Your Federal Quarterly Tax Payments are due April 15th Get Help Now >>

ch14-pre by ajizai

VIEWS: 410 PAGES: 4

									                                             Chapter 14 Pre- Test

1) The typical RWD drive shaft rotates how many times faster than the wheels?
     A) Two                                                 B) Three
     C) One                                                 D) It rotates at the same speed
   Answer: B



2) If the transmission ratio is 1:1, the driveshaft speed is equal to engine speed.
      A) False                                                    B) True
   Answer: B



3) In overdrive gear, the driveshaft rotates slower than the engine.
      A) False                                                 B) True
   Answer: A



4) When replacing U-joints, a special tool must be used to press onto both sides of the joint to sheer the plastic
   retainer.
      A) False                                                B) True
   Answer: B



5) When servicing a drive axle, technician A says its a good idea to tape the U-joint caps to prevent them from
   coming off. Technician B says needle bearings are used with these type U-joints. Which technician is correct?
     A) Technician A              B) Technician B              C) Both technicians          D) Neither technician
   Answer: C



6) Which tool is used to measure U-Joint working angles
     A) Vernier caliper                                          B) Micrometer
     C) Dial indicator                                           D) None of these is correct.
   Answer: D



7) The most common complaint from CV joint failure is noise while driving.
     A) True                                                B) False
   Answer: A



8) A clunk noise from the drive line may be the result of excessive rear differential backlash.
     A) True                                                   B) False
   Answer: A



9) Technician A says some outer CV joints can be serviced if the boot is torn and noise is heard while driving.
   Technician B says the ideal solution to outer CV joint failure is replacement of the entire CV axle due to
   possible bearing wear. Which technician is correct?
     A) Technician A              B) Technician B               C) Both technicians          D) Neither technician
   Answer: C
10) Technician A hammers on a tie rod stud to break the taper with the steering knuckle. Technician B uses a
    special puller to separate the tie rod stud from the steering knuckle. Which technician is correct?
      A) Technician A                B) Technician B              C) Both technicians        D) Neither technician
    Answer: A



11) While discussing driveshaft problems, technician A says that the most common cause of vehicle vibrations at
    50 mph is a faulty U-joint or CV joint. Technician B says that all driveshaft- caused problems are torque
    sensitive. Which technician is correct?
      A) Technician A               B) Technician B             C) Both technicians          D) Neither technician
    Answer: D



12) A FWD vehicle has a spray of grease inside the front wheel well. This is probably caused by a
      A) Faulty wheel bearing seal                             B) Torn CV joint boot
      C) Both A and B                                         D) Neither A nor B
    Answer: B



13) Two technicians are discussing FWD driveshaft service. Technician A says removal of the driveshaft usually
    requires partial disassembly of the front suspension. Technician B says that the first step in driveshaft
    removal is to loosen the front hub nut. Which technician is correct?
      A) Technician A               B) Technician B             C) Both technicians           D) Neither technician
    Answer: C



14) Technician A says the outer portion of the driveshaft can be used as a slide hammer to pop the inboard CV
    joint out of the transaxle. Technician B says that you should not hammer on the outer end of the outboard
    CV joint to get it out of the hub. Which technician is correct?
       A) Technician A               B) Technician B              C) Both technicians      D) Neither technician
    Answer: B



15) Most outboard CJ joints are held onto the driveshaft by using a _______ at the end of the shaft.
      A) Circlip                   B) Cap screw                C) Snap ring                 D) Any of these
    Answer: A



16) While discussing CJ joint boot clamps, technician A says that all clamps can be locked in place using
    ordinary combination pliers. Technician B says that a plastic tie wrap can be used for a boot clamp. Which
    technician is correct?
       A) Technician A             B) Technician B              C) Both technicians          D) Neither technician
    Answer: D



17) FWD driveshaft problems are usually indicated by
      A) Noise                                                  B) Grease from a torn boot
      C) Both A and B                                           D) Neither A nor B
    Answer: C
18) Technician A says CV joint grease with a gritty texture is contaminated. Technician B says any visible crack
    in the CV boot indicates contaminated joint grease. Which technician is correct?
       A) Technician A            B) Technician B                C) Both technicians        D) Neither technician
    Answer: A



19) Technician A says a proper U-joint inspection can be done with the driveshaft in place on the vehicle.
    Technician B says you must remove the driveshaft to properly inspect the U- joints. Which technician is
    correct?
      A) Technician A             B) Technician B             C) Both technicians          D) Neither technician
    Answer: B



20) Which is not part of the diagnostic process for FWD CV-joint problems?
      A) Inspect the boot for cracks tears
      B) Test drive including variable CV-joint operating angles
      C) Test drive including variable throttle changes
      D) All of these are part of the diagnostic process
    Answer: D
 1) B

 2) B

 3) A

 4) B

 5) C

 6) D

 7) A

 8) A

 9) C

10) A

11) D

12) B

13) C

14) B

15) A

16) D

17) C

18) A

19) B

20) D

								
To top