SPS-201 .PDF

Document Sample
SPS-201 .PDF Powered By Docstoc
					    IBM •SPS-201
IBMSPSSMBPDA: IBM SPSS Modeler Business Partner Data Analyst Associate




                       Click the link below to buy full version as Low as $39

                        http://www.examcertify.com/SPS-201.html




                 Questions & Answers: 10
                                         Question: 1
Which fields are created by this Derive dialog?




A. Three fields representing the difference between Travel-1 and each of other Travel fields.
B. No operation will be performed because the express is invalid.
C. Four fields representing the difference in weeks between AcctEst and each of the travel fields.
D. A field representing the difference between AcctEst and the global @ FIELD value.


                                           Answer: C




http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                                        Page 2
                                        Question: 2
A prison system has historical data on prison inmates and wants to find what factors are related to
recidivism (return to prison). What type of model would be used?

A. Segmentation model
B. Classification model
C. Association model
D. Anomaly model


                                           Answer: B
Explanation: A classification model is tested by applying it to test data with known target values and
comparing the predicted values with the known values.

The test data must be compatible with the data used to build the model and must be prepared in the
same way that the build data was prepared. Typically the build data and test data come from the
same historical data set. A percentage of the records is used to build the model; the remaining
records are used to test the model.
Test metrics are used to assess how accurately the model predicts the known values. If the model
performs well and meets the business requirements, it can then be applied to new data to predict
the future.


                                        Question: 3
Which node is used to read data from a comma delimited text file?

A. Var. File
B. Data Collection
C. Fixed File
D. Statistics File


                                           Answer: A
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessO
utputNodes.pdf - p.18


                                        Question: 4

http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                                         Page 3
The optional binning method in the Binning node uses a Supervisor field to determine the binning cut
points.

A. True
B. False


                                          Answer: A
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessO
utputNodes.pdf


                                        Question: 5
Which node can be used to easily generate a field that divides the data into subsamples for the
training and testing stages of modeling?

A. Sample
B. Filler
C. Balance
D. Partition



                                          Answer: D
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessO
utputNodes.pdf - p.176.




http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                                       Page 4
                                       Question: 6
The matrix model is used to examine the relationship between the categorical fields.

A. True
B. False


                                          Answer: B


                                       Question: 7
Which of the following types of nodes will have data flowing both in and out, when used in a stream?

A. Record Ops
B. Graphs
C. Export
D. Sources


                                           Answer:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessO
utputNodes.pdf - p. 371



                                       Question: 8
System undefined values ($null$) are automatically defined as blank (missing) values in IBM SPSS
Modeler.

A. True
B. False



                                          Answer: B




http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                                      Page 5
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessO
utputNodes.pdf - p.122



                                      Question: 9
Which node can be used to impute (estimate) missing values?

A. Data Audit node
B. Balance node
C. Filler node
D. Reclassify node


                                        Answer: A
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessO
utputNodes.pdf, p.335, 336


                                     Question: 10
Examine the Data Audit output shown below.




What action will occur in a generated Outlier & Extreme Supernode for HOLOCOST?




http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                                  Page 6
A. Nine records will be set to system missing (null) value for HOLOCOST.
B. Ten records will be deleted.
C. Ten records will be set to system missing (Null) value for HOLOCOST.
D. Nine records will be deleted.


                                          Answer: D




http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                    Page 7
     IBM •SPS-201
IBMSPSSMBPDA: IBM SPSS Modeler Business Partner Data Analyst Associate




               Click the link below to buy full version as Low as $39

               http://www.examcertify.com/SPS-201.html


     IBM latest tests
     000-005            000-050
     000-012            000-015
     000-019            000-020
     000-022            000-023
     000-027            000-028
     000-030            000-031
     000-034            000-035
     000-037            000-038
     000-041            000-042
     000-044            000-046




 http://www.examcertify.com/SPS-201.html                                Page 8

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:7
posted:4/4/2012
language:English
pages:8