OCR PREVIEW FILE

Document Sample
OCR PREVIEW FILE Powered By Docstoc
					                            Model Test 2
Part Ⅰ Listening Comprehension
Section A
Directions: In this section, you will hear 6 short conversations. At
the end of each conversation, a question will be asked about what was
said. Both the conversation and the question will be read only once.
After each question, there will be a pause. During the pause, you
must read the three choices marked A, B and C, and decide which is
the best answer.
1. A. By car. B. By ferry. C. By train.
2. A. A student and his classmate. B. A teacher and his student.
C. A librarian and a student.
3. A. $1.40. B. $8.60. C. $4.30.
4. A. Their house was destroyed during the vacation.
B. One of them was hurt during the holiday.
C. They had something stolen in their house while taking a holiday.
5. A. He thinks 15 kilometers is too far.
B. He's sorry that there is so much traffic on the road.
C. He's satisfied with the driving conditions.
6. A. Look for the bag. B. Fill out a form. C. Search the plane.
Section B
Directions: In this section, you will hear one long conversation. The
conversation will be read only once. At the end of the conversation,
there will be a one-minute pause. During the pause, you must read the
four questions, each with three choices marked A, B and C, and decide
which is the best answer.
7. Who is in charge of marketing in their enterprise?
A. David, the interviewee. B. His father. C. An employer.
8. Why doesn't he care how people look at him?
A. His family comes in the top 10.
B. He was too young to sense that.
C. Too much care will deprive him of joy.
9. What is his opinion toward China?
A. They don't want to cooperate with China.
B. They don't like small companies in China.
C. China is growing and promising.
10. What can properly describe the young CEO?
A. Arrogant and childish. B. Intelligent and conceited.
C. Confident and shrewd.
Section C
Directions: In this section, you will hear 10 short news items. After
each item, there will be a pause. During the pause, you must read the
question and the three choices marked A, B and C, and decide which is
the best answer.
11. What does the giant golden key symbolize?
A. Beijing's successful bid for the 2008 Olympic Games.
B. The Organizing Committee of the 2008 Olympic Games.
C. The large market of the Olympic brand.
12. According to the charity group Plan International, how many
children are deprived of two or more basic needs?
A. 600 million. B. 350 million. C. 315 million.
13. How long was Alan Johnston kidnapped?
A. Nearly 14 months. B. Nearly 4 weeks. C. Nearly 4 months.
14. How many terrorists were killed in Wednesday operation?
A. 35. B. 9. C. 10.
15. How many parties are competing in the elections?
A. 14. B. 40. C. 65.
16. According to the polls, what will happen to gun shops in Brazil?
A. They will remain open. B. They will be closed.
C. They will be cancelled.
17. Who should be monitoring the wild birds and preparing to tackle
disease outbreaks?
A. Health officials in Asia. B. Health officials in Europe.
C. Health officials in America.
18. How many performers joined the Winter Olympics opening ceremony?
A. More than 35,000. B. More than 2,600. C. More than 4,700.
19. what is the passage mainly talking about?
A. Mobile phone gambling is on the rise in Europe.
B. Mobile phone gambling is on the rise in Australia.
C. Mobile phone gambling is on the rise in Asia.
20. Which part of the United States was attacked by snowstorm?
A. The north-eastern part. B. The south-eastern part.
C. The north-western part.
Section D
Directions: In this section, you will hear a short passage. There are
ten missing words in it. Fill in the blanks with the exact words you
hear on the tape.
The native people of North and South America were given the name
"Indians" by the (21) Christopher Columbus. He thought he had reached
the place called the Indies. In time, the (22) American Indian and
Indian became (23) used.
About two million Native Americans live in the United States today.
Some Indians lived on (24) land called reservations, or on (25) lands.
Others live in cities.
Traditional culture remains strong in areas where large numbers of
Indians live. But many Native Americans (26) that their cultural
traditions will be lost as young people leave these areas for
economic reasons.
The economic (27) of American Indians as a group is not good. About
50 percent of those who live on reservations have no jobs. Those who
do have jobs earn less than other Americans. Most Indians hold low-
paying (28) jobs. Indians have many health problems and do not live
as long as other Americans. But the situation is improving as more
Indians are becoming (29) . Today, most Native Americans graduate
from high school. At least 9 percent of all Indians 25 years old or
older have finished college. American Indians are trying to change
their economic situation, improve their lives and (30) their culture.
Part Ⅱ Multiple Choice
Section A
Directions: There are 10 incomplete sentences in this part. For each
blank there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one
that best completes the sentence.
31. It takes a ______ time for me to prepare for the dinner, but the
results are so good that it's worth the ______.
A. short; force B. long; effort
C. many; labor D. much; pains
32. Though the company has used ______ to attract new clients,
profits were down in the last quarter of the year.
A. incentives B. indulgences
C. industry D. increments
33. He operates the new computer as if he ______ special training in
it.
A. has received B. had received C. would received D. received
34. Since the island has been barren for so many years, the natives
must now ______ much of their food.
A. deliver B. utilize C. produce D. import
35. Though its wings look extremely ______, the butterfly is ______
enough to fly as high as 7000 feet.
A. vivid ... powerful B. slender ... thick
C. beautiful ... heavy D. fragile ... sturdy
36. The women ran down to assist them in bringing up their seals; but
no sooner ______ the house than a voice was heard in the passage, and
a man entered.
A. after they re-enter B. had they re-entered
C. were they to re-enter D. when they had re-entered
37. Neither of the young men who had applied for a position in the
university ______.
A. has been accepted B. have been accepted
C. was accepted D. were accepted.
38. ______ me most was that the young boy who had lost both arms in
an accident could handle a pen with his feet.
A. What amazed B. It amazed
C. Which amazed D. That amazed
39. Televisions enables us to see things happen almost at the exact
moment ______.
A. which they are happening B. they are happening
C. which they happen D. they are happening
40. ______ ghost exists in the world. That's your illusion.
A. No such a thing as B. No such thing as
C. No such thing as a D. No such a thing as a
Section B
Directions: There are 5 incomplete dialogues in this part. For each
blank there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one
that best completes the dialogue.
41. Patty: Hello, could I speak to Mrs. Lee, please?
Betty: This is Betty Lee.
Patty: Oh, Betty, this is Patty Wong. Bill and I will be having a
buffet party next Saturday, and we'd like you to join us.
Betty: We'd love to, Patty. ______
Patty: Oh, we're celebrating our tenth wedding anniversary.
A. What time do you want us to come?
B. What's the occasion?
C. Who else are you inviting?
D. How long will it be?
42. Simon: I'm a reporter from the Hendon Standard. ______
Celia: Yes, I was standing at the end of Elm Avenue, by the park.
Simon: What happened?
Celia: There was a red van traveling west, and several cars and vans
behind it.
A. Were you present when the accident happened?
B. Would you tell me what you have seen?
C. What a surprise to see you here!
D. Did you do anything special just now?
43. Steve: Excuse me. Could you help me, please? I have a problem
with this disc player. I bought it here last night.
Clerk: Let me check the batteries. No, they're all right. There must
be something wrong inside. I'll have to send it back to the
manufacturer. I'm very sorry. Would you like a replacement model?
Steve: Yes, I would.
Clerk: OK. Please wait here a moment and I'll get you another one.
______
Steve: Yes, I do. Here it is.
A. You will be able to get a new disc player.
B. Do you still have the original receipt?
C. I hope you are satisfied with this new one.
D. Is there anything wrong with your disc player?
44. Adrian: Boris. To what do I owe this honor?
Boris: Just a social call, Adrian. Good to find you all at home.
Adrian: I'd like you to meet my family.
Boris: ______
A. You can't imagine.
B. Never mind.
C. With pleasure.
D. I've been looking forward to this for some time.
45. Dan: Have you ever participated in a risky sport?
Kay: Yes, I like hang gliding. It's fantastic to be able to fly like
a bird. Though landing is sometimes difficult, I've always felt hang
gliding is quite safe.
Dan: ______
Kay: I've never been seriously injured. Maybe I've just been lucky.
Once, my glider turned upside down, and I lost control. I almost
crashed, but I parachuted away just in time.
A. What sports are risky?
B. Do you ever get into some difficult situations'?
C. Have you ever hurt yourself in an accident?
D. Have you ever been to a sports centre?
Part Ⅲ IQ Test
Directions: There are 5 IQ Test questions in this part. For each
question there are 4 choices marked A, B, C and D.
46. Choose the answer that best completes the series. Euro, Dollar,
France, Peso ...
A. Yen. B. Currency. C. Cash. D. Check
47. Malcolm, Mohammed, Lucy, Sally and Robin all have pets.
Malcolm, Mohammed and Robin each have a dog.
Malcolm has a cat.
Sally loves horses but only has a rabbit and a snake.
Mohammed also has a snake.
Lucy and Robin have a parrot each.
Who keeps the least pets?
A. Malcolm. B. Sally. C. Lucy. D. Robin.
48. At the airport, Ground Control must guide a plane from point T to
the beginning of the runway R, ready to take off, avoiding any trees
on the way.
The plane can only move FORWARD, TURN LEFT 90° or TURN RIGHT 90°.
Which set of instructions will guide the plane to the runway,
avoiding any trees?
A. FORWARD 3, RIGHT 90°,
FORWARD 2, LEFT 90°,
FORWARD 5.
B. FORWARD 1, LEFT 90°,
FORWARD 2, RIGHT 90°,
FORWARD 7.
C. FORWARD 3, RIGHT 90°,
FORWARD 3, LEFT 90°,
FORWARD 6.
D. FORWARD 1, RIGHT 90°,
FORWARD 2, LEFT 90°,
FORWARD 7.
49. How many circles contain a black dot?




A. 12. B. 13. C. 14. D. 15.
50. ABCDEFGH
Which letter is two to the left of the letter immediately to the
right of the letter that is three to the right of the letter
immediately to the left of the letter D?
A.B B.D C.E D.H
Part Ⅳ Reading Comprehension
Section A
Directions: There are two passages in this section with 10 questions.
For each question, there are four choices marked A, B, C and D. You
should decide on the best choice.
Question 51-55 are based on the following passage.
Our culture has caused most Americans to assume not only that our
language is universal but that the gestures we use are understood by
everyone. We do not realize that waving good-bye is the way to summon
a person from the Philippines to one's side, or that in Italy and
some Latin-American countries, curling the finger to oneself is a
sign of farewell.
Those private citizens who sent packages to our troops occupying
Germany after World War Ⅱ and marked them GIFT to escape duty
payments did not bother to find out that "gift" means poison in
German. Moreover, we like to think of ourselves as friendly, yet we
prefer to be at least 3 feet or an arm's length away from others.
Latins and Middle Easterners like to come closer and touch, which
makes Americans uncomfortable.
Our linguistic and cultural blindness and the casualness with which
we take notice of the developed tastes, gestures, customs and
languages of other countries, are losing us friends, business and
respect in the world.
Even here in the United States, we make few concessions to the needs
of foreign visitors. There are no information signs in four languages
on our public buildings or monuments; we do not have multilingual
guided tour. Very few restaurant menus have translations, and
multilingual waiters, bank clerks and policemen are rare. Our
transportation systems have maps in English only and often we
ourselves have difficulty understanding them.
When we go abroad, we tend to cluster in hotels and restaurants where
English is spoken. The attitudes and information we pick up are
conditioned by those natives--usually the richer--who speak English.
Our business dealings, as well as the nation's diplomacy, are
conducted through interpreters.
For many years, America and Americans could get by with cultural
blindness and linguistic ignorance. After all, American was the most
powerful country of the free world, the distributor of needed funds
and goods.
But all that is past. American dollars no longer buy all good things,
and we are slowly beginning to realize that our proper role in the
world is changing. A 1979 Harris poll reported that 55 percent of
Americans want this country to play a more significant role in world
affairs; we want to have a hand in the important decisions of the
next century, even though it may not always be the upper land.
51. It can be inferred that Americans being approached too closely by
Middle Easterners would most probably ______.
A. stand still B. jump aside
C. step forward D. draw back
52. The author gives many examples to criticize Americans for their
______.
A. cultural self-centeredness B. casual manners
C. indifference towards foreign visitors
D. arrogance towards other cultures
53. In countries other than their own most Americans ______.
A. are isolated by the local people
B. are not well informed due to the language barrier
C. tend to get along well with the natives
D. need interpreters in hotels and restaurants
54. According to the author, Americans' cultural blindness and
linguistic ignorance will ______.
A. affect their image in the new era
B. cut themselves off from the outside world
C. limit their role in world affairs
D. weaken the position of the US dollar
55. The author's intention in writing the article is to make
Americans realize that ______.
A. it is dangerous to ignore their foreign friends
B. it is important to maintain their leading role in world affairs
C. it is necessary to use several languages in public places
D. it is time to get acquainted with other cultures
Questions 56-60 are based on the following passage.
Jazz is the art of surprise, producing always the sudden and
unexpected. But the blues is something else. Jazz has been developed
into one of those intellectual art forms that scares people away. The
blues can be faked. It is faked more today than ever before. But it
is an emotional song and even the finest of blues singers cannot
always possess true emotions, the real grief which is at the heart,
in the soul.
Of course, I had heard the blues all my life. I had heard it all as a
teenage jazz fan in America, traveling long distances to sit,
perfectly still, listening with religious reverence to the great
progressive jazzmen of the day. But I was never moved by the blues
until I was a young soldier, marching along one long, desperately hot
afternoon under a south Texas sun. We were marching four abreast,
rifles slung, singing as we swung along.
An officer marched at the head of us. He did not sing. God knows how
we hated them, the officers. We all hated them. The officer was only
there for show. Like a fancy motor car radiator cap. Suddenly on our
left there appeared this ghostly vision. All in white. Pure white. It
was men. A prison work-gang. All black men dressed in white. They
sang as they worked. They were not in chains, but men on horseback
watched over them.
The prison gang were singing some work-song. We all, all of us felt
it; knew the feeling of the song for we were prisoners too and knew
something at least of the longing that went into that song.
Without ever stopping their work the black convict gang saw us. The
scene, the beauty of their singing, of these black men who were the
grandsons of kidnapped African men and women, the descendants of
slaves, burned our eyes. The blues, sung like this, in the condition
of penal servitude which was its true roots, and set against this
dusty lonesome Southern backdrop, was the real thing. All the
concerts, jazz sessions and recordings I had listened to again and
again--none of them was like this.
56. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. The blues is an emotional song.
B. Jazz is the U.S.A.'s contribution to popular music.
C. The blues originated in U.S. slavery.
D. The author was a jazz fan when he was in his teens.
57. The writer compares an officer to a car radiator cap to show that
______.
A. the officer was good for nothing B. he resented the officer
C. the officer annoyed him D. all of the above
58. Being an infantry soldier, the writer ______.
A. could return to Nature
B. could come close to the poor and the weak
C. could act on impulse
D. remained cut off from the poor and the weak
59. The soldier enjoyed the prisoners' song because ______.
A. they identify themselves with its singers
B. its words were clearly enunciated
C. it was sung in their native language
D. they recognized its tune
60. Which of the following is NOT true?
A. The prisoners sang songs while they worked.
B. The prisoners' song expressed their emotional response to forced
labor.
C. The black prisoners wore white clothes.
D. The prisoners worked for wages.
Section B
Directions: In this section, there is one passage followed by 5
questions. Read the passage carefully, then answer the questions in a
maximum of 10 words.
Question 61-65 are based on the following passage.
Centuries ago, man discovered that removing moisture from food helps
to preserve it, and that the easiest way to do this is to expose the
food to sun and wind.
Fruit is sun-dried in Asia Minor, Greece, Spain and other
Mediterranean countries, and also in California, South Africa and
Australia. The methods used vary, but in general, the fruit is spread
out on trays in drying yards in the hot sun. In order to prevent
darkening, pears, peaches and apricots are exposed to the fumes of
burning sulphur before drying. Plums for making prunes, and certain
varieties of grapes for making raisins and currants, are dipped in an
alkaline solution in order to crack the skins the fruit slightly and
remove their wax coating, so increasing the rate of drying.
Nowadays most foods are dried mechanically. The conventional method
of such dehydration is to put food in chambers through which hot hair
is blown at temperatures of about 110℃ at entry to about 43℃ at
exit. This is the usual method for drying such things as vegetables,
minced meat, and fish.
Liquids Such as milk, coffee, tea, soups and eggs may be dried by
pouring them over a heated horizontal steel cylinder or by spraying
them into a chamber through which a current of hot air passes. In the
first case, the dried material is scraped off the roller as a thin
film which is then broken up into small, though still relatively
coarse flakes. In the second process it falls to the bottom of the
chamber as a fine powder. Where recognizable pieces of meat and
vegetables are required, as in soup, the ingredients are dried
separately and then mixed.
Dried foods take up less room and weigh less than the same food
packed in cans or frozen, and they do not need to be stored in
special conditions. For these reasons they are invaluable to climbers,
explorers and soldiers in battle, who have little storage space. They
are also popular with housewives because it takes so little time to
cook them. Usually it is just a case of replacing the dried-out
moisture with boiling water.
61. Why are sulphur fumes used before drying some fruits?
62. Where are vegetables commonly dried nowadays?
63. If soup requires recognizable pieces of meat, they are ______.
64. Dried foods are often used by ______, ______ and ______.
65. Why do housewives like dried foods?
Section C
Directions: In this section, there is one passage followed by 6
statements. Go over the passage quickly. For questions 66-71, mark T
(/for True) if the statement agrees with the information given in the
passage; F (for False) if the statement contradicts with information
given in the passage; NG (for Not Given) if the information is not
given in the passage.
Questions 66-71 are based on the following passage.
Heat loss by sweating depends on the fact that when a liquid
evaporates, it absorbs an enormous quantity of heat from its
surroundings. Therefore, when 1 ml. of sweat evaporate, a great deal
of heat is absorbed from the surface of the body in contact with it.
This heat transfer occurs even if the environment is hotter than the
body.
Two factors affect the rate of evaporation of sweat, and therefore
the effectiveness of sweating as a method of cooling the body. The
first is the amount of movement of air surrounding the body. The
second is the amount of water vapor in the air that surrounds the
body.
When air moves over the surface of water, the amount of evaporation
is greatly increased. For this reason, sweat evaporates very rapidly
on windy days, and the rate of heat loss by sweating is much more
than on a still day. This accounts for the fact that hot still days
are much less comfortable than hot windy days. In contrast, the sweat
evaporates very rapidly on hot windy days, and cools the body quickly
and effectively.
The second factor is the amount of water vapor in the air--the
humidity. When air is carrying the maximum amount of water vapor that
it can hold, it is said to be 100% saturated with water vapor. The
relative humidity of the air is said to be 100%. Under these
conditions the air cannot carry any water, so no water can evaporate.
When the relative humidity is high, therefore, sweat cannot evaporate.
Instead, it forms large drops and runs off your skin without cooling
you.
When the air is very dry and carries no water at all, the relative
humidity is said to be 0%. It is obvious that under these conditions,
evaporation will be much more rapid. Therefore, sweating will be much
more effective as a method of losing heat from the body. On a hot dry
day, sweat evaporates as soon as it is formed, and you feel
reasonably cool even though the temperature of your environment is
very high.
66. ______ According to the passage, it can be inferred that
housewives prefer to hang their washing on hot still days.
67. ______ People have good reasons to feel cool on a hot dry day
because of quick evaporation.
68. ______ Hot windy days are much more comfortable than hot still
days.
69. ______ On an extremely hot day, sweating to cool your body
effectively will occur when the air is very hot and dry and carries
no water at all.
70. ______ The heat transfer happens on the condition that the
environment is cooler than the body.
71. ______ You might expect the highest incidence of a heat stroke
when the maximum temperature is 100 and humidity is 50%.
Section D
Directions: You are going to read a passage. Seven sentences have
been removed from it. Choose from the sentences A-H the one which
fits each gap. There is one extra sentence which you do not need to
use.
Questions 72-78 are based on the following passage.
Training is a costly exercise for any organization to undertake. It
requires much though, the establishment of a regular training system,
(72) . Employees undergoing it lose production time.
There are, however, positive benefits to be gained; the obvious ones
are that production will be more efficient, materials will not be
wasted, and machinery will not be damaged. Good products, resulting
from training, (73) .
Some aspects of training benefit both the company and the individual
worker. The achievement of good performance, for example, raises
staff morale and cuts down aggravation. An increase in job
satisfaction, (74) , will also be of benefit in reducing staff
turnover. Training may also result in a more flexible workforce,
(75) . This brings the possibility of greater efficiency for the
supervisor's planning and more interest for the worker.
The employee can see positive benefits to be gained from undergoing
training. He will more quickly become an experienced worker and so be
able to achieve bonuses and/or promotion. (76) . A feeling of well-
being results from acquiring skill and knowledge, and in turn being
able to pass these to less experienced staff. As a motivator,
successful training is very strong particularly where it leads to
more money or status.
For the full rewards of training to be gained, by both management and
work force, (77) . Above all, a newly trained employee must be given
opportunity, to use the newly acquired abilities under actual work
conditions. Immediate practice and reinforcement will build on the
basis of training already given, so increasing the benefits. This
also adds to the general image of the company as a sensible caring
organization, eager to make the best of their work force, and to
offer opportunities. (78) , less stress, reduced staff turnover, more
profit, increased customer satisfaction and expansion, then the costs
will be more than justified.
Sentences:
A. it is essential that systematic planning be carried out
B. It costs a lot of money of the company.
C. If the financial investment in training made by the organization
results in increased efficiency
D. the preparation of trainers and allocation of their time
E. Worries about the job will diminish as confidence increases.
F. lead to prosperous business and financial benefits
G. be able to transfer to a variety of jobs
H. as well as leading to a higher quality of production
Part Ⅴ Cloze
Directions: There are 10 blanks in the passage. Use the words
(phrases) given in the box to fill in the blanks, changing the form
where necessary. Use only one word (phrase) in each blank. There are
two extra words (phrases) which you do not need to use.
follow, express, change, force to, discover, popular, style
accompany, pioneer, origin, invent, introduce
Music comes in many forms; most countries have a style of their own.
At the turn of the century when jazz was born, American had no
prominent (79) of its own. No one knows exactly when jazz was (80) ,
or by whom. But it began to be heard in the early 1900s. Jazz is
America's contribution to (81) music. In contrast to classical music,
which (82) formal European traditions, jazz is spontaneous and free
form. It bubbles with energy, (83) the moods, interests, and emotions
of the people. In the 1920s jazz sounded like America, and as it does
today. The (84) of this music are as interesting as the music itself.
American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz
(85) . They were brought to Southern States as slaves. They were sold
to plantation owners and (86) work long hours. When a Negro died his
friend and relatives formed a procession to carry the body to the
cemetery. In New Orleans, a band often (87) the procession. On the
way to the cemetery the band played slow, solemn music suited to the
occasion. But on the way home the mood (88) . Spirits lifted. Death
had removed one of their relations, but the living was glad to be
alive. The band played happy music, improvising (即兴表演) on both
the harmony and the melody of the tunes presented at the funeral.
This music made everyone want to dance. It was an early form of jazz.
Part Ⅵ Translation
Section A
Directions: Translate the underlined sentences in the following
passage into Chinese.
It happens to me often. I read newspaper articles about violent crime,
see the ravages of inhumanity on the evening news, and hear sound
bites on the radio describing cruelty and intolerance. (89) It
becomes difficult, sometimes impossible, for me to push from my
consciousness thoughts about the danger and the hostility of the
world in which we live. I worry, particularly, about the effects on
our children of our own society, a society that is less safe and less
hospitable than the one I experienced as a child growing up during
the 1950's and 1960's.
(90) In many school districts throughout the country, there is
already compelling evidence that adolescents have been affected
negatively by changing social conditions, including by what many
Americans believe to be a decline of basic human values. Parents and
teachers must contend often with disturbing levels of adolescent
aggression, profanity, and disrespect. (91) We are fortunate that
most students in our school are respectful, considerate, and tolerant
of differences among their peers. I am proud of the majority of our
students' behavior and, generally, pleased with the social climate of
our school. There are, however, some students at our school who
display antagonistic attitudes and behave inappropriately. (92) Some
students are insensitive and unkind to their classmates, discourteous
to adults, and quick to express their anger by raising their voices
or by using profanity.
It is the responsibility of parents to teach their children to be
polite, courteous, and forbearing. (93) It is one of their most
fundamental responsibilities to impart to their children the values
of integrity, decency, and respect for others.
Section B
Directions: Translate the following sentences into English.
94. 请及时提醒我周五开会的事,免得我忘记。
95. 要把我们所学的东西用到实践中去,这是至关重要的。
96. 对于建筑工造成的短期不便,我们谨表歉意。
97. 我们这个月生产的钢将是上个月的两倍。
98. 你的计划理论上不错,但我不知道实际上是否行得通。
Part Ⅷ Writing
Task Ⅰ
Directions: You have decided to enter a short story competition. The
rules say that the story must begin with the following sentence:
I couldn't believe my eyes when I opened the front door.
Write your story in 120 words.
Task Ⅱ
Directions: Suppose you are interested in and qualified for the job
provided in the following advertisement. After reading this
advertisement, you decided to write a statement of interest to ZY
cruises. You should write at least 150 words.
                               WANTED
Friendly, English-speaking people to work as restaurant and bar
staff on our Mediterranean cruise ships.
Tell us about
Why you would like to work for us
Any relevant experience you may have
Personal qualities that would be useful on board.
______
Contact ZY cruises, PO Box 500, Southampton S04 5TR, quoting
reference PM44.
                             Model Test 2
PartⅠ Listening Comprehension
1. B 2. A 3. C 4. C 5. C 6. B
7. B 8. C 9. C 10. C 11.C 12. B
13. C 14. C 15. A 16. A 17. B 18. C
19. C 20. A
21. explorer
22. terms
23. widely
24. government
25. tribal
26. worry
27. situation
28. unskilled
29. educated
30. honor
Part Ⅱ Multiple Choice
31.B 32.A 33. B 34. D 35. D 36. B
37. C 38. A 39. D 40. B 41. B 42. A
43. B 44.D 45.C
Part Ⅲ IQ Test
46. A 47. C 48. C 49. A 50. C
Part Ⅳ Reading Comprehension
51. D 52. A 53. B 54. C 55. D
56. C 57. A 58. B 59. A 60. D
61. To preserve their colors (To prevent darkening)
62. In hot-air chambers.
63. dried separately and then mixed.
64.climbers, explorers, soldiers.
65. Because it takes so little time to cook them.
66. F 67. F 68. F 69. T 70. T
71. NG 72. D 73. F 74. H 75. G
76. E 77. A 78. C
Part Ⅴ Cloze
79. style
80. invented
81. popular
82. follows
83. expressing
84. origins
85. pioneers
86. forced to
87. accompanied
88. changed
Part Ⅵ Translation
89. 这使我总在考虑我们的生活的这个世界里的危险和敌意,想从我的心中抹
去这种思绪十分困难,有时简直就做不到。
90. 在全国的诜我学区里,已有确凿证据表明:社会环境的改变给青少年造成
了消极的影响。
91. 幸运的是,我们这所中学的大多数学生能尊重他人、替别人着想、容忍同
学之间的不同意见。
92. 一些学生对同学麻木不仁,对成年人不讲礼貌,动辄提高嗓门或用污言秽
语以示怒气。
93. 作为父母的最重要的一项责任就是向其子女传授正直、正派、尊重他人的
价值观。
94. Please remind me of the meeting on Friday in time in case I
forget.
95. It is critical that we should put what we have learned into
practice.
96. We apologize for the temporary inconvenience caused by these
building works.
97. This month we will produce twice as much steel as we did last
month.
98. Your plan sounds fine in theory, but I don't know if it'll work
in practice.
Part Ⅶ Writing
Task Ⅰ
I couldn't believe my eyes when I opened the front door. When I had
left home that morning the house had been clean and tidy. Now,
everything was lying on the floor in a terrible mess. There were
books on the carpet and all the drawers in my desk had been opened
and the papers scattered round the room. I realized at once that I
had been burgled. I rushed to the telephone to call the police. They
told me to keep calm and not to touch anything.
I decided to take a look round to see what had been stolen. The TV
was still there and so was the video. I went into my bedroom and that
seemed to be completely untouched. The mess was only in the sitting
room. I couldn't understand why, especially as nothing was missing.
Suddenly, there was a knock on the door and my sister was standing
there with her little boy, Tom. 'oh, dear,' she exclaimed. 'Yes,' I
said, 'isn't it terrible? I've called the police and they are on
their way.' Tom suddenly threw himself into my arms. "I'm sorry," he
said. "It was me, it was me!"
Task Ⅱ
Dear Sir or Madam,
I have just seen your advertisement for jobs on board your cruise
ships (referencePM44) and I would like to apply. I am a 20-year-old
Swede with determination and commitment. I have often thought of
spending time at sea and your job seems the perfect opportunity.
Although I have no on board experience, I have been working as a
waiter in a local restaurant for the last 18 months and I have also
had some experience of bar work. My knowledge of English is quite
good, as I have been attending classes for the last six years. I
would like to add that I have visited many parts of the Mediterranean
myself and could talk to guests confidently during the voyage.
As for other personal qualities which might be useful on board a ship,
I am an organized and easy-going person, so sharing a cabin with
other crew members would not be a problem.
I am sure I would make a success of this job and I hope you will
consider my application.
Yours faithfully
                             Model Test 2
Part Ⅰ Listening Comprehension
Section A
Directions: In this section, you will hear 6 short conversations. At
the end of each conversation, a question will be asked about what was
said. Both the conversation and the question will be read only once.
After each question, there will be a pause. During the pause, you
must read the three choices marked A, B and C, and decide which is
the best answer.
1. W: If we go by car, how do we cross the river?
M: There's a ferry that will take your car. There's even one for
trains.
Q: How will they cross the river? (B)
2. W: I heard you got full marks in the math exams. Congratulations!
M: Thank! I'm sure you also did a good job.
Q: What's the probable relationship between these two speakers? (A)
3. W: Here' a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonight's show,
please.
M: Sure, two tickets and here's $1.40 change.
Q: How much does one ticket cost? (C)
4. M: The Browns look so miserable these days.
W: If they hadn't gone on vacation, their house wouldn't have been
broken into.
Q: What happened to Mr. and Mrs. Brown? (C)
5. W: Do you live very far from your office?
M: About 15 kilometers, but it doesn't seem that far. The road is
good and there isn't much
traffic.
Q: How does the man feel about driving from his home to his office?
(C)
6. W: Excuse me, my bag isn't on the flight.
M: Well, I'm sure we can find it for you. I'll have to fill out this
form. What sort of bag is it?
Q: What will the man do at once? (B)
Section B
Directions: In this section, you will hear one long conversation. The
conversation will be read only once. At the end of the conversation,
there will be a one-minute pause. During the pause, you must read the
four questions, each with three choices marked A, B and C, and decide
which is the best answer.
Interviewer: How many hours do you spend on Internet everyday?
David: I spend about 1 to 3 hours on school day working and probably
about half an hour just surfing. And on a weekend, I would spend
about 2-10 hours working and about two hours surfing or so. I try to
limit my time. I don't want to get addicted to the Internet.
Interviewer: You do all the design work?
David: Yes, the design, the programming. My father handles the
marketing. He markets the company very well actually. And if you go
to any major search engine such as Yahoo or Google, and type in web
designing company or Macromedia Flash, we will come in the top 10
with his marketing.
Interviewer: And do you know those marketing things?
David: He is teaching me. He is training me for that when I am older
actually, so I don't have to be reliant on anybody.
Interviewer: What would you do if people don't treat you as a grown
up? If they don't take you seriously, what would you do?
David: I simply let them go. You can't do business with someone who
doesn't take you seriously.
Interviewer: Do you care how people look at you?
David: No, not really. If you care too much about what people think
of you or look at you, I don't think you can live a joyful life.
Interviewer: Then, have you ever thought of doing business with China?
David: Of course, that's the main reason we are here. To hopefully
make some bids and do business in China, and make some long term
relationships with us and Chinese businesses that look to grow bigger,
because currently, as I mentioned, China is not developed to its
fullest potential, and some of the smaller companies will grow. And
we want to be part of that.
Questions:
7. Who is in charge of marketing in their enterprise? (B)
8. Why doesn't he care how people look at him? (C)
9. What is his opinion toward China? (C)
10. What can properly describe the young CEO? (C)
Section C
Directions: In this section, you will hear 10 short news items. After
each item, there will be a pause. During the pause, you must read the
question and the three choices marked A, B and C, and decide which
is' the best answer.
11. Amid pomp and ceremony, China launched the 2008 Olympics.
Together with a Chinese counterpart, the president of the
International Olympic Committee, Jacques Rogge, used a giant golden
key to symbolically open what he called the most important market in
the world. In his speech, he emphasized the power of the Olympic
brand in China's emerging market.
Question: What does the giant golden key symbolize? (C)
12. The charity group Plan International says 600 million Asian
children are deprived of one of the seven basic needs used to define
poverty, including food, safe water, shelter, health and education.
And it says 350 million children, equivalent to the population of the
European Union, are deprived of two or more basic needs, classifying
them as absolutely poor.
Question: According to the charity group Plan International, how many
children are deprived of two or more basic needs?(B)
13. British news reporter Alan Johnston says his kidnapping by
Palestinian militants was like being buried alive. A militant group
called the Army of Islam held the reporter for nearly four months.
His release came early Wednesday in the Gaza Strip.
Question: How long was Alan Johnston kidnapped? (C)
14. The United States military says coalition forces in Iraq have
killed 35 militants. The military said coalition forces killed ten
terrorists early Wednesday in operations in al-Anbar Province and the
northern city of Mosul. It also said nine suspects were detained in
operations against supporters of the group A1-Qaeda in Iraq.
Question: How many terrorists were killed in Wednesday operation? (C)
15. Election officials in East Timor say none of the political
parties taking part in the elections last Saturday won a majority of
the vote. Fourteen parties are competing for places in the nation's
65-seat parliament. Party leaders have already begun the process of
forming a coalition government. Election officials said 90 percent of
the votes have been counted.
Question: How many parties are competing in the elections? (A)
16. Brazilians went to the polls to answer a simple question: should
the sale of guns and ammunition be banned? They were urged to vote
'yes' by the government, the Catholic church and the United Nations.
But instead, by close to two to one, they voted 'no', which, means
gun shops will remain open and, as now, anyone over twenty-five will
be able to buy a firearm, subject to background checks.
Question: According to the polls, what will happen to gun shops in
Brazil?(A)
17. The latest research shows some birds will head towards the
Mediterranean and southern Europe. Other flocks will travel towards
Germany, Britain and Ireland. It's possible they could carry the bird
flu virus with them: and the ornithologists say health officials in
Europe should be monitoring the wild birds and preparing to deal with
any outbreaks of disease, because if bird flu infects humans, it is
in many cases fatal.
Question: Who should be monitoring the wild birds and preparing to
tackle disease outbreaks? (B)
18. A crowd of some 35,000, including U.S. First Lady Laura Bush and
Italian film legend Sophia Loren, filled the Olympic Stadium. More
than 4,700 performers, including fast-moving skaters with fiery
rocket packs, dancers and even dancing cows opened the festivities.
Some 2,600 athletes from more than 80 countries and territories
marched into the stadium accompanied by American pop music from the
1970s and 1980s.
Question: How many performers joined the Winter Olympics opening
ceremony? (C)
19. Governments from Singapore to South Korea are increasingly
lifting restrictions on gambling. But gamblers do not have to wait
for new casinos to open to place their bets: they can just use their
mobile phones. Europe is the largest market for mobile gambling, but
telecommunications analysts predict that Asia will catch up soon.
Question: What is the passage mainly talking about? (C)
20. The United States National Weather Service says that this huge
winter storm has dumped some 68.3 centimeters of snow in Central Park,
making it the worst blizzard to hit New York City since records began
in 1869. To add to the problems facing the entire north-eastern
seaboard, winds across the region have been gusting at up to 96
kilometers an hour, causing serious localized drifting.
Question: Which part of the United States was attacked by snowstorm?
(A)
Section D
Directions: In this section, you will hear a short passage. There are
ten missing words in it. Fill in the blanks with the exact words you
hear on the tape.
The native people of North and South America were given the name
"Indians" by the (21) explorer Christopher Columbus. He thought he
had reached the place called the Indies. In time, the (22) terms
American Indian and Indian became (23) widely used.
About two million Native Americans live in the United States today.
Some Indians lived on (24) government land called reservations, or on
(25) tribal lands. Others live in cities.
Traditional culture remains strong in areas where large numbers of
Indians live. But many Native Americans (26) worry that their
cultural traditions will be lost as young people leave these areas
for economic reasons.
The economic (27) situation of American Indians as a group is not
good. About 50 percent of those who live on reservations have no jobs.
Those who do have jobs earn less than other Americans. Most Indians
hold low-paying (28) unskilled jobs. Indians have many health
problems and do not live as long as other Americans. But the
situation is improving as more Indians are becoming (29) educated.
Today, most Native Americans graduate from high school. At least 9
percent of all Indians 25 years old or older have finished college.
American Indians are trying to change their economic situation,
improve their lives and (30) honor their culture.

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:2
posted:1/12/2012
language:
pages:21