SAGE Headquarters SAGE HEADQUARTERS by huanghengdong

VIEWS: 6 PAGES: 2

									                                         SAGE Headquarters
                                    WISDOM OF SAGE IN USING PILKINGTON

                     Over 2,250 m2 of double glazed laminated Pilkington Planar™ from Pilkington
                     Building Products – UK, has been used to stunning effect to create one of the country’s
                     most energy efficient buildings: the international headquarters for Sage Group Plc at
                     Newcastle Great Park.
                     The buildings were designed and constructed by architects Ian Darby Partnership and
                     accredited installer Portal Ltd, who used Pilkington Planar™, the world-market-
                     leading bolted glass system, to create six separate vertical glazed screens, forming one
                     huge T-shaped glazed atrium.
                     The scheme - which necessitated the use of the largest mobile tower crane in the UK
                     during construction - is based on a collection of office pavilions linked to a central
                     atrium space. The pavilions are said to have separate identities yet still fit into the Sage
                     family of buildings. Designed to act as an environmental buffer between each of the
                     adjacent office pavilions, the atrium provides a vast communal space. The impressive
                     structure forms the hub of the complex, opening onto two external courtyards in
                     addition to accommodating staff facilities and a cafeteria.
                     David Shorey, Sales & Marketing Director, Portal Ltd, says: “We specified Pilkington
                     Planar™ because it could be easily installed and met the stringent performance criteria
                     required. The design utilised numerous, specially-incorporated vents in the floor and
                     within the glazed area to draw in fresh air and push stale air upwards helping to create
                     a temperate working environment, in what is called the ‘stack effect’.”
                     Pilkington Planar™ structural glass system can provide a complete glass envelope for
                     building structures without the need for conventional frames. The specified glass works
                     with the buildings environmental control management systems to create the optimum
                     working environment, in the winter reducing heat loss to the outside, whilst in summer
                     reducing solar heat gain through the glazing and using the high level vents as an
                     additional cooling mechanism.




                               For further details on Pilkington Planar™ please see the website at
                                                     www.pilkington.com/planar




SAGE HEADQUARTERS   Head Office and Registered Office: Pilkington, Prescot Road, St. Helens, WA10 3TT, United Kingdom
                                       Telephone: +44 (0) 1744 692000 Fax: +44 (0) 1744 692880
                                                    Email: pilkington@respond.uk.com
                                                            www.pilkington.co.uk
SAGE HEADQUARTERS
Newcastle
                    PROJECT DETAILS
                    The Pilkington Planar™ System
                    q 2,250 m2 doubled glazed laminated units
                         q six separate vertical glazed screens
                         q forming one huge T-shaped glazed
                           atrium
                    q Architects – Ian Darby Partnership
                    q Installer – Portal Ltd

								
To top