Chapter 1 and 2 Quiz by 8SFn6H4o

VIEWS: 23 PAGES: 8

									BA 205 section 002                                                     Spring 2009
                 Chapter 1 and 2 Quiz B
Multiple Choice

   1. Making a clearly unethical or illegal choice is termed an:
         a. ethical lapse
         b. ethical dilemma
         c. ethical crime
         d. ethical misdeed

   ANSWER: a. An ethical lapse is the term used for a clearly unethical or illegal choice.
   DIFFICULTY: moderate; PAGE: 7; OBJECTIVE: 5; TYPE: concept

   2. Miscommunication between cultures often occurs because
         a. the senders and receivers are encoding and decoding messages using the
            assumptions of their different cultures.
         b. the senders are encoding messages that the receivers will not be able to decode.
         c. the receivers are decoding messages that the senders were not able to encode.
         d. the senders and receivers are encoding and decoding messages that offend each
            other.

   ANSWER: a. When you communicate with someone from another culture, you encode
   your message using the assumptions of your own culture. However, the audience will
   decode your message using the assumptions of their culture.
   DIFFICULTY: difficult; PAGE: 9; OBJECTIVE: 4; TYPE: concept

   3. Recognizing and accommodating cultural differences involves all of the following
      except:
          a. social customs
          b. ethics and laws
          c. nonverbal communication
          d. impact

   ANSWER: d. Impact is not one of the cultural differences to consider.
   DIFFICULTY: moderate; PAGE: 9; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept
   4. Communication is the process of
         a. transferring knowledge.
         b. listening actively.
         c. sending and receiving messages.
         d. writing effective messages.

   ANSWER: c. Communication is the process of sending and receiving messages. Only
   answer “c” contains the key dynamics of communication: sending and receiving.
   DIFFICULTY: moderate; PAGE: 2; OBJECTIVE: 1; TYPE: concept

   5. One of the greatest challenges that communicators face in the new age of information is
         a. effectively formatting their documents.
         b. successfully analyzing their audience.
         c. effectively catching their audience’s attention.
         d. successfully editing for clarity.
ANSWER: c. People are so inundated with information that they tend to ignore
messages they see as less important. It is a challenge to catch their attention.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 3; OBJECTIVE: 2; TYPE: concept

6. In the communication process all of the following occur, except:
        a. the sender has an idea.
        b. the sender transmits the message.
        c. the receiver has an idea.
        d. the receiver decodes the message.

ANSWER: c. The receiver sends feedback, but the initial idea is the sender’s.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 5 OBJECTIVE: 3; TYPE: concept

7. Identify the characteristic that is not a part of ethical communication.
       a. It includes all relevant information.
       b. It is designed to hide some negative information.
       c. It is true in every sense.
       d. It is not deceptive in any way.

ANSWER: b. Ethical communication must always include the qualities noted in
answers “a”, “c”, and “d”.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 6; OBJECTIVE: 4; TYPE: application

8. Choosing between alternatives that aren’t clear-cut is termed an:
      a. ethical lapse
      b. ethical dilemma
      c. ethical crime
      d. ethical misdeed

ANSWER: b. An ethical dilemma occurs when you must weigh the relative merits of the
situation—there is no clear answer.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 6; OBJECTIVE: 5; TYPE: concept

9. When one person takes credit for the words and writing of another, it is called
     a. ethics.
     b. cultural diversity.
     c. plagiarism.
     d. ethnocentrism.

ANSWER: c. Plagiarism is claiming someone else’s work as your own.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 6; OBJECTIVE: 6; TYPE: application

10. Good communication skills are vital today because
       a. people need to adapt to a constantly changing workplace.
       b. of an aging population.
       c. there are multiple sets of generations in the workplace that have different
           methods of communication.
       d. of the numerous kinds of media used to communicate.

ANSWER: a. There are many challenges in the workplace.
DIFFICULTY: moderate; PAGE 3; OBJECTIVE: 1; TYPE: concept

11. Communicating in team-based organizations requires that you


                                                                                        2
        a.   listen well and understand how groups interact.
        b.   be assertive and take charge.
        c.   speed up the decision-making process.
        d.   all of the above

ANSWER: a. To function effectively in team-based organizations you need to
understand communication in groups, listen closely and interpret body language.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 4; OBJECTIVE: 2; TYPE: concept

12. Cultures like South Korea and Taiwan that rely less on verbal communication and more
    on context and setting to convey meaning are considered _______ cultures.
        a. basic-context
        b. moderate-context
        c. high-context
        d. low-context

ANSWER: c. South Korea and Taiwan are “high-context” cultures where context and
setting convey meaning and where people are expected to recognize situational cues
(such as gestures and tone of voice).
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 9; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

13. Which of the following is the best definition of ethics?
       a. stealing someone else’s words or work and claiming it as your own
       b. the accepted principles of conduct that govern a person or a group
       c. the belief that one’s own culture is superior to others
       d. predicting individuals’ behavior on the basis of their membership in a particular
           group

ANSWER: b. Ethics are the accepted principles of conduct that govern a person or a
group.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 6; OBJECTIVE: 4; TYPE: concept

14. When belonging to a team is more important to members than making the right decision,
    that team may develop what is termed
         a. diversity of views.
         b. increased performance levels.
         c. groupthink.
         d. effective team work.

ANSWER: c. When belonging to a team is more important to members than making the
right decision, that team may develop what is termed “groupthink.”
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 29; OBJECTIVE: 1; TYPE: concept

15. Cultural context is
        a. a pattern of physical cues.
        b. implicit understanding that conveys meaning.
        c. a pattern of environmental stimuli.
        d. all of the above

ANSWER: d. Cultural context is the pattern of cues and stimuli that convey meaning
between members of a culture.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 9; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept



                                                                                              3
16. All of the following are examples of unethical communication practices except:
        a. distorting visuals
        b. using jargon
        c. plagiarism
        d. misquoting

ANSWER: b. While using jargon is not always an effective means of communication, it
is not unethical.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 6; OBJECTIVE: 4; TYPE: concept

17. Listeners who engage in selective perception
        a. focus on the speaker’s appearance.
        b. mold messages to fit what they already believe about the subject.
        c. let their attention wander.
        d. do all of the above

ANSWER: b. Selective perception involves molding a speaker’s message to fit what the
listener already believes about the subject.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 39; OBJECTIVE: 5; TYPE: concept

18. The pattern of physical cues, environmental stimuli, and implicit understanding that
    conveys meaning between two members of the same culture is termed:
       a. ethics
       b. context
       c. social customs
       d. nonverbal communication

ANSWER: b. Context is the shared pattern of physical cues, environmental stimuli, and
implicit understanding that convey meaning between two members of the same culture.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 9; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

19. The two main types of meetings are
       a. informational and decision-making.
       b. problem and solution.
       c. analytical and comprehensive.
       d. focused and free-form.

ANSWER: a. Most meetings are either informational or decision-making.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 32; OBJECTIVE: 2; TYPE: concept

20. Rules and expectations are usually spelled out in _______ cultures.
       a. basic-context
       b. moderate-context
       c. high-context
       d. low-context

ANSWER: d. In “low-context” cultures, rules and expectations are usually spelled out
through explicit statements.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 10; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

21. An effective agenda answers which of the following questions?
       a. What do we need to do in this meeting to accomplish our goals?
       b. What issues will be of greatest importance to all the participants?


                                                                                           4
        c. What needs do each of the participants have?
        d. both a and b

ANSWER: d. “A” and “B” are two of the three key questions an effective meeting
agenda answers.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 33; OBJECTIVE: 2; TYPE: concept

22. All of the following are suggestions to help keep your message ethical when
    communicating across cultures except:
        a. seek mutual ground
        b. focus on profits
        c. show respect for cultural differences
        d. send messages that are honest

ANSWER: b. Focusing primarily on profits instead of on understanding will not further
ethical intercultural communication.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 10; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

23. Forming opinions on others based upon their affiliation or membership in a particular
    group is called
        a. stereotyping.
        b. ethics.
        c. ethnocentrism.
        d. context.

ANSWER: a. Assumptions made upon the basis of an individual’s group membership
come from stereotyping.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 11; OBJECTIVE: 6; TYPE: application

24. In part, poor listening is caused because
        a. people think faster than they speak.
        b. people are uninterested in the subject matter.
        c. people are unable to think originally.
        d. all of the above

ANSWER: a. People’s minds tend to wander because they can think faster than they
speak. DIFFICULTY: moderate; PAGE: 39; OBJECTIVE: 5; TYPE: concept

25. Ethnocentrism is
       a. predicting individuals’ behavior or character based upon group affiliation.
       b. the belief that one’s culture is superior to all others.
       c. the promotion of ethnic cultures.
       d. the formal rules that govern a culture’s social behaviors.

ANSWER: b. Ethnocentrism is the belief that one’s culture is superior to all others.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 11; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

26. The key to productive meetings is careful planning of
       a. purpose, participants, time, facilities, and agenda.
       b. ethics, purpose, location, and agenda.
       c. purpose, participants, location, and protocol.
       d. ethics, purpose, rules of order, and location.



                                                                                            5
ANSWER: a. Only “a” offers the listing stated on pages 32-33.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 29; OBJECTIVE: 2; TYPE: concept

27. When writing for multicultural audiences, it’s important to
      a. use plain English.
      b. be clear.
      c. address international correspondence properly.
      d. all of the above

ANSWER: d. All of the items listed above are important in writing for multicultural
audiences.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 11; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

28. __________ is the fear of foreigners and strangers, and can reduce the effectiveness of
    communication between two businesspeople from different cultures.
       a. Ethnocentrism
       b. Xenophobia
       c. Stereotyping
       d. Cultural Pluralism

ANSWER: b. This is the definition of xenophobia.
DIFFICULTY: easy; PAGE 11; OBJECTIVE 6; TYPE: concept

29. Identify the one item listed below that would not help you communicate effectively with
    people who speak English as a second language.
        a. try to eliminate noise
        b. always hold to U.S. customs and common greetings
        c. observe body language
        d. rephrase sentences where necessary

ANSWER: b. Both parties must be flexible and avoid insisting that an interaction take
place strictly in terms of one culture or another.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 12-13; OBJECTIVE: 6; TYPE: concept

30. The most common method for planning and running effective meetings is
       a. the SEC Standard’s of Ethics.
       b. parliamentary procedure.
       c. Robert’s Rules of Order.
        d. both b and c apply.

ANSWER: d. Both “b” and “c” identify the valued method for planning and running
effective meetings.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 31; OBJECTIVE: 3; TYPE: concept

31. When selecting participants for a team meeting, you should
      a. include everyone who might possibly have any connection to the topic at hand.
      b. include only the senior level workers on the project.
      c. include only those people whose presence is essential.
      d. include as many people as you can fit in the room where the meeting will be.

ANSWER: c. Only include those people who are essential to the project. You will waste
anyone else’s time.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 32; OBJECTIVE: 2; TYPE: application


                                                                                              6
32. The key to productive meetings is careful planning of
       a. purpose.
       b. participants.
       c. facilities and agenda.
       d. all of the above

ANSWER: d. The key to productive meetings is careful planning of purpose,
participants, facilities and agenda.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 32-33; OBJECTIVE: 2; TYPE: concept

33. Parliamentary procedure is the same as
        a. the SEC Standard’s of Ethics.
        b. Robert’s Rules of Order.
        c. the Business Code of Order.
        d. Iacocca’s Rules of Order.

ANSWER: b. Robert’s Rules of Order constitute parliamentary procedure.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 34; OBJECTIVE: 3; TYPE: concept

34. Strictly following parliamentary procedure
        a. is especially important with larger groups.
        b. can help maintain order in a group.
        c. can protect individual rights.
        d. all of the above

ANSWER: d. These are all true of parliamentary procedure.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 34; OBJECTIVE: 3; TYPE: concept

35. Using one’s own values, beliefs, ideas, and expectations to assign meaning to sounds and
    words is called _________ in the listening process.
       a. receiving
       b. evaluating
       c. interpreting
       d. analyzing

ANSWER: c. Interpreting is assigning meaning to words.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 37; OBJECTIVE: 4; TYPE: concept

36. All of the following are elements in the listening process except:
        a. interpreting
        b. remembering
        c. focusing
        d. evaluating

ANSWER: c. Focusing is not an element in the listening process.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 37-38; OBJECTIVE: 4; TYPE: concept

37. In selective listening, the listeners
        a. distort the message by tuning out anything that doesn’t confirm their
             assumptions.
        b. tend to take control of the conversation.
        c. tune out until they hear something that gets their attention.


                                                                                           7
        d. all of the above

ANSWER: c. Selective listeners let their attention wander. They remember what they
think the speaker said.
DIFFICULTY: moderate; PAGE: 38; OBJECTIVE: 5; TYPE: concept

38. Effective listeners will engage in all of the following except:
        a. making eye contact with the speaker
        b. giving the speaker nonverbal cues
        c. interrupting when they disagree
        d. looking for opportunities to learn

ANSWER: c. Table 2.1 lists actions of effective listeners.
DIFFICULTY: difficult; PAGE 38; OBJECTIVE: 5; TYPE: application.

39. Ineffective listeners will engage in all of the following activities, except:
        a. not taking notes
        b. allowing their mind to wander
        c. being judgmental and becoming distracted by stylistic differences
        d. making distinctions between main points and supporting details

ANSWER: d. See Table 2.1 for lists of actions of ineffective listeners.
DIFFICULTY: difficult; PAGE: 38; OBJECTIVE 5; TYPE: application

40. The five stages of group formation are:
       a. Participating, Purpose, Preparing, Agenda, and Location
       b. Forming, Norming, Storming, Performing, and Adjourning
       c. Analyzing, Organizing, Integrating, Synthesizing, and Adjourning
       d. Forming, Participating, Proposing, Performing, and Dismembering

ANSWER: b.




                                                                                     8

								
To top