1 - NECO - DOC

Document Sample
1 - NECO - DOC Powered By Docstoc
					                                                      Solicitation N00024-09-R-6212


                 MK 48 Mod 7 CBASS Request for Information
                  and Industry Day Questions and Answers

1. Question: Will the Government provide any Blue print drawings for the
   manufacture of CBASS units – during RFP period (prior to bid)?

   Answer: The Government intends to provide a technical data package (TDP)
   along with a draft RFP to industry for comment. This TDP will document the
   existing design, and will be provided as GFI in the RFP, which includes product
   baseline documentation (see response to question #13). The Government will
   provide this TDP only for informational purposes and for whatever use(s) a
   potential offeror chooses to make of the data. Potential offerors are advised that
   the Government does not warrant the data, and that the Government makes no
   representation as to the data, including but not limited to, its accuracy and/or
   completeness.

2. Question: The MK 48 Mod 7 CBASS G&C electronics Function Item
   Replacement (FIR) upgrade is a form fit and functional replacement of existing
   components, and provides the processor capacity improvements needed to
   increase shallow water performance – is this upgrade qualified in some manner by
   the government yet?

   Answer: Yes, full qualification of current design was conducted prior to Fleet
   Initial Operational Capability (IOC) release in November 2006. Also, Techeval
   and Opeval were completed in Sept 2005/May 2006 respectively. Three LRIP
   contracts are currently in process and two full rate production contracts have been
   awarded.

3. Question: Will there be any small business requirements? If so what are they?

   Answer: Small business requirements have not been defined.

4. Question: Will small business receive any special evaluation criteria in the award
   to a small business?

   Answer: This will be addressed in Sections L & M of the draft and final RFPs.

5. Question: Does any prototype or test hardware exist for this new CBASS
   upgraded unit?

   Answer: Yes, full qualification of current design was conducted prior to Fleet
   Initial Operational Capability (IOC) release in November 2006. Three LRIP
   contracts are currently in process and two full rate production contracts have been
   awarded.




                                        1
                                                      Solicitation N00024-09-R-6212


6. Question: Are there any major mechanical components included in the torpedo
   procurement?

   Answer: The major items to be procured are electronics packages. A detailed
   description was provided at Industry Day and distributed to attendees. In addition
   to the electronics Functional Item Replacements (FIR), cables will be procured.

7. Question: How many CCAs are included? What are the configurations - are there
   custom racks or card boxes?

   Answer: The Guidance Control Box (GCB) FIR is one custom assembly with 14
   Circuit Card Assemblies (CCA) and a backplane; it includes 1 COTS Data
   Processor CCA and 2 COTS Signal Processor CCAs. The Broadband Sonar
   Analog Receiver (BSAR) FIR is three custom assemblies comprised of 6 CCAs.
   The PreAmp FIR is one custom assembly comprised of one CCA.

8. Question: Will a TDP be available at Industry Day? Will a TDP be provided as
   Government Furnished Information in the eventual RFP?

   Answer: A TDP was not provided on Industry Day. A TDP will be provided as
   GFI with the draft RFP.

9. Question: Will other information be distributed with a TDP? Such as known
   manufacturing problems, lessons learned, spec deviations?

   Answer: Existing deviations to the baseline specifications will be distributed with
   the TDP. No specific Lessons Learned documentation will be provided, though
   the existing TDP has incorporated changes due to experiences encountered during
   manufacturing.

10. Question: Requirements: Does the current product baseline meet functional and
    allocated requirements? If not, which requirements are not being met?

   Answer: The current product baseline does not meet all requirements. Existing
   deviations to the baseline specifications will be distributed with the TDP.

11. Question: Requirements: Will open PTRs/FARs be provided?

   Answer: The Government does not anticipate release of open (unresolved) System
   Trouble Report (STR) or Failure Analysis Reports (FAR) with this solicitation.

12. Question: Requirements: What Functional and Allocated Baseline documents will
    be provided?

   Answer: The following functional and allocated baseline documents will be
   provided: GCB Performance Specification – 8243505, GCB Confidential



                                        2
                                                       Solicitation N00024-09-R-6212


   Supplemental Information – 8243525, BSAR Performance Specification –
   8243503, BSAR Confidential Supplemental Information – 8243522, PreAmp
   Performance Specification – 8243502, PreAmp Confidential Supplemental
   Information – 8243523, MK 48 Supplemental Shock Spectra Info (C) – 8243524,
   MK CBASS Torpedo Cable Assemblies – Type I Cable Performance
   Specification 6934929, GCB Electrical ICS – 8243507, PreAmp to BSAR
   Electrical ICS – 8243508, BSAR to ACOT-GCB to BES ICS – 8243509, PreAmp
   to ICB ICS – 8243504, Application Program Interface (API) for Sonar
   Preprocessor (SPP) Software – 8243511, API for Transmitter Waveform (TWC)
   Software – 8243513, API for Autopilot Interface Controller (AIC) Software –
   8243514, API for Communications Interface Controller (CIC) Software –
   8243515, API for CORE PROCESSOR Software – 8243516, API for
   Synchronous Bus Interface (SBI) Software – 8243517 and Type 1 Cables
   Performance Specification 6934929.

13. Question: Product Baseline Documentation: Will current native source
    files/code/build instructions to include schematic, layout, models, software and
    firmware be provided? What native source file formats will be provided?

   Answer: Product Baseline Documentation consists of the following:
   Mechanical Piece Parts and Assembly Drawings: Native file format (i.e. AutoCad
   or IGES).
   Parts Lists: MS Word (.doc).
   Schematics: Native file format (i.e., Mentor Graphics, AutoCad, or IGES).
   Printed Wiring Boards: Gerber and Mentor Graphics files.
   Programmable Parts (FPGAs, CPLDs, Non-Volatile memory devices): Mentor
   Graphics schematics, source files (ABEL, VHDL), Build procedures in MS Word
   (.doc), Tools, equipment, and cables required to program devices in MS Word
   (.doc), Device programming image (JEDEC files).
    Interface Control Documents: Native file format (i.e., AutoCad, IGES, MS Word,
   or MS Excel).
   Design Requirements Specifications: MS Word (.doc).

14. Question: Product Baseline Documentation: Will complete design information be
    available for non-standard parts (e.g., hybrid components, etc.)?

   Answer: The existing design does not contain any hybrid components. The non-
   standard parts are identified on the assembly drawing parts list as a generic
   vendor part number with a description and the vendor cage code.

15. Question: Product Baseline Documentation: Which specific components or types
    of components are known/thought to be subject to obsolescence concerns?

   Answer: The Government anticipates that there may be obsolescence-driven
   changes required to the existing TDP. However, as the hardware is built to




                                         3
                                                      Solicitation N00024-09-R-6212


   Performance Specification, it is expected that offerors will identify and address
   any obsolete hardware in their proposals.

16. Question: Product Baseline Documentation: Will manufacturing process
    documentation be provided?

   Answer: Manufacturing process documentation will not be provided.

17. Question: Testing and Test Equipment: Will FIR level test equipment/fixtures be
    provided? If not, will design and fabrication
    information/drawings/schematics/software of factory level test equipment be
    provided? If the contractor has to develop/build test equipment, will requirements
    for test equipment be provided?

   Answer: FIR-level test equipment will not be provided. Design, fabrication,
   drawings, schematics and software will not be provided. Requirements for FIR-
   level test are provided in the FIR-level specifications.

18. Question: Testing and Test Equipment: Are approved Factory Acceptance Test
    procedures and Design (or Performance) Verification procedures available?

   Answer: For the current design, there exists information associated with what
   was done for Design Verification Test (DVT) and there exists approved Factory
   Acceptance Test procedures. However, the contractor awarded this contract
   would be required to conduct Highly Accelerated Life Test (HALT), derive a
   Highly Accelerate Stress Screen (HASS), validate HASS, and develop a new
   Factory Acceptance Test procedure which includes the newly developed HASS
   conducted on the newly developed FIR-level test equipment.

19. Question: Testing and Test Equipment: Please describe the anticipated Factory
    Acceptance Test sequence/cycle.

   Answer: For the current design, there exists information associated with what
   was done for DVT and there exists approved Factory Acceptance Test procedures.
   However, the contractor awarded this contract would be required to conduct
   HALT, derive a HASS, validate HASS, and develop a new Factory Acceptance
   Test procedure which includes the newly developed HASS conducted on the
   newly developed FIR-level test equipment.

20. Question: Schedule: What is the required delivery date after contract award?

   Answer: Delivery requirements for First Articles, TDP validation, and production
   deliveries are under review. A notional delivery schedule will be provided with
   the draft RFP for industry feedback prior to formal solicitation.




                                        4
                                                      Solicitation N00024-09-R-6212


21. Question: During CAPT Wears' briefing, the statement was made that this was the
    first of two major production competitions for torpedoes over the next several
    years. What is the second competition?

   Answer: PMS404 is responsible for procuring MK48 Heavyweight and MK54
   Lightweight torpedoes. The Government is currently procuring MK48 torpedo
   competitively. In accordance with DoD Acquisition Policy, it is expected that a
   new competitive procurement to award a contract for production of the MK54
   will be pursued when deemed technically appropriate. All future competitive and
   sole source contracts will be advertised in the FED BIZ Ops at the appropriate
   time.

22. Question: I noticed a reference to the IBM cell processor as a technology insertion
    in 2011. Is this a requirement for this program?

   Answer: IBM cell processor is being developed as a potential technology
   insertion during the life of this contract, but is not a requirement in the
   Performance Specification.

23. Question: Will bidders be required to quote spares by part/component elements or
    will they be procured via a PIO option?

   Answer: Bidders will provide FIR-level pricing for spares.

24. Question: What hardware is classified?

   Answer: Prior to software load, the PreAmp, BSAR, and GCB FIRs are classified
   CONFIDENTIAL. Post software load the hardware is classified SECRET.

25. Question: Where does the TMU IPT usually meet? How often?

   Answer: The TMU Tech Insertion Team has a weekly teleconference. The TMU
   APB team has milestone review-driven meetings at NUWC Division Newport.
   The TDWG meets quarterly and alternates between NUWC Division Newport
   and the WNY. TMU IPTs meet to prepare for the quarterly TDWG meetings.

26. Question: What is the second major competition? When is it expected?

   Answer: See answer to question #21.

27. Question: What GFE and GFI will be provided and when?

   Answer: The Government can provide GFE to support First Article Testing and as
   Golden Round hardware for production testing. The Government will provide the
   Technical Data Package of the current design as GFI (reference answers to




                                         5
                                                        Solicitation N00024-09-R-6212


   questions 8, 12, and 13). This TDP will be provided in conjunction with the Draft
   RFP.

28. Question: Will gerber data be supplied for the circuit cards?

   Answer: Yes, gerber data will be supplied as GFI (reference answer to question
   #13).

29. Question: Will this be a sole source or multiple supplier award?

   Answer: The contract award will be made to a single supplier.

30. Question: What is the acquisition strategy for FY11 - FY13?

   Answer: This competition will be for a base year (FY09) contract with four option
   years. The Government anticipates exercising the FY10 option concurrently with
   contract award. The Government anticipates that FY11 through FY13 options, if
   exercised, will be exercised at the Government's discretion during those fiscal
   years.

31. Question: Will subsequent to FY09 and FY10 awards be re-competed?

   Answer: See answer to question #30.

32. Question: What FIRs will be procured in the FY09 RFP?

   Answer: Guidance and Control Box (GCB) FIR, Broadband Sonar Analog
   Receiver (BSAR) FIR, PreAmplifier FIR and nine (9) cables.

33. Question: What is the achieved reliability at the FIR level of the existing
    production lots?

   Answer: The achieved reliability is a classified number. The design reliability for
   the PreAmp is .9984, BSAR is .9985 and GCB is .9982.

34. Question: What government facilities are available and how is the use paid for?

   Answer: The Government intends to offer the use of the following facilities
   assuming they are available: the Weapons Analysis Facility (WAF) located at
   NUWC Division Newport would be available for integration of POD hardware,
   the Life Cycle Support Facility (LCSF) located at NUWC Division Newport
   would be available for First Article system level testing on MK660 Automatic
   Test Equipment, the Bangor Environmental Test Facility located at NUWC
   Division Keyport would be made available for environmental testing including
   HALT, HASS, DVT and Periodic testing, the Dabob and Nanoose Ranges located
   at NUWC Division Keyport would be available for any required in-water testing



                                          6
                                                       Solicitation N00024-09-R-6212


   associated with DVT or POD. These facilities are provided at no charge to the
   vendor.

35. Question: Will there be a draft RFP so industry can comment on it?

   Answer: A draft RFP with required Performance Specifications will be released
   for industry comment prior to formal solicitation. The existing TDP will also be
   provided for information purposes only.

36. Question: Are board level diagnostics for the custom boards going to be
    provided?

   Answer: Board level diagnostics for custom boards will not be provided.

37. Question: Will the artwork for the circuit cards be provided to Industry as part of
    the CBASS TDP when the RFP is released?

   Answer: Yes, as GFI TDP see Question #13.

38. Question: What will be the contract type?

   Answer: Base year (FY09) production is anticipated to be Fixed Price Incentive,
   with Firm Fixed Price priced option years (FY10-13).

39. Question: What type of conformal coating is used?

   Answer: Conformal coatings shall be class B Type UR IAW IPC-CC-830,
   “Qualification and Performance of Electrical Insulating Compound for Printed
   Wiring Assemblies.”

40. Question: What type of lead finish is required on the components prior to
    placement – Lead or lead-free solder?

   Answer: Lead solder is required. Deviations from this requirement are evaluated
   on a case-by-case basis and require adequate analyses.

41. Question: What type of re-qualification efforts are required based on changes
    after FAI is completed?

   Answer: The Forward Array Interface (FAI) is part of the MK54 torpedo design
   and is not part of this procurement. For FIRs comprising this procurement,
   qualification requirements are defined in the FIR-Level performance
   specifications.

42. Question: Are there unique marking/identification requirements for products?
    UID/RFID?



                                         7
                                                      Solicitation N00024-09-R-6212



   Answer: Yes, UID is required.

43. Question: It would beneficial if the RFP contained a breakdown of delivery
    requirements – quantity and schedule by month by year.

   Answer: See answer to question #20.

44. Question: Does hardware repair and maintenance only include requirements
    related to the components discussed in this RFI?

   Answer: Yes, The successful offeror will be required to provide sustainment for
   the FIR items produced on this contract.

45. Question: To ensure an accurate submission by Industry, it would be beneficial if
    the RFP described the meeting frequency and location of the Torpedo Modular
    working group?

   Answer: See answer to question #25.

46. Question: Can you provide an estimate of the scope of the hardware and software
    studies and analysis?

   Answer: Additional information associated with scope of contractor involved with
   TMU will be provided with the draft RFP.

47. Question: What is the frequency of the APB software upgrade process? It is our
    understanding that it is less frequent than in other submarine development
    programs such as ARCI.

   Answer: APB Spirals 4, 5, and 6 are planned to be 4 years apart.

48. Is ESS testing required for the COTS components?

   Answer: Environmental testing (HASS) is required for the FIR which would
   include COTS components.

49. Question: What is the engineering change control process?

   Answer: In order to maintain the Contractor-controlled baseline, the successful
   offeror is required to have a configuration control process and is required to
   deliver a Configuration Control plan. To request changes to the Government
   Controlled baseline (e.g., FIR level p.s., FIR level ICS'), the contractor must
   generate and submit Engineering Change Proposal (ECP) and Request For
   Variances (RFV) to the government Change Control Board for approval.




                                        8
                                                        Solicitation N00024-09-R-6212



50. Question: What equipment/material will be supplied as GFM?

   Answer: See answer to question #27.

51. Question: Is there any specialized test equipment required and will it be available
    to potential bidders as GFM/GFE?

   Answer: See Questions #17, #27, and #34.

52. Question: Is there an approved supplier list to procure from?

   Answer: The Government does not maintain an approved supplier list.

53. Question: Have all suppliers been qualified?

   Answer: Successful offerors will qualify their product at the FIR level. See
   answer to question #52.

54. Question: Will producibility studies be required?

   Answer: Yes, the successful offeror is required to conduct a Production Readiness
   Review (PRR) which includes result of producibility studies.

55. Question: What is the hardware security classification pre and post software load?

   Answer: Pre software load the hardware is classified confidential. Post software
   load the hardware is classified secret. See answer to question #24.

56. Question: What is the FRACAS requirements and process?

   Answer: The successful offeror will be required to enter factory failure data in the
   Torpedo Enterprise FRACA system. A reportable FRACA is submitted to the
   Government for approval, for all failures encountered during acceptance testing in
   the Factory. Reportable FRACAs require Root Cause Analysis and specified
   corrective action.

57. Question: Will a priced BOM be required as part of the RFP response or will a
    material dollar value be provided and the response only requires processing
    overheads?

   Answer: It is anticipated that there will be no BOM required as part of the RFP
   response.

58. Question: What are the EVMS requirements?




                                         9
                                                      Solicitation N00024-09-R-6212


   Answer: EVM requirements will be applied in accordance with DoD Instruction
   5000.02.

59. Question: Will the ancillary support services be Firm Fixed Price or a Cost Plus
    structure?

   Answer: Hardware Availability is anticipated to be Firm Fixed Price. Ancillary
   support services are anticipated to be Time and Material type.

60. Question: What onsite IMA support is required of the successful bidder?

   Answer: No onsite IMA support will be required. Failed hardware will be
   returned to the successful bidder.

61. Question: Will the successful bidder have access to the current test equipment?

   Answer: The successful offeror will have access to system level test equipment at
   Government facilities. See answers to questions #17, #27, #34, and #51.




                                        10

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:17
posted:12/8/2011
language:English
pages:10