DigitalPress_QnA by fanzhongqing

VIEWS: 0 PAGES: 2

									                      RFP #0910-4262 - Digital Press - Questions/Answers

Question 1) Is the desired purpose of the new Digital Press to replace the offset printing area
that Doug said he was planning to close this year?
Answer 1) Print Solutions will be moving into a digital workflow shop.

Question 2) If so, are the targeted applications the work that was formerly run on the presses
like: Envelopes, Letterhead, Carbonless Forms, and Synthetic stocks like papers, etc.?
Answer 2) All print production will be designated to the digital workflow area.

Question 3) What annual volume (ie # of impressions) does this combination of work compile
to in the 11” world on an annual basis?
Answer 3) To be budget conscious to us and our customers, we run multiple up quantity when
possible. Most of our press sheets are run 13x19 or 14x20. Available data indicates digital area
impressions for 1 year equal 236,908. envelope production 141,743. Total offset impression
data is not available.

Question 4) Has the MGI been tested and validated for its Carbonless capability, and what is
meant by the word Canvas in the RFP?
Answer 4) All final candidates will may be required to provide a demonstration at a mutually
agreed location and with our stock choices. Canvas as in comparison to canvas substrate on a
wide format printer.

Question 5) What percentage of the work be static offset work vs new Digital Variable Data
applications might be anticipated?
Answer 5) Anticipated work for the digital press estimated as 5% new customers this next fiscal
year. Variable data is currently being used in the digital area and is anticipated to increase by
20%.

Question 6) Will the 3 other Digital Devices in the shop be coming into play in an upcoming
RFP?
Answer 6) Only 2 of the digital devices will be reviewed in the next fiscal year.

Question 7) Do you intend to purchase the OPTIONAL Super Format XL Kit on the MGI to print
beyond the standard 26” sheet?
Answer 7) Full function of the DP60 has been requested in the bid.

Question 8) Do you intend to purchase the OPTIONAL High Capacity Delivery Stream Accy for
the envelope printing?
Answer 8) Full function of the DP60 has been requested in the bid.

Question 9) What is the standard laser printer standard on campus that so called “Laser Safe”
letterhead and envelopes will be running through? How will you validate that the letterhead is
SAFE in every laser printer?
Answer 9) Laser Safe requires college stationary to be fully capable of re-running on all campus
multi-functional devices.
All final candidates will may be required to provide a demonstration at a mutually agreed
location.

								
To top