ch12

Document Sample
ch12 Powered By Docstoc
					File: ch12, Chapter 12: Project Auditing

Revised: Dwayne Whitten Sep 2008


Multiple Choice



1. For internal projects, the __________dimension of project success is measured
primarily in terms of factors such as yields, cycle times, processing steps, quality and so
on.
a) Project efficiency
b) Customer impact/satisfaction
c) business/direct success
d) Future potential

Ans: c
Response: Refer to section 12.1.
Level: easy



2. One of the most important issues for an auditor is
a) work late hours
b) to tell the truth
c) know Generally Accepted Accounting Principles (GAAP)
d) know the project management knowledge areas

Ans: b
Response: Refer to section 12.3, responsibilities of the project auditor/evaluator.
Level: intermediate



3. Deductive reasoning is required to identify the ancillary goals of a project because for
the most part, the goals were ________.
a) Easily recognizable
b) Overtly identified
c) Not overtly identified
d) Used as a negotiating tactic

Ans: c
Response: Refer to section 12.1.
Level: advanced
4. Audits done ________ the project lifecycle are often focused on technical issues.
a) Early in
b) Late in
c) After
d) Before

Ans: a
Response: Refer to section 12.2, timing of the audit.
Level: easy



5. During the initiation project stage, project audits/evaluations, when used, should occur
prior to _____ percent completion of the initial planning stage.
a) 10 percent
b) 25 percent
c) 50 percent
d) 75 percent

Ans: b
Response: Refer to table 12-2.
Level: easy


6. ___________ is the measure of the degree to which the output of a system conforms to
a prespecified characteristics.
a) Service
b) Quality
c) Product characteristics
d) The switching cost

Ans: b
Response: Refer to section 12.3
Level: easy


7. When writing reports as part of concluding an audit, it is important that it is written in
_________ so that project morale does not suffer.
a) a constructive tone
b) a critical tone
c) a negative tone
d) a positive tone

Ans: a
Response: Refer to section 12.2
Level: easy

Short Answer



8. ________, as one of the four dimensions of project success, is focused on meeting
both the budget and schedule established in the project plan.

Ans: project efficiency.
Response: Refer to section 12.1.
Level: easy



9. Factors relating to opening a new market, developing a new line of products or
services, or if an internal project, developing a new technology, skills, or competencies --
are measured in the ________ dimension of project success.

Ans: future potential.
Response: Refer to section 12.1.
Level: easy



10. Project ________ appraises the progress and performance of a project compared to
that project's planned progress and performance, or compared to the progress and
performance of other, similar projects.

Ans: evaluation.
Response: Refer to chapter 12, introduction.
Level: easy



11. The ________ dimension of project success includes the obvious factors of meeting
the project's technical and operational specifications. It also includes factors relating to
loyalty and repurchase.

Ans: customer impact/satisfaction.
Response: Refer to section 12.1.
Level: easy
12. Two of the most common limits on the depth of an investigation and the level of
detail presented in an audit report are time and ________.

Ans: money.
Response: Refer to section 12.2, depth of an audit.
Level: easy



True/False



13. The project audit should review project-related operating matters only.

Ans: False
Response: Refer to chapter 12, introduction. A project audit is highly flexible and may
focus on whatever matters senior management desires.
Level: easy



14. For audits made late in the project's life, management issues are major matters of
interest.

Ans: True
Response: Refer to section 12.2, timing of the audit.
Level: easy



15. In the audit report, negative comments about individuals or groups associated with
the project should be included.

Ans: False
Response: Refer to section 12.3.
Level: easy



16. The project audit is an evaluation tool that undertakes a more or less formal inquiry
into any aspect of the project.

Ans: True
Response: Refer to chapter 12, introduction.
Level: easy
17. The typical detailed audit will usually be followed-up with a general audit.

Ans: False
Response: Refer to section 12.2, depth of the audit.
Level: easy


18. It is recommended for auditors to maintain political independence during the course
of the audit.

Ans: False
Response: Refer to section 12.3, Responsibilities of the project auditor/evaluator
Level: easy

19. Even if the auditor does not have the technical knowledge needed to complete the
audit, they should still complete the audit without additional assistance.

Ans: False
Response: Refer to section 12.2, depth of the audit
Level: easy

20. One of the goals of postcontrol is to capture the essence of project successes and
failures so that future projects can benefit from those past experiences.

Ans: True
Response: Refer to Introduction
Level: easy

				
DOCUMENT INFO
Shared By:
Categories:
Tags:
Stats:
views:15
posted:11/11/2011
language:English
pages:5