Augmentin Marketing Plan Post War

Document Sample
Augmentin Marketing Plan Post War Powered By Docstoc
					                          Post War America Review
Multiple – Choice
   1. The mood of the American people during the 1950s was shaped by
      A) concern over the need for civil rights and the lack of social justice
      B) problems of the inner-city poor and concern with the environment
      C) booming national prosperity and the continuing struggle against the expansion of
          communism
      D) a declining birth rate and the growth in the number of Social Security recipients
      E) a belief that communism was no longer a viable threat
      Answer: Page: 789 Difficulty: Medium
   2. The prosperity of the “golden age” of the 1950s helped blind many Americans to the fact
      that
      A) unemployment hovered between 15 and 20 percent
      B) more than 30 million Americans continued to live in poverty
      C) inflation was often over 10 percent a year
      D) the gross national product grew less than 20 percent between 1945 and 1960
      E) the American dollar was becoming devalued
      Answer: Page: 789 Difficulty: Hard
   3. The economic expansion of the 1950s and the early 1960s was caused by all of the
      following developments except
      A) continued government spending
      B) the end of the Korean War
      C) an increase in the national birth rate
      D) the rapid expansion of the suburbs
      E) a rise in family incomes
      Answer: Page: 790 Difficulty: Hard
   4. During the period 1945 to 1960, the American people’s standard of living
      A) declined slightly
      B) remained about the same
      C) increased moderately
      D) increased substantially
      E) declined dramatically
      Answer: Page: 790 Difficulty: Easy
   5. During the 1940s and 1950s, the growth of the economies of the western states was
      caused by all of the following developments except
      A) decreased state spending on expensive projects like higher education
      B) increased federal spending on highways and dams for the region
      C) the growth of the petroleum industry in the area
      D) the appeal of the warm, dry climate to many easterners
      E) the awarding of many military contracts to western companies
      Answer: Page: 790–791 Difficulty: Hard
 6. During the 1950s and 1960s, many Americans came to believe in the concept of the New
    Economics, which held that the government should
    A) regulate and stabilize the economy without intruding directly in the private sector
    B) leave the economy completely alone
    C) intervene directly in the economy to ensure that all classes received a fare share of
        the wealth
    D) protect the environment from damages caused by large corporations
    E) reject deficit spending and regulate prices
     Answer: Page: 791 Difficulty: Medium
 7. The New Economics of the 1950s and 1960s held that the government should use the
    economic tool of
    A) lowering interest rates to prevent inflation
    B) reducing government budgets to cure recessions
    C) cutting taxes to stimulate growth
    D) easing credit availability to slow down booms
    E) subsidizing small businesses with large amounts of capital
     Answer: Page: 791 Difficulty: Hard
 8. During the 1950s and 1960s, the American economy saw all the following developments
    except
    A) great numbers of corporate farms
    B) a shift of many corporations from single-industry firms to diversified conglomerates
    C) increasing mechanization on farms
    D) continued emphasis on Keynesian methods
    E) the strengthening of the family farm
     Answer: Page: 791-792 Difficulty: Easy
 9. During the 1950s, labor unions scored a victory by
    A) obtaining “escalator clauses” in some union contracts
    B) refusing to bargain with the management of General Motors
    C) nearly doubling total union membership between 1950 and 1960
    D) obtaining the repeal of the Taft-Hartley Act
    E) ridding themselves of corrupt leadership
     Answer: Page: 792 Difficulty: Medium

12. The identification of the first antibacterial organism was the discovery of
    A) erythromycin
    B) augmentin
    C) sulfanilamide
    D) penicillin
    E) abutesol
     Answer: Page: 793 Difficulty: Medium
14. The decade in which the UNIVAC computer was developed for the Census Bureau was
    A) 1930s
    B) 1940s
    C) 1950s
    D) 1960s
    E) 1970s
     Answer: Page: 795 Difficulty: Medium
15. Effects of the launching of Sputnik included
    A) protests about excessive government spending
    B) the growth of the antiwar movement
    C) a loss of credibility for the scientists of the Soviet Union
    D) tax cuts that were meant to stimulate a faltering economy
    E) calls for more funding for science education in America
     Answer: Page: 797 Difficulty: Easy

16. From 1946 to 1960, the majority of the American people seemed to accept the value of
    A) the homogenous nature of the middle class
    B) buying consumer goods
    C) being a part of the middle class
    D) participating in the capitalist culture
    E) all of the answers above
     Answer: Page: 798 Difficulty: Easy
17. A consumer culture appeared in the 1950s because of all of the following developments
    except
    A) the creation of credit cards and easy payment plans
    B) an increased ability of advertisers to create demand for new products
    C) the connection between television and the marketing of new goods
    D) a considerable drop in the prices of consumer goods
    E) the appearance of new and varied products
     Answer: Page: 798 Difficulty: Hard
18. By 1960, the percent of the nation’s population that lived in suburbia was
    A) less than one fourth
    B) one third
    C) one half
    D) almost three quarters
    E) close to nine out of ten
     Answer: Page: 800 Difficulty: Easy
19. The growth of suburbs resulted from all of the following except
    A) a renewed emphasis on family life following years of war during which families had
        often been separated or disrupted
    B) mass production techniques that provided inexpensive homes
    C) the desire to escape the integration of urban neighborhoods and schools
    D) the desire of people to isolate themselves from the sense of community that often
        developed in the crowded cities
    E) an increase in affluence that caused major growth of the middle class
     Answer: Page: 800-801 Difficulty: Hard
20. Within the suburban family, many affluent women experienced all of the following
    pressures except
    A) an enormous cultural emphasis on family life
    B) a demand by their husbands that they be employed
    C) a heavy external and internal demand to concentrate on their domestic duties
    D) an increased isolation from the workplace
    E) the belief of many husbands that it was demeaning for a wife to be employed
     Answer: Page: 801–802 Difficulty: Hard
21. During the 1950s, the number of women working outside the home increased, mainly
    because
    A) many families needed a second income to maintain their desired standard of living
    B) feminism became a major force in society
    C) the suburbs provided a poor environment in which to raise a family, so women had
        no reason to stay at home
    D) many women found that they received pay equal to that of men who did the same
        work
    E) unions actively recruited women for skilled labor positions
     Answer: Page: 802 Difficulty: Medium
22. By the late 1950s, television
    A) helped relieve social tensions by allowing those unable to share in the affluence of
        their neighbors to feel a part of that life through popular shows
    B) reached only a small portion of the population because most people could not afford
        a set
    C) portrayed lifestyles that did not fit the idealized image of the suburban norm as
        threatening and unnatural
    D) replaced radio, newspapers, and magazines as the most important vehicle of
        information
    E) failed to provide shows that reflected the role of family
     Answer: Page: 802-803 Difficulty: Medium

23. During the 1950s, television developed many examples of all the following program
    types except
    A) soap operas
    B) news programs
    C) talk shows
    D) situation comedies
    E) live sports
     Answer: Page: 802-803 Difficulty: Easy

26. During the 1950s, the development of large-scale organizations and bureaucracies
    resulted in
    A) a new generation of self-reliant individuals eager to work within the organizations
    B) a group of young poets, artists, and writers generally known as the “beats,” who
        praised the new developments and their effect on society
    C) an increase in the number of white-collar workers to the point where they
        outnumbered blue-collar laborers for the first time
    D) a series of novels showing the ease of finding fulfillment in modern urban America
    E) a major decline in people who enjoyed television and films
     Answer: Page: 803 Difficulty: Hard

28. A group of young poets, writers, and artists who were critical of middle-class society
    were called either
    A) hipsters or hippies
    B) beats or beatniks
    C) antis or antisocials
    D) yups or yuppies
    E) howls or howlers
     Answer: Page: 805-806 Difficulty: Medium
30. All of the following artists are African-Americans who have had vast influence on
    American popular music except
    A) B. B. King
    B) Chuck Berry
    C) the Temptations
    D) Bill Haley
    E) Little Richard
     Answer: Page: 806 Difficulty: Easy

32. During the prosperity of the 1950s and 1960s, farmers
    A) shared in that prosperity
    B) increased in numbers
    C) received less money for their crops as farm prices fell
    D) earned an adequate income in most parts of the South
    E) moved to farms in the East
     Answer: Page: 808 Difficulty: Easy
33. The development of inner-city ghettos in the 1950s was made worse by
    A) the lack of strong educational service institutions
    B) the migration of many poor people to the cities
    C) the decrease in the number of unskilled jobs in American industry
    D) the destruction of low-income housing in many urban renewal programs
    E) all of the answers above
     Answer: Page: 808–809 Difficulty: Medium

42. Despite the traditional opposition of Republicans to government interference in the
    economy, Republican businessmen of the 1950s had come to accept
    A) the wisdom of strict regulation of business activity
    B) the Keynesian welfare state as a device that helped maintain social order, stabilized
        labor relations, and maintained consumers’ purchasing power
    C) the necessity of some government ownership of the means of production
    D) social welfare programs as a matter of right for the disadvantaged
    E) that the national economy relied too heavily on the automobile industry
     Answer: Page: 812 Difficulty: Hard
43. Eisenhower’s leadership style is correctly described by all of the following actions except
    A) appointing wealthy corporate lawyers and businessmen to his cabinet
    B) delegating authority to subordinates
    C) attempting to dismantle the welfare policies of the New Deal
    D) trying to limit federal activities and to encourage private enterprise
    E) striving to reduce federal expenditures
     Answer: Page: 812 Difficulty: Medium
44. Senator Joe McCarthy lost most of his power and popularity when he
    A) consistently avoided raising substantial issues
    B) failed to prove any of his charges in the hearings involving the army
    C) employed cruel methods against his opponents while on television
    D) was condemned by the Senate for “conduct unbecoming a senator”
    E) all of the answers above
     Answer: Page: 813 Difficulty: Hard
45. Senator Joseph McCarthy overreached himself when he launched an attack on
    A) Secretary of State John Foster Dulles
    B) Secretary of the Army Robert Stevens
    C) Vice President Richard M. Nixon
    D) Chief Justice Earl Warren
    E) presidential candidate Adlai Stevenson
    Answer: Page: 813 Difficulty: Easy


28. Post–World War II America exhibited all of the following economic characteristics
    except
    A) a continuation of economic growth in the first year after the war
    B) a depression after the effects of wartime spending wore off
    C) several years of serious inflation
    D) labor unrest and a reshuffling of the labor force
    E) the rejection of Harry Truman’s first Fair Deal
    Answer: Page: 776–777 Difficulty: Medium

30. After the end of World War II and the return of demobilized forces to the workforce,
    women
    A) faced exclusion from industrial jobs
    B) left the workforce in large numbers
    C) shifted to jobs in other areas of the economy
    D) wanted to remain in their wartime positions
    E) all of the answers above
    Answer: Page: 776 Difficulty: Medium

31. One major purpose of the Taft-Hartley Act was to
    A) promote human rights abroad
    B) place an embargo on trade with communist nations
    C) limit the power of labor unions
    D) provide reforms of the campaign finance system
    E) urge an end to the Korean War
    Answer: Page: 777 Difficulty: Easy

33. In the election of 1948, Southern conservatives bolted the Democratic party because
    A) they objected to Truman’s slow and ineffective domestic policies
    B) they wanted to nominate Dwight D. Eisenhower to be the Democratic candidate
         instead of Truman.
    C) they resented Truman’s confrontational stand against the Soviet Union
    D) they rejected the New Deal philosophies of the Fair Deal
    E) they disapproved of Truman’s proposed civil rights bill
    Answer: Page: 778 Difficulty: Medium
34. In the election of 1948, Truman employed all of the following political tactics except
    A) becoming more aggressive in attacking his opponent
    B) telling the public that the Republicans had abandoned the common people
    C) keeping a low profile once he gained a large lead in the polls
    D) recreating much of Franklin Roosevelt’s New Deal coalition
    E) assailing the Republican Congress for its economic failures
     Answer: Page: 778 Difficulty: Medium
35. In the election of 1948, Truman
    A) did little campaigning, because he believed he could not win once some Democrats
         deserted to form their own parties
    B) defeated Republican candidate Dwight D. Eisenhower by a narrow but decisive
         margin
    C) refused to attack the flaws of the opposition party
    D) won the presidency, but Republicans retained control of both houses of Congress
    E) won the presidency, and the Democrats also won both houses of Congress
     Answer: Page: 778 Difficulty: Easy
36. In the late 1940s, Truman managed to push through Congress all of the following Fair
    Deal legislation except
    A) a new minimum wage law to increase the rates
    B) a national health insurance plan to provide medical care to the poor
    C) an expansion of the Social Security system
    D) a National Housing Act to provide construction of low-income housing
    E) an extension of Social Security benefits to more Americans
     Answer: Page: 778 Difficulty: Hard
37. On the issue of racial discrimination, Truman managed to
    A) begin dismantling segregation within the armed forces
    B) make lynching a federal crime
    C) abolish the poll tax
    D) establish a new Fair Employment Practices Commission to reduce racial
        discrimination in hiring
    E) get passage of a comprehensive civil rights bill
     Answer: Page: 778 Difficulty: Hard
38. The film style of film noir emphasized
    A) musical themes that encouraged optimism
    B) personal biographies that edified traditional American values
    C) rejection of American political goals in third-world countries
    D) comedy as a way of causing Americans to forget their troubles
    E) the alienation of individuals in an impersonal world
     Answer: E Page: 779 Difficulty: Hard

44. The conviction of Alger Hiss resulted in all of the following developments except
    A) linking liberal Democrats with communist subversion
    B) elevating Richard Nixon to national prominence
    C) repealing the statute of limitations for espionage so that Hiss could be tried
    D) encouraging the public’s fear that communists had infiltrated the government
    E) leading to other investigations of communist infiltration
     Answer: Page: 782–785 Difficulty: Medium
45. Julius and Ethel Rosenberg, accused of transferring atomic secrets to the Soviets, were
    A) convicted and deported to the Soviet Union
    B) convicted and sentenced to life imprisonment
    C) convicted, sentenced to death, and executed, despite two years of appeals and public
         protests
    D) convicted and sentenced to death, but released after two years of appeals and public
         protests
    E) convicted but released when key witnesses admitted to lying
    Answer: Page: 783         Difficulty: Easy
46. The nation’s most prominent leader of the crusade against domestic subversion was
    A) J. Edgar Hoover
    B) Whittaker Chambers
    C) Joseph McCarthy
    D) Richard M. Nixon
    E) Robert F. Kennedy
    Answer: Page: 784-785 Difficulty: Easy

47. In his crusade against domestic subversion, Joseph McCarthy used all of the following
    means except
    A) boldly claiming to have a list of known communists working in the American State
         Department
    B) intimidating most of the people opposing him
    C) claiming that the Democrats had been responsible for “twenty years of treason”
    D) producing conclusive evidence that several federal employees had communist ties
    E) badgering witnesses and ruining established careers
    Answer: Page: 784–785 Difficulty: Hard
48. The Republican candidate, Dwight Eisenhower, won the presidential election of 1952
    because much of the public
    A) was satisfied with the military conduct of the Korean War
    B) no longer feared communist subversion
    C) liked the geniality and statesmanlike quality of Eisenhower
    D) perceived the Democratic candidate as too conservative
    E) felt that the Democrats had lacked leadership on civil rights
    Answer: Page: 785–786 Difficulty: Medium

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:247
posted:1/21/2012
language:English
pages:8
Description: Augmentin Marketing Plan document sample