Docstoc

Doa Sholat dan Terjemah Jawa

Document Sample
Doa Sholat dan Terjemah Jawa Powered By Docstoc
					                                                                     FISHBONE Computer @rtWork



                                    Prakata Do’a Sholat


                             ‫ﺃﻟﺴﻻﻢﺃﻟﻴﻜﻡ ﻮﺭﺤﻤﺔﺍﷲﻮﺒﺭﻜﺎﺗﻪ‬
Puji Syukur konjuk ing ngarsane Gusti Allah ingkang mangerani sakathae alam, ingkang
paring rezeki, kawilujengan, rahmat, berkah lan hidayah dumateng tiyang ingkang kapilih.
Mugi-mugi kulo lan panjenengan kalebu tiyang ingkang kapilih Amin.

Sholawat lan salam mugi konjuk ing Nabi Muhammad SAW, sumrambah dumatng
kaluarganipun, sahabat, lan panderekipun kanti sapriki. Nabi akhirul zaman, Utusan Gusti
Allah ingkang ngajaraken tata-caranipun nglampahi ibadah ingkang dipun kersaaken Gusti
Allah. Mugi-mugi kulo lan panjenengan kalebu tiang ingkang saged nderek ngelampahi
ibadah ingkang sampun dipun tauladani/contoni teng Rosulullah kanti mboten dipun kirangi
lan tambahi saking kersanipun Gusti Allah lan ketampa amalanipun. Amin.

Buku Do’a Sholat lan terjemah basa jawi puniko dipun pundut saking hadits lan kitab-kitab
alim ulama nanging penulis buku meniko katah khilaf lan kirang ilmunipun, menawi pidados
salah ing buku meniko ingkang benten kalih Al Quran lan Hadits Soheh dipun bucal tebih-
tebih lan manut miturut dumateng Al Quran lan Hadits Soheh. Leres lan bebener iku
kagunganipun Gusti Allah penulis nyenyuwun rahmat, hidayah lan inayahipun Gusti Allah
mugi-mugi dipun tebihaken keluputan sajerone kula nulis buku meniko lan ing nglampahi
ibadah awit gesang ngantos pejah.

Sakedik buku meniko mugi saged dados amal ingkan katah manfaatipun tumrap kulo lan
sedaya tiyang ingkang purun maca lan nglampahi. Akhirul kalam wa Billahi taufiq wal
hidayah,

                            ‫ﻮﺃﻟﺴﻻﻢﺃﻟﻴﻜﻡ ﻮﺭﺤﻤﺔﺍﷲﻮﺒﺭﻜﺎﺗﻪ‬


siluneP




                                                      Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
     1
                                FISHBONE Computer @rtWork



Tembung Pawitan


Sholat




                  Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
     2
                                                                      FISHBONE Computer @rtWork




                                 ‫ﺩﻋﺎﺀﺍﻹﻔﺗﺗﺎﺡ‬
                                    Do’a Iftitah
   Allah menika dzat ingkang Maha
    Agung.                                                                             ‫َ ُ ﺮ‬
                                                                                       ُ َ‫ﺍﷲﺃﻛْﺑ‬
   Agung sayektinipun.
   Sak     katahipun     puji menika                                                   ً ْ َِ
                                                                                       ‫ﻛﺑﻳﺮﺍ‬
    kagunganipun Gusti Allah, puji
    ingkang katah sanget.                                                           ‫ﺪ‬
                                                                             ً ِْ ِ ُ ْ َ ْ َ
                                                                            ‫ﻮﺍﻠﺣﻤ ِﷲ ﻛﺜﻳﺭﺍ‬
   Gusti Allah meniko dzat ingkang
    Maha Suci, suci sak dangunipun.                        ً ِْ َ ًَ ْ ‫َ ُْ َ ﻦ ﷲ‬
                                                           ‫ﻮﺴﺑﺣﺎ َﺍ ِ ﺑُﻛﺭﺓ ﻮَّﺃﺼﻳﻼ‬
   Ngadepaken rai kulo dumateng dzat
    ingkang nitahaken sedaya langit lan            ‫ﻮﺠ ﺕ ِﻲ ﻠ ﻄ َﺍﻠﺴ ﺕ‬
                                                   ِ ‫َ َﻬْ ُ ﻮﺠَﻬ َﻠِﱠﺬِﻯ ﻓ َﺮ ﱠﻤٰﻮَﺍ‬
    bumi.
                                                                                  َ ‫ﻮَﺍْﻷﺮ‬
                                                                                  ‫ْﺹ‬
   Kelawan condonging manah kula tur
    sumarah    jalaran    kula  sanes                َ ْ‫ﺤَﻨِﻴْ ًﺎ ُﺳْﻠِ ًﺎﻮﻤَﺎﺃ َﺎﻤِ َﺍﻠْ ُ ِْﺮ ِﻴ‬
                                                     ‫ﻔ ّ ﻤ ﱠ ﻨ ﻥ ﻤﺷ ﻜ ﻥ‬                ‫ﻤ‬
    golonganipun tiang musyrik.
   Sayektosipun shalat kula lan sak
    lampah-lampaing ‘ibadah kula saha      ِ ِ ‫ﺇﻥ ﺼَﻼ ﺗِﻲ ﻮَ ُ ُ ِﻲ ﻮَ َﺤْﻴَﺎ َ ﻮَﻤَ َﺎﺗ‬
                                           ‫ﻨﺴﻛ ﻤ ﻱ ﻤ ِﻲْﷲ‬                                  ‫ﱠ‬
    gesang     pejah    kula   menika
    kagunganipun Gusti Allah.                                                            ِ
                                                                                         ‫ﺏ‬
                                                                            ‫ﺮَ ّﺍﻠْﻌَﺎﻠَﻤِﻴْﻦ‬
   Mboten wonten ingkang madani
    dumateng Gusti Allah, ingkang          َ ْ‫َ َِﺮﻴﻚَﻠَﻪ ﻭﺒﺫَﻠﻚَُﻣِﺮْﺖ ﻭﺃ َﺎ ِﻦَﺍْﻠ ُﺴْﻠِ ِﻳ‬
                                           ‫ﻧﻣ ﻣ ﻣﻦ‬                       ‫ِِ ﺍ‬          ْ ‫ﻻﺸ‬
    mekaten menika kula dipun dawuhi
    menapa kemawon inggih anderek,
    jalaran kula sampun ngakeni tiyang
    Islam.

                                  ‫ﺳﻮﺮﺓﺍﻟﻔﺎﺗﺣﺔ‬
                                  Surat Al Fatihah

   Kula nyuwun pangreksa dumateng
    Gusti Allah, saking godanipun syetan                       ‫ﺮ‬
                                                          ِ ‫ﺃﻋﻭ ُ ِﺎﷲ ﻣ َﺍﻠ َّﻴ َﺎﻦِﺍﻠ َﺟِﻴ‬
                                                          ‫ُ ْﺫﺑ ﻦ ﺸ ْﻄ ّ ْﻢ‬
    ingkang dipun rajam.
1. Awit ingkang asma Allah ingkang
   Maha Murah tur Maha Welas Asih.
                                                                  ِ ‫ِﺴ ِﺍ ِ ﺍﻠﺮﺤْﻤٰ ِﺍﻠﺮﺤِﻴ‬
                                                                  ‫ﺒ ْﻢ ﷲ ﱠ ﻦ ﱠ ْﻢ‬
2. Wondene sedaya puji menika
   kagungane Gusti Allah, dzat ingkang                              ُ ْ‫َﻠْ َﻤ ُِ ِ ﺮَ ِﺍﻠْ َﺎﻠَﻤِﻴ‬
                                                                    ‫ﺍ ﺤ ْﺪﷲ ّ ﻌ ﻥ‬ ‫ﺐ‬
   mengerani sedaya ‘alam.
3. Ingkang Maha Murah tur Maha Welas
   Asih.                                                                   ِ ‫ﺍَﻠ ﱠﺤْﻤٰﻦﺍﻠ ﱠﺤِﻴ‬
                                                                           ‫ﺮ ِ ﺮ ْﻢ‬
4. Dzat ingkang ngeratoni dinten agama
   (kiyamat).                                                                 ِ ْ‫ﻤٰﻠك ﻴَﻮ ِﺍﻠ ّﻴ‬
                                                                              ‫ِ ِ ْﻡ ِﺪ ﻥ‬
5. Kula namung nyembah saha kula
   namung nyuwun pitulung dumateng
   Gusti Allah.
                                                              ُ ْ ِ َْ    ‫ُْﺪ ﱠ‬           ‫ﱠ‬
                                                              ‫ﺇﻴﺎ كَ ﻧَﻌﺒ ُ ﻮَﺇﻴﺎ كَ ﻧَﺴﺗﻌﻴﻦ‬
6. Mugi-mugi nedahaken ing
   dateng margi ingkang leres.
                                   kula
                                                                  ِ ‫ﺇﻫ ِ َﺎﺍﻠ ِﺮَﺍ َﺍﻠْﻤﺴْ َﻘِﻴ‬
                                                                  ‫ْﺪﻧ ّ ﻂ ُ ﺗ ْﻢ‬    ‫ﺼ‬


                                                      Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
      3
                                                                 FISHBONE Computer @rtWork



7. Inggih meniko marginipun tiang katah
   ingkang sami kaparingan nikmat,
                                                   ِ ْ َ ْ ِ ْ ََ َ ْ َ ْ َ ّ ‫ِ َ ﻂ‬
                                                  ‫ﺼﺮﺍ َﺍَﺩ ﻳﻥﺃﻨﻌﻤﺕﻋﻠﻳﻬﻡ۵ﻏﻳﺮﺍ‬ ‫ﻠ‬
   sanes marginipun tiang katah ingkang                 َ ْ ِ ‫ْ َ ْ ُ ْ ِ ََ ْ ِ ْ َﺍﻠﻀ‬
                                                        ‫ﻠﻤﻐﻀﻮﺏﻋﻠﻳﻬﻢ ﻮَﻻ ﱠﺂﻠﻳﻥ‬
   sami kabendon lan sanes marginipun
   tiang ingkang sami kesasar.
   Duh   Gusti     Allah    mugi-mugi
    nyembadani ing atur panyuwun kula.
                                                                                     ِْ َ
                                                                                    ‫آﻤﻳﻥ‬
                                  ‫ﺪﻋﺎﺀﺍﻠﺮﻛﻭﻉ‬
                                    Do’a Ruku’

   Maha Suci pengeran kula tur ingkang
    Maha Agung.(3x)
                                                         ۳x       ‫ﺴ ﺣ ﺮ ّ َ ْﻡ‬
                                                                  ِ ‫ُﺑْ َﺎﻥَ َِﺒﻲَﺍﻟْﻌﻅِﻳ‬
                                 ‫ﺪﻋﺎﺀﺍﻹﻋﺗﺩﺍﻞ‬
                                   Do’a I’tidal

   Allah mireng dumateng tiang ingkang
    sami memuji.                                                    ‫ﺴ ِﻊ َ ِ َﻩ‬
                                                                    ُ ‫َﻤ َﺍﷲ ﻟﻤﻦْﺣَﻤﺩ‬
   Sedaya puji    menika    kagungane
    Pangeran.                                                            ُ ‫ﺮَ َّ َﺎﻟﻚَﺍﻟْﺣَﻤ‬
                                                                         ‫ْﺩ‬        َ ‫ﺑﻧ‬
   Sakebaking langit lan bumi, lan
    sakebaking samu kawis sak kersa                ‫ﻤ‬         ‫ﻤ ﺀ ﺳَ ﺕ ﻤ ﺀ‬
                                             ‫ِﻞْ ُﺍﻟ َّﻤﻮَﺍ ِ ﻮ ِﻞْ ُﺍْﻸ ﺮﺹﻮَ ِﻞْﺀ ﻤﺎ‬
    panjenengan sanesipun langit lan
    bumi.
                                                                 ُ ‫ﺷِﺋْ َ ﻤﻦْﺷﻲْﺀ ﺑﻌ‬
                                                                 ‫ْﺩ‬      َ ‫ﺕ‬
                                 ‫ﺪﻋﺎﺀﺍﻠﺴﺟﻭﺩ‬
                                    Do’a Sujud

   Maha Suci Pangeran kula ingkang
    Maha Inggil. (3x)                                         ‫ﺴ ﺣ ﺮ ّﻲ ﻟ‬
                                                          ۳x ‫ُﺑْ َﺎﻥَ َِﺒ َﺍْﻷﻋَْﻰ‬
                        ‫ﺪﻋﺎﺀﺍﻠﺟﻠﻭﺱ ﺒﻳﻥﺍﻠﺴﺟﺩ ﺗﻳﻥ‬
                       Do’a Ing Tengah Sujud Kang Pindo

   Duh Allah mugi-mugi ngapura ing
    kula,                                                                   ِ ّ     ‫ﺏ‬
                                                                          ْ‫ﺮ ِﺍﻏْﻔِﺮْﻟﻲ‬
   Lan mugi-mugi ngasihi dumateng
    kula,                                                                      ِ
                                                                             ْ‫ﻮَﺍﺮْﺣَﻤْﻧﻲ‬
   Lan mugi-mugi      nutupi    sedaya
    kekirangan kula,                                                            ِ ‫ﺒ‬
                                                                              ْ‫ﻮَﺍﺟْ ُﺮْﻧﻲ‬
   Lan mugi-mugi nedahaken margi ing
    kula,                                                                         ِْ
                                                                                ْ‫ﻮَﺍﻫﺪِﻧﻲ‬
   Lan mugi-mugi       paring   rezeki
    dumateng kula.                                                              ِ‫ﺯ‬
                                                                              ْ‫ﻮَﺍﺮْ ُﻘْﻧﻲ‬

                                   ‫ﺪﻋﺎﺀﺍﻠﺗﺴﻬﺩ‬


                                                   Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
      4
                                                                    FISHBONE Computer @rtWork




                                    ‫ﺪﻋﺎﺀﺍﻠﺗﺴﻬﺩ‬
                                    Do’a Tasahud
   Wondene     sedaya    pangormatan
    ingkang tambah kasaenanipun saha                 ‫ّ ﻳ ﺕﷲ ﺼَﻮ ُﻮ ﻄﻳﺑ ﺕ‬                 ‫ﺘ‬
                                                     ُ ‫ﺍَﻟ َﺣِ َﺎ ُِ ِ ﻮﺍﻟ َّﻟ َﺍﺕ َﺍﻟ َّ ِ َﺎ‬
    ngibadah ingkang ikhas niatipun
    menika kagunganipun Gusti Allah,
   Keselametan     saha  kawilujengan
    menika mugi tetepa dateng Nabi                                 ‫ﻳ‬
                                             َ َ ‫ََ ْ ََ ّ َ ﱠ ِ ُ َ ْ َ ُ ﷲ‬  ‫َﻠﺴ‬
                                             ‫ﺍ ﱠﻼ ﻢُﻋﻟﻳكﺍ ُﻬﺎﺍﻟﻨﺒﻲ ﻮَﺮﺣﻤﺔﺍ ِ ﻮﺒﺮ‬
    Muhammad, rahmat Gusti Allah kanti
    berkah ingkang katah,
                                                                             ُ‫َ ﺗ‬
                                                                             ‫ﻛﺎ ُﻪ‬
   Ugi keselametan saha kawilujengan
    menika     mugi     tetepa   dateng
    kawulanipun Gusti Allah ingkang
                                              َ ْ‫َﻠ ﱠﻼ ﻢﻋََﻳْ َﺎﻮَ ََﻰﻋِ َﺎ ِﺍ ِﺍﻠ ﱠﺎِﺣِﻴ‬
                                              ‫ﻟ ﻧ ﻋﻠ ﺒ ﺪ ﷲ ﺻ ﻠ ﻦ‬                     ‫ﺍﺴ‬
    sami sae-sae lelampahanipun.
   Kula nekseni    mboten wonten
    sesembahan kejawi namung Gusti                                     ‫َﺪ ﻠ ﻻ ﷲ‬
                                                                       ُ ‫ﺃﺷْﻬ ُﺃﻦْﻻَﺇَﻪَﺇ َﺍ‬
    Allah,
   Lan kula nekseni Nabi Muhammad
    dados utusanipun Gusti Allah.                            ِ ‫ﻮﺃﺷْﻬ ُﺃﻦ ُﺣَﻣﺪًﺍ ﱠﺴﻮْ ُﺍ‬
                                                             ‫َ َﺪ ﱠﻣ ﱠ ﺮ ُ ﻞ ﷲ‬
   Duh     Allah,   mugi muwuhana
    kawelasan dateng Nabi Muhammad
    lan kaluwarganipun,
                                                   ٍ ‫ﻟﻬ ﱠ َ ﻋ ﻤ ﻤ ٍ ﻋ َ ﻤ ﻤ‬      ‫ﺻ‬
                                                   ‫ﺃﻟﱠ ُﻢ ِﻞ َﻠٰﻰ ُﺤَ ﱠﺪﻮَ َﻠٰﻰآﻞِ ُﺤَ ﱠﺪ‬
   Kados dene kawelasan ingkang
    kapariangaken dateng Nabi Ibrahim                ِ َ ‫ْﻢ ﻠ‬                ‫ﺕ‬
                                                     ‫ﮔ َﺎﺻَﻠَﻴْ َﻋَﻠٰﻰﺇﺒْﺮَﺍﻫِﻴ َ ﻮﻋََﻰآﻞ‬‫ﻤ‬
    lan kaluarganipun,
                                                                                 ‫ْﻢ‬
                                                                                 َ ‫ﺇﺒْﺮَﺍﻫِﻴ‬
   Duh Allah, mugi maringana kesaenan
    dateng   Nabi    Muhammad      lan               ٍ ‫ﻠ ﻤ ﱠ ٍﻮ ﻠ َ ﻤ ﻤ‬
                                                     ‫ﻭَﺒِﺮﻚْﻋََﻰ ُﺤَﻤﺪ َﻋََﻰآﻞِ ُﺤَ ﱠﺪ‬  ‫َﺎ‬
    kaluwarganipun,
   Kados dene kesaenan ingkang
    keparingaken dateng Nabi Ibrahim lan             ِ َ ‫ﻋﻠ‬                   ‫ﻤﺒ ﺕ‬
                                                     ‫ﮔ َﺎ َﺎﺮَﻛْ َﻋَﻠَﻰﺇﺒْﺮَﺍﻫِﻴْﻢ ﻮَ ََﻰآﻞ‬
    kaluwarganipun,                                                               ‫ْﻢ‬
                                                                                  َ ‫ﺇﺒْﺮَﺍﻫِﻴ‬
   Sajatine Panjenengan Dzat ing Pinuji
    tur Maha Luhur.                                                            ‫ﻤ‬
                                                                          ٌ ‫ﺇﱠ َﺤَﻤِﻴ ٌ ِﺠﻴ‬
                                                                          ‫ﻧﻚ ْﺪ َ ْﺪ‬


   Kawelasan saha kawilujengan menika
    sumrambah dateng sedaya ‘alam,                               ‫ﻤ‬          َ
                                                             ‫ﻔ ﻌ ﻦ ﻧﻚ ﻤ ْﺪ َ ْﺪ‬
                                                             ٌ ‫ِﻰﺍﻠْ َﺎﻠَﻤِﻴ َﺇ ّ َﺤَ ِﻴ ٌ ِﺠﻴ‬
    Sajatine Panjenengan Dzat ing Pinuji
    tur Maha Luhur.
   Duh Gusti Allah kula nyuwun
    pangreksa dateng panjenengan saking                                ‫ﺫ‬
                                              ْ ِ ‫َ ّ ُ ّ ﻧ ْ ﻋ ْ ُ ﻚ ْ َ َ ﺏ َﺒْ ﻮ‬‫ﻠﻢ‬
                                              ‫ﺍﻠَﻬ َﺇ ّﻲﺃ ُﻮ ِﺒ َ ﻤِﻦﻋﺫﺍ ِﺍﻠْﻘ ِﺮ َﻤﻦ‬
    siksa kubur lan siksa neraka.
                                                                             ‫ﻧ‬
                                                                            ِّ ‫َ َ ﺏ‬
                                                                          ‫ﻋﺫﺍ ِﺍﻠ َﺎﺮ‬
   Lan saking fitnahipun gesang lan
    fitnahipun pejah.                                      ِ ‫ﻮﻤﻦ ﻓِﺗﻨﺔﺍﻠْﻤﺤﻴﺎ ﻮﺍﻠْﻤﻤﺎ‬
                                                           ‫َ ِ َْ ِ َ َْ َ َ ﺕ‬
   Lan saking fitnahipun Masihi-Dajal.                           ‫ﺪ‬
                                                              َِ ّ ِ ْ ِ َ ِ َ ْ ِ ْ ِ َ
                                                             ‫ﻮﻤﻦﻓﺗﻨﺔﺍﻠْﻤﺴﻴﺢﺍﻠ َﺠﺎﻞ‬
   Kawilujengan menika mugi tetep
    dateng sampean sedaya, ugi rahmate            ُ‫ﺗ‬        ‫ّ ََ ْ ُ َ ْ َ ُ ﷲ‬
                                                  ‫ﺃﻠ َﻼ ﻢﻋﻠﻴﻛﻢ ﻮﺮﺣﻤﺔﺍ ِ ﻮﺒﺮﮔﺎ ُﻪ‬     ‫ﺴ‬
    Gusti Allah lan berkahipun.



                                                      Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
      5
                                                                   FISHBONE Computer @rtWork




                                         ‫ﺃﻟﺩ ﻛﺮ‬
                          Dzikir (Wirid) Sak Wise Sholat
   Kula nyuwun pangapura dumateng
    Gusti Allah dzat ingkang Maha
                                                                      ‫َ َْ ْ ِ ُ ﷲ ﻌ ِ ﻡ‬
                                                                      ِ ‫ﺃﺴﺘﻐﻔﺮﺍ َﺍﻟ َﻅﻴ‬
    Agung
   Ora    ana   sesembahan     kejaba
    Panjenengan kang urip selawase tur                     ُ ْ ُ ‫َ ﺩ ﺍ َِ ﻫ َ َ ُ ﻘ‬
                                                           ‫ﺍﻟ ِﻯﻻِﻟٰﻪﺍﻻ ُﻮﺍﻟْﺣﻲﺍﻟ َﻴﻭﻡ‬
    jumeneng
   Lan    kula     mitobat       dumateng
    Panjenengan                                                              ِ ْ‫ﺗ ْ ُ ﻟ‬
                                                                             ‫ﻮَﺃ ُﻭﺐﺇَﻴﻪ‬
   Ora ana sesembahan kejaba mung
    Gusti Allah ingkan sawiji lan ora ana
    kang madani                                               ِ
                                                        ُ ََ َ َ ‫َ ﷲ ْ َ ﻩ‬
                                                        ‫ﻻﺇﻟٰﻪﺇﻻﺍ ُ ﻭَﺤﺩﻭ ُﻻﺷﺭﻴْﻚﻟﻪ‬
   Sedaya Keraton lan sedaya Puji
    kagungane Gusti Allah
                                                                      ُ ْ ‫َ ُ ﻤْ ُ َ ﻟ ُْ ﺤ‬
                                                                      ‫ﻟﻪﺍﻟ ُﻟﻚﻭﺍَﻪﺍﻟ َﻤﺩ‬
   Ingkan paring urip lan mati
                                                                           ُ ْ ِ ُ‫ُ ِْ ﻭ‬
                                                                           ‫ﻴﺤﻳﻰ َﻴﻤﻴﺕ‬
   Gusti Allah dzat ingkang Gesang
    selawase tur mboten pejah                                           ُ ْ ُ‫ََُ ُ ﻴ‬
                                                                        ‫ﻭﻫﻭﺤٰﻲﻻ َﻤﻭﺕ‬
   Lan Panjenengan ingkang nguasani
    samubarang.                                                                ‫ﻛ‬
                                                             ً ْ ِ َ ‫َ ُ َ ََ ُ ﺴ ْ ﺀ‬
                                                             ‫ﻭﻫﻭﻋﻟﻰ ِﻞ َﻴﻰ ٍ ﻗﺪﻳﺮ‬
   Duh Gusti Allah sedaya kawilujengan
    kagungane Panjenengan                                                           ‫ﻟ‬
                                                                           ‫َ ّ َُ َ ﱠ‬
                                                                        ‫ﺍﻟَﻬﻢﺃﻨْﺖﺍﻟﺴﻼ ﻡ‬
   Kawilujengan     meniko       peparing
    Panjenengan.                                                               ‫ٍَ َ ﱠ‬
                                                                            ‫ﻮﻣﻚﺍﻟﺴﻼ ﻡ‬
   Kawilujengan ugi bade wangsul ing
    ngarsa Panjrnengan                                                 ‫َ ﻟْ َ َ ُ ْ ُ ﱠ‬
                                                                    ‫ﻮﺇَﻳﻚ ﻳﻌﻮﺩﺍﻟﺴﻼ ﻡ‬
   Duh Pengeran, paringana gesang ing
    kula kanti wilujeng                                                 ‫َ َ َْ ﺭََ ﺒ ﱠ‬
                                                                    ‫ﻓﺣﻳﻨﺎ َﺒﻨﺎ ِﺎﻟﺴﻼ ﻡ‬
   Lan nglebetaken kula ing suwarga
    negeri Panjenengan ingkang kebak                   ‫َ َِْ ََ ً َ ﺭ َ َ ﺭ ﱠ‬
                                                    ‫ﻮﺃﺩْ ﺧﻟﻨﺎﺍﻟْﺠﻨﺔ ﺩﺍ َكﺩﺍ َﺍﻟﺴﻼ ﻡ‬
    kawilujengan
   Kautaman saha Keluhuran meniko
    kagungane Panjenengan dzat ingkang                  َ ‫ََ ﺭ ْ َ َََ ﻮَ َ ﻟ ْ َ َ ﺫ‬
                                                  ‫ﺘﺒﺎ َﻛﺖ ﺮﺒﻧﺎ َﺗﻌﺎَﻳﺖ ﻳﺎ َﺍﺍﻟْﺠﻼ ِﻞ‬
    Maha Luhur lan Maha Muliya.                                                َ َْ
                                                                            ‫ﻮﺍﻹﻛْﺮﺍ ﻡ‬
   Kula sampun mireng lan ngestoaken,
    Gusti Allah paringana kula pangapura          َ ْ ‫َ ِ َْ ﻮ ﻄ َْ ﻏ ُ ﻧ َ َََ ﻮ ﻟ‬
                                                  ‫ﺴﻤﻌﻧﺎ َﺃ َﻌﻧﺎ َﻔﺮﺍ َك ﺮﺑﻧﺎ َﺇَﻳك‬
    lan kula bade wangsul kapundut teng
    angarsa Panjenengan.
                                                                                ِْ َ
                                                                              ‫ﺍﻟْﻣﺻﻳﺮ‬
   Duh Gusti Allah, mboten wonten
    ingkang saged nolak peparing                                ‫ﺃﻟﻟﻬﻢﻻﻣﺎﻧﻊﻟﻣﺎﺃﻋﻄﻳﺕ‬
    panjenengan
   Lan mboten wonten ingkang saged
    memaringi, kejaba kanti peparing                              ‫ﻮﻻﻣﻌﻄﻲ ﻟﻣﺎﻣﻧﻌﺕ‬
    panjenengan




                                                     Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
      6
                                                          FISHBONE Computer @rtWork



   Lan mboten wonten ingkang saged
    nedahaken       tiyang  ingkang
                                                          ‫ﻭﻻﻫﺎﺪ ﻳﺎﻟﻣﺎﺃﻀﻟﻟﺕ‬
    Panjenenggan sasaraken
   Lan mboten wonten ingkang saged
    nggantos    peparing   (putusan)                      ‫ﻭﻻﺳﺑﺪ ﻞ ﻟﻣﺎﺣﻛﻣﺕ‬
    Panjenengan
   Lan mboten wonten ingkang saged
    nolak dateng pepesthen Panjenengan                     ‫ﻭﻻﺭ ﺍﺪ ﻟﻣﺎ ﻗﻀﻳﺕ‬
   Lan mboten wonten manfangate
    kesugihan tiyang ingkang sugih                   ‫ﻭﻻﻳﻨﻔﻊ ﺫﺍﺍﻟﺟﺪ ﻣﻨﻚﺍﻟﺟﺪ‬
   Mboten wonten sesembahan kejaba
    namung Panjenengan.                                          ‫ﻻﺇﻟﻪﺇﻻﺃﻨﺕ‬
   Gusti Allah dzat ingkang nyukupi, sak
    bagus-baguse wakil (Pinulung).                      ‫ﺣﺴﺒﻨﺎﺍﷲ ﻮﻨﻌﻢﺍﻟﻮﻛﻴﻞ‬




                                            Sambong RT 05/03 Punggelan Banjarnegara
      7

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:33
posted:4/8/2012
language:
pages:7