Documents
Resources
Learning Center
Upload
Plans & pricing Sign in
Sign Out

10_Questions_To_Ask_Yourself_And_Determine_If_You_Are_Spyware_Savvy

VIEWS: 0 PAGES: 2

									Title:
10 Questions To Ask Yourself And Determine If You Are Spyware Savvy

Word Count:
507

Summary:
Most of us who use computers are afraid of spyware and the problems it
causes. So, you learn all about spyware and the ways to protect yourself
from it. How will you know whether you have complete knowledge? Well what
you can do is to surf the World Wide Web for the latest on spyware and
computer security.


Keywords:
Free Software Downloads , free anti-virus software, free spyware
detection software, free toolbars, free chat software


Article Body:
Most of us who use computers are afraid of spyware and the problems it
causes. So, you learn all about spyware and the ways to protect yourself
from it. How will you know whether you have complete knowledge? Well what
you can do is to surf the World Wide Web for the latest on spyware and
computer security.

You can test your knowledge by taking self-tests and quizzes. Companies
like Microsoft are very consumer friendly and make an effort to upload
tons of information on computers and software for users in search of
knowledge.

According to Microsoft you can test your knowledge by answering the
following questions:

1.    How will you prevent children from accidentally downloading
spyware?

The answer must be: You can prevent children from downloading spyware by
giving them a limited user account.

2.   What are browser cookies?

Ans: These are created by unethical persons to track your browsing
preferences for their own use, to spam your pc with advertisements and
marketing ploys, to steal personal information like bank account
details, credit card numbers and so on, and to cause harm to your
computer and business by stealing data/files.

3.   How can you use technology to protect your computer?

Ans: Many giants in computer technology are offering software and
hardware to prevent spyware attacks. For example Windows Defender Beta 2
is one option.
4.    What is Windows Defender?

Ans: It is an anti-spyware software that can detect spyware and warn you
immediately, inform you of possible dangers and new spywares, remove
spyware. It protects your PC against pop ups, slow functioning, security
threats, and infections.

5.    What are common signs that show your computer is infected?

Ans: Signs are unwarranted pop ups, strange PC behavior, change in
homepage settings, appearance of new tool bars not installed by you,
slowing down of computer, loss of files, crashing of computer, and so on.

6.    What are the precautions to be taken?
Ans: Precautions are: install a fire wall, update all software, pay
attention to security settings, use anti-spyware programs, use the
internet safely.

7.    Is a firewall useful?

Ans: Yes, it examines all information and acts as a filter anything even
faintly suspicious will not be permitted, it will create a protective
cloak and prevent undesirable sources from detecting your computer on the
net.

8.    How does spyware work and what protects your computer?

Ans: A spyware is a thief it can use information on you, steal files, and
place undesirable material on your computer. The pc must be protected by
use of firewall, anti-spyware hardware as well as software, and careful
browsing as well as downloads.

9.    Where can you get protection against spyware?

Ans: There are many choices a few are: Platinum Internet security 2005,
Microsoft Beta 2, Webroot Spy Sweeper, Sunbelt Counter Spy, and Spybot.

10.     Name three security measures?

Ans: One must not open e-mails with attachments from unknown sources; use
a spam guard for all e-mail accounts, and avoid using messengers.


These days knowledge is available at the click of a mouse button so
update your knowledge base and keep abreast of new developments.

								
To top