N0018911R00190004Q A for NECO by L9n138

VIEWS: 13 PAGES: 8

									                                           N00189-11-R-0019
                                          Questions and Answers
1. Solicitation paragraph 5252.237-9401 Personnel Qualifications (minimum) states (in part): "Personnel
Qualifications can be found in Attachment IX of the solicitation". Please clarify.

ANSWER: The clause has been revised to read, “Personnel Qualifications can be found in Attachment
VIII of the solicitation”.

2. Who is the incumbent on this effort?

ANSWER: The incumbent for this effort is AT&T Government Solutions, Inc.

3. This RFP was issued as a Solicitation/Contract/Order for Commercial Items. Does the Government
intend on offerors utilizing commercial rates, such as GSA Schedule?

ANSWER: The solicitation and resultant contracts will be commercial. They will not utilize the GSA
schedule. The Government does not intend to dictate offerors’ pricing strategies.

4. Can an offeror bid labor categories in addition to those provided in the solicitation, i.e. Contract
Administration?

ANSWER: No, pricing for labor categories should consist of the labor identified in Attachment IV,
“Pricing Spreadsheet”. The provided rates shall be fully burdened.

5. Volume III provides a labor category description for a Computer Systems/Network Engineer II and III,
however the Pricing Spreadsheet doesn’t identify any level of effort for a Computer Systems/Network
Engineer III. Please confirm.

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

6. Volume III provides a labor category description for an IA Analyst, however the Pricing Spreadsheet
doesn’t identify any LOE for a IA Analyst. Please confirm the level of effort identified for a IT Analyst is
incorrect and is LOE for a IA Analyst

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

7. Volume III – labor category descriptions were not provided for Project Control Analyst or Program
Manager. Please provide.

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

8. The RFP provides only for a Labor CLIN and Travel CLIN. Does the Government expect Task Orders
will allow other direct costs, such as computer services, in accordance with the offerors’ disclosed
practices?

ANSWER: No, the Government does not intend for the resultant contracts to contain ODCs.

9. The solicitation identifies the contract type as FFP, however Page 62, Ordering, b, addresses level of
effort and CPFF type task orders. Does the Government intend on issuing FFP/LOE and/or CPFF task
orders?

ANSWER: The Government intends on issuing FFP orders only. This clause has been updated to reflect
only FFP orders.
10. Travel CLIN 1002 is identified as FFP. Travel is typically issued as a cost reimbursement CLIN.
Please confirm the contract type for Travel.

ANSWER: The Travel CLIN is FFP. Travel will be fixed priced at the Task Order level.

11. After contract award, will the 10 tasks as listed in the PWS result in 10 task orders? If the answer is
affirmative, does the government anticipate issuing all task orders at the same time following contract
award, or will they be issued in a staggered fashion?

ANSWER: There will not be 10 task orders corresponding to the 10 tasks of the PWS. The Government
reserves the right to issue task orders for any single task or a combination of tasks. Orders may be issued
simultaneously or in a staggered fashion.

12. Will the Government permit the submission of an Executive Summary and Compliance Matrix
document that is separate from the Technical Volume, which has a page limit of 50 pages?

ANSWER: Yes, offerors may submit an Executive Summary and Compliance Matrix. The Executive
Summary will be included in the page limit for the Technical Volume. The Compliance Matrix will be
excluded from the page limit.

13. What is the anticipated date of Award?

ANSWER: The Government anticipates award on or around 01 November 2011. This date is subject to
change.

14. Is this contract to be issued as a FFP only vehicle? Page 46 of the RFP states that “The Government
contemplates award of a multiple award Indefinite Delivery/ Indefinite Quantity type contract with Firm
Fixed Price Provisions resulting from this solicitation.” Pg 64 of the RFP, under Ordering Procedures
states “TOs issued shall include, but not be limited to the following information:…(l) the estimated cost,
the fixed fee and the Cost Plus Fixed Fee (CPFF) amount or the ceiling price as applicable.” Please clarify
how contract and task orders will be issued.

ANSWER: See the answer to Question #9.

15. RFP Section D.3.4. Volume IV - Small Business Participation/Subcontracting Plan – states “The
offeror’s Small Business Participation Factor submission shall address the following areas (2) The extent of
commitment to use small business concerns (for example, enforceable commitments are to be weighted
more heavily than non-enforceable ones); Small Business Subcontracting Plan weighting is not included in
the evaluation criteria. Will weighting factors or enforceable commitments be evaluated in this RFP?

ANSWER: The rating table provided in Section E.5. of clause 52.212-2 applies to the Small Business
Participation factor as detailed in the chart. This factor will be evaluated in accordance with this clause.

16. RFP Section D.3.4. Volume IV – Small Business Participation/Subcontracting Plan states: “The Small
Business Subcontracting Plan goals shall be expressed in terms of percentages of total subcontract dollars.
The desired small business subcontracting goals are as follows: the Small Business Subcontracting Plan
has a desired goal of 23% for Small Businesses, 5% for Small Disadvantaged Businesses, 5% for Woman-
Owned Small Businesses, 3% for HubZone Small Businesses, 3% for Veteran Owned Small Businesses
and 3% for Service-Disabled Veteran-Owned Small Business.” Request the government clarify if the
overall total small business goal is 19%, 23% or 42%? Small Businesses goal is listed as 23%, but total
percentage for SDB, WOSB, HUBSB, VOSB and SDVOSDB is 19%.

ANSWER: The desired total small business goal is 23%. SDB, WOSB, HUBZoneSB, VOSB, and
SDVOSB goals count toward the total small business goal.
17. RFP Section D.3.4. Volume IV – Small Business Participation/Subcontracting Plan states:
“Socioeconomic Plans are not required from small business offerors.” Are large businesses required to
submit Socioeconomic Plans and if so what Volume should it be contained in?

ANSWER: Large businesses are required to submit Socioeconomic Plans. These plans shall be submitted
with Volume IV.

18. RFP Section 5252.237-9401 PERSONNEL QUALIFICATIONS (MINIMUM) (JAN 1992)
(NAVSUP), states: “Personnel Qualifications can be found in Attachment IX of the solicitation. Will the
government be providing Attachment IX Personnel Qualifications and identification of which Volume data
is to be considered in/required for?

ANSWER: See the answer to Question #1.

19. Issue: Labor Categories

             Attachment VIII identifies 21 Labor Categories, including Computer Systems/Network
              Engineer III; IA Analyst III, IA Analyst II; and IA Analyst I; but does not include
              descriptions of Project Control Analyst; Program Manager; nor IT Analyst I, IT Analyst II
              nor IT Analyst III.

             Attachment IV includes proposal LCATs of Project Control Analyst; Program Manager; and
              IT Analyst I, IT Analyst II and IT Analyst III; but does not include Computer
              Systems/Network Engineer III; IA Analyst III, IA Analyst II; and IA Analyst I.

Question: Can you provide reconciliation between the Proposed Labor Categories in Attachment IV to the
Category descriptions in Attachment VIII?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

20. Issue: Pricing/Location

            Staffing costs will vary due to the places of performance of NIOC Norfolk, FCC,
             NAVYCYBERFOR, NCDOC, NIOC SDGO, NIOC Whidbey Island, and NIOD Groton as
             detailed in section 4.2 of the PWS


Question: Can you provide additional information in Attachment IV that clarifies the intended work
locations of the proposed labor categories?

ANSWER: Any references to Attachment IV have been revised to read Attachment VIII. The PWS and
Attachment VIII have been revised to reflect the intended work locations of the proposed labor categories.

21. Issue: Required Pricing Information.

            RFP page 19, paragraph D.3.3.1 requires Offerors to provide separate “pricing information”
             for each year of services and a total for all five years.

Question: Is the “pricing information” required by this statement different from the information provided
in Attachment IV, “Pricing Spreadsheet”? If so, please define the required pricing information.

ANSWER: The required pricing information is contained in Attachment IV for the labor categories.
Offerors shall also fill-in the CLINs on the SF 1449 to provide total proposed yearly pricing for labor and
travel.
22. Issue: Ordering Procedures & Contract Type

             RFP page 64, subparagraph b(1) contains references applicable to Cost type task orders or
              CLINs within items (d), (e), (f), (g), (l).

Question: Were these references included in error since all task orders and CLINs will be FFP?

ANSWER: See the answer to Question #9.

23. The assumption from the notional hours assigned to each labor category (i.e., a minimum of one FTE
based on 1920 hours) is that all labor categories should be priced as government site. Is this correct or
should some labor categories (such as Program Manager and/or Project Control Analyst) be priced as
contractor site? In the second case, other than the PM and/or PCA labor categories, are any other labor
categories expected to be provided at contractor site?

ANSWER: All labor is anticipated to be at Government locations.

24. Do all labor categories apply to all identified locations including locations stated as possible support
sites (e.g., NIOC San Diego, CA; NIOC Whidbey Island, WA; and NIOD Groton, CT)?

ANSWER: See the answer to Question #20.

25. The place of performance for Task X is noted as NIOC Whidbey Island, WA. However, Paragraph 4.2
of the PWS does not list NIOC Whidbey Island, WA as a location for performance; only that additional
support may be required at Whidbey Island. Is Task X actual planned support or possible additional
support? Is additional support required at NIOC Whidbey Island, WA?

ANSWER: See the answer to Question #20.

26. Page 17, D. 2. REQUIREMENTS FOR PROPOSAL CONTENT – The format requirements state:

Each “page” is one sheet, 8 ½” x 11”, with at least one inch margins on all sides, using TIMES NEW
ROMAN font and 12 point size type or larger. Graphics included in the proposal may use an alternative
font with 8 point size type or larger. Pages shall be consecutively numbered. Multiple pages or foldouts
count as an equivalent number of 8 ½” x 11” pages. The page number limitation does not include the
transmittal letter, cover page, table of contents, tabs, or dividers.
     Question: May the format for data in tables also include an alternative font with 8 point size type or
larger?

 ANSWER: For the purpose of this solicitation, the term graphics includes tables and charts. Table and
charts may utilize an alternative font with 8 point size type or larger.

27. Page 15 of 63 Important Notes, paragraph (2) states:
In the event any portion of the technical proposal is written by anyone who is not a bona fide employee of
the firm submitting the proposal, a certificate to this effect shall be furnished which shall be signed by a
responsible officer of the offeror and shall also identify the person’s name, employment capacity, the name
of the person’s firm, the relationship of that firm to the offeror, and the portion of the technical proposal the
person wrote.
Question: Please confirm “not a bona fide employee of the firm” includes consultants but does not apply to
prime contractor employees nor team members/subcontractors covered by a contractual teaming
agreement.”

 ANSWER: For the purpose of this solicitation, “Not a bona fide employee of the firm” does not apply to
prime contractor employees or team members/subcontractors.

28. The RFP states that the three past performance quals are limited to 4 pages each for a total of 12 pages.
Question: Can another page be authorized to as an introduction/ exec summary for a total of 13 pages?

ANSWER: No, an additional page is not authorized for an executive summary/introduction. Offerors may
include this information on Attachment II or additional authorized pages. The page limit remains four (4)
pages per reference for a total of 12 pages.

29. The Pricing Spreadsheet lists Project Control Analyst but there is no project control analyst listed in
Attachment VIII. What are the personnel requirements for Project Control Analyst?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

30. The Pricing Spreadsheet lists Program Manager but there is no Program Manager listed in Attachment
VIII. What are the personnel requirements for the Program Manager?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

31. Minimum Quals for Subject Matter Experts in attachment VIII do not list 8570 requirements but the
pricing spreadsheet on rows 11 - 14 does list 8570 requirements. What are the requirements for SME I, II,
and III? Do some SMEs require 8570 certifications while others do not and , if so, do they need to be
priced separately?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

32. What are the minimum number of years required for IA Analyst I? This requirement is not stated in
Attachment VIII.

ANSWER: Attachment VIII has been revised to reflect the necessary information.

33. Pricing spreadsheet has two Computer Systems/Network Engineer II's. Should one of these be
Computer Systems/Network Engineer III? Level III personnel are included in Attachment VIII.

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

34. The Pricing Spreadsheet lists IT Analysts but there are no IT analysts listed in Attachment VIII
(Personnel Qualifications). Attachment VIII has IA Analysts for personnel requirements. Are the IT
Analysts on the pricing spreadsheet actually the IA Analysts listed in Attachment VIII? If not, what are the
personnel requirements for IT Analysts I, II, and III?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

35. Pricing Spreadsheet lists 8570 requirements but there are no 8570 requirements in Attachment VIII for
Management Analyst II. What are the personnel requirements for Management Analyst II?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

36. Place of performance includes Ft Meade (NCR). The NCR has higher labor rates than the Virginia
Beach/Norfolk area. On the pricing spreadsheet, there are no lines breaking out place of performance.
Which positions on the pricing spreadsheet are designated for Fort Meade? Will the government revise the
pricing spreadsheet to reflect positions at different locations such as Fort Meade, San Diego, Whidbey
Island, and Groton, CT?

ANSWER: Attachment IV has been revised to allow for pricing for the required places of performance.

37. Current pricing asks for pricing of government site work. Does the government also require bidding
rates for Contractor site personnel?
ANSWER: See the answer to Question #23.

38. There is no pricing requested for Computer Systems/Network Engineer III even though this labor
category is in Attachment VIII. Is there a requirement to cost this LCAT and, if so, what are the required
hours?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

39. There is no difference in experience requirements for Database Administrator IV and V. Does
Database Administrator V have a higher number of years of experience required and, if so, what is the
required experience for this LCAT?

ANSWER: Attachment VIII has been revised to reflect the requirement.

40. The Minimum requirements for Strategic Planning Analyst III do not appear to line up with the
functional responsibility description. Can the government clarify this LCAT?

ANSWER: Attachment VIII has been revised to reflect the requirement.

41. Block 10(f) is checked no. However, access to SAP info is required and there is a LCAT for SAP
manager. Should block 10(f) be checked "yes" or is there no requirement for SAP Manager?

ANSWER: The requirement for a SAP Manager has been removed.

42. The PWS for Task II - Computer Network Defense (CND) indicates that the contractor shall provide
24/7 support to CND operations. Can the government provide additional information on the number of
non-standard work schedules or other information that can be used to better address any resulting pay
differentials that may apply to the appropriate FFP labor calculations?

ANSWER: The PWS has been revised to remove the requirement for 24/7 support.

43. The PWS for Task IV - Operational Support and Reachback indicates that the contractor will provide
real time support to operational forces deployed worldwide. Will the contract require any short or long
term deployment of contract personnel to combat zones or to Navy ships and aircraft in order to accomplish
the tasks assigned?

ANSWER: No, the contract will not require deployment.

44. Please provide instructions for submission of sealed subcontractor unsanitized costing/pricing
information to Government.

ANSWER: Separate subcontractor pricing is not required for this solicitation. Offerors shall provide fully
burdened labor rates in Attachment IV.

45. The existing contract requires use of an approved GSA Schedule to support Delivery Order pricing
submissions. Is there a reason this wasn’t included in the RFP to assist in ensuring realistic pricing
submissions to support the evaluation process?

ANSWER: The determination has been made that the pricing strategy contained in the solicitation is in the
best interest of the Government.

46. Form 1449 Block 15 indicates that the proposal shall be delivered to NIOC COR rather than FISC.
However page 14 of the RFP states Proposals shall be delivered to FISC. Which is correct?

ANSWER: Block 15 of the 1449 is the main delivery address/place of performance for services once
contracts are in place. Offerors shall deliver their proposals in accordance with the Addendum to 52.212-1.
47. On the ATTACHMENT IV Pricing Spreadsheet, there is a labor category for an IT Analyst. Then on
ATTACHMENT VIII Minimum Qualifications the IT Analyst is not included, however it does reference an
IA Analyst in. Question: Can you provide direction on which category the Government expects to receive
pricing information?

ANSWER: Attachments IV and VIII have been revised to match.

48. PWS Task XI – IO Management and Professional Support Services lists
       - Administrative support for centralized preparation of all contract related
       deliverables
       - Financial management support for centralized tracking, analysis and reporting all contract
       related funding, costs, travel and expenditures required in the execution of this contract
       - Preparation of monthly status/progress report for contract tasks
       - Preparation of monthly contract financial reports: and
       - Preparation of technical reports as required by specific projects, as items the contractor shall
       provide.

RFP section D.1 General also identifies requirement for Management Plan in Volume I Technical
Approach. Request government identify the difference between PWS Task XI and Volume I Management
Plan, as PWS Task XI requirements appear to be standard project management functions.

ANSWER: The PWS provides potential tasks that may be performed under task orders of the resultant
contracts. The Management Plan detailed in the RFP in the Addendum to 52.212-1 and 52.212-2 is a
proposal section on which offerors will be evaluated.

49. RFP Evaluation Section E.4. Small Business Participation specifies evaluation criteria for offeror’s
Small Business Subcontracting Participation.

Will offeror’s be negatively evaluated if small businesses are not identified and included as team members
in proposal submission, or will evaluation rest solely on offeror successfully meeting evaluation criteria of
submitted SBSP?

ANSWER: Offerors’ Small Business Subcontracting Participation will be evaluated on the six elements as
detailed in section E.4. of clause 52.212-2.

50. RFP Section D.2.4. Requirements for Style: specifies that “Each “page” is one sheet, 8 ½” x 11”, with
at least one inch margins on all sides, using TIMES NEW ROMAN font and 12 point size type or larger.
Graphics included in the proposal may use an alternative font with 8 point size type or larger. Point size for
Attachment II Past Performance Information Form is not specified, but the default style is Times New
Roman 10 point size.

Request the government confirm that the default style is the correct font and point size to use for
submission to meet limit of four pages per form.

ANSWER: For Attachment II only, offerors are authorized to utilize the provided default font size of
Times New Roman 10.

51. The government provided a “pricing spreadsheet” with proposed labor categories, the type and level of
security clearances, and DOD 8570 requirements. Will the government specify the physical location where
the suggested labor category will operate and the anticipated task(s) for that labor category?

ANSWER: Attachment IV has been updated to reflect this information.

52. Are there any Key personnel positions? Will the government specify any key positions?
ANSWER: The Government does not anticipate having Key Personnel positions under the resultant
contracts.

53. In paragraph E.2, Past Performance, the government did not provide a weight or establish a degree of
importance for the “Relevance” factor sub-components. Will the government specify a weight or
importance of the three “Relevance” sub-factors as was provided for the “Quality” factor?

ANSWER: The relevance subfactors are weighted equally.

								
To top