; Multiple Choice Questions and ans - chapter 5
Documents
Resources
Learning Center
Upload
Plans & pricing Sign in
Sign Out
Your Federal Quarterly Tax Payments are due April 15th Get Help Now >>

Multiple Choice Questions and ans - chapter 5

VIEWS: 9 PAGES: 3

  • pg 1
									                              Multiple Choice Questions

1. Any event, biological, psychosocial or social, in which environmental and/or internal
demands tax or exceed the adaptive resources of an individual can be defined as
a) defense mechanism.
b) stress.
c) adaptation.
d) diathesis.
Answer: b) stress
2. In her counseling sessions, Sheila has learned that a key to the process of successful
coping and adaptation lies in her ability to
a) form meaningful relationships.
b) improve her academic status.
c) become more assertive.
d) depend less on her parents.
Answer: a) form meaningful relationships
3. Psychological stress can be broken down into three categories: harm, challenge, and
a) hassles.
b) trauma.
c) threat.
d) crisis.
Answer: c) threat
4. The interaction of environmental stresses and a diathesis (vulnerability) to the disorder
is believed to related to the onset of
a) Depression.
b) schizophrenia.
c) mental illness.
d) external stress.
Answer: b) schizophrenia
5. Unconscious, automatic responses that enable us to minimize perceived threats or keep
them out of our awareness entirely are
a) avoidance strategies.
b) adaptations.
c) defense mechanisms.
d) flight responses.
Answer: c) defense mechanisms
6. When Sheila began to manage stressors at the university by finding an apartment with
more privacy and by joining some small university clubs she was utilizing
a) problem-focused coping strategies.
b) emotion-focused coping strategies.
c) assertiveness-focused strategies.
d) mixed coping strategies.
Answer: a) problem-focused coping strategies
7. Sheila’s counselor helped her realize that her thoughts and feelings are not
uncommon for many students, especially during their freshman year at the university.
This is referred to as
a) rationalization.
b) projection.
c) normalization.
d) denial.
Answer: c) normalization
8. The “boss” yells at the man, who goes home and shouts at his wife, who screams at
the child, who slams the door. This is an example of
a) reaction formation.
b) displacement.
c) sublimation.
d) intellectualization.
Answer: b) displacement
9. A young woman throws a temper tantrum when she tries on one of her favorite
dresses and finds it so tight she cannot button it. This response is called
a) projection.
b) denial.
c) reaction formation.
d) regression.
Answer: d) regression
10. Attributing one’s own negative thoughts and feelings to others is the defense
mechanism know as
a) sublimation.
b) displacement.
c) projection.
d) deviance.
Answer: c) projection

								
To top