; IBM Certified Associate SPS-201 PDF Questions
Documents
Resources
Learning Center
Upload
Plans & pricing Sign in
Sign Out
Your Federal Quarterly Tax Payments are due April 15th Get Help Now >>

IBM Certified Associate SPS-201 PDF Questions

VIEWS: 2 PAGES: 7

Claim your examkill IBM Certified Associate SPS-201 study material to get successful in final SPS-201 test for IBM IBM Certified Associate tests.

More Info
  • pg 1
									                                                                                                      IBM
                                            SPS-201




IBMSPSSMBPDA: IBM SPSS Modeler Business Partner Data Analyst Associate



                                 Click the link below to buy full version as Low as $25

                                        http://www.examkill.com/SPS-201.html




          ExamKill is team of experienced and educated professionals working day and night to develop
          preparation material for different fields in IT. These industries are including HP, IBM, Comptia,
          Orcale, Apple, Adobe, Nortel, Novell, Checkpoint etc with the following features.

          Free Samples:       Free samples download are available for almost every product to check before
          buy.

          Complete Course Coverage: Experienced professionals are making sure to cover
          complete course so that you pass final exam.

          Updated Material: Preparation material is updated and new; you can compare us with other
          providers in the same industry.

          Privacy Protection:         Examkill team makes sure not to reveal your private information
          including your credit card and other secret information.

          Excellent Customer Support: You will get reply from examkill support within 8 hours
          for all your questions/concerns about anything.




                                                                                           www.examkill.com
                                              Question: 1
Which fields are created by this Derive dialog?




A. Three fields representing the difference between Travel-1 and each of other Travel fields.
B. No operation will be performed because the express is invalid.
C. Four fields representing the difference in weeks between AcctEst and each of the travel fields.
D. A field representing the difference between AcctEst and the global @ FIELD value.


                                               Answer: C


                                              Question: 2
A prison system has historical data on prison inmates and wants to find what factors are related to
recidivism (return to prison). What type of model would be used?

A. Segmentation model
B. Classification model
C. Association model
D. Anomaly model




http://www.examkill.com/SPS-201.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                         2
                                               Answer: B
Explanation: A classification model is tested by applying it to test data with known target values and
comparing the predicted values with the known values.

The test data must be compatible with the data used to build the model and must be prepared in the same
way that the build data was prepared. Typically the build data and test data come from the same historical
data set. A percentage of the records is used to build the model; the remaining records are used to test the
model.
Test metrics are used to assess how accurately the model predicts the known values. If the model performs
well and meets the business requirements, it can then be applied to new data to predict the future.


                                              Question: 3
Which node is used to read data from a comma delimited text file?

A. Var. File
B. Data Collection
C. Fixed File
D. Statistics File


                                               Answer: A
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessOutput
Nodes.pdf - p.18


                                              Question: 4
The optional binning method in the Binning node uses a Supervisor field to determine the binning cut
points.

A. True
B. False


                                               Answer: A
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessOutput
Nodes.pdf




http://www.examkill.com/SPS-201.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                            3
                                             Question: 5
Which node can be used to easily generate a field that divides the data into subsamples for the training and
testing stages of modeling?

A. Sample
B. Filler
C. Balance
D. Partition



                                              Answer: D
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessOutput
Nodes.pdf - p.176.


                                             Question: 6
The matrix model is used to examine the relationship between the categorical fields.

A. True
B. False


                                              Answer: B


                                             Question: 7
Which of the following types of nodes will have data flowing both in and out, when used in a stream?

A. Record Ops
B. Graphs
C. Export
D. Sources


                                                Answer:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessOutput
Nodes.pdf - p. 371




http://www.examkill.com/SPS-201.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                        4
                                            Question: 8
System undefined values ($null$) are automatically defined as blank (missing) values in IBM SPSS Modeler.

A. True
B. False



                                             Answer: B
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessOutput
Nodes.pdf - p.122



                                            Question: 9
Which node can be used to impute (estimate) missing values?

A. Data Audit node
B. Balance node
C. Filler node
D. Reclassify node


                                             Answer: A
Reference:
ftp://ftp.software.ibm.com/software/analytics/spss/documentation/modeler/14.2/en/SourceProcessOutput
Nodes.pdf, p.335, 336


                                           Question: 10
Examine the Data Audit output shown below.




http://www.examkill.com/SPS-201.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                                     5
What action will occur in a generated Outlier & Extreme Supernode for HOLOCOST?

A. Nine records will be set to system missing (null) value for HOLOCOST.
B. Ten records will be deleted.
C. Ten records will be set to system missing (Null) value for HOLOCOST.
D. Nine records will be deleted.


                                            Answer: D




http://www.examkill.com/SPS-201.html
Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper                     6
                      SPS-201                                          IBM

IBMSPSSMBPDA: IBM SPSS Modeler Business Partner Data Analyst Associate



        Click the link below to buy full version as Low as $25

            http://www.examkill.com/SPS-201html




  We also provide PDF Training Material for:


                         Hot Exam

  000-188      000-582                 000-N07          00M-240

  000-N07      00M-220                 000-281          000-582

  00M-249      00M-646                 000-068          000-036

  00M-228      00M-602                 000-M95          000-030

  000-178      000-219                 000-608          000-556

  00M-245      00M-237                 000-230          000-601   www.examkill.com
  000-533      000-609                 LOT-921          COG-632




  http://www.examkill.com/SPS-201.html
  Adobe Apple Cisco CompTIA HP EMC IBM Microsoft Oracle Juniper           7

								
To top