garmin (DOC) by NalyeindaAdam

VIEWS: 61 PAGES: 2

									hmm.. sbenarnya aku pn baru blajar benda ni.. tp aku hanya bleh bantu apa yg termampu je..

Install benda2 kt bawah ni dulu ke dlm pc..

a) Installer

b) Utk voice

c) Utk basemap

* slepas install, plug in fon dgn USB & select data transfer (bukan PC suit)
* install atau transfer file tersebut ke dlm memory card anda.. kalo save kt phone nnti takut cepat hang..

Lepas install dlm fon

1) buka application Garmin Mobile XT (GMXT) di fon anda (biasanya lepas install file ni ada kt dlm application.

2) kt situ ada tulis "CARD ID" & salin no id tersebut

3) launch "keygen".

4) pilih map product & klik pada generate button untuk dapatkan unlock key

5) buka application "notepad" dan paste kan device unlock key kat notepad tersebut

6) save sebagai "SW.UNL" (termasuk " skali)

7) kemudian copy pula "map unlock key" dan pastekan dekat notepad

8) save sebagai "GMAPSUPP.UNL" (termasuk " skali)

9) kemudian kita akan letakkan file map utk malaysia. extract file tersebut. connect pc anda dgn fon dgn
menggunakan USB dan select memory card. copy & pastekan file tersebut di folder 'garmin' di fon anda.malaysia
map

10) kemudian letakkan kedua2 file tersebut di dalam memory card anda. letakkan dalam folder garmin.

11) lepas install kesemua file.. aplication anda sepatutnya akan detect GPS device secara automatic.jika application
tidak dapat detect. sila pergi ke setting>system dan pilih "connected".

selain dari GPS..software ni jugak dapat detect camera speed trap. so bila korang gunakan GPS ni..bila nak dekat
sampai camera speedtrap dia akan bagi warning. so korang boleh la slowkan kenderaan korang..

selepas korang install software tu..korang boleh la install POI loader (place of interest loader) softwarenye amek kat
sini POI loader for windows

atau

POI loader for MAC



selepas install POI loder korang bolehla instal detector utk detect speed trap
utk mobile speed camera



lepas download, install dgn menggunakan POI loader.



*jika nak tau pasal POI or pasal GPS terbaru, boleh la lawat laman web ni malsingmaps



p/s: step diatas adalah utk phone yg menggunakan Symbian S60 v3.0 sahaja. utk hp2 yg lain (make sure hp anda
tau OS yg digunakan oleh hp anda dan make sure hp anda ada built in GPS receiver ataupon anda ada bluetooth
GPS receiver) sila ikut step yg sama kecuali step di no 1C (sila tukar dan pilih mengikut ver OS hp anda dibawah ini)

a)garmin mobile for palm ver5.00.10pklik sini

b)garmin mobile for palm (for old devices)klik sini

c)garmin mobile for symbian os s60 v2 version4.20.00klik sini

d)garmin mobile for symbian os s60 v3 version5.00.20 klik sini

e)garmin mobile for os symbian UIQ version 3.0 klik sini

f)garmin for windows mobile klik sini

g) garmin for windows mobile (for older devices)klik sini




* trima kasih bro raja_irwan kerana sanggup berkongsi2 ilmu ni..




** slamat mencuba sume..

								
To top