M045 Sample Mult Choice for Final F08 by pLdevf2h

VIEWS: 6 PAGES: 2

									                                                            Math 45 Final Exam
                                                  Sample of how some questions are worded.

Use these sample questions to get an idea about how the Final Exam is written. Please clarify any issues you may have about
the way the questions will be asked prior to the exam. The Final Exam will consist of 50 multiple-choice questions. A Pre-
printed Scantron with your name on it will be provided. You must provide your own #2 pencil and eraser on the day of the
exam. Work must be shown as some instructors may choose to review this for partial credit. Use a #2 pencil when marking the
Scantron and be sure to erase completely. Scratch paper will also be provided; however, you will be allowed to write on the
exam.


MULTIPLE-CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

Factor as completely as possible. If unfactorable, indicate that the polynomial is prime.
    2
1. x + 14x + 15


a. (x + 15)(x – 1)              b. (x + 5)(x – 3)               c. Prime             d. (x – 5)(x + 3)                e. None of these


Find the equation of the line through the given points. Write the equation in slope-intercept form.

2. Through (– 3, 2) and (0, – 6)


             8                           5                                 5                             8
a. y           x6            b. y        x6                c. y          x6             d. y         x6        e. None of these
             3                           6                                 6                             3


Simplify the expression.

           5
    5 x3 
3.       
    2 
    y 



     3125 x 8                        5 x15                 3125 x15                       3125 x15
a.                              b.                    c.                             d.                               e. None of these
       y7                             y10                    y10                             y2


     8  x
4.
     x  8

a. 1                   b. – x                c. Already in lowest terms              d. – 1                  e. None of these


Solve the system for x.

5.    x+y=–7
     –x+y = 1


a. x = – 3                      b. no solution                  c. x = 4                       d. x = – 4             e. Infinitely many solutions




Solve the equation.
                                                                                                                                              2


6. 14(3c – 4) = 2c – 2


        27                           27                          27                               29
a.                            b.                           c.                               d.                  e. None of these
        20                           20                          22                               20

Solve the equation. The sum of the solutions is:
    2
7. x – x = 12


a. – 1                         b. 13                        c. – 7                           d. 1                e. None of these



Solve the problem.

8. A local ice cream shop just raised by 15% its prices on all ice cream sundaes. If ice cream sundaes used to cost $2.50, find the new price.
(round to the nearest cent, if necessary.)


a. $3.75                       b. $2.88                     c. $2.35                         d. $2.65                      e. None of these


                                            2                              5
9. Jeffery has two packages. One weighs 1     ounces, and the other weighs   ounces. What is the total weight of the two packages?
                                            5                              8


        7                              5                         7                                12
a. 1      ounces               b. 2      ounces             c.     ounces                    d.      ounces                e. None of these
       13                             13                         8                                13


Which of the following is a factor of the polynomial?
        3          2
10. x – 25x + 4x – 100



                           2
a. (x + 5)             b. (x + 25)                c. x                          d. (x – 4)              e. None of these




Answers:

 1) C
 2) A
 3) C
 4) C
 5) D
 6) B
 7) D
 8) B
 9) E
10) A

								
To top