Syair sholawat gus dur

Document Sample
Syair sholawat gus dur Powered By Docstoc
					Syair sholawat

KH. Abdurrahman Wahid (Gusdur)

Astaghfirullah..robbal barooyaa, Astaghfirullah..minal hotooyaa

robii zidnii 'ilman naafi'aa, Wawafiqnii amalan solikha..

Yarosulalloh salammun 'alaik, Yaarofi 'asaaniwaddaaroji

'atfatayaji rotall 'aalami, Yauhailaljuu diwaalkaromi… Yauhailaljuu diwaalkaromia

Ngawiti ingsun nglaras syingiran, Kelawan muji maring pengeran

Kang paring rohmat lan kanikmatan, Rino wengine tanpo pitungan… Rino wengine
tanpo pitungan

Duh bolo konco priyo wanito, Ojo mung ngaji syariat bloko

Gur pinter ndongeng nulis lan moco, Tembe mburine bakal sangsoro… Tembe
mburine bakal sangsoro.

Akeh kang apal Quran Hadise, Seneng ngafirke marang liyane

Kafire dewe dak digatekke, Yen isih kotor ati akale… Yen isih kotor ati akale

Gampang kabujuk nafsu angkoro, Ing pepahese gebyareng dunyo

Iri lan meri sugieh tonggo, Mulo atine peteng lan nisto..Mulo atine peteng lan
nisto

Ayuh sedulur jo nglaleake

Wajibe ngaji sa'pranatane, nggo ngandelake iman tauhide

Baguse sangu mulyo matine…. Baguse sangu mulyo matine

Kang aran sholeh bagus atine, Kerono mapan sari ngelmune

Laku torikot lan ma'rifate, Ugo hakikot manjing rasane…Ugo hakikot manjing
rasane

Al Quran Qodim wahyu minulyo, Tanpo tinulis iso diwoco

Iku wejangan guru waskito, Den tanjebake ing jero dodo…. Den tanjebake ing jero
dodo

Kumantil ati lan pikiran, Ngrasuk ing badan kabeh jeroan

Mu'jizat rosul dadi pedoman, Minongko dalan manjinge iman…. Minongko dalan
manjinge iman
Kelawan Alloh kang moho suci, Butuh rangkulan rino lan wengi

Ditirakati diriyadlohi, Dzikir lan suluk jog nganti lali… Dzikir lan suluk jog nganti lali

Uripe ayem rumongso aman, Dununge roso tondo yen iman

Sabar narimo nadjan pas-pasan, Kabeh dinakdir saking pengeran… Kabeh dinakdir
saking pengeran



Kelawan konco dulur lan tonggo, kang podo rukun ojo gawe sio

Iku sunnaeh rosul kang mulyo, Nabi Muhammad panutan kito… Nabi Muhammad
panutan kito

Ayuh ngelakoni sekabehane, Alloh kang bakal ngangkat drajate

Senadjan asor toto dzohire, Ananging mulyo makom drajate… Ananging mulyo
makom drajate

Lamon palastro ing pungkasane, Ora kesasar roh lan sukmane

Den gadang Alloh suwargo manggone, Utuh mayite ugo ulese… Utuh mayite ugo
ulese

Yarosulalloh salammun 'alaik, Yaarofi 'assaaniwaddaaroji

'atfatayaji rotall 'aalami, Yauhailaljuu diwaalkaromi …. Yauhailaljuu diwaalkaromi

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:415
posted:2/21/2012
language:
pages:2