Documents
Resources
Learning Center
Upload
Plans & pricing Sign in
Sign Out

Test Nine

VIEWS: 3 PAGES: 21

									                                                 Test Nine
                                           QUESTION BOOKLET
                                        TEST FOR ENGLISH MAJORS
                                             --GRADE FOUR--
                                        TIME LIMIT: 135 MIN
PART I DICTATION                                                                                    [15 MIN]
      Listen to the following passage. Altogether the passage will be read to you four times. During the first
reading, which will be read at normal speed, listen and try to understand the meaning. For the second and third
reading, the passage will be read sentence by sentence, or phrase by phrase, with intervals of 15 seconds. The last
reading will be read at normal speed again and during this time you should check your work. You will then be
given 2 minutes to check through your work once more.
      Please write the whole passage on ANSWER SHEET ONE.
PART Ⅱ LISTENING COMPREHENSION                                                     [ 20 MIN]
      In Sections A, B and C you will hear everything ONCE ONLY. Listen carefully and then answer the questions
that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet.
SECTION A CONVERSATIONS
      In this section you will hear several conversations. Listen to the conversations carefully and then answer the
questions that follow.
      Questions 1 to 3 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given 15
seconds to answer the questions.
      Now listen to the conversation.
1. What does the man probably do?
      A. He is a record seller.              B. He is a record breaker.
      C. He is a record collector.             D. He is a record holder.
2. Which of the following statements is false?
      A. The ring is damaged.
      B. The handle of the man's CD player is cracked.
      C. The jacket is dirty.
      D. The records are scratched.
3. How much money did the man save by bargaining for the record?
      A. $20.          B. $25.           C. $22.          D. $30.
      Questions 4 to 7 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given 20
seconds to answer the questions.
      Now listen to the conversation.
4. What is the man mainly talking about?
      A. The Himalayas.                     B. An environmental issue.
      C. A news event.                    D. His climbing experiences.
5. What did the man claim to be?
      A. The first person to climb Nanga Parbat alone.
      B. The first person to climb the Himalayas with the Alpine style.
      C. The first person to reach the highest point of the Himalayas.
      D. The first person to climb the Himalayas in winter.
6. Why doesn't the man bring communications equipment with him?
      A. Because he is lazy.
      B. Because he is not alone.
      C. Because he is too tired to communicate with others.
      D. Because he wants to keep a secret what he is doing.
   7. Which statement about climbing, in the man's opinion, is NOT true?
      A. It is highly competitive.              B. It is a proof of one's endurance.
      C. It is an understanding of oneself.        D. It is a contact with nature.
      Questions 8 to 10 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given
15 seconds to answer the questions.
      Now listen to the conversation.
8. What institution does the woman most probably work in?
      A. A school that teaches computer science.
      B. A school that teaches English.
      C. A school that teaches business management.
      D. A school that teaches communication technology.
9. What is an I-20?
      A. A course certificate.                B. A program schedule.
      C. A form to apply for a visa.            D. A form to apply for a scholarship.
10. What is the tuition fee for a part-time student?
      A. $2000.         B. $2300.        C. $2030.           D. Not mentioned.
SECTION B PASSAGES
      In this section, you will hear several passages. Listen to the passages carefully and then answer the questions
that follow.
      Questions 11 to 13 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15
seconds to answer the questions.
      Now listen to the passage.
11. What is needed to apply for an online associate degree?
      A. A college diploma.                  B. A high school diploma or G. E. D.
      C. Two-year study experience.              D. Two-year working experience.
12. How long does it take one to earn an online associate degree?
      A. At least sixteen months.            B. As little as six months.
      C. At least sixty months.                D. As little as three months.
13. Who is a focused degree program NOT intended for?
      A. Those who wish to continue their education with a bachelor's degree.
      B. Those who wish to receive one aspect of education.
      C. Those who wish to obtain general classes for their current jobs.
      D. Those who wish to get specific skills for their current careers.
      Questions 14 to 17 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 20
seconds to answer the questions.
      Now listen to the passage.
14. What is the passage mainly about?
      A. Internet communications.              B. Classroom interactions.
      C. Cyber bullying.                  D. Instant messaging.
15. Why can the internet ethically affect a young person?
      A. Because it creates a new world of communication.
      B. Because it offers the tools of positive interactions to him or her.
      C. Because it facilitates him or her to make new friends.
      D. Because it provides no feedback about the consequences of his or her actions.
16. What are an increasing number of kids being bullied by?
     A. E-mail messages.                    B. Cell phone messages.
     C. Postings on websites.                  D. Online diaries.
17. Which of the following statements about online bullying is NOT tree?
     A. It is easy for a teacher to intervene.      B. It is difficult to detect.
     C. It is impossible to monitor.             D. It occurs without your knowledge.
     Questions 18 to 20 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15
seconds to answer the questions.
     Now listen to the passage.
18. What is the passage mainly about?
     A. The fashion of women's shoes.             B. The fashion of women's dresses.
     C. The fashion of shoe heels.              D. The fashion of women's boots.
19. When did women in the 1900s wear boots?
     A. In the day.                    B. At dawn.
     C. At night.                       D. In the evening.
20. When did Queen Victoria die?
     A. In 2000.         B. In 1910.         C. In 1901.          D. In 1900.
SECTION C NEWS BROADCAST
     In this section, you will hear several news items. Listen to them carefully and then answer the questions that
follow.
     Questions 21 to 22 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10 seconds
to answer the questions.
     Now listen to the news.
21. How many acres does the wildfire cover?
     A. 49,000.       B. 15,000.          C. 48,000.        D. 82,000.
22. Which statement is NOT true about the wildfire?
     A. It has destroyed more than 100 homes. B. It has been brought under control.
     C. It was probably started by sparks.        D. It was the second largest in size.
     Question 23 is based on the following news. At the end of the news item, you will be given 5 seconds to
answer the question.
     Now listen to the news.
23. Which of the following is NOT a result of the undersea earthquake in Japan?
     A. At least 59 people were injured.
     B. Skyscrapers in Tokyo were destroyed.
     C. Power to about 17, 000 homes was knocked out.
     D. High-speed train service was suspended.
     Questions 24 and 25 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10
seconds to answer the questions.
     Now listen to the news.
24. What was the decision made by an Italian court?
     A. To sentence Hamdi Issac to death.          B. To extradite Hamdi Issac to Britain.
     C. To free Hamdi Issac in Rome.             D. To deport Hamdi Issac to Ethiopia.
25. What was Hamdi Issac suspected of?
     A. Participating in the bombing attack in London.
     B. Participating in the strike in Rome.
     C. Participating in the terrorist attacks in Ethiopia.
     D. Killing more than 50 people.
     Questions 26 to 28 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 15 seconds
to answer the questions.
     Now listen to the news.
26. Why did marines gather on Monday?
     A. To remember the death of 23 soldiers.
     B. To call for the U.S. administration for compensation.
     C. To call for social justice.
     D. To remember the death of Iraqi civilians.
27. How many soldiers were killed on August 3?
     A. 14.            B. 9.          C. 6.          D. 3.
28. How did Bush respond to the calls for withdrawing U.S. troops from Iraq?
     A. He said it would be under consideration.       B. He said it would be done soon.
     C. He said it would be a mistake.            D. He said it would split the nation.
     Questions 29 and 30 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10
seconds to answer the questions.
     Now listen to the news.
29. What is the attitude of Iran's new chief nuclear negotiator toward the talks with the West?
     A. He has decided to retreat from the talks.      B. He has supported the talks.
     C. He has showed doubts about the talks.        D. He has opposed the talks.
30. What is the main concern of European diplomats in this news?
     A. The spread of nuclear weapons in the Middle East.
     B. The position taken by the Security Council.
     C. The pollution of nuclear plants.
     D. The tougher position of Iran on the nuclear issue.
PART Ⅲ CLOZE                                                                         [15 MIN]
     Decide which of the choices given below would best complete the passage if inserted in the corresponding
blanks. Mark the best choice for each blank on your answer sheet.
     It is not often realized that women       (31) a high place in southern European societies in the 10th and
11th centuries. As a wife, the woman was protected by the        (32) of a dowery or decimum (十分之一财产法).
Admittedly, the purpose of this was to       (33) her against the       (34) of desertion, but in reality its  (35)
in the social and financial life of the time was much more important. The decimum was the wife's           (36) to
receive a tenth of all her husband's property. The wife had the fight to withhold (37) in all the (38) her
husband would make. And more than just a fight: the documents show that she enjoyed a real                (39) of
decision, equal to (40) of her husband.
     The wife shared in the (41) of her husband's personal property, but the opposite was not always true.
Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance (42) husbands who tried to                     (43)
their rights, and     (44) they showed a fine fighting spirit. A (45) in point is that of Maria Vivas, a
Catalan woman of Barcelona.          (46) with her husband Miro to sell a field she had inherited, she insisted
(47) compensation. (48) being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe(写法律文书
的人) to have a contract duly drawn up           (49) her a piece of land from Miro's personal inheritance. Either
through the dowery or through being hot-tempered, the Catalan wife knew how to win herself, within the context
of the family, a powerful economical (50) .
   31. A. took
     B. made
     C. held
     D. got
32. A. setting in
     B. setting up
     C. setting down
     D. setting out
33. A. preserve
     B. proceed
     C. prevent
     D. protect
34. A. threat
     B. peril
     C. menace
     D. risk
35. A. usage
     B. function
     C. use
     D. utility
36. A. status
     B. power
     C. right
     D. position
37. A. prohibition
     B. permission
     C. admission
     D. consent
38. A. transmissions
     B. transactions
     C. transformations
     D. transportations
39. A. capability
     B. capacity
     C. power
     D. potential
40. A. that
     B. it
     C. which
     D. one
41. A. operation
     B. running
     C. management
     D. administration
42. A. against
     B. with
     C. for
     D. at
43. A. exceed
     B. surpass
     C. overpower
     D. overtake
44. A. on occasion
     B. in time
     C. at a time
     D. in the end
45. A. example
     B. instance
     C. case
     D. topic
46. A. Being agreed
     B. Having agreed
     C. Agreed
     D. Have agreed
47. A. on
     B. with
     C. in
     D. to
48. A. No
     B. Not
     C. None
     D. Nothing
49. A. assigned
     B. assigning
     C assign
     D. being assigned
50. A. position
     B. rank
     C. prestige
     D. place
PART IV GRAMMAR & VOCABULARY                                                             [15 MIN]
     There are thirty sentences in this section. Beneath each sentence there are four words or phrases marked A,
B, C and D. Choose one word or phrase that best completes the sentence.
     Mark your answers on your answer sheet.
51. For the last time in his life ______ one, he visited Paris in 1962.
     A. except            B. just          C. without            D. but
52. David would certainly have attended the important conference, if he ______.
     A. was invited                      B. had been invited
     C. is to be invited                  D. has been invited
53. At the car park ______ a boy and his parents who are going to the shopping mall.
     A. are              B. were           C. is               D. was
54. ______ what she said, we were not angry with her.
     A. In despite         B. In spite       C. Despite            D. Spite
55. The company deferred him ______ on leave.
     A. to be            B. to being       C. of being           D. from being
56. He was ______ too happy to invite the beautiful girl to dinner.
      A. only               B. so            C. much              D. very
57. The temperature ______ below zero last night because the water is frozen all over.
      A. had dropped                        B. must have dropped
      C. would have dropped                     D. must drop
58. Daniel set the alarm lest he ______ late for work.
      A. had been           B. will be          C. be                D. were
59. A baby might show fear of an unfamiliar adult, ______ he is likely to smile and reach out to another infant.
      A. so that           B. if            C. whenever            D. whereas
60. Mark did nothing last weekend but ______ a novel.
      A. to read           B. read            C. reading            D. to have read
61. Martin had hoped that his wife ______ him long distance last night, but she did not.
      A. would call                        B. would have called
      C. called                          D. has called
62. Jimmy is not so much a farmer ______ a businessman.
      A. rather           B. to            C. than               D. as
63. ______, he will not be able to find out a solution to this problem.
      A. However brilliant be Jack                 B. Be Jack ever so brilliant
      C. However be Jack brilliant                 D. Jack is ever so brilliant
64. After he logged on the computer, he ______ a search engine.
      A. launched            B. originated       C. opened              D. unfolded
65. ______ his failure in the exam, Randy said he had been ill.
      A. By excuse of                        B. With excuse of
      C. In excuse of                       D. For excuse of
66. Mr. Thompson was ______ his neck in the company's business and had no time to have the dinner with us the
day before yesterday.
      A. down             B. down to          C. up              D. up to
67. It is the last ______ that breaks the camel's back.
      A. grass           B. leaf           C. straw             D. dust
68. The young people are attempting to ______ the fast pace of life in this city.
      A. fit on           B. fit into       C. fit out           D. fit up
69. I will not ______ myself to such a dishonest scheme.
      A. lend            B. sell          C. borrow             D. buy
70. Polluted air is deleterious ______ human health.
      A. of              B. to           C. on              D. for
71. Jeff likes sports. He is ______ of an athlete.
      A. any             B. some           C. anything           D. something
72. If you go on complaining about my driving, I'll leave you to the tender ______ of the night.
      A. mercy             B. favour          C. sympathy             D. compassion
73. This poem makes you read ______.
      A. beneath the lines                   B. beneath the pages
      C. between the lines                    D. between the pages
74. In his distress, he ______ eating opium.
      A. took in                          B. took to
      C. took down                        D. took on
75. This young man came to the metropolis in ______ of starting his new career.
      A. the hope           B. hope            C. hoping            D. a hope
76. In the race between the hare and the tortoise, the tortoise ______.
      A. won the final laugh                  B. had the final laugh
      C. got the last laugh                  D. made the last laugh
77. Owls usually prey ______ mice and snakes.
      A. by             B. on           C. to              D. in
78. Sue took on the extra work ______.
      A. on her dignity                       B. in her good graces
      C. with a dignity                      D. with a good grace
79. He seems to be ______ unhappy because they did not take his advice.
      A. a trifle         B. trifle        C. the trifle         D. trifling
80. When you walk in a street in this city, you should keep a ______ eye open for a thief.
      A. bright            B. red           C. huge           D. sharp
PART V READING COMPREHENSION                                                                 [25 MIN]
      In this section there are several reading passages followed by twenty questions or unfinished statements,
each with four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the one that you think is the best answer.
      Mark your answers on your answer sheet.
TEXT A
      Until relatively recently, sports films rarely succeeded at the box office. Sports films, which were considered
movies for young boys, were associated with hero worship, nostalgia, sentimentality, fantasy, and crude
melodrama--qualities that repelled film critics. Such films tended to have relatively low-budgets, even sports fans
were put off by the films' inaccuracies, whether these were mechanical or more fundamental. But since the success
of Rocky in 1976, the sports film genre has flourished at the box office, and has attracted audiences that would
never dream of going to a boxing ring. While the appeal of many of these recent films lies in heartwarming stories
of victories over great odds, sports films have also served as a serious way to explore human psychology,
especially the challenges of adjusting to aging or the contrast between childhood fantasies and the harsh realities
of adulthood.
      Rarely are sports movies simply about the joy of athletic competition. Rather, Hollywood has used sports
symbolically, as an arena where individual character is revealed or manhood is achieved or as a screen on which
larger themes can be projected, such as heroism, aging, maturity, competitiveness, corruption, or the costs of
victory. Many sports films create mythologies. Biopics (screen biographies) have mythologized such figures as
Yankee first basement Lou Gehrig, but many sports movies have reinforced broader mythologies, about the
indomitable human spirit and about the ability of ordinary people to overcome obstacles through perseverance and
grit. Many sports films aimed primarily at children are highly didactic, designed to teach lessons about the values
of teamwork, self-control, sacrifice, the possibility of triumphing over great odds, and the need to obey rules.
      Sports has often served as a metaphor for patriotism, enduring American values, and the link between
generations. But many sports films have also focused on bribery, dissension, and jealousy. Sports movies have
repeatedly served as a vehicle for exploring the quest for redemption, the cult of celebrity, and the possibility of
triumphing over great odds. Curiously, a number of sports films (from Mr. Baseball to The Legend of Bagger
Vance) have extolled certain eastern philosophies emphasizing self-denial and self-control as keys to success.
81. In the past, sports films ______.
      A. often made a commercial success
      B. often won favorable comments from film critics
      C. were often produced at a low cost
      D. were favored mainly by sports fans
82. Which of the following statements about today's sports movies is true?
      A. They simply present the joy of athletic competition.
      B. Many of them are mythological.
      C. Many of them tell stories about the indomitable human spirit.
      D. Many of them aimed primarily at children are highly entertaining.
83. According to the passage, which of the following cannot be taken as a larger theme of filming?
      A. Hero worship.                        B. Aging.
      C. Competitiveness.                       D. Corruption.
84. This passage uses all of the following words to talk about the symbolic significance of sports and sports
movies EXCEPT ______.
      A. arena          B. metaphor              C. simile          D. vehicle
TEXT B
      Babies are born with an eye for beauty. Infants only hours old will choose to stare at an attractive face rather
than an unattractive one.
      According to Alan Slater, a developmental psychologist at the University of Exeter, humans may have a
biologically ingrained preference for beauty. He will tell the British Association Science Festival, which opens in
Exeter, that he presented a photographic choice to almost 100 newborns, on average only 2.5 days old.
      The two sets of faces were composites created by computers from a number of volunteers' faces. They
followed the now widely observed psychological consensus that faces with features that are close to the human
average in size and shape are generally perceived to be attractive.
      It has been noted in the past that, shown two faces, babies a few months old will spend more time looking at
the attractive face; and it has also been suggested that humans build up their concept of attractiveness based on an
"average" of all the faces they see.
      "But we get exactly the same effect with newborn infants," said Dr. Slater, "which is to say that newborn
infants will look at the more attractive of two faces."
      His subject were held upright, looking at photographs or other imagery, while being watched by
psychologists.
      "Visual acuity, the ability to detect fine detail, is not perfect, but it is not too bad and the baby begins making
sense of the visual world fight from the word go. And you get a number of visual preferences," Dr. Slater said.
      "You can show pair after pair of faces where they are matched for everything apart from attractiveness, and
the infants will look at the more attractive of the two faces--leading to the conclusion that babies are born with a
fairly detailed representation of the human face that allows them to detect and recognize faces."
      Babies normally reared were always enormously attracted to their mothers, however, whether the mothers
were counted as attractive or not.
85. Which of the following statements about Alan Slater's research is NOT true?
      A. The subjects are almost 100 newborns.
      B. The subjects are 2.5 days old on average.
      C. The subjects were shown the photos of some volunteers.
      D. Some faces have features close to the human average in size and shape.
86. Dr. Slater finds that given two faces, newborns will look at the one which ______.
      A. is younger                       B. is female
      C. has the feature of large eyes            D. looks like its mother's
87. According to Dr. Slater, which of the following statements about babies is true?
      A. They have the same ability to detect fine detail as adults.
      B. They can understand the visual world right from the moment of birth.
      C. Children learn to detect and recognize faces after they are born.
      D. They have their own standards of attractiveness.
88. Dr. Slater's research will support the statement that man's sense of beauty ______.
      A. is already there in the brain before birth B. is cultivated after birth
      C. is influenced by their parents           D. grows duller as years go by
TEXT C
      Meredith Jones was a schoolteacher, passionate, fluent, something of a scholar, roughly gentle, of remarkable
vitality and afraid of nobody.
      His stage was an elementary school in Wales, leaky and many years condemned, with buckets and
bucket-boys always ready for ever threatening rain. He worked hard. All day long he taught boys the rudiments of
Arithmetic and English to prepare them for entrance into the local Grammar Schools and at night he presided in
the same school over a Youth Club. And always he talked and couldn't bear to stop.
      At night when the club was shut he would invariably say, "Walk home with me, boys," and delightedly we
would; for we all knew that some lecture to be delivered would be only half completed by the time of our arrival
at his house, which would mean a further half hour of talk while he offered to walk us back home. A further walk
even might be necessary while he talked and talked. His subjects were legion.
      His impact on me was decisive but not immediate. I felt that with him my mind broadened with every step I
took. I couldn't believe this week that I was so ignorant last week, or this year that I wandered for twelve months
in the darkness last year. He taught me to love the English language without actually talking about the English
language. He taught me to be a reader without actually being much of a reader himself. I became, indeed, an
under-the-bedclothes-with-a-torch-reader, leaving to myself, no doubt, a legacy of bad eyesight in my middle age.
      Since I left Meredith Jones's circle I have enjoyed the talk of many pretty talkers. They were threepenny
thinkers all, none had the huge personality of this man, or possessed the dark-eyed insolence to take on an
opponent in the opponent's special subject and destroy him. To his death, and lamentably he is dead now, I never
saw him matched.
      My debt to this man, and my devotion to his memory are, I hope, apparent in this article. Without him I
would have missed a large slice of life: I would not have gone to a university and I would probably not have
become an actor. I would, I suspect in some unpleasant job, have become morose, suspicious, bitter and
impossible to live with.
89. The author wrote this article to ______.
      A. commemorate his teacher                   B. recommend this teacher
      C. recall his school days                D. describe his school life
90. We can use all of the following words to talk about' Meredith Jones EXCEPT ______.
      A. talkative                      B. hard-working
      C. pedantic                          D. energetic
91. According to Paragraph 3, a trip back to the teacher's home at night often ended ______.
      A. at the entrance to the teacher's house
      B. halfway between the school and the teacher's house
      C. at the gate of the students' houses
      D. where it was half an hour's walk from the school
92. "I never saw him matched." in Paragraph 5 implies that ______.
      A. no one was equal to Mr. Meredith Jones in personality
      B. no one was physically as strong as Mr. Meredith Jones
      C. his opponents never argued with Mr. Meredith Jones
      D. none of his opponents dared to challenge Mr. Meredith Jones
TEXT D
      How many years will it be before the world runs out of oil? The question is far from an academic exercise.
This year oil hit a near record high of $40 a barrel, and Royal Dutch/Shell Group downgraded its reserves by 4.5
billion barrels.
      While consumers pay for perceived shortages at the pump, scientists and economists struggle to reach
consensus over "proven oil reserves," or how much oil you can realistically mine before recovery costs outstrip
profits. Economist Leonardo Maugeri fired up the debate that accused the "oil doomsters" of crying wolf.
      Oil pessimists estimate that maximum oil production around the globe will peak in 2008 as demand rises
from developing economies such as China. "If you squeezed all the oil in Iraq into a single bottle, you could fill
four glasses, with the world consuming one glass of oil each year," says a physicist. "We've consumed nine bottles
since oil was discovered, and we have another 9 or 10 in the refrigerator. How many more are there? Some say
five or six, but we say three."
      Others believe, like Maugeri, that the number of glasses is virtually limitless. John Felmy, chief economist at
the American Petroleum Institute, argues that peak oil-production estimates are so far off that. "Ever since oil was
first harvested in the 1800s, people have said we'd run out of the stuff," Felmy says. In the 1880s a Standard Oil
executive sold off shares in the company out of fear that its reserves were close to drying up. Some scientists said
in the 1970s that we'd hit peak oil in 2003. It didn't happen.
      If there is an end to the debate, advanced oil-recovery technologies will most likely find it. A new seismic
survey technique, for instance, sends sound waves of varying frequencies thousands of meters belowground.
Microphones arrayed aboveground record the reflected signals, and computer software models a 3-D portrait of
possible oil hot spots. The surveys have now added a fourth dimension, creating a time-lapse simulation of fluid
movements.
      Companies are also finding sophisticated ways to mine more oil from existing wells. Flexible, coiled-tube
drills that carve out horizontal side paths are a marked improvement over conventional, rigid drills that move only
straight down. Using such technology, companies hope to soon harvest 50 to 60 percent of oil from existing wells,
up from today's 35 percent.
      Biotechnology, too is keeping the black gold flowing. University of Albert scientists are searching for
microorganisms that could dilute viscous, hard-to-recover oil and make it flow more freely.
      "Technology can help push peak oil production further and further out," says an expert. But only time will
tell when oil production will peak.
93. According to the passage, which of the following statements is true?
      A. How long the oil age will last is simply an academic question.
      B. The oil price this year set a new record.
      C. Shell Group reduced its reserves to 4.5 billion barrels this year.
      D. Economists disagree with one another on how much oil you can realistically mine.
94. The pessimist physicist mentioned in Paragraph 3 says that ______ all the oil in Iraq.
      A. each year the world consumes as much oil as
      B. since it was discovered, the world has consumed nine times as much oil as
      C. the oil that is known to the world but hasn't been mined amounts to more than twice as much as
      D. the oil reserves that are still unknown to the world are no less than five times as much as
95. The main idea of Paragraph 4 is ______.
      A. the counterarguments by oil optimists        B. a brief history of oil mining
      C. John Felmy's estimation about oil reserves D. the oil crisis in the 1970s
96. Advanced technologies can do all of the following EXCEPT that ______.
      A. they can find oil deeper in the ground
      B. they can increase mining efficiency
      C. they can cultivate microorganisms that produce oil
      D. they can delay peak oil production
TEXT E
      Its influence is eternally mysterious. Exposure to it has variously been credited with removing freckles and
warts and curing leprosy. And it has been blamed for causing everything from madness to blindness. "It" is the
moon. And its real or imagined effects on mankind have been remarked upon from time immemorial.
      Ancient Jewish teachings warn against certain activities in the moonlight. Ancient Greeks thought the full
moon was a lucky time to marry. Even today, the moon remains mysterious. If anything is as constant as the
moon's phases for instance, it is man's superstitions about the effects of the full moon.
      Perhaps it is more than superstition. You can judge for yourself, since there is a full moon this very night. But
full-moon lunacy is attested to by many who have to deal with it from hospital workers to law-enforcement
officers. It's difficult to say anything with certainty about the effects of the full moon. At least one researcher
suggests that magnetic interaction between the Earth and moon affects the minerals in the human body. Others
suggest, less convincingly, that if the moon can turn the tides it can also affect the human body, which is 80%
water.
      Both new moons and full moons occur when the sun, moon, and Earth are lined up. In a full moon, the Earth
is between the moon and the sun, so the moon's surface appears awash in sunlight. New moons occur when the
moon is between the sun and Earth. The far side of the moon is bathed in sunlight, while the side facing the Earth
is dark. During both full and new moons, ocean tides are at their highest.
      Some theories about the moon have waxed and waned over the years. By far the most prevalent theories are
those linking full moons to bizarre behavior, increased illness, or even accelerated birth rates.
      In Chicago, Ralph Morris, a professor at the University of Illinois College of Pharmacy, says his research
"indicates a correlation between the week of the full moon and a greater incidence of bleeding ulcer attacks, as
well as coronary attacks in angina patients." He concludes that "stress-related diseases are most likely to have
their crises, whether behavioral or physical."
      Some researchers are reluctant to discuss their lunar-linked findings lest they be considered astrologers or
alchemists. Indeed some early alchemists prescribed bloodletting based on the phases of the moon, and some
scientists think today's moon lore is just as suspect.
      "We haven't found anything that shows an increase in admissions or an increase of referrals at the time of the
full moon," says Edwin Robbins, associate director of psychiatry at Bellevue Hospital Center in New York. "We
studied this for many years," he adds. "I never wrote it up, because it's so stupid."
      But that is unlikely to convince those who have observed the lunacy of man and beast. Toni Garcia, a former
security guard at the San Diego Zoo, says elephants are more often frolic in their swimming pools on full-moon
evenings. Contrary to myth, however, the zoo's wolves don't howl at the moon-full or otherwise, she says.
      Men are another story. When the moon is full, says Mark Hews, a driver with Park Cadillac Limousine
Service in Palm Beach, Florida, "people tend to be crazier." He adds, "Maybe they drink too much. A lot of weird
things seem to happen on full moons."
97. Which of the following is mentioned as a fact in the passage?
      A. Moonlight cures leprosy.                 B. Moonlight causes madness.
      C. The full moon is a lucky time to marry.       D. The moon's phases are constant.
98. Full moons occur when ______.
      A. the moon is between the sun and the Earth
      B. the Earth is between the moon and the sun
      C. the sun is between the Earth and the moon
      D. the side of the moon facing the Earth is dark
99. Some researchers are reluctant to discuss their lunar-linked findings because ______.
      A. this kind of study is beyond their scope of research
      B. they are worried that it may damage their academic reputation
      C. many of the findings have been reported by some early alchemists
      D. they suspect the reliability of today's moon lore
100. According to the passage, which of the following statements is true?
      A. Both Ralph Morris and Edwin Robbins endorse the correlation between full moons and increased illness.
      B. Toni Garcia says elephants appear to be in low spirits on full-moon evenings.
      C. Toni Garcia says that wolves tend to be silent on full-moon evenings.
      D. Mark Hews says that people tend to drink too much when the moon is full.
PART VI WRITING                                                                                      [45 MIN]
SECTION A            COMPOSITION                                                                       [35 MIN]
      China's university graduates are facing the toughest job market. Why does the unemployment rate among
university graduates worries people?
      Write on ANSWER SHEET TWO a composition of about 200 words on the following topic:
                                 Degrees, but No Jobs
      You are to write in three parts.
      In the first part, state specifically what your view is.
      In the second part, support your view with one or two reasons.
      In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
      Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the
instructions may result in a loss of marks.
SECTION B NOTE-WRITING                                                                              [10 MIN]
      Write on ANSWER SHEET TWO a note of about 50 - 60 words based on the following situation:
      You have two tickets to the Russian National Ballet Troupe, which is now on a visit in Beijing. You want to
go there with your friend Alice. Write a note to tell her the time of the show and suggest the place of your
appointment.
      Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness.
听力原文
                                                         Test Nine
PART I             DICTATION
      Listen to the following passage. Altogether the passage will be read to you four times. During the first
reading, which will be read at normal speed, listen and try to understand the meaning. For the second and third
reading, the passage will be read sentence by sentence, or phrase by phrase, with intervals of 15 seconds. The last
reading will be read at normal speed again and during this time you should check your work. You will then be
given 2 minutes to check through your work once more.
      Please write the whole passage on ANSWER SHEET ONE.
      Artificial Intelligence is the area of computer science/focusing on creating machines that can engage in
behaviours/that humans consider intelligent./ The ability to create intelligent machines/has intrigued humans since
ancient times,/and today with the advent of the computer/ and 50 years of research into Artificial Intelligence
programming techniques, /the dream of smart machines is becoming a reality. / Researchers are creating systems
which can mimic human thought,/understand speech, beat the best human chess-player,/and countless other feats
never before possible./With the growth of modern science,/the search for Artificial Intelligence has taken two
major directions:/ psychological and physiological research into the nature of human thought,/ and the
technological development/ of increasingly sophisticated computing systems.
( A 2-minute interval)
PART II LISTENING COMPREHENSION
      In Sections A, B and C you will hear everything ONCE ONLY. Listen carefully and then answer the questions
that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet.
Section A Conversations
      In this section you will hear several conversations. Listen to the conversations carefully and then answer the
questions that follow.
     Questions 1 to 3 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given 15
seconds to answer the questions.
     Now listen to the conversation.
W: Well hi there. What are you looking for today?
M: Uh, I'm just looking.
W: Well, how about a ring for someone special?
M: There IS no one special.
W: Well, take a look at this CD player. A great bargain today only.
M: Nah. I already have one, plus the handle is cracked.
W: Okay. Well, what about this genuine leather jacket?
M: Hmm. Let me take a look at it. There are stains on the sleeves. I'll pass.
W: Well okay. Well, wouldn't you like to walk home with some of these great records? Some of the best hits from
the 1960s.
M: Yeah, let's see. Now here's something I'd ... Ah, these records are scratched.
W: [Laughter] Just in a couple of places. Listen. I'll sell you these ten records for fifty dollars. A steal!
M: Whoa! They're way too expensive. I'll give you twenty-five bucks for them.
W: Ah, come on. I can't charge you less than thirty dollars and break even.
M: Well, that guy over there is selling similar records for a much better price [Ah!], so thanks anyway.
W: Wait, wait, wait, wait. You drive a hard bargain. Twenty-eight dollars, and that's my final offer.
M: Deal.
     Questions 4 to 7 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given 20
seconds to answer the questions.
     Now listen to the conversation.
W: Why did you start rock climbing?
M: Because the rocks were there. At 20 I spent most of my time rock climbing. At 25 I went for the first time to
the Himalayas and climbed Nanga Parbat, one of the highest faces in the world.
W: What was your basic interest and motivation in climbing high mountains like the Himalayas?
M: It was only a new dimension for me. I was the first to break this system with the Alpine style, which meant, no
fixed ropes, no high altitude camps, and no oxygen.
W: You don't want to bring your equipment to the mountains?
M: Exactly. Otherwise you loose the exposure. I know that all over the world climbers bring 100kg of equipment
for communications. For them, the most important thing is to send information to their friends every day, and
maybe a television station. It's not my way. I like to be where others are not going and no one knows what I'm
doing and I don't know if I'm coming back.
W: So climbing was never a competition.
M: No. Climbing was never even a record. It was a personal experience. Climbing has to do with exposure,
endurance, instinct, with knowledge of mountains, knowledge about your own nature. It's interesting to see what
happens when a man and a mountain meet. In our inner soul something happens.
     Questions 8 to 10 are based on the following conversation. At the end of the conversation, you will be given
15 seconds to answer the questions.
     Now listen to the conversation.
W: ILC. May I help you?
M: Yes. I'm calling to find out more information about your program. For example, what kind of courses do you
offer?
W: We provide courses ranging from basic communication courses to content-based classes such as Computer
Literacy, Intercultural Communication, and Business English.
M: Great. What are your application deadlines for the next semester?
W: Well, we ask applicants to apply no later than two months before the semester begins. [Uh-hum] This gives us
time to process the application and issue the student's 1-20.
M: An I-20?
W: Oh, an I-20 is a form that indicates that we are giving permission for the student to study in our program, and
then the student takes this form to the U.S. embassy in his or her home country to apply for the F-1 student visa.
M: Alright. What is the tuition for a full-time student?
W: It's two thousand thirty dollars.
M: And how does one apply?
W: Well, we can send you an application and you can mail it back to us, or you can fill out our application that's
on our Web site.
M: Great. Thank you for your help.
Section B Passages
      In this section, you will hear several passages. Listen to the passages carefully and then answer the questions
that follow.
      Questions 11 to 13 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15
seconds to answer the questions.
      Now listen to the passage.
      An online associate degree is a two-year general studies degree that is obtained entirely over the Internet. To
get an online associate degree, an individual does not need to have any prior college credits. To apply for a degree
program, individuals must have a high school diploma or G. E. D. Earning an associate degree usually takes two
years at a regular onsite college. Earning an online associate degree can take as little as six months. This time
difference is advantageous for those individuals who wish to enter the work force earlier or for those who do not
have a lot of money or time to spend on college. When choosing an online associate degree program, there are two
main choices. Individuals can either choose to earn a degree in general studies or a degree that focuses on one
aspect of education. A general studies degree is best for those who just wish to finish their degrees or obtain
general classes for their current jobs. A focused degree program is better for someone who wishes to continue
their education with a bachelor's degree or for those who need specific skills for their current careers.
      Questions 14 to 17 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 20
seconds to answer the questions.
      Now listen to the passage.
      The Internet has created a whole new world of social communications for young people who are using e-mail,
Web sites, instant messaging, chat rooms and text messaging (STM)to stay in touch with friends and make new
ones. While most interactions are positive, increasingly kids are using these communication tools to antagonize
and intimidate others. This has become known as cyber bullying. Nancy Willard of the Responsible Netizen
Institute explains that technology can also affect a young person's ethical behaviour because it doesn't provide
tangible feedback about the consequences of actions on others. This lack of feedback minimizes feelings of
empathy or remorse. Young people say things online that they would never say face-to-face because they feel
removed from the action and the person at the receiving end. There are several ways that young people bully
others online. They send e-mails or instant messages containing insults or threats directly to a person. They may
also spread hateful comments about a person through e-mail, instant messaging or postings on Web sites and
online diaries. An increasing number of kids are being bullied by text messages through their cell phones.
When-real world bullying occurs in a schoolyard or classroom, teachers are often able to intervene, but online
bullying takes place off the radar screen of adults, making it difficult to detect in schools and impossible to
monitor off school property.
     Questions 18 to 20 are based on the following passage. At the end of the passage, you will be given 15
seconds to answer the questions.
     Now listen to the passage.
     It has been known for centuries that women have been dressing up since a long time ago and will be for
centuries to come that they are also going to wear different kinds of shoes. Clearly, there are lots of types that will
make you lure. Looking back to the history of shoes in the 20th century, you will know how styles will never fade
away. In the 1900s when shoes had definite height, some of the shoes had five inch heels that were attached to a
mid-shin length. Shoe fashion was greatly influenced by Queen Victoria. The style didn't fade away with her death
in 1901. The women would wear boots in the day most of the time. The shoes that they would wear in the
"evening were more diverse." They were mostly made from fine satins and soft kid and beaded with rows to
enhance the shins. The fashion was to have small narrow feet and most women would wear their shoes one size
smaller. Now, you can find more variation in shoe fashion. You might find varieties of boots, casual shoes, athletic
shoes, dress shoes, trend shoes and sandals. Each of those varieties offers numbers of pretty models too.
Section C News Broadcast
     In this section, you will hear several news items. Listen to them carefully and then answer the questions that
follow.
     Questions 21 to 22 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10 seconds
to answer the questions.
     Now listen to the news.
     Fire crews are contending with summer heat and rough terrain as they fight to encircle a 49,000-acre wildfire,
the largest in the Lower 48 states. The fire in southeastern Washington has destroyed more than 100 homes and
more than 100 outbuildings about 15 miles south of Pomeroy. It was second in size only to an 82,000-acre blaze in
Alaska. Fire officials estimated the blaze was 75 % contained Monday but could not say when it might be brought
under control. Rain is expected Wednesday, but there is also a chance of lightning. The fires probably were started
by sparks from a malfunctioning vehicle. One man was being questioned but is not a suspect, authorities said.
     Question 23 is based on the following news. At the end of the news item, you will be given 5 seconds to
answer the question.
     Now listen to the news.
     A powerful undersea earthquake struck northeastern Japan on Tuesday, triggering a small tsunami, sending
debris crashing into a crowded swimming pool and shaking skyscrapers as far away as Tokyo. At least 59 people
were injured. The magnitude-7.2 quake, centred about 50 miles off the coast of Miyagi state, knocked out power
to about 17,000 homes, while high-speed train service was suspended in northern Japan and flights were grounded
temporarily at Haneda airport in Tokyo, 185 miles to the south.
     Questions 24 and 25 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10
seconds to answer the questions.
     Now listen to the news.
     An Italian court on Wednesday approved the extradition to Britain within 35 days of one of the suspected
bombers in the July 21 attack on London's transport system, Judge Domenico Massimo Miceli said.
Ethiopian-born Hamdi Issac, also known as Osman Hussein, will appeal the ruling, his lawyer told reporters. Issac
was seized in Rome a week after the July 21 attacks, which killed no one but brought chaos to the London
transport system. He has admitted to taking part in the strike but has insisted the action was only meant to scare
not to hurt. The attacks came exactly two weeks after suicide bombers killed more than 50 people on London's
underground and bus network.
     Questions 26 to 28 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 15 seconds
to answer the questions.
     Now listen to the news.
      Marines gathered Monday to remember 23 of their own who were killed in a spate of violence that
accelerated calls for the Bush administration to plan U. S. troop withdrawals. Six Marines were killed Aug. 1,
including five from the 3rd Battalion, 25th Marine Regiment, based in northern Ohio. Fourteen from the 25th
Marines were killed Aug. 3 when their amphibious assault vehicle struck a roadside bomb; nine were from the
Columbus-based Lima Company. Three other Marines were killed in separate incidents in the region. Reports of
continuing deaths of U.S. service members have contributed to a decline in President Bush's favourable rating for
handling the situation in Iraq. A USA TODAY/CNN/Gallup Poll released last week showed the nation split on
whether it was a mistake to invade. Bush, responding last week to calls from protesters to withdraw U.S. troops,
said it "would be a mistake for the security of this country."
      Questions 29 and 30 are based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10
seconds to answer the questions.
      Now listen to the news.
      Iran's new chief nuclear negotiator has given his backing to talks to resolve its atomic standoff with the West,
while insisting that Tehran will not give up its plans to develop a full nuclear fuel cycle. "Iran deems it a principle
to continue talks and it accepts negotiation as the right manner," Ali Larijani, installed as secretary of Iran's
Supreme National Security Council on Monday, told the Sharq Daily in an interview published on Tuesday.
European diplomats have expressed concern that Larijani, a conservative close to Supreme Leader Ayatollah Ali
Khamenei, will adopt a tougher line on the nuclear issue than his predecessor Hassan Rohani.
答案
                                                       Test Nine
PART II LISTENING COMPREHENSION
Section A Conversations
1. C 2. A 3. C 4. D 5. B 6. D 7. A 8. B 9. C 10. D
Section B Passages
11. B 12. B 13. C 14. C 15. D 16. B 17. A 18. A 19. A 20. C
Section C News Broadcast
21. A 22. B 23. B 24. B 25. A 26. A 27. A 28. C 29. B 30. D
PART III CLOZE
31. 考查动词短语。
     C                     hold a place(in)意为   “占有……的地位” 如:         ,      The country holds a very important place
in the world.(这个国家在世界上占有非常重要的地位。)
32. 考查动词短语的意义和用法。 up 意为
     B                                    set        “建立,           , After the war,
                                                               设立” 如:                      countries all over the world
realized the urgency to set up an international organization to maintain world peace.(战争结束后,世界各国都
意识到了要建立一个国际组织来维持世界和平的迫切性。)set in 常指不愉快事情的“开始,来临”                                                              ,如:I'd
like to go home before the darkness set in.(我想在天黑之前回到家。)set down 意为“放下,记下”                                ,如:I've set
down every thing that happened.(我已经记下所发生的一切。)set out 意为“出发,开始”                                    ,如:The travelers
set out before dawn.(旅行者们天没亮就出发了。)
33.D 考查动词的意义和搭配。protect 意为“保护”                             ,可以和 against 连用,构成 protect.. against..意  .             .
为“保护……不受……的破坏”                     ,符合题意。preserve 意为“保存,保留” proceed 意为“继续,接着进     ;
行”  ;prevent 意为“阻止”          。
34.D 考查近义词辨析。risk 意为“风险”                         ,可指任何会给人们带来伤害或是不利结果的情况;peril 意为
“危险”      ,指更严重的、迫在眉睫的危险;threat 意为“威胁,危险”                                    ,指有故意伤害的企图;menace 的危
险性较大,尤指可能会发生严重伤害的威胁。在这里“被抛弃”是一种可能性,因此选择 risk 最恰当。
35.B 考查词义辨析。function 意为“作用,功能”                             ,强调是固有的或是专门的功能;usage 意为“用法”                                ,
指实际的用途或习惯的用法;use 意为“使用”                              ,一般指工具等的使用; utility 意为“用途,实用”                              ,指有
效地使用某物以使其发挥作用。                      这里 function 为最佳选项,           指十分之一财产法在社会和财经生活中的作用。
36.C 考查篇章的分析能力。上文讲的都是妇女的“权利”(right/rights)。另外,紧跟其后的句子中也出
现了 right。根据这些提示,right 为最佳选项。此外,status 表示“地位”                                ,power 表示“权力”   ,position 表
示“地位”      ,它们在这里都不构成有意义的句子。
37.D 考查词义辨析。consent 指同意别人所提出的或是要求的事情,强调是出于个人的意愿;permission
通常指上级对下级的允许;admission 的意思是“承认,允许进入”                                   ;而 prohibition 的意思是“禁止”     。这里
consent 为最佳选项,指“妻子有权利不同意丈夫所做的一切交易”                                     。
38. 考查形近词辨析。
     B                    transaction 指          ,
                                         “交易” 符合上下文。             transmission 指“传送,      ;
                                                                                      传输” transformation
意为“转变,改变”          ;transportation 指“交通,运输”            。
39.C 考查近义词辨析 power 指与生俱来的能力,或是被人承认的权力;capability 指的是能够做某事
的能力,强调达到了做某事的要求;capacity 指容纳或是接受的能力; potential 指的是潜在的、有待发掘
的能力。这里选择 power,指的是妻子享有真正的决定权。
40.A。考查代词的用法。为了避免重复用词,这里 that 替代了前面所提到的 power of decision,使行文简
练。
41.C 考查词义辨析。management 和 administration 侧重“管理”                        。management 指亲自处理具体的细节问
题,而 administration 强调的是行政方面的管理;operation 和 running 侧重“运行”                            ,指使事物或机器正常
运转。这里 management 为最佳选项,指的是妻子可以和丈夫共同管理丈夫的个人财产,但反之却通常不
行。
                                           .
42.A 考查动词与介词的搭配。defend..against..表示“捍卫……不受……的侵犯”       .                                ,为固定搭配。
43.A 考查近义词辨析。这一组动词都有“超过”的意思。exceed 意为“多于,大于,超过”                                              ,多指超出
了数量或允许的限度;surpass 指优于或在性质上超过某人(某物); overpower 意为“比……强得多”                                          ,指以
较强的力量压倒或征服;overtake 常用于超车、超越竞争者或相竞争的事物。这里 exceed 为最佳选项,指
的是:如果丈夫试图超越他们的权利,女人们似乎准备好了,要保护自己所继承的财产不受侵犯。
44. 考查介词短语的意义和用法。 occasion 表示
    A                                  on              “有时,           , We
                                                                间或” 如: go to the theatre on occasion.(我
们有时会去看戏。)in time 表示“及时,准时”                      ,如:His help is just in time.(他的帮助很及时。)at a time
意为“每次,一次”          ,如:The young man took two stairs at a time.(这个年轻人一次上两级台阶。)in the end
意为“最后,最终”          ,如:Although we failed many times,we succeeded in the end.(尽管我们失败了很多次,
但我们最终还是胜利了。)这里应选择 on occasion,表示妻子有时会表现出一种高昂的斗志。
45.C 考查固定词组的意义和用法。a case in point 为固定说法,是“恰当的例子”的意思。此外,example
和 instance 都是以元音开头,前面应接不定冠词 an,因此也可以排除。
                                                   .
46.B 考查动词的语态和时态。Having agreed..相当于 After she had agreed..                          .。其他选项生成的都是
错误的句子。这句话的意思是:她同意丈夫把自己所继承的一块土地卖掉后,坚持要求获得补偿。
47.A 考查动词和介词的搭配。insist on sth.和 insist in doing sth.是习惯搭配,表示“坚持(做)某事”                                  ,
这里后面是名词,所以选择 on。
48. 考查独立结构。
    C                这里是个独立结构,              只能选择名词来作主语,               因此 no 和 not 可以排除。  none 和 nothing
都符合条件,但 none 相当于 no compensation 与上文更加衔接,所以 none 为最佳选项。
49.B 考查动词的用法。这句话的意思是说,她把丈夫拉到一个写法律文书的人那里签署了一份合同,
合同将丈夫米洛个人继承的一块土地分给她。由于 contract 是逻辑上的主语,并且担当施事的角色,因此
只有 assigning 才是唯一合理的选项。
50.A 考查词义辨析。position 可指为社会所接受的程度,也可指为别人所承认的成就,还可指一个人在
等级制度中的地位,在这里指妇女在家庭中的经济地位;rank 指在一个组织系统或是一个阶层中的地位;
prestige 意为“声望,威信”         ,是不可数名词;place 作“地位”讲时,常需要所有格代名词的修饰,如:They
want to see more women take their place higher up the professional ladder.(他们想看到更多的妇女在职业的阶
梯上居有较高的地位。)
PART Ⅳ GRAMMAR & VOCABULARY
51.D for the last time in his life but one 的意思是“他一生中的倒数第二次”                    。其他选项均不适宜于用在本
题中。
52.B 本题所表示的是对过去发生的事件的虚拟。在这种情况下,if 引导的从句通常是使用过去完成时
来表示。
53.A 本题是一个倒装结构,由于 a boy and his parents 是复数的概念,所以谓语动词需要用复数形式。
此外,题中出现了“are going to”              ,因此,只有选项 A 是唯一正确的。
54.C “不管;尽管”的正确表达方式可以是 despite,也可以是 in spite of,可见,选项 C 是正确的。
55.D defer sb.from doing sth.是固定的格式,意思是“使某人推迟做某事”                                。其他选项均有悖于这一固
定格式,因此都是不对的。
56.A only too 是固定短语,意思是“非常;十分”                    。整个句子的意思是:               “他巴不得请这个漂亮的女孩吃
晚餐。    ”其他选项中的副词通常不能够与 too 形成搭配关系。
57.B。   “must+现在完成时”可以表示对过去已经发生的事件的推测,符合本题的题意。                                           “would+现在完成
时”是虚拟语气的用法之一,用于表示过去可能发生却没有发生的事件。
58.C lest 是连词,意思是“以免,免得”                 ,其后面的从句中通常要求使用“(should+)动词原形”                            ,以表示
虚拟语气。
59.D 本题中逗号前后的两部分是对比关系,因此用连词 whereas,意思是“反之,然而”                                                 。其他的选项
均不能够体现出这种对比的关系。
                         .
60.B do nothing but..的意思是“只是……;除了……以外什么也没干”                                    。在这个格式中,but 后面要
求跟动词原形。整个句子的意思是:                      “马克上个周末除了看小说什么也没干。                      ”
61. had hoped 后面的从句经常使用虚拟语气,
     A                                          表示过去并未实现的愿望,                   但是从句中通常不用          “would+
动词的现在完成时”           ,而是用“would+动词原形”来表示。
                     .       .
62.D not so much..as..是固定的格式,意思是“与其说是……,倒不如说是……”                                            。整个句子的意
思是:    “吉米与其说是一个农民,倒不如说是一个商人。                         ”其他的选项都不适合本题。
63.B “be+主语+ever so+形容词”是固定的格式,意思是“无论怎样……”                                      。其他的选项均为迷惑项。
64.A launch a search engine 的意思是“启动搜索引擎”                。这是计算机应用中的常用表达之一。其他的三
个选项均不适合本题:originate 意为“引起;发起”                                           ;
                                                  ;open 意为“打开” unfold 意为“打开;展开”                       。
65.C in excuse of 是复杂介词,意思是“作为……的辩解;作为……的借口”                                     。这个复杂介词由于是固定
的搭配,其中的 in 不能够用其他的介词替换。
66.D up to one's neck in sth.的意思是“深陷于,忙于”               ,因此,选项 D 是正确的。其他的三个选项均不
适合本题。
67.C 这是一句谚语。整个句子的意思是:                      “最后添加的一根稻草会压断骆驼的背”                          ,即“最后出现的一
个细小因素有可能引发一场大祸”                     。
68.B fit in to the fast pace of life 是一个固定的搭配,意思是“适应生活的快节奏”                          。其他的选项均不适合
本题的题意:fit on 意为“试穿;试用”                 ,如:Jane asked her husband to fit on the new suit.fit out 意为“装
备;配备”    ,如:He was fitted out with sufficient warm clothes before he left for the North.fit up 意为“为……
提供必需品”     ,如:New computers have been fitted up in all the offices.
69.A “lend oneself to + 名词性成分”是固定的搭配,意思是“同意参与(做)某事”                                    。其他的选项均不适
用于本题。
70.B “be deleterious to + 名词性成分”是固定搭配,意思是“对……有害”                                 。这个搭配中的介词只能够
用 to,所以选项 B 是正确的。其他的选项均不适合本题的情况。
71. something of a/an 的意思是
    D                               “有点像一个……;                         ,
                                                   多少像一个……” 通常用在肯定句的形式中。                           anything
of a/an 的意思相同,但是通常用在疑问句或否定句中,如:Is he anything of an artist?
72.A leave to the(tender)mercy of 是固定搭配,意思是“任凭……的摆布,听任……的粗暴对待”                                      。整个
句子的意思是:       “如果你再抱怨我的驾驶技术,我就把你扔在黑夜中。                               ”
73.C read between the lines 是固定的表达形式,意思是“从字里行间去体会隐含之意,领会言外之意”                                             。
74.B take to 的意思是“对……上瘾,开始喜欢上”                      ,符合本题的题意。整个句子的意思是:                          “身陷痛苦
的情绪中,他吸食上了鸦片。                 ”其他的三个选项分别是:take in 意为“蒙骗;让……上当”                             ;take down 意为
“记录;拆除”       ;take on 意为“承担;接受(工作);雇用”                 ,均不适合本题的题意。
75.A in the hope of 的意思是“抱有……的希望”                。虽然我们也可以说 in hopes of,但是诸如 in a hope of、
in hope of 和 in hoping of 等表达形式却都是错误的。
76.C get/have the last laugh 是固定的表达形式,意思是“获得最后的胜利,成为最终的赢家”                        。由于固定
表达中的词语是不能够被随意替换的,所以本题选项中只有 C 是唯一正确的答案。
77.B prey on 是固定搭配,在本题中的意思是“捕食”                       。其他的选项均不适合本题。
78.D with a good grace 是固定搭配,意思是“欣然地,爽快地”                  ,符合本题的题意。in one's good graces
的意思是“被某人喜欢”              ,(stand)on one's dignity 的意思是“保持尊严”  ,with a dignity 则不是固定的搭配。
79.A a trifle 是固定搭配,作副词用,意思是“有点儿,稍微”                      ,符合本题的题意。其他的选项均不适用
于本题。
80.D keep a sharp eye open for 的意思是“密切注意,特别留神”             ,符合本题的题意。其他的选项均不能
够用在这个短语中去修饰 eye。
PART V READING COMPREHENSION
81.C 根据文章第一段可知应选 C,low-budgets 的意思是“低预算”                     ,即制作成本低;短语 put off 在文
中的意思是“使人不喜欢”               。
82.C 根据第二段可知此题应选 C,mythologize 的意思是“使……成为神话”                          ,就是通过电影使一些体育
明星的经历传奇化,而 mythological 的意思是“神话传说的”                     ,与原文的意思完全不同。
83.A 根据第一、二段可知此题应选 A,hero worship 的意思是“英雄崇拜”                        ,而 heroism 的意思是“英雄
主义”   。
84.C 作者在第二、三段中分别用“竞技场”(arena)、                       “隐喻”(metaphor)、“载体”(vehicle)等词语来形
容体育电影的象征作用。
85.C 根据文章第二、三、四、五段综合分析可知此题应选 C,受试婴儿看的是经过电脑合成处理的一
些志愿者的相片。
86.D A、B、C 选项文章中都没有提到,综合全文特别是最后一段可知婴儿喜欢有吸引力的脸,但是
他们对自己母亲的脸庞格外喜欢,不管他们母亲的脸是否有吸引力。
87.B 根据第三、四、七、八段综合分析可知此题应选 B。
88.A 综合分析全文特别是开篇第一句话和第二段第一句话可知 A 是正确的,B 不正确,C、D 没有提
到。
89.A 此题考查对全文写作目的的把握,对全文进行综合分析可知此题应选 A。
90.C 第二、三段告诉我们 A、B 是 Meredith Jones 的特点,从中我们还可以推断出 D 也是他的特点。
91.C 作者在第三段说,有时他的老师在学生俱乐部的活动结束后会主动要求学生陪他回家,在路上他
会跟学生滔滔不绝地谈一些问题,往往到了他家还没说完,于是老师就会一路再陪学生回他们的家,甚至
有时到了学生家还要再走一段,好让他说完。
92.A 综合分析最后一段可知此题应选 A,match 的意思是“与……势均力敌”                               。
93.D 根据文章第一、二段可知此题应选 D。
94.B 第三段说有些悲观人士打了个比方,即如果把伊拉克的所有石油放在一个瓶子里的话,那么自从
开始开采石油以来,人类已经消耗了九瓶,由此可知此题应选 B。
95.A 第四段主要是讲几位专家对一些悲观看法提出的反论点。
96.C 根据第五、六、七段可知利用先进技术可以开采埋在地下更深处的石油,提高开采效率,通过微
生物稀释稠油提高石油利用率,并因此而延迟石油枯竭期的到来,因此选 C。
97.D 根据文章第一、二段可知 A、B、C 项都是人们未经科学证实的一些观念,并非事实,并且从第二
段中我们可以推出 D 是一个事实。
98.B 第四段告诉我们当地球处在月球和太阳之间时会出现满月。
99.B 第七段说一些研究者不愿意讨论他们与月亮有关的一些发现,因为他们担心自己会被看成是占星
术士或炼金术士,即担心别人认为自己是伪科学家。
100.C 根据最后三段可知此题应选 C。做题时须注意作者的语气,比如最后一段中 Mark Hews 说在月
圆之夜人们常常会表现得更疯狂,这可能是因为人们喝多了,这是他对原因的一种揣测,而非事实。
PART VI WRITING
Section A Composition
Sample:
                              Degrees, But No Jobs
       In recent years China has a glut of graduates. About a quarter of China's urban labor force now hold college
degrees. The problem is, there aren't enough jobs for new graduates--or, at least, enough of the jobs that they want.
It is said that the year 2002 saw the lowest percentage of young people land their jobs. Why did this happen?
       One reason is that many graduates hold degrees of dubious value, and hence aren't qualified for the jobs they
seek. Also, many new for-profit universities offer majors with fancy new names that in reality are old courses
more suited to China's former planned economy than its new market economy. Another reason is that graduates'
expectations far exceed reality. These graduates are normally the members of China's first generation of "Little
Emperor"--only children spoiled by doting parents. As adults, many are demanding unrealistically high salaries
and refuse to work anywhere but in China's most cosmopolitan cities, such as Beijing and Shanghai.
       Therefore, the graduates are simply going to have to adjust to a new reality as the country continues its shift
to a market economy. For the foreseeable future, most new job openings will in low-wage sectors such as
manufacturing.
Section B Note-Writing
Sample:
                                                             Nov. 16, 2006
Dear Alice,
       The Russian National Ballet Troupe, which is now on a visit in Beijing, will give a performance in the
Beijing Grand Theater at seven o'clock tomorrow evening. I am sure that you will be happy to watch it. I leave
you an admission card here. I will wait for you at the theater entrance at six forfy-five. Please let me know if you
cannot come.
                                             Yours,
                                             ×××

								
To top