Quiz3_with 20Answers by 0DuByku

VIEWS: 41 PAGES: 8

									Chapter 3 The Individual Entrepreneur


True/False Questions

    1. A person with an internal locus of control feels a lack of control over life.

        Answer: False Page: 62 Difficulty: Medium

    2. Research is not conclusive about the role of locus of control in entrepreneurship.

        Answer: True Page: 62 Difficulty: Medium

    3. Both entrepreneurs and managers have a tendency to internal locus of control.

        Answer: True Page: 63 Difficulty: Medium

    4. The entrepreneur generally has a low need for independence.

        Answer: False Page: 63 Difficulty: Easy

    5. According to McClelland, a high need for achievement leads individuals to engage in
       entrepreneurial behavior.

        Answer: True Page: 63 Difficulty: Medium

    6. Most studies of entrepreneurs' tend to indicate that entrepreneurs are risk-adverse.

        Answer: False Page: 64 Difficulty: Medium

    7. Being a firstborn is essential for entrepreneurial success.

        Answer: False Page: 64 Difficulty: Easy

    8. Both male and female entrepreneurs tend to have self-employed parents.

        Answer: True Page: 65 Difficulty: Medium

    9. Education seems to be relatively unimportant in differentiating entrepreneurs from
       non-entrepreneurs.

        Answer: False Page: 65 Difficulty: Medium

   10. Only 20 percent of women entrepreneurs have college degrees.

        Answer: False Page: 65 Difficulty: Medium


Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition                                                      17
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


     11. Entrepreneurs have a different set of attitudes about the nature of management and
         business in general.

          Answer: True Page: 65 Difficulty: Easy

     12. Entrepreneurial experience is one of the best predictors of success.

          Answer: True Page: 67 Difficulty: Medium

     13. Most entrepreneurs initiate their entrepreneurial careers before the age of 22.

          Answer: False Page: 67 Difficulty: Medium

     14. Most entrepreneurs indicate that their most significant venture was not their first
         venture.

          Answer: True Page: 67 Difficulty: Medium

     15. For women entrepreneurs, job satisfaction and achievement rank below money as
         motivators.

          Answer: False Page: 67 Difficulty: Medium

     16. Role models are relatively unimportant to entrepreneurs.

          Answer: False Page: 68 Difficulty: Medium

     17. An entrepreneur's spouse is an important element in the moral-support network.

          Answer: True Page: 68 Difficulty: Easy

     18. Most entrepreneurs indicate that they have mentors.

          Answer: True Page: 69 Difficulty: Easy

     19. Customers are the best source of word-of-mouth advertising.

          Answer: True Page: 69 Difficulty: Medium

     20. Contacts made at sporting events and school alumni groups usually do not develop
         into part of an entrepreneur's professional support network.

          Answer: False Page: 69 Difficulty: Medium


18                                                              Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


   21. Men start three times the number of new ventures as women do.

        Answer: False Page: 69 Difficulty: Easy

   22. Women are less likely than men to be motivated by job frustration at a previous job.

        Answer: False Page: 70 Difficulty: Hard

   23. Women entrepreneurs usually rely on personal assets and savings alone as sources of
       start-up capital.

        Answer: True Page: 70 Difficulty: Medium

   24. Male entrepreneurs are less flexible and tolerant than women.

        Answer: True Page: 70 Difficulty: Medium

   25. Men usually list their spouses as their most important advisor.

        Answer: False Page: 70 Difficulty: Medium

   26. In terns of ownership, Asians have the highest rate of entrepreneurial participation.

        Answer: True Page: 73 Difficulty: Easy

   27. The percent of minority ownership of businesses has fallen in the last decade.

        Answer: False Page: 73 Difficulty: Medium

   28. Most inventors view monetary benefits as the primary measure of success.

        Answer: False Page: 73 Difficulty: Medium


Multiple Choice Questions

   29. ______ is an attribute indicating the sense of control that a person has over life.
       A) Locus of control
       B) Professionalism
       C) Need for achievement
       D) Managerial ability

        Answer: A Page: 62 Difficulty: Easy


Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition                                                       19
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


     30. Entrepreneurs generally have:
         A) a low need for independence.
         B) no need for independence.
         C) a high need for independence.
         D) a low need for independence combined with an external locus of control.

         Answer: C Page: 63 Difficulty: Medium

     31. Studies done on the need for achievement in entrepreneurs:
         A) show that entrepreneurs possess this need to a high degree.
         B) are inconclusive as to the degree that it motivates entrepreneurs.
         C) indicate no difference from the norm for entrepreneurs in this regard.
         D) all of the above.

         Answer: D Page: 63 Difficulty: Medium

     32. With regard to risk, entrepreneurs are:
         A) risk averse.
         B) high risk-takers.
         C) not likely to take risks.
         D) The correlation has not been empirically established.

         Answer: D Page: 64 Difficulty: Hard

     33. Entrepreneurs tend to have:
         A) many siblings.
         B) a self-employed parent.
         C) a need for dependence.
         D) all of the above.

         Answer: B Page: 64-65 Difficulty: Medium

     34. Parents of entrepreneurs tend to:
         A) be supportive.
         B) encourage independence.
         C) foster achievement.
         D) all of the above.

         Answer: D Page: 65 Difficulty: Easy




20                                                            Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


   35. Nearly ____ percent of all women entrepreneurs have college degrees.
       A) 20
       B) 50
       C) 70
       D) 95

        Answer: C Page: 65 Difficulty: Hard

   36. Which of the following statements regarding the entrepreneur's background is (are)
       true?
       A) Women entrepreneurs generally have a parent who is self-employeed.
       B) Most women entrepreneurs have college degrees in engineering or math.
       C) Women entrepreneurs are rarely the firstborn.
       D) All of the above are true.

        Answer: A Page: 65 Difficulty: Medium

   37. As the venture becomes established and starts growing, which of the following types
       of experience becomes increasingly important?
       A) Technical
       B) Managerial
       C) Financing
       D) Marketing

        Answer: B Page: 65 Difficulty: Medium

   38. Most entrepreneurs start their entrepreneurial careers:
       A) before age 22.
       B) between age 22 and 45.
       C) in their 50s.
       D) after retirement.

        Answer: B Page: 67 Difficulty: Medium

   39. The reason cited most frequently for becoming an entrepreneur is:
       A) not wanting to work for anyone else.
       B) achievement.
       C) opportunity.
       D) job satisfaction.

        Answer: A Page: 67 Difficulty: Medium




Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition                                                     21
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


     40. Next to the desire for independence, which of the following motivations is more
         important for men than for women?
         A) job satisfaction
         B) money
         C) achievement
         D) all of the above

          Answer: B Page: 67 Difficulty: Medium

     41. Role models:
         A) are an important factor influencing entrepreneurs in their career choice.
         B) can be parents, relatives, or successful entrepreneurs in the community
         C) show the entrepreneur that success is possible.
         D) all of the above

          Answer: D Page: 68 Difficulty: Easy

     42. The moral support network is different from the professional support network in that:
         A) a professional support network includes finding a mentor.
         B) moral support is less important than professional support.
         C) only the "cheering squad" provides moral support.
         D) none of the above.

          Answer: A Page: 69 Difficulty: Medium

     43. Leaving a job out of frustration at not being allowed to perform at the level of which
         they are capable is chiefly a motivational factor for:
         A) male entrepreneurs.
         B) female entrepreneurs.
         C) both male and female entrepreneurs.
         D) neither male nor female entrepreneurs.

          Answer: B Page: 69 Difficulty: Medium

     44. Presently, women entrepreneurs:
         A) outnumber men.
         B) stay in business for a shorter time than men.
         C) start businesses at twice the rate of all businesses.
         D) none of the above.

          Answer: C Page: 69 Difficulty: Medium




22                                                              Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


   45. _________ are the activities occurring when the venture is started.
       A) Departure points
       B) Windows of opportunity
       C) Administrative domains
       D) Opportunity parameters.

        Answer: A Page: 70 Difficulty: Medium

   46. Which of the following is (are) true?
       A) Male entrepreneurs usually rely only on personal assets and savings as a source of
          start-up capital.
       B) Female entrepreneurs tend to have more experience in manufacturing and sales
          than male entrepreneurs do.
       C) Female entrepreneurs tend to be a little older than male entrepreneur when they
          start their venture.
       D) all of the above.

        Answer: C Page: 69-70 Difficulty: Medium

   47. Female entrepreneurs tend to have which sort of educational background?
       A) Technical
       B) Liberal arts
       C) Business
       D) All of the above.

        Answer: B Page: 70 Difficulty: Medium

   48. Women are starting businesses at a faster rate than men in which of the following
       areas?
       A) Service area
       B) Utilities
       C) Manufacturing
       D) Administration

        Answer: A Page: 70 Difficulty: Medium

   49. In terms of ownership, which minority group has the lowest participation rate?
       A) Asians
       B) Hispanics
       C) African-Americans
       D) Caucasians

        Answer: C Page: 73 Difficulty: Medium


Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition                                                   23
Chapter 3 The Individual Entrepreneur


     50. Minorities own _____ of U.S. businesses.
         A) 15.8%
         B) 32%
         C) 50%
         D) 72%

         Answer: A Page: 73 Difficulty: Medium

     51. A typical inventor has which of the following characteristics?
         A) Is highly creative
         B) Falls in love with the invention
         C) Is often willing to modify the invention in order to augment commercial benefit
         D) Both a and b

         Answer: D Page: 73-74 Difficulty: Medium




24                                                           Hisrich, Entrepreneurship, Sixth Edition

								
To top