that PART V
READING COMPREHENSION                                                                               [25 MIN]
         In this section there are four passages followed by questions or unfinished statements, each with four
suggested answers marked A, B, C and D. Choose the one that you think is the best answer.
         Mark your answers on your answer sheet.
 TEXT A
                                                                      James Joyce's Ulysses
     In 1918, James Joyce's novel Ulysses was published in installments by a small Greenwich Village magazine,
The Little Review.The novel, which uses stream-of-consciousness storylines to compress universal concerns into
a single day in the life of three characters in 1904 Dublin, immediately came under the eye of the New York
Anti-Vice Society because of its frank sexual content.
     The publishers were tried under obscenity provisions in the U. S. Postal Code in 1920 and were found guilty,
fined, and ordered to cease publication. Ulysses' banned status and publicity from the trial, however, generated
widespread interest among some writers and readers.
     In 1922, an American bookseller in Paris, Shakespeare Co, published the first edition, which sold out
instantly. Joyce found champions in poets Ezra Pound and T. S. Eliot and novelist Ernest Hemingway. He was
hailed by some even as the greatest modem writer of English prose. The book was routinely smuggled into
both the United States and Great Britain, where it was also banned.
     Random House waged a four-year legal battle to publish Ulysses in the United States and won its landmark
case in 1934. Four years later, the book was published in England. By the end of the 20th century, Ulysses is
taught in colleges and universities around the world. Scholars admire its audacity and poetical vision. Readers
love its playful humor and humanity. Some critics consider its publication the signal event in the emergence of the
modern novel. In 1998, a board of distinguished writers convened by Random House's Modern Library series
selects Ulysses as the best novel of the century.
     81. James Joyce's Ulysses was banned because of its______.
       A. stream-of-consciousness storylines
       B. compression of universal concerns
       C. certain obscene descriptions of life
       D. being fined and ordered to cease publication
     82. Which of the following statements is true, according to the passage?
       A. Ezra Pound defended and supported the book together with others.
       B. T.S. Eliot helped to sell out the first edition of the books instantly.
          C. Ernest Hemingway generated widespread interest in his novel.
        D. James Joyce found Pound, Eliot and Hemingway were great writers.
     83. We can derive from this passage a conclusion that James Joyce's Ulysses______.
        A. is taught in colleges and universities all over the world
        B. is admired only in colleges and universities around the world
        C. is unanimously acclaimed by scholars and readers as the best
        D. is routinely smuggled into the U.S. and Britain, where it is banned
     84. Which of the following statements is true, according to the passage?
        A. There are three characters in the novel, which is about the life of one.
        B. Universal concerns have been represented in a day of three characters.
        C. The three characters are compressed into one life of subconsciousness.
        D. Three characters in the novel have been described chronologically.
     85. In the last paragraph, Random House seems to be______.
        A. a committee under the House of Representative
        B. a publishing house known all over the world
        C. a trade union of distinguished writers or novelists
        D. an organization aimed at academic researches
  TXT B
                                                                                  Ageism
     American society has been described as maintaining a stereotypic and often negative perception of older
adults. This negative and/or stereotypic perception of aging and aged individuals is readily apparent in such areas
as language, media, and humor. For example, such commonly used phrases as "over the hill" and "don't be an old
fuddy-duddy" denote old age as a period of impotency and incompetency. The term used to describe this
stereotypic and often negative bias against older adults is ageism.
      Ageism can be defined as "any action, or institutional structure which subordinates a person or group because
of age or any assignment of roles in society purely on the basis of age". As an "ism", ageism reflects a prejudice in
society against older adults.
      Ageism, however, is different from other "isms'' ( sexism, racism, etc. ), for primarily two reasons. First, age
classification is not static. An individual's age classification changes as one progresses through the life cycle. Thus,
age classification is characterized by continual change, while the other classification systems traditionally used by
society such as race and gender remain constant. Second, no one is exempt from at some point achieving the
status of old, and therefore, unless they die at an early age, experiencing ageism. The later is an important
distinction as ageism can thus affect the individual on two levels. First, the individual may be ageist with respect
to others. That is s/he may stereotype other people on the basis of age. Second, the individual may be ageist with
respect to self. Thus, ageist attitudes may affect the self concept.
      Much research has been conducted concerning ageism. However, the empirical evidence is inconclusive.
Some research demonstrates the existence of ageist attitudes and other research does not. This discrepancy is most
likely the result of methodological differences and, in particular, methodological errors. A brief discussion of the
major methodological errors or problems found in ageism research may be helpful in clarifying this point.
      86. What is the exact meaning of Ageism, according to the passage?
       A. A negative period of impotency and incompetency.
       B. A negative and/or stereotypic perception of older adults.
       C. A definition of stereotypic and often negative attitudes,
       D. A denotation against the negative bias of older adults.
      87. Ageism is different from other "isms", because of all the following reasons EXCEPT that______.
       A. it is based upon the constant age classification
       B. the concept of agedness is changing gradually
       C. one is experiencing the aging process oneself
       D. age classification remains the same for many years
      88. Then what affects the individual view on ageism in American society?
       A. A perception of any action, or institutional structure.
       B. Age or any assignment of roles in society purely based on age.
       C. Respect to others maintained to stereotype other people.
       D. Respect to self maintained to affect one's self-concept.
      89. Which of the following statements is NOT true, according to the passage?
       A. Most of the research made on ageism is empirical and incomplete.
       B. The inconstant nature of the age classification makes it different from other "isms".
       C. This discrepancy referred to in the last paragraph is only concerned with methods.
       D. The self concept may vary with the change in the ageist attitudes.
      90. What conclusion can be drawn from the last paragraph of the passage about researches conducted
concerning ageism?
       A. The author is trying to make something clear about their differences.
       B. The author is demonstrating some of the differences between them.
       C. The author is discussing the result of different methodologies employed.
       D. The author is trying to make some conclusive researches by himself.
  TEXT C
                                                              Deficit, Debt, and Entitlements
      Well it's the group of people born between 1961 and 1981. It seems that we have come to be called Xers
simply because we represent something negative to our elders. We may be the one thing that all of the generations
who currently precede us have in common. That is -- the ability to speak assuredly about our shortcomings. of
course, they overlook the fact that we are their responsibility, or actually their fault, our generation will be called
upon to look after our parents knowing that they failed to look after us. lntergenerational justice failed somewhere
along the way and it will be our task to either rectify it or make it worse.
         We are a group of individuals who grew up with no one at home after school. It appears that we have little
hope for the future. Almost no jobs, no homes, and basically no money are expected of us. These bleak prospects,
along with the fact that we will be forced to support the largest amount of senior citizens ever, do not provide
much hope. Some believe that these blockades will be too much for us to handle and we will for the most part fail
at life, but many see our individualism and resourcefulness that have been built up through our childhoods as our
saviors. We will soon discover who is right and who is wrong.
In 1948, a family of four earning the median income would have paid no income tax and a mere one percent to
social security. By 1955, income tax and social security would require nine percent, and by 1990 the combined tax
burden was 25 to 28 percent.

                                                                       -- Boiling Point
      The question whether one generation has the right to bind another by a deficit it imposes is a question of
such consequence as to place it among the fundamental principles of our government. We should consider
ourselves unauthorized to saddle posterity with our debts and morally bound to pay for them ourselves
                                                                                         -- Thomas Jefferson
      It is extremely vital for everyone in our country to have a general understanding of the deficit, debt, and
entitlement problems in the United States. Whether you are a member of Generation X, the Baby Boomers, the
Silent Generation, or the Millennium Generation, the economical problems facing this country are going to play a
role in your life. The kited of role it is going to play depends on which generation you belong to. Attention
Generation X -- We are getting screwed! The generations preceding us, your parents, are about to pass down to us
the biggest debt in the history of America.
      This means we may be the first generation to experience a poorer living standard than our parents. This
means we are taking on a serious burden that we bad nothing to do with. This means, as a serving generation, we
need to learn about our economical problems and demand action.
      91. When the author talks about generations in the first paragraph, he seems to______.
        A. be speaking very highly of his own Generation
        B. be sympathetic with his own generation
        C. criticise his own generation for its shortcomings
        D. believe bis previous generations share one thing
      92. The author is talking about______.
        A. intergenerational justice                                B. unfair rectification
        C. individual prospects                                    D. economic problems
      93. The author quotes Thomas Jefferson in order to______.
         A. prove the Millennium Generation is hopeful          B. prove the Silent Generation is perfect
         C. prove Generation X is to be justified                D. prove the Baby Boomers are faultless
 94. Generation X______.
         A. will experience a poorer living standard soon       B. is experiencing a poorer living standard now
         C. may experience a poorer living standard             D. may not experience a poorer living standard
 95. Which of the following statements is true, according to the quotation of Jefferson in this passage?
         A. Thomas Jefferson believes the government should pay debts for the future generations.
         B. Thomas Jefferson believes the government should be more morally aware of the debts.
         C. Thomas Jefferson believes debts should be the fundamental principle of the government.
       D. Thomas Jefferson believes the debts are unauthorized imposed burdens on later generations.
      TEXT D
                                               Who Decides?
      Whether you are a harried parent fighting with a 14-year-old about an objectionable video or a member of the
Supreme Court assessing nuanced arguments about obscenity, the task of deciding what someone else can or
cannot see, read, or listen to, is always challenging. Although few of us make cultural decisions for a large number
of people in our daily lives -- as librarians or television programmers do -- most of us at least occasionally must
wear the censor's hat. There is always something at stake in such decisions, and they can only become more
frequent in our media-saturated era.
      Consider this scenario: You are in your living room watching a rented video with your 14-year-old son. A
scene you are unprepared for unfolds in the film, containing material that makes you uncomfortable enough that
you do not wish your child to see it.
  So who has made decisions that allow the display of this video?
  The Child -- Requested this film rather than another on your visit to the video store.
  The Parent -- Consented to renting it for family viewing.
  The Video Store Clerk -- who rents the film without comment, knowing that his 14-year-old brother loved the
film, but that some parents have already complained about it.
  The Newspaper Movie Reviewer -- who watches films for a living, and found this one good, but makes a point
of not flagging potentially offensive content in films. Instead she declines to review films which she finds truly
objectionable so as to not give them more publicity.
  The Marketers of the Film -- who selected the public images to represent and sell the film both in movie theaters
and in video and highlighted the scene in question in a trailer the 14-year-old, but not you, his parent, saw.
  The Distributor of the Film -- who based the decision to carry this film based on its potential profitability alone.
  The Motion Picture Association of America -- which has rated the film "R" in accordance with content guidelines,
which while subject to debate, provide some information for all involved.
  The Creative Team for the Film- writers, actors, designers, director, etc., who argued ferociously about the scene
in question, which was first proposed by the director. Because of this controversy, it was shot in three radically
different ways and heavily edited as well.
  The Novelist -- who wrote the original story on which the film was based. The scene in question does not appear
in the novel at all, and when she sees the film, she considers it unnecessary, but entirely unobjectionable.
      These decision-makers work in the larger context of the protection of artistic expression in the First
Amendment to the U. S. Constitution. But this protection is not absolute. Law enforcement agencies, courts, and
legislatures all have a role to play in regulating the objectionable when it falls in the category of obscenity.
  96. What kind of decision-making is this passage concerned about?
       A. The decision whether or not to rent from a video store an objectionable film.
       B. The decision to ban the film when found something objectionable in it.
       C. The decision to tell the 14-year-old not to see the objectionable part.
       D. The decision to protect the artistic expression of the film even objectionable.
  97. According to the author, which one is working for a living but avoiding criticizing the objectionable
part of the film?
       A. The Novelist.                                              B. The Newspaper Movie Reviewer.
       C. The Marketers of the Film.                              D. The Video Store Clerk.
  98. According to the author, who knows that the film is objectionable but does not tell?
       A. The Parent.                                                B. The Marketers of the Film.
       C. The Video Store Clerk.                                   D. The Motion Picture Association of America.
  99. What conclusion can we draw from the last paragraph of this passage?
       A. Law enforcement is necessary for artistic expression.
       B. Law enforcement is necessary for freedom of enjoyment.
       C. Law enforcement is necessary for banning the obscene.
       D. Law enforcement is necessary for the First Amendment to the U.S. Constitution.
 100. Which of the following statements is true, according to the passage?
         A. Most of the people concerned should go to buy and wear censors' hats.
         B. There are a lot of people who are to make cultural decisions for others.
         C. The author seems to be a playwright because he talks about the scenario.
         D. It is the lawmakers, law enforcement agents who are to make the decision.
     Part Ⅵ WRITING                                                                   [45 MIN]
     SECTION A            COMPOSITION                                                                         [35 MIN]
        Write on ANSWER SHEET ONE a composition of about 200 words on the following topic:
                                           The Importance of Staying Healthy
        You are to write in three parts.
        In the first part, state the reasons(s) why you think staying healthy is very important.
        In the second, support your view with one or two examples.
        In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
        Marks will be rewarded for content, organization, grammar and appropriacy. Failure to following the
instructions may result in a loss of marks.
     SECTION B            NOTE-WRITING                                                                   [ 10 MIN]
        Write on ANSWER SHEET ONE a note of about 50 ~ 60 words based on the following situation:
        You failed to meet your former classmate, Mark, yesterday. Write him a note of apology and make a
request for another meeting. You should also suggest the time for the requested meeting.
        Marks will be rewarded for content, organization, grammar and appropriacy.
     PART Ⅱ LISTENING COMPREHENSION
 1. D            2. B           3. B         4. A           5. A          6. C         7. A          8. C         9. D
10. D 11. B 12. C 13. C 14. A 15. A 16. C 17. B 18. B 19. C 20. C 21. B 22. C 23. B 24. A
25. B 26. A 27. C 28. B 29. C 30. B
     PART Ⅲ CLOZE
 31. A       32. C        33. B        34. C       35. A       36. D     37. D      38. D      39. A       40. B 41. B
42. B        43. D       44. D       45. C      46. A      47. B       48. D     49. B       50. C
     PART Ⅳ GRAMMAR & VOCABULARY
 51. D 52. A 53. C 54. B 55. D 56. C 57. A 58. C 59. B 60. B 61. D                             62. A      63. A     64.
C       65. D        66. C      67. D      68. C      69. A      70. C 71. A     72. C     73. C      74. B       75. D
76. D      77. B         78. A      79. D      80. B
     PART Ⅴ READING COMPREHENSION
81. C       82. A       83. A       84. B       85. B      86. B       87. D      88. B     89. C          90. A 91. D
92. A      93. C       94. B        95. D      96. B       97. B       98. C     99. C      100. D
     PART Ⅰ DICTATION
                                                     Family and Youth Services
        Currently, there is a gap in the information a teacher receives about teaching students with certain needs.
For instance, teachers are told that if a student says that he is going to commit suicide, it must be reported to the
counselor or principal of the school. But, what if the teacher only suspects that the student might kill himself?
What are the teacher's responsibilities? In many instances, the teacher needs to report the suspected problem to the
school counselor or principal and that person is responsible for contacting child services. A national law requires
that a child under 18 be reported if it is even suspected that the child is in danger of being hurt, hurting itself, or
hurting others. Anyone entrusted with a child or men's care has certain legal responsibilities. Family and Youth
Services always has a 24-hour child abuse hotline that any suspected problems can be reported to.
(151 words)
     PART Ⅱ LISTENING COMPREHENSION
     SECTION A CONVERSATIONS
     M: The girl's really pretty, isn't she, Becky? Her skin looks so baby smooth!
     W: Well, John, it's just that she puts lots of make-up on her face. Actually, natural beauty comes from within.
     M: Ah, I can smell jealousy in the air !
     W: She has nothing that deserves my jealousy. I don't even know her. And I don't have to put things on my
face and I still look pretty. Don't you think so?
 M: Yeah, right! But what did you put on your face last night, those little greenish things?
 W: They're cucumbers. They're natural skin soothers, natural healers of the skin. Haven't you heard them say on
TV that... erh ... they soften the skin, wipe out the roughness, counter irritation, and build strength and resilience?
 M: Yeah, yeah, yeah! They wipe out tight, tired feelings and remove lines and age signs. Blah, blah, blah, blah,
blah! See I can even recite it.
 W: That's right! You've learned a lot, haven't you?
 1. D
    对话里面没有直接提到那个女孩子的名字,而贝姬还说她不认识那女孩。
   2.B
   实际上,这道题目是判断题,虽然贝姬没有用化妆品美容,但是,她确实是用黄瓜来美容了。
   3.B
   对话里没有直接对他们俩看电视做出评论,没有任何信息表明他们对电视的好恶。但是,从对话的内容
和态度来看,约翰对贝姬比较谦让。比如说,不跟她争论她是否有点妒忌,或许也不争着看电视频道,因
为他都已经能够背出美容广告了。
   W: Hi, can I help you?
 M: No, thanks. I'm just looking.
 W: All right. If you need any help, just let me know. My name is Gladys.
 M: Sure. I'll let you know if I need anything. Oh, this king-size mattress is very fine. Hm, and it is very firm.
Jane will probably like it.
 W: Did you find something you like?
 M: Yes, this mattress is very good. It's pretty firm. The mattress I'm now sleeping on is saggy.
 W: You're right. This is a very good brand. It doesn't sag easily. And we offer a life-time warranty, so you don't
have to worry about its quality.
 M: Does it come with a frame?
 W: Unfortunately, it doesn't. However, we could offer a ten percent discount on that. And also, if you're really
interested, we have a very good financing plan here. There's no payment, no interest until next June.
 M: That's an attractive plan. I'll think about it.
 W: Well, you've got to hurry. This mattress sells pretty well and this promotion ends tomorrow.
 4. A
    根据对话,应该是家具店,因为他们在谈论床垫。
 5.A
   根据对话开始的时候,那人就说是看看。最后,尽管有不少优厚的优惠条件,也没有决定买东西。
 6.C
   对话中提到了一些促销的优惠条件,但是百分之十的折扣不是给购买床垫的,而是给购买床架子的。
   W: I've had a letter from Aunt Celia about Cyril, father. It seems to be true about his marriage. What are we to
do?
 M: Cyril seems to have been behaving in a very foolish manner. He's about done for himself, I should say.
 W: Mother knows nothing about it. Will you tell her?
 M: I shall tell your mother. But I shall tell her that there is nothing whatever for us to do.
 W: But the marriage?
 M: What in the name of conscience did he do it for?
 W: Ibsen and Butler.... He has sent me a letter full of quotations I nonsense, though clever nonsense.
 M: Well, if the younger generation wants to carry on its life on those lines, it's none of our affair.
 W: But isn't it our affair, perhaps, to make them get married?
 M: Why should they apply to me? Only as the head of the family—; But I'm not the head of the family. Alfred's
the head of the family. Let them apply to Alfred.
 W: I think, perhaps, the best thing would be for me to go and see them.
 M: I won't have you going anywhere near them. Indeed, I don't understand why they've dragged you into
   W: I've had a letter from Aunt Celia about Cyril, father. It seems to be true about his marriage. What are we to
do?
 M: Cyril seems to have been behaving in a very foolish manner. He's about done for himself, I should say.
 W: Mother knows nothing about it. Will you tell her?
 M: I shall tell your mother. But I shall tell her that there is nothing whatever for us to do.
 W: But the marriage?
 M: What in the name of conscience did he do it for?
 W: Ibsen and Butler.... He has sent me a letter full of quotations I nonsense, though clever nonsense.
 M: Well, if the younger generation wants to carry on its life on those lines, it's none of our affair.
 W: But isn't it our affair, perhaps, to make them get married?
 M: Why should they apply to me? Only as the head of the family—; But I'm not the head of the family. Alfred's
the head of the family. Let them apply to Alfred.
 W: I think, perhaps, the best thing would be for me to go and see them.
 M: I won't have you going anywhere near them. Indeed, I don't understand why they've dragged you into the
business at all -- I don't see that it's got anything to do with you.
 W: I've always been friends with Cyril.
 M: But did he ever tell you anything about this? As to your mother, you had better tell her the facts. She'd better
know the facts before every one begins to talk about it, though why Aunt Celia thinks it necessary to come, I'm
sure I don't know. And the less talk there is the better,
 7. A
    根据对话,他们父女俩应该是在谈论有关西利尔的婚姻问题。
 8. B
   在对话里,父亲对于这次婚姻的态度是无所谓的。就像他说的:it's none of our affair.而且劝女儿也不要
卷入该事。所以,对话结束时,他还说了:And the less talk there is the better。
 9. D
   根据对话,女儿很可能不会去告诉她母亲这个婚姻的消息,而是她父亲一再劝说她去告诉她母亲。因为
对话一开始,她就问了:Mother knows nothing about it.Will you tell her?所以在对话结束时,她父亲又劝说
她:As to your mother,you had better tell her the facts.
 10. D
   根据对话,她姨妈当然是没有隐瞒西利尔结婚的事情。
   SECTION B            PASSAGES
     Since the outbreak of WWI, Einstein was opposed to war, and used his notoriety to lecture against it during
the 1920s and 1930s. With the rise of National Socialism in Germany in the early 1930s, Einstein's position
became difficult. Although he was a renewed German citizen, the two social movements which received his full
support were Pacifism and Zionism. When Hitler came to power, Einstein decided to leave Germany for the
United States in anticipation of Nazi persecution. He took a position at the Institute for Advanced Study in
Princeton, New Jersey, while he continued public support of Pacifist and Zionist goals which made him the target
of vicious attacks by anti-semitic and right-wing elements in Germany. In addition he was demanded as a speaker
and wrote extensively on many topics, especially on peace. The growing fascism and anti-semiticism of Hitler's
regime convinced Einstein to sign his name to a letter written by American physicist Leo Szilard informing
President Franklin D. Roosevelt of the possibility of an atomic bomb. This letter led the formation of the
Manhattan Project for the world's first nuclear weapons. Einstein himself did not participate in the project. We can
only assume that this was due to ethical concerns.
  11. B
       根据短文,        爱因斯坦预计希特勒上台后可能会迫害犹太人:                                 When Hitler came to power,   Einstein decided
to leave Germany for the United States in anticipation Of Nazi persecution.
  12.C
      其实,曼哈顿计划是核武器计划,专门研制原子弹的。
  13. C
      根据短文,本题的答案是 C:he was demanded as a speaker and wrote extensively on many topics,
especially on peace,因为他没有参加曼哈顿计划;也没有直接写信给罗斯福总统,而是在别人的信件里签
名了;他当时在德国并没有大量地写文章反对战争,而是进行演讲。
       First of all you will notice that an alcoholic will often gulp drinks, he can probably drink a lot before he gets
drunk, he may stay drunk for several days, he will also have a favorite drink, and may change his favorite drink to
another. I would like to point out that kids who live with a parent that drinks all of the time feel as though they
were the reason why that person drinks all the time.
      Alcoholism is an illness. It is very hard for an alcoholic to stop drinking because they are afraid to.
Alcoholics usually try to stop drinking because they may have hurt someone they love or may also be on the verge
of losing their job.
      People who stop drinking sometimes may have to go to the hospital for a period of time this is called
detoxification. This is the best way for treatment when it is hard for them to stop.
      The withdrawal symptoms are things such as shaking, sweating, fever, pains and nausea. These can be severe
and dangerous to that person's health. After detoxification comes rehabilitation, a period of time when the person
starts to recover mentally and physically. Most alcoholics will go to AA meetings during this time. This is where
they can go and meet other alcoholics just like them. What if that parent goes back to drinking? That is called a
setback or a slip which is very common. Most children will be disappointed with their parent but you must
understand that it is very hard.
   14.A
      根据短文,        孩子倾向于认为是因为孩子自己造成他们父母酗酒的原因: would like to point out that kids       I
who live with a parent that drinks all of the time feel as though they were the reason why that person drinks all the
time.
  15.A
      根据短文,酗酒者一般是不会自愿戒酒的。
  16.C
      酗酒者在治疗后的康复期,                                                         而
                                     往往会去 AA meeting 会会戒酒者。 AA 是 Alcoholics Anonymous 的缩写,
意思是“嗜酒者互诫协会”                   。
       At first Muhammad Ali-Cassius Clay had no intention of boxing. After his bike was stolen, in the month of
October 1954, when he was twelve, his whole life destiny changed in an instant. Ali exclaimed a "state-wide bike
hunt". A police officer who heard this offered Ali lessons in how to box in order to beat up the thief. This was the
starting point in Muhammad Ali's boxing career.
      In the late fifties, Cassius Clay ruled Golden Gloves and the AAU national champion. A quick fight at the
Rome Olympics in 1960, Cassius Clay beat a Polish fighter to a "bloody pulp" and took home the gold. In 1962
Muhammad Ali knocked out Archie More in the fourth round as he predicted. In 1964, Muhammad Ali became
world heavy weight champion by beating Sonny Listen.
      However, he did not fight for three and a half years when he was standing up forhis rights during the Vietnam
War. He said, "I have no Quarrel with Vier Cong." He did not want to fight because the more troops we sent in,
the more we lost. His reason for not going in was religious beliefs. They stripped him of his world title, fined him
ten thousand dollars, and sentenced him to 5 years in prison.
      In 1970, he returned to the ring, when he was granted a boxing license. And he began to win lots of
championships in the following decade. But his career ended with a ten-round victory over Trevor Berbick in
1981.Later that year Ali began suffering symptoms of Parkinson's disease.
  17. B
      根据短文的第一段,阿里开始学习拳击完全是为了去打偷他自行车的小偷。
  18.B
      根据短文,阿里的英文全名是 Muhammad Ali-Cassius Clay。所以,文章里提到过:A quick fight at the
Rome Olympics in 1960,Cassius Clay beat a Polish fighter to a“bloody pulp”and took home the gold.
  19.C
      本题是判断推理题,必须听清楚里面的细节。如,因为阿里坚决反对越战被关入监狱 5 年不是 4 年;
而重新开始拳击生涯是 1970,而不是 1972;他在 1962 年是在第四局击倒摩尔,而不是第 5 局。
  20.C
      根据短文,阿里因为宗教原因反对越战被罚了一万美元:They stripped him of his world title,fined
       him ten thousand dollars, and sentenced him to 5 years in prison.
    SECTION C NEWS BROADCAST
      European leaders, trying to end their bitter dispute over Iraq, warned Saddam Hussein on Monday he faces a
"last chance" to disarm, but gave no deadline and said U.N. weapons inspectors must have more time to finish
their work. The statement came at the end of a European Union emergency summit on the crisis with Baghdad.
Diplomats insisted they had healed the rift (裂口;空隙;分歧) over U.S. calls for military action. But significant
divisions remained, with some states saying the United Nations could still disarm Iraq peacefully. "War is not
inevitable. Force should be used only as a last resort. It is for the Iraqi regime to end this crisis by complying fully
with the demands of the Security Council," the 15 nations said in the joint declaration. That was seen as a setback
for Germany, which has opposed war under any circumstances.
      21. B
      新闻的第一句话就是 European leaders,                trying to end their bitter dispute over lraq, warned Saddam Hussein
on Monday。一般新闻的第一句话总是包括了最重要的信息,所以要注意听清。
  22. C
      本题是关于德国的态度,因此要注意听清关于德国的部分:That was seen as a setback for Germany,
which has opposed war under any circumstances.说明德国的立场是反对在任何情况下发动战争。
  23.B
      根据新闻,欧洲领导人并没有对伊拉克的争议达成一致意见,尤其是德国反对的态度最坚决。
       German technology conglomerate Siemens said on Tuesday it was launching a new mobile phone handset
with a video camera and a full set of handheld computer applications. It also showed a new mass market phone
called A55 that will be introduced in addition to a range of fashion phones it unveiled last week, to help kickstart
the slow-growing handset market. "Why do you have several shoes or handbags? We want to drive multiple phone
ownership and create additional demand. Our aim is to make people view mobile phones as they view sunglasses,
bags or watches," Rudi Lamprecht, who runs Siemens's mobile handset unit, told a news conference here at
3GSM, a mobile trade show.
  24. A
      根据提问,新闻开头就说明了手机配有摄像机和电脑操作系统: German technology conglomerate
Siemens said on Tuesday it was launching a new mobile phone handset with a video camera and a full set of
handheld computer applications.
  25. B
      本题是细节题。西门子在手机交易展上推出多款新手机: Rudi Lamprecht, who runs Siemens's mobile
handset unit, told a news conference here at 3GSM, a mobile trade show.
      Doctors in Chicago said on Monday they reached their conclusions on the fat question after examining 815
people aged 65 and older who did not have Alzheimer's at the start of a nearly four-year study. Those in the study
were asked to recall their dietary habits during a more than two-year period before the study began. At the end of
the study the researchers found that 131 people had developed Alzheimer's, the debilitating disease that leads to
memory loss and eventual physical incapacity. People who consumed the most saturated fat -- the kind of fat that
comes from meat, poultry, dairy products and palm or coconut oils -- had 2.3 times the risk of developing
Alzheimer's compared with those who consumed the lowest amount of saturated fats, the researchers said.
  26. A
      本题是细节题。they reached their conclusions on the fat question after examining 815 people aged 65 and
older。
  27. C
      本题是细节题。         只要听清相关的表述:               People who consumed the most saturated fat had 2.3 times the risk of
developing Alzheimer's。
      NASA officials say, on Wednesday, one of three sensors (传感器) on Columbia's left-hand landing gear
possibly indicated the device had begun to deploy (展开;配置) 30 seconds before all contact was lost with the
shuttle. The new information surfaced as NASA officials were working on the latest version of the timeline
covering exactly what happened before Columbia and its crew was lost on Feb. 1. Previous timelines released by
NASA and showed a number of sensors in and around the left wing were failing off or indicating a heating trend
beginning eight minutes before the contact was lost.
  28. B
      本题是考日期,因此注意听清新闻里提到的日期: Columbia and its crew was lost on Feb. 1.
  29. C
      本题是推理题。先要听清新闻里有关 NASA 两次调查结果的报道:最近公布的一次时间是 30 秒:30
seconds before all contact was lost with the shuttle。而前一次公布的时间是 8 分钟:eight minutes before the
contact was lost。因此两个时间之差是 7 分 30 秒。
      France has carried out the first of a planned series of nuclear tests in the south Pacific despite strong
international opposition. The French Defence Ministry said the device exploded at an underground site beneath
Mururoe Atoll yielded less than 20 kilotons. Australian scientists described it as fairly small compared with
previous tests. There's been swift reaction from several countries. New Zealand and Chile have recalled their
ambassadors to Paris in protest. Australia condemned the test and the U. S. expressed its regret. Before the nuclear
device was exploded, the French President Jacques Chirac said his country might carry out fewer than the eight
tests originally planned.
  30. B
       根据新闻,澳大利亚谴责法国的核试验:Australia condemned the test。
      PART Ⅲ CLOZE
  31.A
      参加竞选的经费不足。当然 resources 有时也指财政资金等,但是该词还指其他方面的东西,如人际关
系等。
  32.C
     词组 run for:参加竞选(职位等)。词组 call for:呼吁;要求。词组 long for:渴望。词组 search
  for:寻找。同时,上下文里,也多次提到 run for。
  33.B
                          而
     residents 指的是城镇居民, inhabitants 指的更多的是地理环境中的居住者,    常用来指栖息者(如岛民;
动物)。tenants 是指佃农和房客等。而 population 指的足总体的人数。文章这里指的是城镇居民有机会参加
竞选。上下文中也有多次提到城镇居民一词。
  34.C
     同组 participate in:参加。上下文中提到提供机会竞选和参与地区教育的管理。词组 succeed in:在某
方面成功,而这里不可能是通过成功来提供机会。词组 bring in:引进;收获。词组 take in:接受;收进;
欺骗。
  35.A
     根据上下文,这里当然指的是 district。因为文章讨论的中心问题是怎么样参与地区教育的民主管理。
文章中多次提到 district schools 和 school district,因为这里没有具体讲某个城市或者某个特定的地区
(region),而 commumty 更多的与当地的人们有关。
  36.D
     本段主要讲述社区教育管理委员会的职责。              除了提供参与教育管理的机会,   还要制定教育政策、        标准、
目标等等。本题考的是上下文的连贯问题。
  37.D
     学校董事会起联络的作用。bond 是结合;connection 是连接;relation 是关系。而且这三个词在这里使
用还需要冠词等。
  38.D
     本题考的是语法中的从句连接词的问题。根据语法,这里动词 live 需要用介词 in 才能用。因为只有这
里的居民才能参与地区教育管理事务。
  39.A
     这里是定语从句的问题。就是家长或监护人不用登记为投票人但是必须符合几个条件:即年满 18 岁
并有孩子在该教育地区的住宿学校上学,可以以“家长选民”来参加竞选和投票等。所以应该用连接词
who。
  40.B
     本题与上题有关,因为家长和监护人可以参加,但是并不是一定要参加。只是有了资格参加,而参加
与否还是自愿的行为。
  41.B
     本题同上面 30 题一样。指的是本地的居民,而且本句前面还提到了不是在他们孩子上学的学校就是
他们居住的地区里。因为上下文和前后都没有特别提到其他地区和城镇,所以就选用 district。
  42.B
     本句意思是在选举前 90 天。词组 prior to:在什么之前。而 afore 经常用在 aforesaid; aforementioned。
单词 previous 可以作定语,但不跟介词 to。单词 preceding:在……之前,可以直接跟名词,也不必加介词。
  43.D
     本段主要讲的是参加竞选必须的资格条件等。                所以不是愿意不愿意,准备好没有,  合适不合适的问题。
而是有没有资格的问题(eligible)。
  44.D
     另外一个条件是:         凡是在纽约公立学校任职的和担任竞选公职的人不能参加竞选。         其中词组 hold office
是固定搭配,就是任公职的意思。
  45.C
     最后一个选择与前一个是相关联的。担任公职的是不准参加竞选的。不是预防、保护或者开规定 (开
处方)。
  46.A
      这里是指空白的表格,而 blank 是空白的。empty 是指空着的,没有装东西的,饿的,没有意义的。
  47.B
      office 前面用的介词是 at。而 in office 则表示在职,当权。
  48.D
      这里指的是收集人们的签名。                 再根据上下文,    就选择 D。因为前面用了 can be obtained; 后面用了 must
be filed。
  46.B
      in person 是固定词组,表示“亲自”               。
  50.C
      the New York City Board of Elections 这个词组已经在文章中多次出现。   这种题目在 cloze 考题中是经常
出现的,可以根据上下文来做。
      PART Ⅳ GRAMMAR & VOCABULARY
  51.D
      本选择题要求填写连接词。一般状语从句的连接词是要根据句子的意思和逻辑关系来判断。本句意思
是“如果他们不改变销售策略,公司的未来前景确实严峻”                          。
      52.A
      词组 rather than 常与 would 连用,表示宁愿做什么,而不愿做什么。词组 other than 相当于词组 apart
from;besides,后面常跟名词连用,表示除了什么以外。词组 instead of 意思是“而不是”                       ,后面常跟一个
与前面成分相当的结构,如是动词,则要用动名词形式。
  53.C
      这里是考词组搭配。动词词组 preside over/at:be the president of the meeting,chair(v.)主持会议。
  54.B
      本句的意思是“人口规模的增长是社会关心的一个主要的问题”                      。一般 society 前不加冠词,但可以加
代词所有格,如 our society。
  55.D
      动名词的否定形式与动词不定式和分词的否定形式一样,必须将否定词放在首位。这里讲的是过去没
有受到邀请,所以选择动名词的完成形式为妥。表示该邀请的动作发生在 regret 之前。另外,动词 regret
后面也可以跟动词不定式,但意思变了,表示很遗憾要去做什么了。而不像动名词表示对已发生的事情感
到后悔。
  56.C
      这里是英语数量单位的词一般不用复数形式,尤其是后面跟名词。如:hundred,thousand,dozen,
decade,million,billion 等。如果是模糊的数量概念,后面又跟介词 of,前面没有其他数量词,则可以用
复数形式。所以,数量词在用做定语时有两种形式:用连字符号 three-million-dollar,或者在最后的名词复
数后面加上撇号 three million dollars’         。
  57.A
      本句只要用正常词序即可。意思是在世界各地,人类长期以来对太阳怀有近似迷信的敬畏之情。
  58.C
      本句意思是首席执行官(CEO)决定将销售计划交给无论是谁,只要有能力和能干的人。这里的问题是
在介词后面跟的定语从句,在一般的情况下,本来是要用关系代词的宾格形式。但是,如果这个连接代词
同时又是定语从句的主语,这个关系代词就用其主格。
  59.B
      用分词的完成形式,表示这个动作发生在主句的谓语动词之前,就是现在才能长得茂盛。这里不能用
动词不定式,因为动词不定式放在句首,一般是做目的状语用的。连接词 since 可以做“既然”解释,但
是该词没有这种省略句的用法。
  60.B
      本句是分词独立结构,表示伴随状况。至于用现在分词还是过去分词,就看该动词及物不及物,如果
是及物动词,后面没有宾语,就要用其过去分词的形式了。
 61.D
     本句是考虚拟语气。                                             既
                          由于前面的动词 would go 提示是现在的事情, Rosanwald 现在没有时间去欧洲,
以此推理,所以选 D。
 62.A
     根据本句的意思,            书架经常会哗啦倒地,  不是由于遭到人为失职地处理,              或者是受到故意恶意地对待。
单词 negligently 是指人为疏忽失职地对待处理,单词 negligibly 是指不值得注意、重视。另外两个不是副
词,而是形容词,不能修饰过去分词。
      63.A
     动词 hate 后面跟动名词,表示对后面的事情不喜欢或者憎恶。如果跟动词不定式,则表示不喜欢去做
后面的动作,而且还没有做。
 64.C
     这里选用连接词 as,因为 as 可以连接两个主谓完整的句子,同时该词兼具引导状语从句和定语从句
的功能。在本句这个特定的句型里,就非用 as 不可了。有时,可以把这个句型看作是从 As it is always the
case 中省略了代词 it 而转变过来的。
 65.D
     “他偷偷地走进房间,恐怕会吵醒父母”              。用连接词 in case,表示恐怕,以免,万一等,类似的连接
词还有两个:for fear that 和 lest。这些连接词后面的从句中一般都用动词 should。
 66.C
     本句的意思是英法两国当时对第二次世界大战都没有在武器装备上有所准备。由于本句已经有了表示
准备好的词组:in readiness for,所以就不能再选 prepared 了。因为没有人会说准备好准备的,这样就犯了
用词冗余累赘的错误。
 67.D
     词组 part with 表示分手,失去,卖掉,送掉等。单词 divide 后面一般跟介词 into;单词 abandon 后面
一般跟介词 to;而单词 separate 后面一般跟介词 from。
 68.C
     本句意思是“你说的那些不能用在我这个小公司”                  。词组 apply...to...:将……运用到/于。如用 supply 则
要用介词 for;如用 used 则要跟介词 by;如用 practiced 则跟介词 in。
 69.A
     词组 of British descent,表示英国血统,祖籍。同样意思的表达法有:He is British by origin。
 70.C
     词组 get over 克服(困难),度过(难关);(感情方面的)恢复。
 71. A
     这里是参加那家公司破产的国际竞拍。
  72.C
     在该国家的这个地区,常青植物很少遭遇到寒冷而生长受到抑制。选项 D,一般表示地块、石块,有
时也表示阻碍,一般表示路障、阻拦物等。
 73.C
     本句的意思是有途径来根据一个发生变化的社会需求来修改宪章。这里动词词组 adapted to 在这里使
用最为恰当,用来表示宪章不断地去适应社会的变化。而其他几个动词应该说按照意思好像也可以,唯一
的问题就是这些动词没有办法和后面的介词 to 连用。
 74.B
     词组 entitle...to....使……具有资格或者权利拥有或者享有……
 75.D
     词组 despair of 意思是对……感到绝望了。
 76.D
      本句的意思与汉语熟语——智者千虑必有一失;愚者千虑必有一得有异曲同工之妙。这里是没有
 条件、因果、时间的关系,而是比较的关系。
 77.B
      如果题目的句子是两个句子组成的话,而题目看起来只是出在一个句子里,其实是与另外一个句子有
着密切的关系。不然,就没有必要给出另一个句子。所以,可以说,答案一般就在另外一句里。这里是把
你的设备与牙齿做比较,前面用了“maintain”                           ,所以后面就用同义词“keep”最好。格言的意思是对必要
的东西要舍得花钱来维护。
 78.A
      由于是与 runner 是与 race 相连用的单词。当然,在一定的上下文也可以使用其他的单词,但是,这些
其他的单词由于意义不是很精确,所以不会在第一次提及赛跑时使用,而只是在第二次及以后提及时才会
换词使用。词汇考试的选择题有很多是这类题目或者这种考法。本句的意义在于提倡“贵在坚持”的精神。
 79.D
      “tell me the time”。本句格言的意思是“与其给我做一只手表,不如直接告诉我时间。                                           ”
 80.B
      根据本句格言的意思,道路中的拐弯处不是道路的尽头,除非你自己不拐弯。
       PART Ⅴ READING COMPREHENSION
 81. C
      根据本文第一段中的 because of its frank sexual content.但是选项里没有,只有意义最接近的选项 C。
 82.A
      根据问题和原文的有关句子 Joyce found champions in poets Ezra Pound and T. Eliot and novelist Ernest
                                                                                      S.
Hemingway.说明他的小说得到了他们几位的支持和捍卫。这里的固定表达法 find...in sb:发现某人(是/具
有)……例:We find a pianist in John.我们发现约翰具有钢琴家的潜质。He always finds a champion in his
mother whenever his father scolds him.不管什么时候他父亲责骂他,他发现他妈总护着他。
 83.A
      本题是推理题。根据提问,只能选 A。选项 C 不符合原文,文中说到过的专家和读者赞美是小说的不
同之处。Scholars admire its audacity and poetical vision.Readers love its playful humor and humanity.
 84.B
      根据短文里第一段的介绍:The novel,which uses stream-of-consciousness storylines to compress
 universal concern into asingle day in the life of three characters in l904 Dublin。小说是将世人关心的事情以意
识流的形式浓缩在三个人物在都柏林一天的生活。
 85.B
      Random House 是著名的兰登出版社。即使是根据文章最后一段的内容,也可以推测出是一家出版公
司:   Random House waged a four-year legal battle to publish Ulysses in the United States....1998 年出版社召集了
一些著名作家确定了             《尤利西斯》         是世纪之作: 1998, board of distinguished writers convened by Random
                                                     In        a
House's Modern Library series selects Ulysses aS the best novel of the century.
 86.B
      按照本文的第一段 Ageism 是 The term used to describe this stereotypic and often negative bias against
older adults 或者一种 negative and/or stereotypic perception of aging and aged individuals。
 87.D
      按照第三段 Ageism 与其他-ism 不同有两个方面的原因。其中第一个原因是 age classification is not
static。
 88.B
      按照第三段 Ageism 与其他-ism 不同有两个方面的原因。其中第一个原因是 An individual's age
 classification changes as one progresses through the life cycle.Thus,age classification is characterized by
continual change。
 89.C
      文章最后一段里提及的                “This discrepancy”  指的是前面一句提到的各种研究所得到不同的结果: Some
research demonstrates the existence of ageist attitudes and other research does not.
 90. A
      按照第四段 A brief discussion of the major methodological errors of problems found in ageism research may
be helpful in clarifying this point.
 91. D
      根据提问,本题是判断题。可参考第一段第三句话:We may be the one thing that all of the
 generations who currently precede us have in common.That is—the ability to speak assuredly about our
shortcomings.他是为他的一代人辩护而不是选项 B 所说的表示同情。
 92.A
      本题是主旨题。第一段里有 Intergenerational justice failed somewhere along the way and it will be our task
to either rectify it or make it worse.然后,   作者在最后两段又直接提到 We are getting Screwed ! The generations
preceding us,your parents,are about to pass down to us the biggest debt in the history。还有最后一段里,作
者说:This means we are taking on a serious burden that we had nothing to do with.选项 B 错了,因为文章没
有说矫枉过正是不公正的。选项 D 也不对,显然文章不是在谈论经济问题,而是上代传下来的债务由谁来
承担的问题。
 93.C
      根据提问,仔细阅读引语。引语的目的是为了证明上一代的债务不应由下一代来承担。
 94.B
      根据提问,可以找到相关的段落。在最后一段里,作者说 This means we may be the first generation to
experience a poorer living standard than our parents.据此推理,他们正在过着比较贫穷的生活,而且可能是
第一代生活水准低于前一代的一代人。
 95.D
      按照 Thomas Jefferson 的观点,政府没有权利让后代来承担我们当代的债务,更没有权利强迫后代来
支付;                                                           “
       而且政府应该道德上也有义务为自己来支付债务: The question whether one generation has the right to
bind another by a deficit it imposes a question of such consequence as to place It among the fundamental
principles of our government.We should consider ourselves unauthorized to saddle posterity with our debts and
morally bound to pay for them ourselves.   ”
 96.B
      根据提问,整篇文章是关于观看电影做出什么样的决定,或者谁做出这样的决定。the task of deciding
what someone else can or cannot see,read,or listen to,is always challenging。
 97.B
      根据提问,查看相关的段落 who watches films for a living,and found this one good,but makes a point of
not flagging potentially offensive content in films. 其中单词 flag:       cause...to stop(a car or train)by waving the flag
at the driver(打旗)示意停止/停下。                                                                        ;
                                     词组 make a point of: special care about doing sth.show clearly that one
                                                             take
considers(doing)sth.to be important 特别注意……;明确表明……很重要;决心/坚持做……
 98.C
      根据提问,选项中只有 C 是答案。比如 The Newspaper Movie Reviewer 也是,但是选项中没有。所以
仔细查看相关的段落:                The Video Store Clerk who rents the film without comment,      knowing that his 14-year-old
brother loved the film,but that some parents have already complained about it.
 99.C
      根据问题,到最后一段里,找到最后一句:Law enforcement agencies,courts,and legislatures all have a
role to play in regulating the objectionable when it falls in the category of obscenity.按照作者的观点不仅要保
护艺术表达的自由,也要制止淫秽的东西。
 100.D
      根据短文的内容,选项 A 是针对第一段里的“人们有时不得不戴一下检察官的帽子”意思是“人们有
时不得不充当一下检察官”                   ,而不是去买帽子戴。选项 B 只有少数人如图书管理员或者电视节目制片人能
够为大多数人做出文化的抉择。没有迹象表明作者是剧作家,虽然他提到了剧情梗概一词。而真正应该做
出正确抉择的是那些立法者和执法者。
      Part Ⅵ WRITING
      SECTION A COMPOSITION
                                             The Importance of Staying Healthy
      Health is the most important thing in our life. Not being healthy, we human beings can do nothing. Health is
the basis of work, of study and of success.
      Staying healthy helps us to keep ourselves energetic. We need energy to do work every day. If we're in poor
health, we're not able to devote ourselves to our work. We just feel sleepy or weak or dizzy all day long. We only
want to sit there, doing nothing. Also, staying healthy helps us to keep our body strong and our mind fresh. As
long as we are healthy, we can be creative, imaginative and inspired. What is more, we can concentrate ourselves
on our studies. And we are more likely to achieve success with our concentrated efforts. Many people who are in
poor health have to go to see the doctor from time to time. With poor health, how can they be able to focus their
mind on their work or study? As a result, they are most unlikely to succeed. Therefore, staying healthy means the
first step toward success.
      In a word, staying healthy is crucial to our life. We should pay great attention to our own health to ensure our
success in life and in career.                                                                (208 words)
  SECTION B NOTE-WRITING

May 19, 2003 Dear Mark,
       I'm very sorry for failing to meet you yesterday. You know, I was tied up all day so that I wasn't able to
keep my promise. I really hope that you can forgive me. I think we'd better make another appointment? I suggest
that we meet at 9 a.m. tomorrow. Please let me know if it is OK. Hope we can meet soon.

                                                                               Sincerely yours,

                                                                                      Aileen
                                                                              -- THE END --

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:3
posted:5/18/2012
language:
pages:22
wangnuanzg wangnuanzg http://
About